2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Fazla kilo almak normal dogumu etkilemiyor. Ama bunu bahane eden doktor kesin vardir sezeryana yönlendirmek icin.
O da olabilir , annem 100 kilo normal dogum yapmis tiplam 30 kilo almis kadincagiz hemde sağlıcakla ..
benide tedirgin etti doktor ;( ama baksanıza 10 kiloya fazla demişler yani ben ilk kez bu haftaları gordum tecrübem yok ama 30 haftaya gelen bir kişide 10 kilo normal gibime geliyor tabi yanılıyorda olabilirim

Rahim boyu icin kaç mm olduğunu söyledi mi benim 33 mm cikti yürüyüş yapmaya çekiniyorum biraz iyice kısalır mi diye sizlerin bu haftalarda rahim boyunuz nasil çıkıyor
Ölçü söylemedi bu sefer ama yeri iyi dedi öyle diyince ben de sormadım ama uzun yürüyüş önermiyorum dedi kendinizi zorlamadan 20 dakikalık kısa yürüyüşler yapabilirsiniz dedi

Bana da 3 haftaya yakın önde dedi, eğer böyle giderse mayıs sonu değil mayıs başı da olabilir doğum duruma göre bakıcaz gibi konuştu
Bana da önden gitmesi doğum tarihini etkilemez demişti. Sizin doktor da öyle dediyse erken hazırlıklı olayım ben de o zaman. Önden gitmesi biraz tedirgin ediyor beni. Sağlıkla doğsunlar inşallah.

Ultrasonda bana da 3 haftaya yakın önde dedi. Normal doğuma engel olur mu diye sordum. Daha konuşmak için çok erken dedi. Önden gitme ile ilgili başka birşey dedi mi size.
Eşime bakıp yapısal genetik bi durum sıkıntı yok dedi, ben de sordum doğumu ne zaman konuscaz diye daha var henüz erken dedi bana da ama sanki bana çaktırmadan böyle böyle vajinal doğumu kitleyecek gibi

Son adet tarihine gore mi dogum oluyor yoksa ultrason cihazındaki ileri geri durumuna gore mi oluyor
Bende kürtaj sonrası hamilelik durumu var o yüzden son adet belirsiz olduğu için bebeğin gelişimine göre konuştu doktor
Bana da önden gitmesi doğum tarihini etkilemez demişti. Sizin doktor da öyle dediyse erken hazırlıklı olayım ben de o zaman. Önden gitmesi biraz tedirgin ediyor beni. Sağlıkla doğsunlar inşallah.
Amin Bizimki de kesin erken doğar demedi ama takip edicez böyle devam ederse doğal olarak erken doğacak gibi konuştu, hayırlısı olsun hakkımızda

Bana sadece bebek 4 kilo veya üstü olursa normal doğum olmayabilir dedi ama bunu konusmak henüz erken dedi o yüzden sezeryanla veya normal yolla konuşmak için erkenmis şuan

Senin muhtemel doğum 29 gözüküyor. Neden öyle dedi ki önden mi gidiyor senin de yoksa son adet tarihine göre mi gidiyor?

Sanırım anne kilo alınca bebek de irileşebilir, ya da tansiyonu,şekeri tetikleyebilir diye çok kilo istemiyorlar. Bünye meselesi çok az kilo ile de bunlar olabiliyor.

Eşime bakıp yapısal genetik bi durum sıkıntı yok dedi, ben de sordum doğumu ne zaman konuscaz diye daha var henüz erken dedi bana da ama sanki bana çaktırmadan böyle böyle vajinal doğumu kitleyecek gibi
Doğum son anda bile değişebiliyor. Bir arkadaşımın plesantası öndeymiş. Doktor normal doğum ihtimalin çok düşük demiş. Son anda yer değiştirmiş. Normal doğum yapmış. Akışına bırakmak gerek aslında.

Yanlış anladınız galiba kv kp görmez gözümüz onlar derken onu kasteddim. Dediğiniz gibi yapan düşünen varsa onlar üstüne alınsın bu yazdığınızı ben farklı düşünmüyorum yazdığınız şeylerden çünkü komple de söz hakkımız olmayacağını düşünmüyorum onların hayatında sonuçta onları en çok sevecek olan bizleriz belli yaşlardan sonra farklı konularda tercihleri elbette olsa da.

