- 6 Temmuz 2022
- 2.279
- 1.597
- 83
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.601
Kuzum dogum sonrasi gelsin sorun degil. Bebek dogdugu gibi de olsa sorun degil. Ama dogumdan once gelmesini istemiyorum o stresle doguma gitmek istemiyorum hicMaalesef bazı şeyler bizim kontrolümüz dışında gerçekleşiyor. Kafanıza çok takmamaya çalışın. Bırakın lobide dursun okusun hemşirelere tembihleyin odaya sık sık almasınlar. Eşiniz konuşsun doğum sonrası da çok kalmasınlar. Ama yardımcı olacaksa sizi de rahatlatır. Kulaklarınızı tıkamak en güzeli. Alır bebeği odaya geçersiniz
Yok kuzum ne kusuru bu halden ancak yasayanlar anlar. Biz de yasiyoruz iste bizzat Allahim daha agir imtihanlar vermesin ama ben gercekten cok zorlaniyorum. Evet gercekten kotu niyetli degiller kotu niyetle de yapmiyorlar ama bize asiri zararlari var oldu hala daha oluyor iste. Ben de kotu olmak istemiyorum gercekten kimseyi kirmak uzulmesine sebep olmak istemiyorum karakter olarak da zaten buna musait degilim hic ama keske biraz soyleyip konusabilsem. Cok moralimi bozduklarinda tavir yapiyorum ilk biraz kendini geri cekiyor sonra yine ayni. Lohusayken olsun sorun etmiyorum sonucta ilk torunlari hevesleri cok. Dogumda da gelsin. Ama oncesinde en azindan rahat biraksin beni. Evet bu arada hic gorumcem yok ben her iki ailede de su anda tek kizim. O acidan da cok duskunler bana. Seviyorum aslinda ilgiyi sevgiyi ama bunlar suyunu cikariyor ilgi delisi beni bile soguttular artikmehrunnisa valla beterlermis yaa ben bizimkileri beter derdim onlarda sizinkiler gibi iyi hoslar melek gibiler ama aile hayatimiz esimle evimize zararlari çok 6 aylik hamileyken evi terkettim . Kas yapalım derken goz çıkarma olayini resmen gerceklestirdiler. Arkadasim bi soz soylemisti O KADAR IYILERSE CENNETE GITSINLER valla öyle artik ben lafımı çekmiyorum krizi firsata ceviriyorum. Kötü gelin değilim ama vicdanim nasil rahatsa oyle hareket ediyorum . mehrunnisa doguma gelip napacaklarmis seni onlarmi dogurtacak kiz çocuğu yokmu kaynanin sana ondan mi heves ediyor . Annen var senin annenden önce eşin var . Benim annem bile mahremiyetime bayadir sahit olmamistir dogumdan önce kucuk bi operasyon gecirdim fitikla alakali kayinvalidem geldi saolsun ama beni soymak ve giydirmek yerine izlemiyi seçti Ve ogun dogumumda yanimda olmasin dedim esimede anlattim . Erkek refakatçi kabul edilirse esim . Yoksa ablam kalacak insallah . Evimdede gece kimseyi istemiyorum mehrunnisa madem gelenekciler baskasinda kalsin kayinbaban akrabasinida görmüş olur yada gelmesin kayinvalideni almaya gelsin sonra uygun olanda o zaten ister tatli dille söyle ister bas yargarayi . Sen hamilesin sonrasinda lohusa ve emziren bi kadınsın ne kadar ayıp her istedigini yapmak zorundalar. Kayinvaliden yalniz gelse yanina amenna gelsin işini gücünü birak görsün biktir hesseyi yaptir . Tovbe etsin bidaha sana bulasmaya
Bende cok dertleyim ondan biraz sivri dille eleştirdim k.bakma
