- 2 Ağustos 2022
- 1.244
- 1.032
- 83
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.481
Ben de kayınvalide manevi olarak sıfır yardım. O yüzden her şeyi anneme yaptırmak da mantıklı gelmiyor. Eşim yapacak mecbur yavaş yavaş. Ufak tefek bişeyler kalırsa doğumun son 2 haftası annem yanımda kaldığında ona yaptırırım. Öbür türlü yük eşimde olacak dışarıdan birini tutsak ne kadar temizler bilmiyorum, tanıdık yok.Biraz eşim, biraz annemle kayınvalidem bide robot süpürge sağolsun idare ettik bu zamana kadarAma doğum öncesi dip bucak birini tutmayı düşünüyorum ben.
Şimdi sorun yok da doğuma kadar baştan aşağı bi temizlik şart bakalım nasıl olacak :)) Ben de başkasına güvenemiyorum. Eşim yaparken bile başına dikilen biriyim. Ki eşim eminim onlardan daha güzel yapıyodur :))Benim kizim 1250 anca vardir :)) ama sanirim pozisyonu zorluyo cunku hrp asagiya baski yapiyo daha once yoktu bu arada temizlik yapmayi dusunmuyorum robot aldim o benim yerime yapiyo :))) kizin
Dip bucak yapmiyolar bi an once bitsin diye yalap salap yapip gidiyolar o yuzden ben temizligi dogumdan sonraya birakcam
Tabi canım tek annen yapıyorsa gerek yok onu da yormaya. Benim bayağı kendini paralayıp temizledi geçen kayınvalidem ama onlara da kıyamıyorum. Tutarım birini bakalım kısmet. Saldım artık temizlik işiniBen de kayınvalide manevi olarak sıfır yardım. O yüzden her şeyi anneme yaptırmak da mantıklı gelmiyor. Eşim yapacak mecbur yavaş yavaş. Ufak tefek bişeyler kalırsa doğumun son 2 haftası annem yanımda kaldığında ona yaptırırım. Öbür türlü yük eşimde olacak dışarıdan birini tutsak ne kadar temizler bilmiyorum, tanıdık yok.
Erkegin temizligini begenemiyorum (esim super toz aliyo ama) cam silmez utanir e robot var o gunluk temizligi o yapiyo gerisi ince temizlik oda dogumdan sonraya. Kim gelirse gelsin hicbiri duzgun temizlemiyo sonucta musterisin kensi evi degil ozensinŞimdi sorun yok da doğuma kadar baştan aşağı bi temizlik şart bakalım nasıl olacak :)) Ben de başkasına güvenemiyorum. Eşim yaparken bile başına dikilen biriyim. Ki eşim eminim onlardan daha güzel yapıyodur :))
Olurmu öyle şey ne güzel işte guzel geçiyor hamileiginiz benim arkadaşım doguma kadar ne sancısı ne ağrısı oldu ve kac km yürüyüşler yaptı tam 9 ay 10 günde doğurdu esprisini yapıyoruz aramızda kiz avm de gezerken dogum sancısı gelmisArkadaşlar yorumlarınızı her gün düzenli takip ediyorum. 30+5'teyiz ama benim bahsettiğiniz kadar yoğun ağrılarım, sancılarım olmuyor. Hatta ben de kocaman bir miyom var ona rağmen o kadar da ağrımıyor. İlişki olunca oluyordu sadece, onu bıraktığımızdan beri daha iyiyim. Çok yattığımda kalkarken mesanemde hissediyorum sadece. Bugün tüm gün Eminönü'nde gezdim mesela hediyelik vs için, bana mısın demedi. Bende mi gariplik var acaba?
Hepinizin ne güzel kayınvalidesi var ya benim de bu dünyadaki sınavım bu heraldeTabi canım tek annen yapıyorsa gerek yok onu da yormaya. Benim bayağı kendini paralayıp temizledi geçen kayınvalidem ama onlara da kıyamıyorum. Tutarım birini bakalım kısmet. Saldım artık temizlik işini
Kasilmadir dimi canim benim de bu bahsettigim? Neden oluyor acaba. Kasilma icin normalde saniye suruyor deniliyor ama bende de kaldi gitmedi uzun bir sure agri gibi bir seydi ama aci vermiyordu sadece rahatsizlik. Sen de farkinda olmadan yoruyor musun acaba kendini tam dinlendirmedenbrnim dunden beridir kasilmam var dinlenince sorun yok ama ayaga kalktigim gibi basliyo nedenini anlamadim bende suan sorun yok yarin nasil olcak hic bilmiyorum
AAA ne bicim kadinHepinizin ne güzel kayınvalidesi var ya benim de bu dünyadaki sınavım bu heraldeben şimdi gel temizle desem valla heryeri didik eder benim çamaşır cekmecemi dahi İnceler zaten beni hic sevmez hicbiseyimi begenmez. Oğlana aldığımız tulum da Pembe renk var diye bile bin defa bu ne deyip durdu kocam gelince de oğğluum çok güzelmiş dedi
Tatlim istemiyosan esin seni dinlemiyosa annen konussun. Usulince kiz hamile sizin yaninizda rahat edemiyo dogum sancilarinin ne zaman gelcegi belli degil dogumdan sonra beraber gideriz hem duanin illa yaninda yapilmasina gerek yok evindende yapsan yerine gider. Falan kirmadan konussun. Benim aklima bu geldi.Arkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
Ayne cnm canları sağ olsun sağlıklı olsunlar da napalim analık kolay degilAynen. Simdi kendimi düsünmesem bile evdeki cocuk ne yicek derdine yine günde kac ögün yemek hazirliyorum. Napalim basimiza gelecekleri bilerek hamile kaldik
Arkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
Annem konusmaya konusur ama hoslarina gitmez. Bu sefer annem karisiyor olur. O yuzden bu meselelerde annemi cok dahil etmek istemiyorum ama yine son care olarak dusunulebilir. Evet sanki ettigi dua yanimda olunca fayda gosterecekTatlim istemiyosan esin seni dinlemiyosa annen konussun. Usulince kiz hamile sizin yaninizda rahat edemiyo dogum sancilarinin ne zaman gelcegi belli degil dogumdan sonra beraber gideriz hem duanin illa yaninda yapilmasina gerek yok evindende yapsan yerine gider. Falan kirmadan konussun. Benim aklima bu geldi.
