2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Yok ben seni çok iyi anlıyorum zaten aynı düşüncede sayılırım canım, o anları rahat olabileceğim insanlarla geçirmek isterim ve ne kadar iyi olsalarda karşı tarafın ailesinin yanında istediğim kadar rahat olamam gibi geliyor. İnşallah bu süreçleri kolayca atlatırız hepimiz

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Emzirirken giyinirken vs utanırım. Ki biz nerdeyse yazın doğurmuş oluyoruz hava serin bile olsa evde doğalgaz yanacak çocuk için doğal olarak bizde pişeceğiz ve açık seçik giyineceğiz. Ben eşimle anlaştım beraber banu çiftçinin doğumla ilgili konuşmasını dinledik o da sen sancı çekerken o kalabalık gereksiz mahrem sonuçta rahat doğurman için daha az insan olması lazım dedi. Ama o heyecanla telaşla unutur mu bilemiyorum söylemeyeceğini. Annem doğumdan önce geleceği için haberi mecbur olacak onun dışında herkesi ben doğuma girerken ararsın sen de anneme de tembihlerim gelmesi gerekeni o da sonra arar dedim. Bir de şuan normal bir kafadayız ben o sancıyı çekerken o kafayla herkese eser gürlerim muhtemelen napacağımı kestiremem anlatılanlar kadar en büyük acıyı çekiyorsak kayınvalidem ve kayınpederim elbette görecekler ama gelip günlerce kalmaz kayınvalidem bile. Gelir 1 gün kalır gider en fazla ama gelip gelip gider muhtemelen gündüzden. Ben açıkça insan annesini ister onun yanında rahat eder doğum sonrası her anlamda diye söylemiştim o da doğum için geçenlerde bişey olursa biz burdayız kızım gelip işini görüp gideriz demişti. O mesafeyi baştan verince sıkıntı olacağını sanmıyorum ama hastaneye de gelmek isterler illa ki eşime sorarlarsa ileri tarih söyle mayısın sonuna doğru de dedim Tam zzaman sormadılar da henüz ki zaten belli olmaz o bu konuda şanslıyım galiba. Bazen gelmiyorlar çok yalnızım diye yakınıyorum ama bir yandan da mesafe iyi. Annem uzakta işte ona sıkıntı oluyor.

Mahremime duskunum ben. Soyuncam dokulcem kanamam olcak bilmem ne mumkunse beni o esnada yalniz biraksinlar illa biri olcaksa esim yeterli. Dogumdan sonra istedigi zaman hastaneye ben musailt olunca gelebilir. Kalbi kirilmasin diyede bu kadar ozel anlarima tanik olmasini istemem.

Bence de süreç babanın süreci değil sonuçta annenin süreci. O süreci nasıl atlatmak istersek eş de ona uymalı saygı duymalı.

Benim goguslerim kac damla sut geldikten sonra oyle oldu. Gece terlememde azaldi sutten sonra :)
Bu süt olayi beni baya tedirgin etti sagolsun mehrunnisa şimdiden süt kanalların açılmış doğurduktan sonra süt sorunun olmucak dedi rahatlattı ama bugün salonda huzurlu bir şekilde birşeyler okuyordum icime iç çamaşırı giymemiştim yine bi anda bisey aktığıni hissettim maksimum4 5 damlalık bir sıvı akıyor aynaya kostum baktim o anda anne olacağımı karnımda bir bebegin olduğunu tum hayatının değişeceğini tam olarak yeni idrak ettim.. gece yarisi canim arkadaşıma gidip pasta yemek mi istedi atlayıp arabaya acayim müziği yok artık. Sabah kalkınca hadi bugün bolu ya gideyim arkadaşlarımla karda sucuk ekmek yiyelim gezelim yok artık oturdum agladim şükredeceğim yerde hormonlar bi tuhaflastirdi beni evdeki kedim dogum yaptı basında dualar okudum rahat dogum yapsın diye bebeklerini emziriyor ben izlerken ağlıyorum fedakar anne nasıl emziriyor canı acıtıyor diye ruh hastası oldum son 1 aydır .çiçeğim açsa ağlıyorum duygulanıyorum.annem her işimi yapıyor sagolsun ona ağlıyorum benim yuzumden yoruluyor diye .gece eşimi izliyorum kirpiklerini allah ne güzel yaratmış diyorum hamilelik boyunca ona iyi bir eş olamadım diye kirpikten oraya nasıl geldim bilemiyorum hormonlar beni mahvetti. Sut gelince ×2 oldu duygusallik

bi zahmet este anlasin yani. Anneye babaya gelmeyin musait degiliz diyemiyosa evliligin cocugun sorumlulugunu nasil tasicak?
Sizin ilk mi bilmiyorum ama ilk olunca bu tecrübesizlikler bende de onda da heyecandan olursa olur gibime geliyor ama bilinçli şekilde kimse isteyerek kimseyi toplamaz hastaneye diye düşünyorum ben eşimle geçenlerde bu konuda anlaştım ama işte o zamana kadar unutur mu o anki heyecanla telaşla bilemiyorum.

