- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.581
Aaa phyto nun sac ürünlerini cok severim hic boyasını almadim bi bakayim ona eczanede satılan bi marka zaten evde kendiniz mi boyadınız guzel tutuyor mu istenilen renkBen boyadım saçımı beyazlarim çok olduğu için doktoruma sordum phyto markayı önermişti
Yok ben seni çok iyi anlıyorum zaten aynı düşüncede sayılırım canım, o anları rahat olabileceğim insanlarla geçirmek isterim ve ne kadar iyi olsalarda karşı tarafın ailesinin yanında istediğim kadar rahat olamam gibi geliyor. İnşallah bu süreçleri kolayca atlatırız hepimizİnsallah canim sag olasin. Ben karakter olarak cok vericiyim ozellikle onlara karsi. Cok fazla fedakarlik yaptim hep esim icin ailesini de ayriyetten sevdigim icin. Oyle ters bir kisiligim yok bu soylediklerimden belki farkli anlasiliyorumdur ama artik bende bazi seyler sinir noktasina ulasti. Artik kendi hayatimi nasil istiyorsam oyle yasicam diye kendi icimde agresif bir tutum da olmaya basladibu biraz artik tum yasanmisliklara karsi bir tepki gibi bir sey. Azicik agrim olsa mesela panik yapacak edecek biri bin yapan birisi zaten sancimdan cok onun hareketlerine odaklanixam rahat olamicam gibi geliyor bir de zaten ben sancimi falan kimsenin yaninda yasayip gosterebilecek birisi degilim cekinir kasilirim yani isin oyle bir boyutu da var
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Emzirirken giyinirken vs utanırım. Ki biz nerdeyse yazın doğurmuş oluyoruz hava serin bile olsa evde doğalgaz yanacak çocuk için doğal olarak bizde pişeceğiz ve açık seçik giyineceğiz. Ben eşimle anlaştım beraber banu çiftçinin doğumla ilgili konuşmasını dinledik o da sen sancı çekerken o kalabalık gereksiz mahrem sonuçta rahat doğurman için daha az insan olması lazım dedi. Ama o heyecanla telaşla unutur mu bilemiyorum söylemeyeceğini. Annem doğumdan önce geleceği için haberi mecbur olacak onun dışında herkesi ben doğuma girerken ararsın sen de anneme de tembihlerim gelmesi gerekeni o da sonra arar dedim. Bir de şuan normal bir kafadayız ben o sancıyı çekerken o kafayla herkese eser gürlerim muhtemelen napacağımı kestiremem anlatılanlar kadar en büyük acıyı çekiyorsakEvet canim resmen ayni durumdayiz. Ya ben her seyi neyse oyle soyleyen biriyim aklima gelmiyor iste dedigin gibi tarihi daha gec bir vakte soyleseydim keske. Tam gunu gunune su tarih diye soyledik maalesef. Aynen dedigin gibi emzirme esnasinda bile annemden dahi cekinirim utanirim zaten asiri utangac bir yapim var kayinvalidem de her seye atlayan bir tip sag olsun. Kuzum dogumdan cok sonra gelsinler de demiyorum sadece dogum oncesi gelip beni strese sokmasin rahat olabileyim kendi evimde istiyorum. Oyle bir insan ki benim evime kafasina gore plan yapip misafir falan cagiriyordogum haftasi yine rahat birakmaz beni zaten yeterince agirlasmis da olucam su an bile bir an geliyor gidip hemen yatagima yatip uyuyorum. Onlar varken ayip falan diye yalniz kalmasin etmesin diye onlarla oturmaya calisiyorum. Bu arada asiri caliskan bir kadin isten kacan biri de degil. Kendi yapiyor ama karsidan da cok bekliyor. Bir de kendi yaptikca bir seylere daha cok mudahale ediyor heralde kendi evi gibi benimsedigi icin, halbuki ben asla ondan bir sey beklemiyorum zaten kendi isimi kendim goruyorum. Ne diyeyim valla allah yardimcimiz olsun her ikimizin de
Mahremime duskunum ben. Soyuncam dokulcem kanamam olcak bilmem ne mumkunse beni o esnada yalniz biraksinlar illa biri olcaksa esim yeterli. Dogumdan sonra istedigi zaman hastaneye ben musailt olunca gelebilir. Kalbi kirilmasin diyede bu kadar ozel anlarima tanik olmasini istemem.Bu konuda herkesin düşüncesi beklentisi farklı sanırım canım. Bana bir hafta sonra gelin demek, onları el görmek gibi geliyor. Bir hafta sonra yavaş yavaş herkes gelmeye başlayacak çünkü geçmiş olsuna. Ben hastaneyi kastettim gelsinler diye. Nasıl ki benim annem, babam, kardeşlerim ilk doğduğu anda hastaneye koşup bebeği göreceklerse eşimin ailesi de gelebilmeli bence. Ama aynı evde kalmayı kesinlikle ben de doğru bulmuyorum, hele ki dediğiniz gibi kayınpederin. Bence bu düşünceleri kalp kırmadan söyleyebilmek önemli çünkü yanlış anlaşılmaya çok müsait konular. Ben kayınvalide olsam, gelinim bana anne sen bir hafta sonra gel dese başımdan aşağı kaynar sular dökülür valla.
