- 6 Temmuz 2022
- 2.279
- 1.597
- 83
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.541
İste kuzum sehirdisinda yasadiklari icin baska akrabaglari da olsa kendi oglunun evinde kalmak isterler hakli olarak. Ona bir sey demiyorum zaten. Ama dogum oncesi en bastan buraya gelmeleri ve beni strese sokmalari da buyuk korkum ki ben annemi bile dogum oncesi yormak istemiyorum hani bende kalmasina gerek yok zaten bize yakinlar.Canım o halde biraz onlara da hak vermek lazım. Uçağa ha deyince binip gelemezler. Sen diyelim hemen doğurdun, ki umarım öyle olur. Onların gelmesi en az 10 saat diyorsun. Belki de onlar arabaya atlayıp geldiklerinde sen çoktan doğurmuş olacaksın. Herkesin evladı kendine. Nasıl ki senin annen senin yanında olmak ister, onlar da oğullarının yanında olmak isterler. Öyle bir anda yalnız bırakmak istemezler ve oğullarının o anına tanık da olmak isterler. Bir de ilk torun tabii, onun da heyecanı vardır ayrıca. Bu duyguları çok da hor görmemek lazım. Gelip hastanede oda dışında beklemelerinin sana bir zararı olacağını sanmıyorum, odada beklemek konusunda ısrarcı olmayacaklarsa. Burada en can sıkıcı durum öncesinde de sende kalacak olmaları. Kalabilecek başka yerleri yok mu? Benim kayınvalidemler de uzaktan gelecekler. Öngörülen doğum tarihinden 1 hafta önce gelmeyi düşünüyorlar, erken doğurursam da şans artık o. Ama onların burada yakın akrabaları var, biraz orada biraz annemde kalacaklar. Benim evim çok küçük zaten, bende kalmak isteyeceklerini sanmıyorum.
Canim kendi dr um da bu konuda israrci olduguna gore demek ki bunu da dusunuyor. Zaten anneme asiri yakin hastane. Bes dk yurume mesafesi. Belki annem gelir normalde. Gelmemis bile olsa Allah korusun acil bir durumda annem yine gelirBir de şu da var, Allah korusun ama hastanede yalnızca eşim ve sen olursanız acil bir durumda kim koşturacak? Eşin seni bıraksa gitse sen yalnız kalacaksın mesela. Bu boyutu da düşünmek lazım bence.
İnsallah canim sag olasin. Ben karakter olarak cok vericiyim ozellikle onlara karsi. Cok fazla fedakarlik yaptim hep esim icin ailesini de ayriyetten sevdigim icin. Oyle ters bir kisiligim yok bu soylediklerimden belki farkli anlasiliyorumdur ama artik bende bazi seyler sinir noktasina ulasti. Artik kendi hayatimi nasil istiyorsam oyle yasicam diye kendi icimde agresif bir tutum da olmaya basladiBende diğer arkadaşlarla aynı düşüncedeyim annen konuşmasın çünkü bu sefer annen yanlış anlaşılabilir. Diğer konuya gelince de mesafeleri çok uzak olduğu için mecbur gelicekler sanırım aslında doğduğu gün bilet alıp en kötü ertesi güne yetişebilirler ama bunu düşünemiyorlar demek ki, hem ben lohusayken kp bile olsa bi erkeğin sürekli benimle aynı ortamda olmasını istemiyorum öyle bir durumda yatak odamda yatmayı planlıyorum. Sende evdeyken öyle yaparsın en kötü, hastanede de eşin için katlanıcaksın burda birçoğumuz sevdiğimiz için ailelerinin bazı anlayışsızlıklarına katlanıyoruz mecburenYine de gönlünce olsun inşallah her şey
Kuzum yasli degiller. 40’li yaslarinda oyle soyleyeyim. Tip olarak cok gencler ama kafa olarak epey gelenekseller sanki aramizda dort bes cag varmis gibi. Cok guzel fikir oldu ama bana soylediklerin belki oyle bir konusurum. Sadece bu zamana kadar ki anlayissizliklari oyle had safhada oldu ki artik ben de konusmadan bir seyleri akletsin anlasinlar istiyorum. Mesela benim annem ben gelmicem rahat etmesi acisindan falan derken o ben gelcem diye diretiyor. Sanki benim annem keyfinden mi gelmicem diyor dusunemiyor mu bunuSeninki de fazla iyi niyetliymis sanırım yaşı da var , bence bu konuyu açıkça kayinvalidenle konuş annecim cok mahrem bi durumda olcam beni annem bile öyle görmedi ben cok çekingen biriyim bu durum beni strese sokuyor seni de çok seviyorum senin yardımına her zaman ihtiyacim var ama şimdilik bana izin versen ben sancimi evimde mahremiyet icinde yaşamak istiyorum diye. Bence tatlı dille gönlünü alarak soylesen anlar gibi. Ya da önce eşinin gönlünü bu şekilde ikna edip seni anlamasını da saglayabilirsin. Fikir olarak bu geldi aklıma
