- 26 Ağustos 2022
- 752
- 849
- 18
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.501
Seninki de fazla iyi niyetliymis sanırım yaşı da var , bence bu konuyu açıkça kayinvalidenle konuş annecim cok mahrem bi durumda olcam beni annem bile öyle görmedi ben cok çekingen biriyim bu durum beni strese sokuyor seni de çok seviyorum senin yardımına her zaman ihtiyacim var ama şimdilik bana izin versen ben sancimi evimde mahremiyet icinde yaşamak istiyorum diye. Bence tatlı dille gönlünü alarak soylesen anlar gibi. Ya da önce eşinin gönlünü bu şekilde ikna edip seni anlamasını da saglayabilirsin. Fikir olarak bu geldi aklımaArkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
Bence annen konuşmasın ve benim fikrim tamam onun oğlu vs olabilir ama sonuçta doğumu yapacak anne ve annenin istekleri kimi yanında istediği daha önemli. Ve kv ile kp tam doğumda gelecek aynı ev vs ben rahatsız olurdım. Ki benimkilerde uzak şehirden gelecek 12 saatlik. En azından doğumdan 1 hafta sonra gelsinler istiyorum çünkü rahat edemem. Bana da doğum tarihinden 1 hafta önce geliriz vs dediler. Eşime dedim oda onlara tarihi daha ileri bir tarih söyleriz erken doğdu deriz falan dedi. Annem yakın zamanda geldi hem çalışıp hem ev işlerinde zorlanıyorum diye. Doğumda da sancımı çekerken oda da eşimi yanımda istiyorum başka biri olacaksa annem olsun. emzirirken bile başkası olsun istemiyorum seni çok iyi anlıyorum. Biraz eşlerimize durumumuzu anlatıp onların müdahil olması daha doğru olur bizi ve annemizi yanlış anlarlar.Arkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
anne oluyoruz biz de ileride çocuğumuzun özel gününde yanında olmak istemez miyiz? O da oğlunun ve torununun yanında olmak ister. Ben de doğuma sadece kardeşim ve eşimle gitmek isterdim. eşim öyle anneci değildir gelmesinler desem gelmeyin sonra gelin diyebilir ama ben açıkçası bize değer verip önemseyen kalkıp gelecek insanlara yok gelmeyin geç gelin demeye kıyamıyorum. Ev mülteci kampı gibi olacak muhtemelen ama olsun napalım, ben kalabalık hiç sevmeyen insanım ama sonuçta hergün torun sahibi olmuyorlar. çok aldırma onlarla yaşadığın olumsuzluklar var anladığım kadarıyla ama bu olumsuzluklar ile ilgili çözüm üretebileceğin, ilişkileri düzene koyabileceğin bir alan değil doğum konusu çünkü hem senin stressiz olman lazım hem de duygusal olarak doğru bir dönemde değilsin. Çok rahatsız isen çok görme duyma onlara odaklanma yapacak bir şey yok. Hamilelik, bebek, doğum kamusal alana dönmüş gibi herkes konuşuyor herkesin bu konuda bir fikri var herkes (aile dışındakiler bile) karışmayı kendine hak görüyor ya sabır diyip geçiyorum. Laf anlatmaya çalışmak bile gereksiz geliyor anladım.Arkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
canım benim ilk gebeliğimde makat gelişti bebeğim 33.haftaya kadar sonra 37 de gittik doğum pozisyonuna gelmişti kafası dönmüştü aşağı çatı muayenesi yaptı her şey normal dedi normal doğurcam diye baya sevinmiştim çok istiyordum normal doğurmak oh artık sancı beklicez diye eve gittik 2 gün sonra kordanda düğüm vardı ondan ötürü acil sezeryana aldılar :) o yüzden hayırlısı sağlıkla gelsin de isterse döner :)28nci haftada bebegin kafası aşağıda ayaklar yukarıdaydı bugun kafa yukarda ayaklar aşağıda cikti. Sizlerin 30larda nasil bebegin duruşu suan makat gelişmiş ama zamanla değişir dedi doktor onemli olan son haftalar dedi