Ayy canim benim kiyamam sana ya. Ben de okurken duygulandim mesajini. Bende de asiri bir sinirlilik var ya. Duygusalliktan ziyade. İnanilmaz tahammulsuz oldum ozellikle esim ve ailesine karsi. Ailesine belli etmiyorum da esime bagiriyorum bazen ki hic bagiran biri degildimBu süt olayi beni baya tedirgin etti sagolsunmehrunnisa şimdiden süt kanalların açılmış doğurduktan sonra süt sorunun olmucak dedi rahatlattı ama bugün salonda huzurlu bir şekilde birşeyler okuyordum icime iç çamaşırı giymemiştim yine bi anda bisey aktığıni hissettim maksimum4 5 damlalık bir sıvı akıyor aynaya kostum baktim o anda anne olacağımı karnımda bir bebegin olduğunu tum hayatının değişeceğini tam olarak yeni idrak ettim.. gece yarisi canim arkadaşıma gidip pasta yemek mi istedi atlayıp arabaya acayim müziği yok artık. Sabah kalkınca hadi bugün bolu ya gideyim arkadaşlarımla karda sucuk ekmek yiyelim gezelim yok artık oturdum agladim şükredeceğim yerde hormonlar bi tuhaflastirdi beni evdeki kedim dogum yaptı basında dualar okudum rahat dogum yapsın diye bebeklerini emziriyor ben izlerken ağlıyorum fedakar anne nasıl emziriyor canı acıtıyor diye ruh hastası oldum son 1 aydır .çiçeğim açsa ağlıyorum duygulanıyorum.annem her işimi yapıyor sagolsun ona ağlıyorum benim yuzumden yoruluyor diye .gece eşimi izliyorum kirpiklerini allah ne güzel yaratmış diyorum hamilelik boyunca ona iyi bir eş olamadım diye kirpikten oraya nasıl geldim bilemiyorum hormonlar beni mahvetti. Sut gelince ×2 oldu duygusallik
Canım arkadaşım gel sarılalım ya kendimi gördüm sendemehrunnisa valla beterlermis yaa ben bizimkileri beter derdim onlarda sizinkiler gibi iyi hoslar melek gibiler ama aile hayatimiz esimle evimize zararlari çok 6 aylik hamileyken evi terkettim . Kas yapalım derken goz çıkarma olayini resmen gerceklestirdiler. Arkadasim bi soz soylemisti O KADAR IYILERSE CENNETE GITSINLER valla öyle artik ben lafımı çekmiyorum krizi firsata ceviriyorum. Kötü gelin değilim ama vicdanim nasil rahatsa oyle hareket ediyorum . mehrunnisa doguma gelip napacaklarmis seni onlarmi dogurtacak kiz çocuğu yokmu kaynanin sana ondan mi heves ediyor . Annen var senin annenden önce eşin var . Benim annem bile mahremiyetime bayadir sahit olmamistir dogumdan önce kucuk bi operasyon gecirdim fitikla alakali kayinvalidem geldi saolsun ama beni soymak ve giydirmek yerine izlemiyi seçti Ve ogun dogumumda yanimda olmasin dedim esimede anlattim . Erkek refakatçi kabul edilirse esim . Yoksa ablam kalacak insallah . Evimdede gece kimseyi istemiyorum mehrunnisa madem gelenekciler baskasinda kalsin kayinbaban akrabasinida görmüş olur yada gelmesin kayinvalideni almaya gelsin sonra uygun olanda o zaten ister tatli dille söyle ister bas yargarayi . Sen hamilesin sonrasinda lohusa ve emziren bi kadınsın ne kadar ayıp her istedigini yapmak zorundalar. Kayinvaliden yalniz gelse yanina amenna gelsin işini gücünü birak görsün biktir hesseyi yaptir . Tovbe etsin bidaha sana bulasmaya
Bende cok dertleyim ondan biraz sivri dille eleştirdim k.bakma
Kiz sakin kirpikleri guzel diye aglama cirkin olsaydi o zaman hakliydin :))) bende duyhusal patlamalar sinir olarak geliyo kimseye tahammulum yokBu süt olayi beni baya tedirgin etti sagolsunmehrunnisa şimdiden süt kanalların açılmış doğurduktan sonra süt sorunun olmucak dedi rahatlattı ama bugün salonda huzurlu bir şekilde birşeyler okuyordum icime iç çamaşırı giymemiştim yine bi anda bisey aktığıni hissettim maksimum4 5 damlalık bir sıvı akıyor aynaya kostum baktim o anda anne olacağımı karnımda bir bebegin olduğunu tum hayatının değişeceğini tam olarak yeni idrak ettim.. gece yarisi canim arkadaşıma gidip pasta yemek mi istedi atlayıp arabaya acayim müziği yok artık. Sabah kalkınca hadi bugün bolu ya gideyim arkadaşlarımla karda sucuk ekmek yiyelim gezelim yok artık oturdum agladim şükredeceğim yerde hormonlar bi tuhaflastirdi beni evdeki kedim dogum yaptı basında dualar okudum rahat dogum yapsın diye bebeklerini emziriyor ben izlerken ağlıyorum fedakar anne nasıl emziriyor canı acıtıyor diye ruh hastası oldum son 1 aydır .