Benim goguslerim kac damla sut geldikten sonra oyle oldu. Gece terlememde azaldi sutten sonra :)Kızlar ben bir de bisey sorcam size, benim göğüslerim sanki emzirmisim de içi boşalmış gibi böyle yumuşacık ve sönmüş durumda agri hassasiyet aci falan yok hiç. Sizin de böyle mi?
Bence de süreç babanın süreci değil sonuçta annenin süreci. O süreci nasıl atlatmak istersek eş de ona uymalı saygı duymalı.Mahremime duskunum ben. Soyuncam dokulcem kanamam olcak bilmem ne mumkunse beni o esnada yalniz biraksinlar illa biri olcaksa esim yeterli. Dogumdan sonra istedigi zaman hastaneye ben musailt olunca gelebilir. Kalbi kirilmasin diyede bu kadar ozel anlarima tanik olmasini istemem.
bi zahmet este anlasin yani. Anneye babaya gelmeyin musait degiliz diyemiyosa evliligin cocugun sorumlulugunu nasil tasicak?Bence de süreç babanın süreci değil sonuçta annenin süreci. O süreci nasıl atlatmak istersek eş de ona uymalı saygı duymalı.
Bu süt olayi beni baya tedirgin etti sagolsunBenim goguslerim kac damla sut geldikten sonra oyle oldu. Gece terlememde azaldi sutten sonra :)
Sizin ilk mi bilmiyorum ama ilk olunca bu tecrübesizlikler bende de onda da heyecandan olursa olur gibime geliyor ama bilinçli şekilde kimse isteyerek kimseyi toplamaz hastaneye diye düşünyorum ben eşimle geçenlerde bu konuda anlaştım ama işte o zamana kadar unutur mu o anki heyecanla telaşla bilemiyorum.bi zahmet este anlasin yani. Anneye babaya gelmeyin musait degiliz diyemiyosa evliligin cocugun sorumlulugunu nasil tasicak?
Hormonlar bende de böyle. Annem ara ara bana gelip 1 hafta kalıp gitti. O giderken arkasından yaptığı fedakarlıkları sevgisini düşünüp ağladım hep. Geçenlerde eşimde şahit oldu duygusallaşıyorum dedim. Alıştım gidince yokluğu koydu sandı o da var ama başka duygusallıklar da var. Eşime karşı da öyle. Evdeyken bana bir şeye dokundurtmayıp her şeyi kendi yapması falan.Bu süt olayi beni baya tedirgin etti sagolsunmehrunnisa şimdiden süt kanalların açılmış doğurduktan sonra süt sorunun olmucak dedi rahatlattı ama bugün salonda huzurlu bir şekilde birşeyler okuyordum icime iç çamaşırı giymemiştim yine bi anda bisey aktığıni hissettim maksimum4 5 damlalık bir sıvı akıyor aynaya kostum baktim o anda anne olacağımı karnımda bir bebegin olduğunu tum hayatının değişeceğini tam olarak yeni idrak ettim.. gece yarisi canim arkadaşıma gidip pasta yemek mi istedi atlayıp arabaya acayim müziği yok artık. Sabah kalkınca hadi bugün bolu ya gideyim arkadaşlarımla karda sucuk ekmek yiyelim gezelim yok artık oturdum agladim şükredeceğim yerde hormonlar bi tuhaflastirdi beni evdeki kedim dogum yaptı basında dualar okudum rahat dogum yapsın diye bebeklerini emziriyor ben izlerken ağlıyorum fedakar anne nasıl emziriyor canı acıtıyor diye ruh hastası oldum son 1 aydır .çiçeğim açsa ağlıyorum duygulanıyorum.annem her işimi yapıyor sagolsun ona ağlıyorum benim yuzumden yoruluyor diye .gece eşimi izliyorum kirpiklerini allah ne güzel yaratmış diyorum hamilelik boyunca ona iyi bir eş olamadım diye kirpikten oraya nasıl geldim bilemiyorum hormonlar beni mahvetti. Sut gelince ×2 oldu duygusallik
Kendim boyadım ve kumral kendi saç rengimi aldım beyazlarimi güzel kapattı kokusu yoktu çok sevdim gebelikten sonra da hep bu boyayla devam etmeyi düşünüyorumAaa phyto nun sac ürünlerini cok severim hic boyasını almadim bi bakayim ona eczanede satılan bi marka zaten evde kendiniz mi boyadınız guzel tutuyor mu istenilen renk