Evet canim resmen ayni durumdayiz. Ya ben her seyi neyse oyle soyleyen biriyim aklima gelmiyor iste dedigin gibi tarihi daha gec bir vakte soyleseydim keske. Tam gunu gunune su tarih diye soyledik maalesef. Aynen dedigin gibi emzirme esnasinda bile annemden dahi cekinirim utanirim zaten asiri utangac bir yapim var kayinvalidem de her seye atlayan bir tip sag olsun. Kuzum dogumdan cok sonra gelsinler de demiyorum sadece dogum oncesi gelip beni strese sokmasin rahat olabileyim kendi evimde istiyorum. Oyle bir insan ki benim evime kafasina gore plan yapip misafir falan cagiriyorBence annen konuşmasın ve benim fikrim tamam onun oğlu vs olabilir ama sonuçta doğumu yapacak anne ve annenin istekleri kimi yanında istediği daha önemli. Ve kv ile kp tam doğumda gelecek aynı ev vs ben rahatsız olurdım. Ki benimkilerde uzak şehirden gelecek 12 saatlik. En azından doğumdan 1 hafta sonra gelsinler istiyorum çünkü rahat edemem. Bana da doğum tarihinden 1 hafta önce geliriz vs dediler. Eşime dedim oda onlara tarihi daha ileri bir tarih söyleriz erken doğdu deriz falan dedi. Annem yakın zamanda geldi hem çalışıp hem ev işlerinde zorlanıyorum diye. Doğumda da sancımı çekerken oda da eşimi yanımda istiyorum başka biri olacaksa annem olsun. emzirirken bile başkası olsun istemiyorum seni çok iyi anlıyorum. Biraz eşlerimize durumumuzu anlatıp onların müdahil olması daha doğru olur bizi ve annemizi yanlış anlarlar.
Canim ilk torunlari hem benim hem de esimin tarafindan. Tabi ki ozel gununde yaninda olacaklar. Ama ozel gun dedigimiz surec dogum oncesinden baslamiyor ki doguma gelsinler zaten boyle bir seyi sakinacak birisi asla degilim. Oyle sacma sapan triplerim falan da olmaz anlayisli davraniyorum her konuda. Bak kendi annemin ilgisinden mahrum kalicam belki sirf kayinvalidem de olmasin diye cunku sonra onun annesi geldi ama olmasin diye adaletsizlik olmasin diye. Doguma gelsin lohusayken de kalsin bunlara karismiyorum oncesinde gelip beni strese sokacak ama. Anlayis da artik bir yere kadar. Karisma etme konusunda maalesef buyuk sorunlar yasayacagiz zaten bunu kabullendim coktan da sadece dogum oncesinden baslamasa iyianne oluyoruz biz de ileride çocuğumuzun özel gününde yanında olmak istemez miyiz? O da oğlunun ve torununun yanında olmak ister. Ben de doğuma sadece kardeşim ve eşimle gitmek isterdim. eşim öyle anneci değildir gelmesinler desem gelmeyin sonra gelin diyebilir ama ben açıkçası bize değer verip önemseyen kalkıp gelecek insanlara yok gelmeyin geç gelin demeye kıyamıyorum. Ev mülteci kampı gibi olacak muhtemelen ama olsun napalım, ben kalabalık hiç sevmeyen insanım ama sonuçta hergün torun sahibi olmuyorlar. çok aldırma onlarla yaşadığın olumsuzluklar var anladığım kadarıyla ama bu olumsuzluklar ile ilgili çözüm üretebileceğin, ilişkileri düzene koyabileceğin bir alan değil doğum konusu çünkü hem senin stressiz olman lazım hem de duygusal olarak doğru bir dönemde değilsin. Çok rahatsız isen çok görme duyma onlara odaklanma yapacak bir şey yok. Hamilelik, bebek, doğum kamusal alana dönmüş gibi herkes konuşuyor herkesin bu konuda bir fikri var herkes (aile dışındakiler bile) karışmayı kendine hak görüyor ya sabır diyip geçiyorum. Laf anlatmaya çalışmak bile gereksiz geliyor anladım.
