2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Seninki de fazla iyi niyetliymis sanırım yaşı da var , bence bu konuyu açıkça kayinvalidenle konuş annecim cok mahrem bi durumda olcam beni annem bile öyle görmedi ben cok çekingen biriyim bu durum beni strese sokuyor seni de çok seviyorum senin yardımına her zaman ihtiyacim var ama şimdilik bana izin versen ben sancimi evimde mahremiyet icinde yaşamak istiyorum diye. Bence tatlı dille gönlünü alarak soylesen anlar gibi. Ya da önce eşinin gönlünü bu şekilde ikna edip seni anlamasını da saglayabilirsin. Fikir olarak bu geldi aklıma

Bence annen konuşmasın ve benim fikrim tamam onun oğlu vs olabilir ama sonuçta doğumu yapacak anne ve annenin istekleri kimi yanında istediği daha önemli. Ve kv ile kp tam doğumda gelecek aynı ev vs ben rahatsız olurdım. Ki benimkilerde uzak şehirden gelecek 12 saatlik. En azından doğumdan 1 hafta sonra gelsinler istiyorum çünkü rahat edemem. Bana da doğum tarihinden 1 hafta önce geliriz vs dediler. Eşime dedim oda onlara tarihi daha ileri bir tarih söyleriz erken doğdu deriz falan dedi. Annem yakın zamanda geldi hem çalışıp hem ev işlerinde zorlanıyorum diye. Doğumda da sancımı çekerken oda da eşimi yanımda istiyorum başka biri olacaksa annem olsun. emzirirken bile başkası olsun istemiyorum seni çok iyi anlıyorum. Biraz eşlerimize durumumuzu anlatıp onların müdahil olması daha doğru olur bizi ve annemizi yanlış anlarlar.

anne oluyoruz biz de ileride çocuğumuzun özel gününde yanında olmak istemez miyiz? O da oğlunun ve torununun yanında olmak ister. Ben de doğuma sadece kardeşim ve eşimle gitmek isterdim. eşim öyle anneci değildir gelmesinler desem gelmeyin sonra gelin diyebilir ama ben açıkçası bize değer verip önemseyen kalkıp gelecek insanlara yok gelmeyin geç gelin demeye kıyamıyorum. Ev mülteci kampı gibi olacak muhtemelen ama olsun napalım, ben kalabalık hiç sevmeyen insanım ama sonuçta hergün torun sahibi olmuyorlar. çok aldırma onlarla yaşadığın olumsuzluklar var anladığım kadarıyla ama bu olumsuzluklar ile ilgili çözüm üretebileceğin, ilişkileri düzene koyabileceğin bir alan değil doğum konusu çünkü hem senin stressiz olman lazım hem de duygusal olarak doğru bir dönemde değilsin. Çok rahatsız isen çok görme duyma onlara odaklanma yapacak bir şey yok. Hamilelik, bebek, doğum kamusal alana dönmüş gibi herkes konuşuyor herkesin bu konuda bir fikri var herkes (aile dışındakiler bile) karışmayı kendine hak görüyor ya sabır diyip geçiyorum. Laf anlatmaya çalışmak bile gereksiz geliyor anladım.

canım benim ilk gebeliğimde makat gelişti bebeğim 33.haftaya kadar sonra 37 de gittik doğum pozisyonuna gelmişti kafası dönmüştü aşağı çatı muayenesi yaptı her şey normal dedi normal doğurcam diye baya sevinmiştim çok istiyordum normal doğurmak oh artık sancı beklicez diye eve gittik 2 gün sonra kordanda düğüm vardı ondan ötürü acil sezeryana aldılar :) o yüzden hayırlısı sağlıkla gelsin de isterse döner :)

Sakin kv. Gelmesin diye kendiniz annenizden fedakarlık etmeyin.Anneniz son ay hep sizin yanınızda olsun doktor anneniz yanınızda olsun dedi dersiniz. Bana kızmasın kimse ama ne kadar kendi oğullarının çocukları da olsa kayınpederin yeni dogum yapmis bir evde yatılı kalması hic hoş değil. Aslinda hepsi gelenekçi gibi davranıyor ama hangi gelenek de inançta lohusa kadinin evinde erkek görülmüş. Ben kuzenime yardıma gitmiştim aradan 3 4 gun geçmesine rağmen yemek yerken kanaması pijamasina cikmisti kizin bir de hormonlarımız nasil olcak o sırada bilmiyorum ama ben cok sicaklayan bir tipim genelde evde mini elbise ile dolaşıyorum daral geliyor cunku kayınbaba yanındada oyle giyilmez hatta kv. Yanında da insan rahat edemiyor ama mecbur geliyor onlar. Annen hic yanından ayrılmasın geriside naparsa yapsın yazık ya 2 ay öncesinden bile bu kadar stres yukletiliyor içinden hep bu kısa sureli bir süreç gelecekler gidecekler diye telkin et annen hep olsun ama