Ben İstanbul’dayim. Arabayla 10 saatlik mesafedeler. Ucakla gelebiliyorlar amaCanım peki çok uzak bir şehirdeler mi? Yani sen doğum yapmış olsan ne kadar sürede gelebilirler?
Annem konusmaya konusur ama hoslarina gitmez. Bu sefer annem karisiyor olur. O yuzden bu meselelerde annemi cok dahil etmek istemiyorum ama yine son care olarak dusunulebilir. Evet sanki ettigi dua yanimda olunca fayda gosterecek
Ben İstanbul’dayim. Arabayla 10 saatlik mesafedeler. Ucakla gelebiliyorlar ama
Bir de dediğin gibi annenin konuşması bence hiç hoş olmaz, annen kötü olur bu sefer. Ben şahsen annemin öyle bir konuşma yapmasını istemezdim, bu sefer bak annesi akıl veriyor gibi düşünebilirler.Annem konusmaya konusur ama hoslarina gitmez. Bu sefer annem karisiyor olur. O yuzden bu meselelerde annemi cok dahil etmek istemiyorum ama yine son care olarak dusunulebilir. Evet sanki ettigi dua yanimda olunca fayda gosterecek
Bir de şu da var, Allah korusun ama hastanede yalnızca eşim ve sen olursanız acil bir durumda kim koşturacak? Eşin seni bıraksa gitse sen yalnız kalacaksın mesela. Bu boyutu da düşünmek lazım bence.Annem konusmaya konusur ama hoslarina gitmez. Bu sefer annem karisiyor olur. O yuzden bu meselelerde annemi cok dahil etmek istemiyorum ama yine son care olarak dusunulebilir. Evet sanki ettigi dua yanimda olunca fayda gosterecek
5. Ayın sonuna kadar bende hiçbir şey yiyememiştim bulantılar yüzünden serumlarla duruyordum çok kötüydü gerçektenAy benim ilk 22 hafta falan çok kötüydü. Ne yedim ne içtim. Sürekli midem bulanıyordu, kusuyordum. Serumla duruyordum. Sonra bir de domuz gribi olmuştum.Galiba o günlerin yerine bu günlerim. Bende de oluyor tabii hafif ağrılar ama sanki öyle çok değil gibi. Benim başka dertlerim var. Mesela deli gibi kaşınıyorum, öyle böyle değil ama.
Dayanıcaz mecbur her şey bebişler içinHasta olduğum zaman şiddetli öksürükle bende de oluyordu kaçırma ama hapşırırken daha çok belimin ortası zonkluyor o daha fena kendimi kasıyorum istemsizce acı veriyo
Bende diğer arkadaşlarla aynı düşüncedeyim annen konuşmasın çünkü bu sefer annen yanlış anlaşılabilir. Diğer konuya gelince de mesafeleri çok uzak olduğu için mecbur gelicekler sanırım aslında doğduğu gün bilet alıp en kötü ertesi güne yetişebilirler ama bunu düşünemiyorlar demek ki, hem ben lohusayken kp bile olsa bi erkeğin sürekli benimle aynı ortamda olmasını istemiyorum öyle bir durumda yatak odamda yatmayı planlıyorum. Sende evdeyken öyle yaparsın en kötü, hastanede de eşin için katlanıcaksın burda birçoğumuz sevdiğimiz için ailelerinin bazı anlayışsızlıklarına katlanıyoruz mecburenArkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
Sizin adınıza çok sevindim ne güzelAAA ne bicim kadinbenim kayinvalidenin yasi var yasi olmasa butun evi dip kose temizler. Garibim torunu olcak diye havalara ucuyo ne alcagini sasiriyo. Ha bire bisiler pisirip yolluyo ben yapamam diye. Oglunu seven gelinini daha cok sever. Seninki oglunu sevmiyo ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?