Benimkiler de.oyle normal benceKızlar ben bir de bisey sorcam size, benim göğüslerim sanki emzirmisim de içi boşalmış gibi böyle yumuşacık ve sönmüş durumda agri hassasiyet aci falan yok hiç. Sizin de böyle mi?
Bence bir şey olmaz benim Bi arkadasim her gün hem İmom hem de Decavit içiyordu. Fazla gelirse vücudum atar zaten diyordu.
Bişey olmaz bence genelde ilaçların içinden çıkan kağıtta da yazar zaten yanlışlıkla fazla ya da eksik doz alınca dengelemeye çalışmayın falan diye. Zaten vitamin olduğu için çok da korkmana gerek yok bence
Sağolun kızlar. Bi güzel içtim valla sonra aaaa dedimBen nerdeyse hergun bi ilacımı unutur ya da fazla icer oldum unutkanlığım çok arttı ama bisey olmadi bunlwr takviye olduğu için idrarla atılıyor fazlası
bende mi ombre yaptıysam acaba yaaao zaman memeye alışması gerekiyor 2. ayında gidilebilir :) ama şuan o kadar saat ayrı kalamam gibi geliyor, fazla duygusal bakıyorum. Ombre zaten dipten yapılmıyor ben bir şey olacağını düşünmüyorum açıkcası
Kesinlikle oyle. Ki ben kendi annemden bile bazi noktalarda utanan cekinen biriyim. Annem de asiri anlayislidir oyle asla diretmez ama kv asla oyle degil. Asiri israrci diretir illa da bir sey olmaz ben yaparim ederim giderim. Pat girer odaya. Emzirme konusunda bile mesela cok utanirim gibi dusunuyorum esim disinda birinin yaninda. Onda bile anlayis gosterecegini sanmiyorum bir sey olmaz kizim falan filan der anlayisli olup da hani bu kiz cekiniyor rahatsiz etmeyeyim kafasi asla yok zaten. Bir ara diyordu ki. Biz odada uyurken odaya girecekmis bebegi alacakmis falan. Ben uyurken odamda ne isi var allah askina. Bazi konularda mahremiyet sinirlari da fazlasiyla asiliyor ne yazik kiSakin kv. Gelmesin diye kendiniz annenizden fedakarlık etmeyin.Anneniz son ay hep sizin yanınızda olsun doktor anneniz yanınızda olsun dedi dersiniz. Bana kızmasın kimse ama ne kadar kendi oğullarının çocukları da olsa kayınpederin yeni dogum yapmis bir evde yatılı kalması hic hoş değil. Aslinda hepsi gelenekçi gibi davranıyor ama hangi gelenek de inançta lohusa kadinin evinde erkek görülmüş. Ben kuzenime yardıma gitmiştim aradan 3 4 gun geçmesine rağmen yemek yerken kanaması pijamasina cikmisti kizin bir de hormonlarımız nasil olcak o sırada bilmiyorum ama ben cok sicaklayan bir tipim genelde evde mini elbise ile dolaşıyorum daral geliyor cunku kayınbaba yanındada oyle giyilmez hatta kv. Yanında da insan rahat edemiyor ama mecbur geliyor onlar. Annen hic yanından ayrılmasın geriside naparsa yapsın yazık ya 2 ay öncesinden bile bu kadar stres yukletiliyor içinden hep bu kısa sureli bir süreç gelecekler gidecekler diye telkin et annen hep olsun ama
Bende unutup içtim doktora yazmıştım oyle bir kaç kereden bisey olmaz demistiSağolun kızlar. Bi güzel içtim valla sonra aaaa dedimyavaştan beyin hücrelerim ölüyor galiba neyse birşey olmaz herhalde .