ben ilk doğumumda herkese haber verdim ve herkes sancı çekerken doluştu yanıma. şu an kimseye haber vermek istemiyorum açıkçası, bebek doğduktan sonra söyleyeceğim. zaten hastane hepimizin evine çok çok yakın. hele doğumdan sonra sezaryen olmazsa tecrübem yok çünkü yine kimseyi istemiyorum. İlk doğumumda 5. gün herkesi uğurlamıştım evlerine ve çok da rahat bir şekilde baktım. bu da verdiğim en doğru kararlardan biriydi. bebeğimi istediğim şekilde baktım, hiç karışan eden yoktu. ne kadar iyi niyetli de olsalar o sıralarda illaki problemler çıkıyor. özellikle emzirdiğiniz zaman kimsenin bir faydası da olmuyor.

Kısacası sen nasıl rahat ve mutlu hissedeceksen öyle yap. kimsenin ne düşündüğü, ne düşüneceği önemli değil. senin ve bebeğinin psikolojisi önemli. onlar seni düşünsün, sen onları düşünme. lohusa olacak olan, içinden can çıkaracak olan sensin. ailemizin bize yapabileceği en büyük iyilik isteklerimizi anlayışla karşılayıp, gönül koymamak. sen ihtiyacın olursa kendin söylersin zaten. onların heveslerinden isteklerinden önce, senin ve bebeğinin rahatı önemli. bu durumu anlayışla karşılamayacak aile fertlerinin zaten sana yanındayken faydası olmaz, stresi olur. anlayışlı insan her koşulda anlayışlı olur.

Insallah benimde doner simdilik asiri korksamda normal dogum istiyorum ama daha 2bucuk hafta once kafa aşağıdaydı şimdi niye makat poz. Aldı anlamadim ne ara dondu evet insallah saglikla gelsinler de nasil olursa olsun bazi yoga hareketleri var bebegin dogum pozisyonunu alması icin son haftalarda belki onu denerim

bende senin gibi düşünüyorum, benim kayınvalidemlerde sağolsunlar çok iyi insanlar ama fazla takıntılılar başım ağrıyo desem 10 kere sorarlar hadi doktora gidelim derler hemen, o kadar abartıyorlar bu tip şeylerde özellikle ben doğumda gelsinler istemiştim açıkçası ki ilk doğumumda destek olurlar diye, doğum olup olmayacağı belli değildi takip için yatırmışlardı hastaneye annemin evi 1 saatlik mesafede annem gelelim mi dedi gelmeyin biz eşimle ikimiz kalıyoruz dedim kayınvalidemler yakın bize de hastaneye de sonra eşim çok yorulunca sabah eve gitti kayınvalidem geldi 1 saat sonra doktor geldi acil sezeryana alcaz 1 saat içinde dedi eşim hemen geri geldi kayınvalidem görümcemler falan vardı ben anneme gelme dediğimden onlar da beklediler doğum denince gel dedik anneme ama doğuma girmeden yetişemezdi zaten yetişemedi de geldiklerinde bebek doğmuştu, duşa girmek istedim doğumdan önce kayınvalidem yardımcı oldu üzerimi çıkarmaya vs eşim gelene kadar iyiki kayınvalidemler ordaymış dedim, yoksa yalnız kalacaktık eşim de koşturuyodu sürekli çünkü bişeylere yani bende o abartmalarına ses etmedim idare ettim, mesela bebek doğduktan sonra da öyle bize geliyorlardı bebek kusuyodu haliyele yeni doğan bebekler emince fazlasını kusar, eyvah bişey oldu çocuğa deyip ayaklanıyorlardı, hapşırıyodu hasta oldu doktora gidelim hemen diyorlardı uyuyodu çok uyudu bi sıkıntı mı mı uyumuyodu doktora götürelim niye uyumadı beni de strese sokuyolardı :) hep böylelerdi hala öyleler bende alıştım artık tamam deyip geçiyorum takılmıyorum yani bana da bebeğime de güzel bakıyolar ilgililer falan ne yapalım karakterleri öyle :)

Kizlar saçını boyayan oldu mu?
ben boyamadım ama görümcem de hamile doktoru bitkisel boyayla boyayabilirsin demiş kuaföre sorduk en bitkisel boyada bile kimyasal var bence hiç boyatma bekle 2-3 ay daha dedi, yada illa boyatayım dersen doğumdan 2-3 gün önce boyat dedi o zaman zararı çok olmuyormuş

Buna katılıyorum o an birilerine ihtiyaç oluyor. Ben de suni sancı almıştım çok çok zordu acı çekiyordum ve birilerinin koluna girmek istiyordum sürekli eşim dışarıdaki işleri halletti yengem falan durmuştu kolumun altında sagolsunlar.