Bunları yazarken bile ağlamamHormonlar bende de böyle. Annem ara ara bana gelip 1 hafta kalıp gitti. O giderken arkasından yaptığı fedakarlıkları sevgisini düşünüp ağladım hep. Geçenlerde eşimde şahit oldu duygusallaşıyorum dedim. Alıştım gidince yokluğu koydu sandı o da var ama başka duygusallıklar da var. Eşime karşı da öyle. Evdeyken bana bir şeye dokundurtmayıp her şeyi kendi yapması falan.bu günler geçse de insan en çok bunları unutmaz gibi geliyor zor gününde yanında olanı ve yapılanları insan nasıl unutsun
Ben çok su içerim 2 buçuk 3 litre içiyorumdur diye düşünüyorum içim çok yanıyor zaten ama tuz konusunu bilemicem .Hareketsizlik bende de var ya bugün biraz ettim ama çok yoruldummmKac litre su iciyorsunuz en az 3 litre icin bide tuzlu yemeyin bende ödemden tedirgin oluyorum ailede hamile kalanların dudakları bile ödemden dolgu yaptırmış gibi olmustu yuz göz ayak el bilek.. hele teyzem normal ayakkabilarini giyemedi ödemden büyük beden ayakkabılar almıştı ben doktora sordum bunu cok su iç tuzlu yeme dedi bide hareket lazim ama ben cok gezemiyorum malesef
Benimkilerde öyle önceden ne guzellerdiKızlar ben bir de bisey sorcam size, benim göğüslerim sanki emzirmisim de içi boşalmış gibi böyle yumuşacık ve sönmüş durumda agri hassasiyet aci falan yok hiç. Sizin de böyle mi?
Maalesef bazı şeyler bizim kontrolümüz dışında gerçekleşiyor. Kafanıza çok takmamaya çalışın. Bırakın lobide dursun okusun hemşirelere tembihleyin odaya sık sık almasınlar. Eşiniz konuşsun doğum sonrası da çok kalmasınlar. Ama yardımcı olacaksa sizi de rahatlatır. Kulaklarınızı tıkamak en güzeli. Alır bebeği odaya geçersinizArkadaslar size bir sey danismak istiyorum bu benim cok muzdarip oldugum bir konu. Gecenlerde kendi dr umun vermis oldugu gebelik egitimine katildim orada dogum sancilari esnasinda hastanede sadece istedigimiz bizi strese sokmayacak guvenli hissettigimiz bir yakinimizin olmasini, bunun da muhakkak (eger olmasi isteniyorsa anne tarafindan) esin olmasi gerektigini vurguladilar. Bebek dogduktan sonra gelsin anne baba yakinlar dediler. Aslinda o kadar buyuk bir mesele degil ama benim kayinvalidem asiri mudahaleci, stresli, panik atak bir karaktere sahip. Zaten bazi konularda beni de sinir ediyor. Asiri anlayissizlar. Ben bunu kendi anneme ifade ettim o da normal karsiladi zaten dogumun ne zaman baslayacagi belli degil kac saat hastane koselerinde onlar da uykusuz yorgun kalacak. Benim asil ihtiyacim bebek olduktan sonra. Ki annemi normalde isterim o asamada cunku cok relax bir insan ve bana yakin oldugunu bilmek bile huzur verecek ancak simdi esime kayinvalidem o asamada gelmesin desem senin annen geliyor diyecek diye sirf annem de gelmesin diyorum. Gecen konusu bile olmadan cok hevesli kayinvalidem ben dogumdan once gelcem elini soguk sicak sudan soguk suya sokturmucam etmicem falan bir seyler soyledi (asla kotu niyetli birisi degil ancak asiri anlayissiz ve biraz birlikte vakit gecirsek inanilmaz strese sokuyor beni bunaltiyor. Bu arada kendisi sehirdisinda yasiyor) daha sonra da hastaneye gelip dualar okuyacagini, dogum sancilarimda hastanede olacagini soyledi. Annem