Beni anlatiosun sanki...benimki de çok ilgilidir iyidir sağolsun ama benden çok benimsemiş durumda çocuğu. Oğlum oğlum dior sürekli en basitinden alışveriş yapiyoruz ben doğunca eldiven taktirmicam diorm acikliorm sebebini yok olmaz dior kendimi damizlik gibi hissediyorum taşıyıcı anne veya. İlk torun iki tarafta ve ben eşim ve kız kardeşim yanimda olsun diorm da imkansiz tabi.Evet canim resmen ayni durumdayiz. Ya ben her seyi neyse oyle soyleyen biriyim aklima gelmiyor iste dedigin gibi tarihi daha gec bir vakte soyleseydim keske. Tam gunu gunune su tarih diye soyledik maalesef. Aynen dedigin gibi emzirme esnasinda bile annemden dahi cekinirim utanirim zaten asiri utangac bir yapim var kayinvalidem de her seye atlayan bir tip sag olsun. Kuzum dogumdan cok sonra gelsinler de demiyorum sadece dogum oncesi gelip beni strese sokmasin rahat olabileyim kendi evimde istiyorum. Oyle bir insan ki benim evime kafasina gore plan yapip misafir falan cagiriyordogum haftasi yine rahat birakmaz beni zaten yeterince agirlasmis da olucam su an bile bir an geliyor gidip hemen yatagima yatip uyuyorum. Onlar varken ayip falan diye yalniz kalmasin etmesin diye onlarla oturmaya calisiyorum. Bu arada asiri caliskan bir kadin isten kacan biri de degil. Kendi yapiyor ama karsidan da cok bekliyor. Bir de kendi yaptikca bir seylere daha cok mudahale ediyor heralde kendi evi gibi benimsedigi icin, halbuki ben asla ondan bir sey beklemiyorum zaten kendi isimi kendim goruyorum. Ne diyeyim valla allah yardimcimiz olsun her ikimizin de
Canim tecrubeli oldugun icin soruyorum. Dr umun da cok ustunde durdugu bir sey ama ben de tabi basima gelecekleri bu zamana kadar yasadigim seylerden tahmin edebiliyorum. Dogum oncesi kalabaligin olmasinda nelerden rahatsizlik duydun sana sıkıntı veren neydi?ben ilk doğumumda herkese haber verdim ve herkes sancı çekerken doluştu yanıma. şu an kimseye haber vermek istemiyorum açıkçası, bebek doğduktan sonra söyleyeceğim. zaten hastane hepimizin evine çok çok yakın. hele doğumdan sonra sezaryen olmazsa tecrübem yok çünkü yine kimseyi istemiyorum. İlk doğumumda 5. gün herkesi uğurlamıştım evlerine ve çok da rahat bir şekilde baktım. bu da verdiğim en doğru kararlardan biriydi. bebeğimi istediğim şekilde baktım, hiç karışan eden yoktu. ne kadar iyi niyetli de olsalar o sıralarda illaki problemler çıkıyor. özellikle emzirdiğiniz zaman kimsenin bir faydası da olmuyor.
Kısacası sen nasıl rahat ve mutlu hissedeceksen öyle yap. kimsenin ne düşündüğü, ne düşüneceği önemli değil. senin ve bebeğinin psikolojisi önemli. onlar seni düşünsün, sen onları düşünme. lohusa olacak olan, içinden can çıkaracak olan sensin. ailemizin bize yapabileceği en büyük iyilik isteklerimizi anlayışla karşılayıp, gönül koymamak. sen ihtiyacın olursa kendin söylersin zaten. onların heveslerinden isteklerinden önce, senin ve bebeğinin rahatı önemli. bu durumu anlayışla karşılamayacak aile fertlerinin zaten sana yanındayken faydası olmaz, stresi olur. anlayışlı insan her koşulda anlayışlı olur.
eğer beyazın vs çok yoksa daha doğal seviyosan ombre çok güzel oluyo ben normalde boyamıyorum saçlarımı kendi rengim sadece 1-2 senede bir ombre yaptırıyorum :)bende mi ombre yaptıysam acaba yaaa
Valla Allah bize sabır versin,ben defter tutuyorum ilerde oğlumun sevdiği insana yapmamam gereken seyleri benim rahatsiz olduğum seyleri falan hani insanlık hali unutursam hatirlayim diyeBeni anlatiosun sanki...benimki de çok ilgilidir iyidir sağolsun ama benden çok benimsemiş durumda çocuğu. Oğlum oğlum dior sürekli en basitinden alışveriş yapiyoruz ben doğunca eldiven taktirmicam diorm acikliorm sebebini yok olmaz dior kendimi damizlik gibi hissediyorum taşıyıcı anne veya. İlk torun iki tarafta ve ben eşim ve kız kardeşim yanimda olsun diorm da imkansiz tabi.