Sakin kv. Gelmesin diye kendiniz annenizden fedakarlık etmeyin.Anneniz son ay hep sizin yanınızda olsun doktor anneniz yanınızda olsun dedi dersiniz. Bana kızmasın kimse ama ne kadar kendi oğullarının çocukları da olsa kayınpederin yeni dogum yapmis bir evde yatılı kalması hic hoş değil. Aslinda hepsi gelenekçi gibi davranıyor ama hangi gelenek de inançta lohusa kadinin evinde erkek görülmüş. Ben kuzenime yardıma gitmiştim aradan 3 4 gun geçmesine rağmen yemek yerken kanaması pijamasina cikmisti kizin bir de hormonlarımız nasil olcak o sırada bilmiyorum ama ben cok sicaklayan bir tipim genelde evde mini elbise ile dolaşıyorum daral geliyor cunku kayınbaba yanındada oyle giyilmez hatta kv. Yanında da insan rahat edemiyor ama mecbur geliyor onlar. Annen hic yanından ayrılmasın geriside naparsa yapsın yazık ya 2 ay öncesinden bile bu kadar stres yukletiliyor içinden hep bu kısa sureli bir süreç gelecekler gidecekler diye telkin et annen hep olsun amaArkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
ben ilk doğumumda herkese haber verdim ve herkes sancı çekerken doluştu yanıma. şu an kimseye haber vermek istemiyorum açıkçası, bebek doğduktan sonra söyleyeceğim. zaten hastane hepimizin evine çok çok yakın. hele doğumdan sonra sezaryen olmazsa tecrübem yok çünkü yine kimseyi istemiyorum. İlk doğumumda 5. gün herkesi uğurlamıştım evlerine ve çok da rahat bir şekilde baktım. bu da verdiğim en doğru kararlardan biriydi. bebeğimi istediğim şekilde baktım, hiç karışan eden yoktu. ne kadar iyi niyetli de olsalar o sıralarda illaki problemler çıkıyor. özellikle emzirdiğiniz zaman kimsenin bir faydası da olmuyor.Arkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
Insallah benimde doner simdilik asiri korksamda normal dogum istiyorum ama daha 2bucuk hafta once kafa aşağıdaydı şimdi niye makat poz. Aldı anlamadim ne ara donducanım benim ilk gebeliğimde makat gelişti bebeğim 33.haftaya kadar sonra 37 de gittik doğum pozisyonuna gelmişti kafası dönmüştü aşağı çatı muayenesi yaptı her şey normal dedi normal doğurcam diye baya sevinmiştim çok istiyordum normal doğurmak oh artık sancı beklicez diye eve gittik 2 gün sonra kordanda düğüm vardı ondan ötürü acil sezeryana aldılar :) o yüzden hayırlısı sağlıkla gelsin de isterse döner :)
bende senin gibi düşünüyorum, benim kayınvalidemlerde sağolsunlar çok iyi insanlar ama fazla takıntılılar başım ağrıyo desem 10 kere sorarlar hadi doktora gidelim derler hemen, o kadar abartıyorlar bu tip şeylerde özellikle ben doğumda gelsinler istemiştim açıkçası ki ilk doğumumda destek olurlar diye, doğum olup olmayacağı belli değildi takip için yatırmışlardı hastaneye annemin evi 1 saatlik mesafede annem gelelim mi dedi gelmeyin biz eşimle ikimiz kalıyoruz dedim kayınvalidemler yakın bize de hastaneye de sonra eşim çok yorulunca sabah eve gitti kayınvalidem geldi 1 saat sonra doktor geldi acil sezeryana alcaz 1 saat içinde dedi eşim hemen geri geldi kayınvalidem görümcemler falan vardı ben anneme gelme dediğimden onlar da beklediler doğum denince gel dedik anneme ama doğuma girmeden yetişemezdi zaten yetişemedi de geldiklerinde bebek doğmuştu, duşa girmek istedim doğumdan önce kayınvalidem yardımcı oldu üzerimi çıkarmaya vs eşim gelene kadar iyiki kayınvalidemler ordaymış dedim, yoksa yalnız kalacaktık eşim de koşturuyodu sürekli çünkü bişeylere yani bende o abartmalarına ses etmedim idare ettim, mesela bebek doğduktan sonra da öyle bize geliyorlardı bebek kusuyodu haliyele yeni doğan bebekler emince fazlasını kusar, eyvah bişey oldu çocuğa deyip ayaklanıyorlardı, hapşırıyodu hasta oldu doktora gidelim hemen diyorlardı uyuyodu çok uyudu bi sıkıntı mı mı uyumuyodu doktora götürelim niye uyumadı beni de strese sokuyolardı :) hep böylelerdi hala öyleler bende alıştım artık tamam deyip geçiyorum takılmıyorum