2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ya bu ne ki...ben dedimki 40i çıkmadan sünnet en sağlıklısı bebek hemen iyilesior biz öyle yapicaz dedim. Kayinbabam nasil kizdi olmaz öyle şey yapmicaz die. Yani alın siz bakin madem bizim hiçbir söz hakkimiz yok. Şimdi malum Ankara'ya yerleşmeye çalışıyoruz hayalleri arsa alip altlı üstlü oturmak. Eşime dedim benle oğlum bu planda yokuz ben baskı altında çocuk yetistiremem ezilen bir anne modeli olmak bana göre değil ben baskın bir karakterim çünkü

Bu kadar olur ya. Oyle benziyorlar ki kuzum. Kv asiri sicak kanli. Ama o bana oyle yaklasinca ben vicdan azabi cekiyorum ya kadina icimden kiziyorum bu kadar acaba abartiyor muyum diyorum. Ben hic kinci degilim hemen unuturum normalde. Bu da etkili oldu ama onlarin istikrarli bir sekilde boyle davranislar sergilemesinde. Diyorum ya biraz da ben kendime yaptim. Dedigin gibi annemin yaninda cok degisik oluyor anneme aciyorum sanki o yabanci gibi kaliyor. Ki annem de sicak birisi bana da asiri duskun ben tek kizim. Ama kv demiyor ki bu kizin annesi abartmayayim yanlis anlasilir sonucta onun annesi o. Demiyor. Annemin yaninda daha cok annem olmaya calisiyor. Bu bir acidan guzel gibi ama roller karisinca hic de oyle olmuyor.

Cok iyi seninkiler canim masalalh. Bizde boyle degil. Kendileri ne diyorsa o. Ben hastanede ikram dusunmuyorum mesela sadece cikolata hediyelik yeter. Ama kv kp istiyor ikram olsunmus. Her konuda boyleler. Benim lafim gecmiyor. En basta esimi dinliyorlar en buyuk cocuk o. Sonra kendileri. Ama ben esim de beni dinler genelde

bencede sakın öyle bişeyi kabul etme evliliğine de zarar verirsin, baya kendi istedikleri gibi yetiştirecekler çocuğunu sen karışmadan, hiç hoş değil, bende erken sünnet olsun istiyorum eşim bakarız dedi küçük vs diye kıyamıyor kayınvalidemlere demedik ama bişi demezler en fazla erken küçük falan derler ama sadece yorum yapıyorlar eşim illa da onların dediğini yapalım demez biz karar veririz yine bizde isim konusunda biraz zorlandık ama 2 isim koyuyoruz birini eşim birini de kayınpederim koydu eşim çok heves ettiler kırmasak dedi bende olur dedim çok ilgili insanlar beni hiç üzmediler bende kırmak istemedim öyle uzlaştık mesela :)

Kuzum sakin kabul etme. Ne kadar uzak o kadar iyi. Bak bizimkiler baska sehirde olmasina ragmen kumanda ediyorlar bizi uzaktan. Yakinda olsak heralde Allah korusun ama bosanma esigine geliriz esimle tahmin edebiliyorum neler olacaklari

Benim eşim de öyle sürekli hep benden anlayış bekler sanki hen dünyaya herkesi memnun etmek icin gelmisim gibi, kendim mutsuzluk olsam da onemli değil aman onlarin kalbi kirilmasin hep böyle ama artik babam öldüğünden beri bende gemiler yandı yani hani o son nefesi gormek bana benim bu hayatta insanın önce kendine deger vermesini kendini mutlu etmesini gerektiğini çok guzel gosterdi o yüzden amaan en fazla nolur diyorum

Is yapip devamli yaptigini anlatan kayinvalide de dert, hicbir is yapmayip suyunu bile karsidan bekleyen de dert. Bazen yapsa da konussa diyorim ben de. Biz yurtdisinda oldugumuz icin kv geldiginde en az 1 ay kaliyor. Ilk dogumda babam ve kv beraber gelmisti. Ben annemi esim babasini kaybettigi icin ikimizde anne ve babanin olmasini istedik. Hayatimin hatasiSimdi dogum zamani sirf kv gelicek ama esim tutturdu annem erkenden gelsin 3 ay kalsin diye. Deprem bölgesinde cünkü ve yalniz yasadigi icin tedirgin oluyor esim. Ilk dogumda ben 9 aylik hamileyken bi corba yapsan derdim de zorla kalkardi. O yüzden hic istemiyorum aslinda. Ve esim annesine asiri bagli. Tek laf ettirmez annem de annem der.

eğer beyazın vs çok yoksa daha doğal seviyosan ombre çok güzel oluyo ben normalde boyamıyorum saçlarımı kendi rengim sadece 1-2 senede bir ombre yaptırıyorum :)
Benim beyazım yok sukur ama saçlarımdan 4 5 ton acik kullaniyorum dip boya gelince de yamalı gibi oldu sacim;( ben bi konuşayım kuaförle zaten bahçede boyarız saçını demişlerdi bana kokusunu çekmem dibine de degmicek bi bakayim ombreli saclara

Kızlar bende ödem başladı kilo artışım 15 kg kadar çarşıda gezdim bugün biraz 5000 küsur adım atmışım ayaklarım davul gibi olmuş kendimi eve zor attim çok yorulmuşum sizde durumlar nasıl

Benimde oğlum olacak olurda o vakitleri görürsem kesinlikle anlayışlı olacağım. Öyle de gitmeyeceğim beni rahatsız eden şeyleri yapmayacağım.
Bende 2 hafta sonra hamile çekimiyaptıracağım saçımı boyatacağım.
Evet bende tam belli değil demiştim sezeryan olursam tarihim belli olursa asla demeyeceğim. Çünkü kp tanında rahat edemem azıcıkta onların düşünmesi lazım sonuçta evde dolanacağız, dinlenmek isteyeceğim emzireceğim vs. Eşime anlattım rahatsız olacaklarımı birde kp ve kv her şeye karışır doğurmadan strese girerim erkenden gelirlerse .