Kayinvalidenlerin takintisi esittir benim kayinvalidemlerin takintililiklaribende senin gibi düşünüyorum, benim kayınvalidemlerde sağolsunlar çok iyi insanlar ama fazla takıntılılar başım ağrıyo desem 10 kere sorarlar hadi doktora gidelim derler hemen, o kadar abartıyorlar bu tip şeylerde özellikle ben doğumda gelsinler istemiştim açıkçası ki ilk doğumumda destek olurlar diye, doğum olup olmayacağı belli değildi takip için yatırmışlardı hastaneye annemin evi 1 saatlik mesafede annem gelelim mi dedi gelmeyin biz eşimle ikimiz kalıyoruz dedim kayınvalidemler yakın bize de hastaneye de sonra eşim çok yorulunca sabah eve gitti kayınvalidem geldi 1 saat sonra doktor geldi acil sezeryana alcaz 1 saat içinde dedi eşim hemen geri geldi kayınvalidem görümcemler falan vardı ben anneme gelme dediğimden onlar da beklediler doğum denince gel dedik anneme ama doğuma girmeden yetişemezdi zaten yetişemedi de geldiklerinde bebek doğmuştu, duşa girmek istedim doğumdan önce kayınvalidem yardımcı oldu üzerimi çıkarmaya vs eşim gelene kadar iyiki kayınvalidemler ordaymış dedim, yoksa yalnız kalacaktık eşim de koşturuyodu sürekli çünkü bişeylere yani bende o abartmalarına ses etmedim idare ettim, mesela bebek doğduktan sonra da öyle bize geliyorlardı bebek kusuyodu haliyele yeni doğan bebekler emince fazlasını kusar, eyvah bişey oldu çocuğa deyip ayaklanıyorlardı, hapşırıyodu hasta oldu doktora gidelim hemen diyorlardı uyuyodu çok uyudu bi sıkıntı mı mı uyumuyodu doktora götürelim niye uyumadı beni de strese sokuyolardı :) hep böylelerdi hala öyleler bende alıştım artık tamam deyip geçiyorum takılmıyorum yani bana da bebeğime de güzel bakıyolar ilgililer falan ne yapalım karakterleri öyle :)
aynen canim benim de oyle. Bebegimi de o sekilde benimsemis durumda. Ama karakter yapisi boyle. Esimi de mesela ben yanindayim sanki benden daha cok esiymis gibi davraniyor. Mesela ilac iciyor sabahlari esim oglum ictin mi ettin mi gittin mi. Utuleneceklerin var mi. Gecenlerde esime gitmis ic camasiri almis marketten o kadar sinir oldum ki. Rol calan bir yapisi var. Ve asiri olcusuzler. Annemin yaninda bile bu sekilde. Sanki annemin yaninda daha cok kv benim annem gibi. Annemi de cok rahatsiz ediyor bu durum. Sanki annem benim annem degil kv asil annem gibi. Olcusuzluk cok fazla var. Bu da beraberinde anlayissizligi da getiriyor. Bana asiri duskun asiri seviyorlar. Tamam anliyorum ama benim annem babam da beni cok seviyor ama nerede durmalari gerektigini biliyorlar en nihayetinde evli bir insanim hatta cocugum olacak. İste bende de hata oldu esim hep derdi ailem olcusuz cok fazla yapma mesafesiz davranma. Ben de cok fazla sicak kanliyim. Ama ne bileyim bu sekilde sonuclanacagini. Birini cok sevince neden istedigim gibi davranamiyorum hep siyasi politik mi olmak zorundayiz icimizden geldigi gibi olmayacak miyiz. karsi taraf hep bir tik ustune cikiyor boyle olunca sonra sorunlar basliyor ozgurluk alanin kisitlaniyorBeni anlatiosun sanki...benimki de çok ilgilidir iyidir sağolsun ama benden çok benimsemiş durumda çocuğu. Oğlum oğlum dior sürekli en basitinden alışveriş yapiyoruz ben doğunca eldiven taktirmicam diorm acikliorm sebebini yok olmaz dior kendimi damizlik gibi hissediyorum taşıyıcı anne veya. İlk torun iki tarafta ve ben eşim ve kız kardeşim yanimda olsun diorm da imkansiz tabi.