yani bana da bebeğime de güzel bakıyolar ilgililer falan ne yapalım karakterleri öyle :)anne oluyoruz biz de ileride çocuğumuzun özel gününde yanında olmak istemez miyiz? O da oğlunun ve torununun yanında olmak ister. Ben de doğuma sadece kardeşim ve eşimle gitmek isterdim. eşim öyle anneci değildir gelmesinler desem gelmeyin sonra gelin diyebilir ama ben açıkçası bize değer verip önemseyen kalkıp gelecek insanlara yok gelmeyin geç gelin demeye kıyamıyorum. Ev mülteci kampı gibi olacak muhtemelen ama olsun napalım, ben kalabalık hiç sevmeyen insanım ama sonuçta hergün torun sahibi olmuyorlar. çok aldırma onlarla yaşadığın olumsuzluklar var anladığım kadarıyla ama bu olumsuzluklar ile ilgili çözüm üretebileceğin, ilişkileri düzene koyabileceğin bir alan değil doğum konusu çünkü hem senin stressiz olman lazım hem de duygusal olarak doğru bir dönemde değilsin. Çok rahatsız isen çok görme duyma onlara odaklanma yapacak bir şey yok. Hamilelik, bebek, doğum kamusal alana dönmüş gibi herkes konuşuyor herkesin bu konuda bir fikri var herkes (aile dışındakiler bile) karışmayı kendine hak görüyor ya sabır diyip geçiyorum. Laf anlatmaya çalışmak bile gereksiz geliyor anladım.
ben boyamadım ama görümcem de hamile doktoru bitkisel boyayla boyayabilirsin demiş kuaföre sorduk en bitkisel boyada bile kimyasal var bence hiç boyatma bekle 2-3 ay daha dedi, yada illa boyatayım dersen doğumdan 2-3 gün önce boyat dedi o zaman zararı çok olmuyormuşKizlar saçını boyayan oldu mu?
Kizlar saçını boyayan oldu mu?
Buna katılıyorum o an birilerine ihtiyaç oluyor. Ben de suni sancı almıştım çok çok zordu acı çekiyordum ve birilerinin koluna girmek istiyordum sürekli eşim dışarıdaki işleri halletti yengem falan durmuştu kolumun altında sagolsunlar.bende senin gibi düşünüyorum, benim kayınvalidemlerde sağolsunlar çok iyi insanlar ama fazla takıntılılar başım ağrıyo desem 10 kere sorarlar hadi doktora gidelim derler hemen, o kadar abartıyorlar bu tip şeylerde özellikle ben doğumda gelsinler istemiştim açıkçası ki ilk doğumumda destek olurlar diye, doğum olup olmayacağı belli değildi takip için yatırmışlardı hastaneye annemin evi 1 saatlik mesafede annem gelelim mi dedi gelmeyin biz eşimle ikimiz kalıyoruz dedim kayınvalidemler yakın bize de hastaneye de sonra eşim çok yorulunca sabah eve gitti kayınvalidem geldi 1 saat sonra doktor geldi acil sezeryana alcaz 1 saat içinde dedi eşim hemen geri geldi kayınvalidem görümcemler falan vardı ben anneme gelme dediğimden onlar da beklediler doğum denince gel dedik anneme ama doğuma girmeden yetişemezdi zaten yetişemedi de geldiklerinde bebek doğmuştu, duşa girmek istedim doğumdan önce kayınvalidem yardımcı oldu üzerimi çıkarmaya vs eşim gelene kadar iyiki kayınvalidemler ordaymış dedim, yoksa yalnız kalacaktık eşim de koşturuyodu sürekli çünkü bişeylere yani bende o abartmalarına ses etmedim idare ettim, mesela bebek doğduktan sonra da öyle bize geliyorlardı bebek kusuyodu haliyele yeni doğan bebekler emince fazlasını kusar, eyvah bişey oldu çocuğa deyip ayaklanıyorlardı, hapşırıyodu hasta oldu doktora gidelim hemen diyorlardı uyuyodu çok uyudu bi sıkıntı mı mı uyumuyodu doktora götürelim niye uyumadı beni de strese sokuyolardı :) hep böylelerdi hala öyleler bende alıştım artık tamam deyip geçiyorum takılmıyorum yani bana da bebeğime de güzel bakıyolar ilgililer falan ne yapalım karakterleri öyle :)
ben doğumdan 1 ay sonra ombre yaptırmıştım çok da güzel oldu vallaAy boyamadim ve kestirmedim ama emzirirken hemen ilk ayda boyatasim ve keratin botoks yaptirasim var çok yıprandı. Umarım sıkıntı olmaz.