de oradaydi o ben olmucam dedi. Aa nasil ben olucam falan dedi diretti. Anne o asamada gelmene gerek yok dedim dr um da zaten bu şekilde onermiyor dedim. Ne olacak ki ben lobide oturup kuran okucam dua edicem sana gelicem ben dedi. Ben de artik bir sey diyemedim. Esime soyluyorum hatta en son ki randevuda konusu acildi kendi dr um bile yakinlariniz olmasin anne nasil rahat hissedecekse oyle olsun dedi. Tamamen benin tarafimdan konustu ama tabi esime de cok normal gelmiyor. Her seyi de gectim ben Allah uzin verirse dogum sancilarimi evde yasamak istiyorum. Sancilar sıklasinca hastaneye giderim diye dusunuyordum. Ama kayinvalidem muhtemel dogumumun gerceklesecegi tarihte (normal dogum istiyorum ne zaman olacagi belli olmamasina ragmen) bizim evimize gelecekmis oyle planladilar kayinpederimle. Bana sormak etmek falan zaten asla yok. Ama ben gercekten istemiyorum olmasini. Evlendigimden beri anlayissizliklari yuzunden cok sıkıntı yasadim zaten esimle bircok seyden mahrum kaldik. Cok fazla geleneksel seylere baglilar bu da beni ayriyetten zorluyor hep disariyi dinleme var o ne der bu ne der. Ben de bu kafa yapisindan cok uzak yetistirilmisim asiri zorlaniyorum onlara ayak uydururken cunku ayak uydurmak zorundayim onlara gore gelin bunu yapmak zorunda. Bilemiyorum ne yapmaliyim zaten ilk evlendigimde evliligimden bir sey anlamadim cicim bicim ayi falan nedir yasamadim hep icimde kaldi icim cok buruk. Simdi diyorum en azindan ilk bebegim olacak en azindan artik buna karismalarini istemiyorum. Ama nasil yapicam gercekten kac gundur bunu kafama taktim bazen sinirden agliyorum hamilelik hormonlari da sag olsun. Cok uzun oldu ama okuyup zaman ayirabildiyseniz ne yapabilirim bu konu hakkinda da bana yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum
Teşekkür ederim canım bir bakayımBen bi sayfadan isimli yastık siparişi verdim ama daha gelmedi, sipariş üzerine kirli sepeti tasarlarlar diye düşünüyorum çünkü ben bazı değişiklikler yaptırdım kabul ettiler. Fiyatı da baktığım bütün sayfalara göre çok uygun bakmak istersen; www.atolyeno35.com , instagramda da aynı isimle sayfaları var
Aminn canim insallah. Ben sancilarimi tek basima yasamak istiyorum kendi evimde. Dusa girerim daha rahatlarim. Kalkarim diye egzersiz yaparim ederim. Annem bile o anlarimi gormesini pek istemiyorum cunku annem dayanamaz beni oyle gormeye onun oyle kotu hissetmesini hic istemiyorum. İste boyle hayal ederken kv hayalleri daha baskin cikacak sanirimYok ben seni çok iyi anlıyorum zaten aynı düşüncede sayılırım canım, o anları rahat olabileceğim insanlarla geçirmek isterim ve ne kadar iyi olsalarda karşı tarafın ailesinin yanında istediğim kadar rahat olamam gibi geliyor. İnşallah bu süreçleri kolayca atlatırız hepimiz
Kesinlikle oyle. Ama iste toplum yapimizda boylr bir anlayisa yer yok maalesef ki.Tam tersi bence doğum o kadar bireysel ve mahrem bişey ki, yüzlerce kadin var lohusa depresyonuyla kendini öldüren bebeğini istemeyen veya zarar veren bunlar boşa olmuyor hepsi birer stres boşalması sinir boşalması Allah korusun, o yüzden kendinize değer verin uzlaşmak karşı tarafta uzlaşmak isterse değerli ve kıymetli onun haricinde bu süreçte düşünmeniz gereken önce kendiniz ve yavrunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?