Yani ben açıkçası herşeyi yapmasini da istemiyorum üstümde baskı yaratıyor bu çünkü. Farkında olmadan yüzüme vurma veya bu yüzden takdir minnet bekleme etrafa anlatip övünme huyu var. En kötüsü de eşim bu kadar şey yapınca ben kızsam da hakli da olsam gönlünü kırma insanlar çok heyecanlı ilk torun filan diyor. Zaten depremden sonra alt üst olduk bide doğum stresi yaşamaya başladım ben de. Çok fazla ses inanılmaz geriyor beni alingan olmasalar en azindan beni kendi halime biraksalar gerçekten gönülleri olsun derim ama o gün yine doktor kötü konuştu ben çok kötü oldum kayinbabam kizdi cok evhamlıyim die ben de senin de çocuğun hastalansa evham yaparsin bu da benim çocuğum die çıkmıştım. Senin cocugunsa benim de torunum dedi sesi yükseldi. E ben lohusayken nazim hiç gecmicekse huni takar gezerim artık.Valla Allah bize sabır versin,ben defter tutuyorum ilerde oğlumun sevdiği insana yapmamam gereken seyleri benim rahatsiz olduğum seyleri falan hani insanlık hali unutursam hatirlayim diye
aaa hiç hoş değil o ne öyle yaa benim çocuğum derdim ben çok sinir bozucu benimkiler öyle değil allahtan herşeyde annesi bilir annesine sorun annesi ne derse ona göre yapalım diyorlar onu yemeyecek bunu giymeyecek dediğimde uyuyorlar mutlaka 9 aylık babanesi bakıyor 6 aydan beri hergün liste veriyorum yemek için vs hepsini ona göre yapıyor, dışarı çıkarırsa mutlaka arayıp çıkardım eve geldim diyor fotograflarını atıyor, üşür bu çocuk dediler mesela doğumdan sonra hayır giydirmicem dedim tamam dediler hemen çok zor seninki gibi canımBeni anlatiosun sanki...benimki de çok ilgilidir iyidir sağolsun ama benden çok benimsemiş durumda çocuğu. Oğlum oğlum dior sürekli en basitinden alışveriş yapiyoruz ben doğunca eldiven taktirmicam diorm acikliorm sebebini yok olmaz dior kendimi damizlik gibi hissediyorum taşıyıcı anne veya. İlk torun iki tarafta ve ben eşim ve kız kardeşim yanimda olsun diorm da imkansiz tabi.
çok zor gerçekten benimde bebğim erkek oğlum doğunca büyüyünce evlenince falan asla yapmam böyle şeyler umarım çok kötüymüş paylaşmamasıKayinvalidenlerin takintisi esittir benim kayinvalidemlerin takintililiklari
aynen canim benim de oyle. Bebegimi de o sekilde benimsemis durumda. Ama karakter yapisi boyle. Esimi de mesela ben yanindayim sanki benden daha cok esiymis gibi davraniyor. Mesela ilac iciyor sabahlari esim oglum ictin mi ettin mi gittin mi. Utuleneceklerin var mi. Gecenlerde esime gitmis ic camasiri almis marketten o kadar sinir oldum ki. Rol calan bir yapisi var. Ve asiri olcusuzler. Annemin yaninda bile bu sekilde. Sanki annemin yaninda daha cok kv benim annem gibi. Annemi de cok rahatsiz ediyor bu durum. Sanki annem benim annem degil kv asil annem gibi. Olcusuzluk cok fazla var. Bu da beraberinde anlayissizligi da getiriyor. Bana asiri duskun asiri seviyorlar. Tamam anliyorum ama benim annem babam da beni cok seviyor ama nerede durmalari gerektigini biliyorlar en nihayetinde evli bir insanim hatta cocugum olacak. İste bende de hata oldu esim hep derdi ailem olcusuz cok fazla yapma mesafesiz davranma. Ben de cok fazla sicak kanliyim. Ama ne bileyim bu sekilde sonuclanacagini. Birini cok sevince neden istedigim gibi davranamiyorum hep siyasi politik mi olmak zorundayiz icimizden geldigi gibi olmayacak miyiz. karsi taraf hep bir tik ustune cikiyor boyle olunca sonra sorunlar basliyor ozgurluk alanin kisitlaniyor