Hormonlar bende de böyle. Annem ara ara bana gelip 1 hafta kalıp gitti. O giderken arkasından yaptığı fedakarlıkları sevgisini düşünüp ağladım hep. Geçenlerde eşimde şahit oldu duygusallaşıyorum dedim. Alıştım gidince yokluğu koydu sandı o da var ama başka duygusallıklar da var. Eşime karşı da öyle. Evdeyken bana bir şeye dokundurtmayıp her şeyi kendi yapması falan. bu günler geçse de insan en çok bunları unutmaz gibi geliyor zor gününde yanında olanı ve yapılanları insan nasıl unutsun

Aaa phyto nun sac ürünlerini cok severim hic boyasını almadim bi bakayim ona eczanede satılan bi marka zaten evde kendiniz mi boyadınız guzel tutuyor mu istenilen renk
Kendim boyadım ve kumral kendi saç rengimi aldım beyazlarimi güzel kapattı kokusu yoktu çok sevdim gebelikten sonra da hep bu boyayla devam etmeyi düşünüyorum

Bunları yazarken bile ağlamam

Ebebekte mont indirimleri var kızlar beden fazla yok ama çeşit çok

Eklentiler

• Screenshot_20230310_204126_ebebek.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 28
Ben çok su içerim 2 buçuk 3 litre içiyorumdur diye düşünüyorum içim çok yanıyor zaten ama tuz konusunu bilemicem .Hareketsizlik bende de var ya bugün biraz ettim ama çok yoruldummm

mehrunnisa valla beterlermis yaa ben bizimkileri beter derdim onlarda sizinkiler gibi iyi hoslar melek gibiler ama aile hayatimiz esimle evimize zararlari çok 6 aylik hamileyken evi terkettim . Kas yapalım derken goz çıkarma olayini resmen gerceklestirdiler. Arkadasim bi soz soylemisti O KADAR IYILERSE CENNETE GITSINLER valla öyle artik ben lafımı çekmiyorum krizi firsata ceviriyorum. Kötü gelin değilim ama vicdanim nasil rahatsa oyle hareket ediyorum . mehrunnisa doguma gelip napacaklarmis seni onlarmi dogurtacak kiz çocuğu yokmu kaynanin sana ondan mi heves ediyor . Annen var senin annenden önce eşin var . Benim annem bile mahremiyetime bayadir sahit olmamistir dogumdan önce kucuk bi operasyon gecirdim fitikla alakali kayinvalidem geldi saolsun ama beni soymak ve giydirmek yerine izlemiyi seçti Ve ogun dogumumda yanimda olmasin dedim esimede anlattim . Erkek refakatçi kabul edilirse esim . Yoksa ablam kalacak insallah . Evimdede gece kimseyi istemiyorum mehrunnisa madem gelenekciler baskasinda kalsin kayinbaban akrabasinida görmüş olur yada gelmesin kayinvalideni almaya gelsin sonra uygun olanda o zaten ister tatli dille söyle ister bas yargarayi . Sen hamilesin sonrasinda lohusa ve emziren bi kadınsın ne kadar ayıp her istedigini yapmak zorundalar. Kayinvaliden yalniz gelse yanina amenna gelsin işini gücünü birak görsün biktir hesseyi yaptir . Tovbe etsin bidaha sana bulasmaya

Bende cok dertleyim ondan biraz sivri dille eleştirdim k.bakma

Maalesef bazı şeyler bizim kontrolümüz dışında gerçekleşiyor. Kafanıza çok takmamaya çalışın. Bırakın lobide dursun okusun hemşirelere tembihleyin odaya sık sık almasınlar. Eşiniz konuşsun doğum sonrası da çok kalmasınlar. Ama yardımcı olacaksa sizi de rahatlatır. Kulaklarınızı tıkamak en güzeli. Alır bebeği odaya geçersiniz

Teşekkür ederim canım bir bakayım

Aminn canim insallah. Ben sancilarimi tek basima yasamak istiyorum kendi evimde. Dusa girerim daha rahatlarim. Kalkarim diye egzersiz yaparim ederim. Annem bile o anlarimi gormesini pek istemiyorum cunku annem dayanamaz beni oyle gormeye onun oyle kotu hissetmesini hic istemiyorum. İste boyle hayal ederken kv hayalleri daha baskin cikacak sanirim

Kesinlikle oyle. Ama iste toplum yapimizda boylr bir anlayisa yer yok maalesef ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…