çiçeğim açsa ağlıyorum duygulanıyorum.annem her işimi yapıyor sagolsun ona ağlıyorum benim yuzumden yoruluyor diye .gece eşimi izliyorum kirpiklerini allah ne güzel yaratmış diyorum hamilelik boyunca ona iyi bir eş olamadım diye kirpikten oraya nasıl geldim bilemiyorum hormonlar beni mahvetti. Sut gelince ×2 oldu duygusallik
Su kasilmalari sor cidden yaaa bugun iyiydi allahtan ama genede sor sen:))) benim randevuya daha 1 hafta varYarin sabah randevumuz var epey gerginim gidince direk bu kasılmaları sorcam sayıyorum günde 10ndan fazla oldu ve baya acı veriyor bıçak saplanmış gibi kipirdayamadim. Göğüs kafesi kemiklerim acıyor ya hepsini sorcam bir de artık bu doğum şeklini konuscam belirsizlik beni tedirgin ediyor, bu aksam heycandan uyuyamam gerci normalde de oğluşum sağolsun zerre uyutmuyor daha doğmadan uykusuzluk başladı
Tatlim konus bunlar senin anilarin senin en ozel anlarin istemiyosan kibar bi sekilde gelmeyin de kuserseler kussunlerAminn canim insallah. Ben sancilarimi tek basima yasamak istiyorum kendi evimde. Dusa girerim daha rahatlarim. Kalkarim diye egzersiz yaparim ederim. Annem bile o anlarimi gormesini pek istemiyorum cunku annem dayanamaz beni oyle gormeye onun oyle kotu hissetmesini hic istemiyorum. İste boyle hayal ederken kv hayalleri daha baskin cikacak sanirim
İste icimden kendi kendime konusurken de kolay boyle siz soyleyip dinlerken de kolay gibi. Ama is icraate gelince konusamiyorum cunku benim konusma seklime muhattap olmaktan cok uzaklar dedigim gibi cok alinganlar. Esimin konusmasi lazim ama bilmiyorumTatlim konus bunlar senin anilarin senin en ozel anlarin istemiyosan kibar bi sekilde gelmeyin de kuserseler kussunler
Benimde esim ailesi alinir die yumusak yüz gösterirİste icimden kendi kendime konusurken de kolay boyle siz soyleyip dinlerken de kolay gibi. Ama is icraate gelince konusamiyorum cunku benim konusma seklime muhattap olmaktan cok uzaklar dedigim gibi cok alinganlar. Esimin konusmasi lazim ama bilmiyorum
Sorcam sorcam varsa baska akliniza gelen söyleyin :))Su kasilmalari sor cidden yaaa bugun iyiydi allahtan ama genede sor sen:))) benim randevuya daha 1 hafta var
Sonuna kadar haklisin. Ama iste karakter meselesi ben fazla yumusagim ve soyleyebilen birisi degilim kirarim uzerim benim yuzumden kotu bir seye sebep olurum diye. Esimin konusmasi lazim. Ama dedigin gibi bizim kendi hayatimiz mutlulugu istiyorsak neyi istedigimizi gercekten bilip buna kimsenin engel olmasina izin vermemek gerekiyorBenimde esim ailesi alinir die yumusak yüz gösterirama halbuki kendide memnun degil herseyin icinde olmalarindan beni bazen dolduruyor gibi hatta ve benim aileme karşı yerine gore sert oluyor , kendi ailesine gelince farklı davraniyor. Bende oyuzden zoruma giden hoslanmadim bisey olunca anlayacaklari sekil kötü olaraksa kötü anlatıyorum çünkü bizim hayatimiz ve biz şimdiden alttan almaya alistirirsak sonumuz kötü yıpranmış yasama hevesi kalmamis insan oluruz . 26 yasinda 4 yillik evli kadinim 10 yillik gelin gibi muamele görüyorum hizmet ilgi alaka istiyolar onlar benim guler yüzümü iyi niyetimi kaybetmekten korkmuyorsa ben hic korkmuyorum . Sende oyle yap iyi degil kötü yaraniyor bazen .