Kendine yüklenme ben inanılmaz mesafe koymaya çalışıyorum beş senedir onlarin karakter yapısı buysa farketmior. Annem gelsin istiorm.dedigimde ben senin annenim kızım ben bakarim sana dior düşün. Saçımı seviyor ellerimi okşuyor. Biliyorum daha ne istiosun nankörlük etme diyebilirsiniz ama kendi annemle daha yabanci gibi kalmak vicdanen beni rahatsız ediyor bide ben dokunulmasindan hoşlanan biri değilimdir yapı gereği.Kayinvalidenlerin takintisi esittir benim kayinvalidemlerin takintililiklari
aynen canim benim de oyle. Bebegimi de o sekilde benimsemis durumda. Ama karakter yapisi boyle. Esimi de mesela ben yanindayim sanki benden daha cok esiymis gibi davraniyor. Mesela ilac iciyor sabahlari esim oglum ictin mi ettin mi gittin mi. Utuleneceklerin var mi. Gecenlerde esime gitmis ic camasiri almis marketten o kadar sinir oldum ki. Rol calan bir yapisi var. Ve asiri olcusuzler. Annemin yaninda bile bu sekilde. Sanki annemin yaninda daha cok kv benim annem gibi. Annemi de cok rahatsiz ediyor bu durum. Sanki annem benim annem degil kv asil annem gibi. Olcusuzluk cok fazla var. Bu da beraberinde anlayissizligi da getiriyor. Bana asiri duskun asiri seviyorlar. Tamam anliyorum ama benim annem babam da beni cok seviyor ama nerede durmalari gerektigini biliyorlar en nihayetinde evli bir insanim hatta cocugum olacak. İste bende de hata oldu esim hep derdi ailem olcusuz cok fazla yapma mesafesiz davranma. Ben de cok fazla sicak kanliyim. Ama ne bileyim bu sekilde sonuclanacagini. Birini cok sevince neden istedigim gibi davranamiyorum hep siyasi politik mi olmak zorundayiz icimizden geldigi gibi olmayacak miyiz. karsi taraf hep bir tik ustune cikiyor boyle olunca sonra sorunlar basliyor ozgurluk alanin kisitlaniyor
Resmen beni anlatiyorsun. İs yapsin istemiyorum dedigin gibi baski kuruluyor uzerime ki ben de titiz biriyim su durumda bile olsa evin islerini eksik birakmam esimle ilgilenirim kiyafeti vs. Ama sanki tek eksikleri halledeb kayinvalidemmis gibi bir imaj yapiyor kendisi. Ve ayni dedigin gibi gercekten is yapiyor ediyor ama bunu etrafa oyle anlatiyor ki. Asil faydasi olan benim kendi annem mesela bissuru et yapar buzluga atar ki bana kolaylik olsun diye. O oyle etrafa konusunca sanki annem bir is islemiyor tek isi kv yapiyor gibi. Alinganliklari da asiri fazla. Biz karadenizliyiz anneme her seyi rahatca ifade edebiliyorum ama onlara bir sey soyleyemem cekiniyorum cunku kadin hemen aglamaya basliyor. Ben daha su zamana kadar hic agzimi acmadim zaten. Sinir krizlerini kendi icimde yasiyorumYani ben açıkçası herşeyi yapmasini da istemiyorum üstümde baskı yaratıyor bu çünkü. Farkında olmadan yüzüme vurma veya bu yüzden takdir minnet bekleme etrafa anlatip övünme huyu var. En kötüsü de eşim bu kadar şey yapınca ben kızsam da hakli da olsam gönlünü kırma insanlar çok heyecanlı ilk torun filan diyor. Zaten depremden sonra alt üst olduk bide doğum stresi yaşamaya başladım ben de. Çok fazla ses inanılmaz geriyor beni alingan olmasalar en azindan beni kendi halime biraksalar gerçekten gönülleri olsun derim ama o gün yine doktor kötü konuştu ben çok kötü oldum kayinbabam kizdi cok evhamlıyim die ben de senin de çocuğun hastalansa evham yaparsin bu da benim çocuğum die çıkmıştım. Senin cocugunsa benim de torunum dedi sesi yükseldi. E ben lohusayken nazim hiç gecmicekse huni takar gezerim artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?