Oooo bunlar kafalarina koymus sen konussanda gelcekler konusmasanda. Anneni karistirma bosver durduk yere kadin kotu olmasin.Annem konusmaya konusur ama hoslarina gitmez. Bu sefer annem karisiyor olur. O yuzden bu meselelerde annemi cok dahil etmek istemiyorum ama yine son care olarak dusunulebilir. Evet sanki ettigi dua yanimda olunca fayda gosterecek
Ben İstanbul’dayim. Arabayla 10 saatlik mesafedeler. Ucakla gelebiliyorlar ama
iyi de gelmek zorunda degiller ki dogumdan 1 hafta sonra gelsinler onemli olan annenin huzuru rahati. Yalniz degil annesi yaninda zaten. Biraz ince dusunmek gerekir.Canım o halde biraz onlara da hak vermek lazım. Uçağa ha deyince binip gelemezler. Sen diyelim hemen doğurdun, ki umarım öyle olur. Onların gelmesi en az 10 saat diyorsun. Belki de onlar arabaya atlayıp geldiklerinde sen çoktan doğurmuş olacaksın. Herkesin evladı kendine. Nasıl ki senin annen senin yanında olmak ister, onlar da oğullarının yanında olmak isterler. Öyle bir anda yalnız bırakmak istemezler ve oğullarının o anına tanık da olmak isterler. Bir de ilk torun tabii, onun da heyecanı vardır ayrıca. Bu duyguları çok da hor görmemek lazım. Gelip hastanede oda dışında beklemelerinin sana bir zararı olacağını sanmıyorum, odada beklemek konusunda ısrarcı olmayacaklarsa. Burada en can sıkıcı durum öncesinde de sende kalacak olmaları. Kalabilecek başka yerleri yok mu? Benim kayınvalidemler de uzaktan gelecekler. Öngörülen doğum tarihinden 1 hafta önce gelmeyi düşünüyorlar, erken doğurursam da şans artık o. Ama onların burada yakın akrabaları var, biraz orada biraz annemde kalacaklar. Benim evim çok küçük zaten, bende kalmak isteyeceklerini sanmıyorum.
Benim kayinvalidem cidden anlayislidir bazen gereksiz konusur ama kisisel alanima saygi duyar. Elinden ne gelirse yapar. Ben raziyim ondan yaaa fitne fesadi hic yoktur.kendi halinde kadincagiz.Sizin adınıza çok sevindim ne güzelya benimki çok genç bir de dul olduğu için aşırı düşkün oğluna ondan böyle hani beni sanki oğlunu çalmışım gibi görüyor
Ayrica burada cogumuz ilk cocugunu doguruyo. Kimimizinde ilk torunu. Benim kayinvalidemin 3 cocugu var 3unden ilki olcak bu kiz. Buna ragmen anne gelme ben rahat edemem dersem tamam kizim ne zaman istersen o zaman geleyim der. Alinganligin luzumu yok.iyi de gelmek zorunda degiller ki dogumdan 1 hafta sonra gelsinler onemli olan annenin huzuru rahati. Yalniz degil annesi yaninda zaten. Biraz ince dusunmek gerekir.
İşte tek kişiye yük yüklemek istemiyorum.Ben günlük temizlik yapmıyorum bile mutfagım tezgahım masam sehpalarım hep temiz sürekli kullaniıldığı için süpürme silme bile eşimdeTabi canım tek annen yapıyorsa gerek yok onu da yormaya. Benim bayağı kendini paralayıp temizledi geçen kayınvalidem ama onlara da kıyamıyorum. Tutarım birini bakalım kısmet. Saldım artık temizlik işini
Ben de beğenmem ama başında duruyorum yaparken kontrol amaçlıErkegin temizligini begenemiyorum (esim super toz aliyo ama) cam silmez utanir e robot var o gunluk temizligi o yapiyo gerisi ince temizlik oda dogumdan sonraya. Kim gelirse gelsin hicbiri duzgun temizlemiyo sonucta musterisin kensi evi degil ozensin
Arkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?