Fikir beyan etmek baska onlari yonlendirmek manipule etmek baskadir. Ben sadece iyi ve mutlu bir insan olmasi icin elimden geleni yapicam ama hayatini nasil yasayacagina karisamam. Dedigim gibi onlari doguruyoruz diye hayatlarina ipotek koyamayiz.

Ay evet yaa 28nci haftada bebegin kafası aşağıdaydı ne güzel dogum pozisyonunu almis dedim tabi kucuk kucuk vesveselerde biraz dürtmedi degil ;( 28 haftada niye baş aşağı döndü erken dogum mu olcak ufak çaplı panikden sonr 2 gun once kontrolde bebek donmuş gene kafa yukarda ayaklar aşağıda .. doktor döner yine ama suan icin makat geliş dedi .. şimdide ne zaman döner diyorum bakalim 2 hafta sonra cocuk nasil olcak.

Fikir beyan etmek baska onlari yonlendirmek manipule etmek baskadir. Ben sadece iyi ve mutlu bir insan olmasi icin elimden geleni yapicam ama hayatini nasil yasayacagina karisamam. Dedigim gibi onlari doguruyoruz diye hayatlarina ipotek koyamayiz.
Herkes nasıl yetiştireceğini kendi daha iyi bilir çocuğunu. Her çocuk farklıdır. Kimisi devamlı arkasından biri söylesin ittirsin ister bir şeylere. Kimisi de bir bakmışsın kendi yolunu bulmuş. Ben her zaman desteklerim ama çocuğumun psikolojisi karakteri neyi gerektirirse onu yaparım. Şimdiden böyle kesin konuşmak çok yanlış bence daha hiçbir şekilde nasıl olacaklarını bilmiyoruz. Bence şartlar neyi gerektirirse onu yapmak daha doğru geliyor bana.

Konussun canm oda. O kuscek bu alincak diye milletin ortasinda dogurcan :))) elbette kotu niyetli degiller ama senin ve ailen icin birazcikta olsa mesafe iyidir. Unutma bi bebegin oluyo artik cekirdek bi ailen var.
Kuzum takmiyorum alinir eder diye. Ben yine mutlu oldugum seyi yaparim ama iste bu sefer esimden
masallahh canimm kilo olarak da ben 56 ile hamile kaldim. Kendi tartimda sabah tartiliyorum 64 cikiyorum. Dr daki tartida ilk baslangic kilom 57 olarak kaydetmisti ama ustun basim ayakkabi vs her sey varken. Gecenki kontrolde 67 ciktim onun tartisinda ama sok gecirdim. Aslinda 64’um yani bugun bile tartildim oyle. Dr um da bayaa soyledi diyetisyene yonlendirdi hatta beni. Bundan sonra anlasalim sadece 2 kilo alma hakkin var daha ustune cikmicaz dedi

Doktorlar vücut kitle indeksine göre biraz hesaplıyorlar. Doğum biriminde çok kilolu gebe kalanlara totelde doğum yapana kadar 5-6 kilo alımı istiyorlar. Orta olanlara 10-12 zayıflara 13-18 olarak hatırlıyorum bana da totwlde doğuma kadar 10 kilo alman lazım dedi.

Bende aç tok kilo farkeder diye her cuma sabah aç karnına lavaboya gittikten sonra tartılıp kaydediyorum aynı ağırlıkta kıyafet olmasına özen gösteriyorum

Yaa benimki de diyetisyene yönlendirdi doğum paketinde var diye ama kalmis surda ne kadar hiç diyetisyenle ugrasamam dedim az dikkatlice yerim

Ciddimisiniz Yaaa diyetisyen yonlendirilcek kadar mi ben komple şekeri ekmeği çıkarayım ozaman bende ailemdeki herkes 20.ustu kilo aldığı icin tribe giriyordum ben cok iyi gidiyorum daha 10 kilo aldim harika diye son 2 ayda da maksimum 4 5 kilo alırım 15 16 kilo kebap diyordum..hatta dun gece eşime saat 11 de pastaneye gönderdim en ağırından yedim söylemeyim canınız çekmesin. . Gece sabaha kadar o kadar tatli yiyince mide yandım yediklerm ağzıma geldi ağrısı ama arada simarikliklar olur dedim. . Neyse simdi oturayım bi karnıbahar haşlayıp yağsız tuzsuz onu yiyim . Doktorunuz normal doğumu desteklemek amaçlı yürüyüşe başlama haftası söyledi mi bi arkadaşımın doktoru 34den sonra seni yürüyüşe başlatılan demis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…