Eşler arayı yapmali arayi bulmali yanan kendileri olur yoksa arada kalip dururlar . Eşleriyle bir ömür geçirecekler ailesi biziz artık onlarin
Bu da ayri bir dert. Ama emin ol karismalarindansa karismamalari cok daha iyi. Hic beklenti icinde olma bosver. İslerini de simdi agirlasmissindir artik kendini zorlama yardim alabilecegin nazin gececek kisilerden rica ediverValla kızlar benim kayınvalidem 8 aylık hamileliğim boyunca bir kere bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı. Camlarımdan çamur aktı. Misafirleri aldı getirdi. Bana yardım edeceğine çayı bitince bana bardağını uzattı bunuda doldur diye. Ben saygı duydum. Her işimi kendim yaptım. Her gün bir odamın camını sildim. Ama hiç minnet etmedim. Kalkıp doğumuma falan gelmeyi boşver yük olurum diye ziyarete bile geleceğini düşünmüyorum. Herkese sorarsan çok iyi bir insan ama bana karşı en ufak bir annelik davranışı göstermiyor. Eşimde annemle evli değilsin bir isteğin ihtiyacın varsa ben elimden geldiğince yardımcı olurum, böyle şeyleri kafana takma diyor amaaaa gelde benim kafama anlat
Konussun canm oda. O kuscek bu alincak diye milletin ortasinda dogurcan :))) elbette kotu niyetli degiller ama senin ve ailen icin birazcikta olsa mesafe iyidir. Unutma bi bebegin oluyo artik cekirdek bi ailen var.İste icimden kendi kendime konusurken de kolay boyle siz soyleyip dinlerken de kolay gibi. Ama is icraate gelince konusamiyorum cunku benim konusma seklime muhattap olmaktan cok uzaklar dedigim gibi cok alinganlar. Esimin konusmasi lazim ama bilmiyorum
Beklentim yok da zaten ama ben mesafeyi ayarlayamadim ne yazik ki. Canim gercekte seviyorum iyi anlasiyoruz insani olarak. Disarda karsilassak konussak cok iyi anlasabilecegim bir yapida kv. Ama kayinvalide olarak inanilmaz zor. Yapmasalar boyle; anlayissizlik vs vs tum rahatsiz edici ozellikleri ben kendim gorusmek isterim zaten. Ama su problemleri buyuk sıkıntı oluyor bana. Ozgurlugum kisitlaniyor her manada. Dedigim gibi bu saydiklarim olmasa ben hep gorusurum isteye isteye kendi ailemle de onlarla da. Gelenek gorenek dedigimiz seyler dayatma olarak algilaniyor. Yazisiz kurallar maslesef. Keske boyle zorlamalarla olmasa bu islerUzun uzun okudum yazılanları. Valla ne kadar iyi olursa olsun elden anne baba olmuyor. Bu yüzden tek çözüm sıfır beklenti ve mesafe. Çok sık bir araya gelmek bile iyi değil. Hele ki zoraki bir sevgi saygı gösterisine girmeye kalkınca ezilen benliğiniz bir yerde patlıyor. Kendileri oğullarıyla istedikleri gibi görüşmeli, ben de ailemle istediğim gibi görüşmeliyim. Gelenek görenek diye dinde bile yeri olmayan ve insanların asırlarca katlandığı şeyler ne yazık ki çok zarar verebiliyor
İnsan bir yerde dayanamaz patlar, evladımız olduktan sonra eminim bizim de gözümüz hiçbir şey görmeyecek onların yaptığı gibi diğer her şey önemsiz olacakBeklentim yok da zaten ama ben mesafeyi ayarlayamadim ne yazik ki. Canim gercekte seviyorum iyi anlasiyoruz insani olarak. Disarda karsilassak konussak cok iyi anlasabilecegim bir yapida kv. Ama kayinvalide olarak inanilmaz zor. Yapmasalar boyle; anlayissizlik vs vs tum rahatsiz edici ozellikleri ben kendim gorusmek isterim zaten. Ama su problemleri buyuk sıkıntı oluyor bana. Ozgurlugum kisitlaniyor her manada. Dedigim gibi bu saydiklarim olmasa ben hep gorusurum isteye isteye kendi ailemle de onlarla da. Gelenek gorenek dedigimiz seyler dayatma olarak algilaniyor. Yazisiz kurallar maslesef. Keske boyle zorlamalarla olmasa bu isler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?