Ay boyamadim ve kestirmedim ama emzirirken hemen ilk ayda boyatasim ve keratin botoks yaptirasim var çok yıprandı. Umarım sıkıntı olmaz.
ben doğumdan 1 ay sonra ombre yaptırmıştım çok da güzel oldu valla ama keratin çok ciddi kimyasalmış emzirmeyi bitirmeden sakın yaptırma dedi herkes bana

Oooo bunlar kafalarina koymus sen konussanda gelcekler konusmasanda. Anneni karistirma bosver durduk yere kadin kotu olmasin.
Esine baski yap o konussun gerekirse kotu ol ne seni dinlerler ne anneni. Lohusa halinle ugrasamazsin.

iyi de gelmek zorunda degiller ki dogumdan 1 hafta sonra gelsinler onemli olan annenin huzuru rahati. Yalniz degil annesi yaninda zaten. Biraz ince dusunmek gerekir.

Sizin adınıza çok sevindim ne güzel ya benimki çok genç bir de dul olduğu için aşırı düşkün oğluna ondan böyle hani beni sanki oğlunu çalmışım gibi görüyor
Benim kayinvalidem cidden anlayislidir bazen gereksiz konusur ama kisisel alanima saygi duyar. Elinden ne gelirse yapar. Ben raziyim ondan yaaa fitne fesadi hic yoktur.kendi halinde kadincagiz.

iyi de gelmek zorunda degiller ki dogumdan 1 hafta sonra gelsinler onemli olan annenin huzuru rahati. Yalniz degil annesi yaninda zaten. Biraz ince dusunmek gerekir.
Ayrica burada cogumuz ilk cocugunu doguruyo. Kimimizinde ilk torunu. Benim kayinvalidemin 3 cocugu var 3unden ilki olcak bu kiz. Buna ragmen anne gelme ben rahat edemem dersem tamam kizim ne zaman istersen o zaman geleyim der. Alinganligin luzumu yok.

Tabi canım tek annen yapıyorsa gerek yok onu da yormaya. Benim bayağı kendini paralayıp temizledi geçen kayınvalidem ama onlara da kıyamıyorum. Tutarım birini bakalım kısmet. Saldım artık temizlik işini
İşte tek kişiye yük yüklemek istemiyorum.Ben günlük temizlik yapmıyorum bile mutfagım tezgahım masam sehpalarım hep temiz sürekli kullaniıldığı için süpürme silme bile eşimde belim fena çünkü.
Erkegin temizligini begenemiyorum (esim super toz aliyo ama) cam silmez utanir e robot var o gunluk temizligi o yapiyo gerisi ince temizlik oda dogumdan sonraya. Kim gelirse gelsin hicbiri duzgun temizlemiyo sonucta musterisin kensi evi degil ozensin
Ben de beğenmem ama başında duruyorum yaparken kontrol amaçlı camlar doğumdan sonra silinmez benim burda çok rüzgar oluyor bebek de hep gözümün önünde durması gerektiğine göre çocuk rüzgardan hastalanır

Şimdi öncelikle hastanede iki annenin de olması çok da sıkıntı değil aslında aksine senin için de büyük kolaylık olacak.İlk bebek diyorsun zaten eşinin de senin de tecrübesi olmayacak.Ama doğum sonrası evinde en önceliğin kendi annenin yanında kalması . Yaninda en rahat edebileceğin kisi oluyor çünkü.Eşinle bunu üslubunca konuşursan anlayış gösterebilir.Yani senin annen benim annem konusuna girmeden.Erkekler de o an durum içinde hiçbir şeyden anlamıyorlar zaten .Her şey gectikten sonra keşke diyorlar ama iş işten geçmiş oluyor.Etrafindaki arkadaşlarından örnek verebilirsin . Bi 10-15 gün annen kalır sonra kayinvaliden gelebilir .Bu karşı tarafı istememek değil aslında .Konuşulursa her şey hallolur

Kızlar yanlışlıkla regenesis max multivitamini 2. Kez içtim birşey olur mu acaba? Kahvaltıdan sonra içmiştm 2 saat geçti demir hapı yutçam diye bi daha içtm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…