Ne zaman isterseniz o zaman sünnet yaptırın kesinlikle sormayın eşiniz sizin ve doktorun karar vereceği bir şey. O kadar da müdahale etmeye hakları yok. İsim düşünürken oğlumuza orda bile bir şeyler yaptılar güya kendi istedikleri olsun gibi direk önünü kestim eşimle ben karar veririz diye. Ve bizde aynı şehirde yaşamıyoruz sırf bu yüzden tayin istemek istemiyorum yakınlarında ev tutmak asla istemiyorum. Sürekli haber vermeden eve vs gelirler diye çünkü bizimde ayrı bir hayatımız var. Ben de eşime dedim yakın mesafede bile oturmam diye.

Bende öyle olması gerektiğini düşünüyorum :) ama bebeğimi 3,5 aylıkken bırakıp işe gitmek zorundayım o yüzden onunla ne kadar çok vakit geçirirsem o kadar kar gibi geliyor bana :)

Kızlar ben bir de bisey sorcam size, benim göğüslerim sanki emzirmisim de içi boşalmış gibi böyle yumuşacık ve sönmüş durumda agri hassasiyet aci falan yok hiç. Sizin de böyle mi?
bende de yok ağrı hassasiyet ilk 4 ay dokunulmuyordu bile şimdi böyle olması normalmiş :) bebiş emdikçe süt dolacak inşallah

Kızlar bende ödem başladı kilo artışım 15 kg kadar çarşıda gezdim bugün biraz 5000 küsur adım atmışım ayaklarım davul gibi olmuş kendimi eve zor attim çok yorulmuşum sizde durumlar nasıl
Maşallah ne güzel yürümüşsunuz ben en fazla market pazar vs yakın yer yürüyorum yoksa hem belim ağrıyor hem de dediğiniz gibi şişiyor ayaklarım

O kadar iyi anlıyorumki ama baş edemeyeceğimiz sorunlarla uzlaşmak bu süteçte mental sağlığımız için daha iyi olacaktır. Keşke bende doğumu yapsam birkaç gün sonra gelseler. Kendimizi azıcık toparlasak. Doğuma kendimizle biraz başbaşa kalarak ruhsal olarak hazırlığımızı yaparak dingin biçimde girsek ama anladımki doğum bireysel değil geniş aile ile yaşanan bir süreç..

Tam tersi bence doğum o kadar bireysel ve mahrem bişey ki, yüzlerce kadin var lohusa depresyonuyla kendini öldüren bebeğini istemeyen veya zarar veren bunlar boşa olmuyor hepsi birer stres boşalması sinir boşalması Allah korusun, o yüzden kendinize değer verin uzlaşmak karşı tarafta uzlaşmak isterse değerli ve kıymetli onun haricinde bu süreçte düşünmeniz gereken önce kendiniz ve yavrunuz.

Hamile kaldığım günden beri herkes konuşuyor. Ben hamileliği konuşabilen bir insan değilken. Ama kimseyle mücadele edecek bir ruh halim yok. Kendimi ve bebeğimi strese sokmamak için somut ve net bir zarar görmüyorsam durumla uzlaşma yoluna ya da görmezden gelme yoluna giderim.. . İnsanları zorla anlayışlı hale getiremiyoruz .…

Kac litre su iciyorsunuz en az 3 litre icin bide tuzlu yemeyin bende ödemden tedirgin oluyorum ailede hamile kalanların dudakları bile ödemden dolgu yaptırmış gibi olmustu yuz göz ayak el bilek.. hele teyzem normal ayakkabilarini giyemedi ödemden büyük beden ayakkabılar almıştı ben doktora sordum bunu cok su iç tuzlu yeme dedi bide hareket lazim ama ben cok gezemiyorum malesef

Eskiden lohusa evine 40 gün girilmezmis bende çevremdeki insanlara bunu nasil anlatıcam sigara kokuları parfüm kokuları bide bir kaç gunluk cocugu bile lap lüp öpüyorlar dudağında uçuk mu var mikrop mu var belli degil. Ben tam 2bucuk ay sonra arkadaşına hayirli olsun hemde hediyemi vermeye gittim valla asiri guzel bebekti op dediler öpmedim openlerede kızdım son yillarda bağısikliklar pek iyi değil ve gerçkten bi salgın var sadece corona degil;( şimdiden bana uzak akrabalarim bile hadi doğur bebek somurmaya gelcez diyorlar benim doğumuma okadar cok kisi gelcek ki kimse kirilmasin diye gelme diyemiyorum kardeş eşleri eşimin ailesi kuzenler..valla yeterki öpüp hastalik bulastirmasinlar da artik dusunmemeye calisiyorum kim.gelcek diye. Sadece doktorumla konuscam dogumdan cikinca kimvarsa uyarsin odaya gectigimizde opmeyin dikkat edin diye;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…