- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.641
O da olabilir , annem 100 kilo normal dogum yapmis tiplam 30 kilo almis kadincagiz hemde sağlıcakla ..Fazla kilo almak normal dogumu etkilemiyor. Ama bunu bahane eden doktor kesin vardir sezeryana yönlendirmek icin.
Ölçü söylemedi bu sefer ama yeri iyi dedi öyle diyince ben de sormadım ama uzun yürüyüş önermiyorum dedi kendinizi zorlamadan 20 dakikalık kısa yürüyüşler yapabilirsiniz dediRahim boyu icin kaç mm olduğunu söyledi mi benim 33 mm cikti yürüyüş yapmaya çekiniyorum biraz iyice kısalır mi diye sizlerin bu haftalarda rahim boyunuz nasil çıkıyor
Bana da önden gitmesi doğum tarihini etkilemez demişti. Sizin doktor da öyle dediyse erken hazırlıklı olayım ben de o zaman. Önden gitmesi biraz tedirgin ediyor beni. Sağlıkla doğsunlar inşallah.Bana da 3 haftaya yakın önde dedi, eğer böyle giderse mayıs sonu değil mayıs başı da olabilir doğum duruma göre bakıcaz gibi konuştu
Eşime bakıp yapısal genetik bi durum sıkıntı yok dedi, ben de sordum doğumu ne zaman konuscaz diye daha var henüz erken dedi bana da ama sanki bana çaktırmadan böyle böyle vajinal doğumu kitleyecek gibiUltrasonda bana da 3 haftaya yakın önde dedi. Normal doğuma engel olur mu diye sordum. Daha konuşmak için çok erken dedi. Önden gitme ile ilgili başka birşey dedi mi size.
Son adet tarihine goreymis onu sormuştum ben , gelişimin onde olmasi doğum zamanını etkilemez demistiSon adet tarihine gore mi dogum oluyor yoksa ultrason cihazındaki ileri geri durumuna gore mi oluyor
Bende kürtaj sonrası hamilelik durumu var o yüzden son adet belirsiz olduğu için bebeğin gelişimine göre konuştu doktorSon adet tarihine gore mi dogum oluyor yoksa ultrason cihazındaki ileri geri durumuna gore mi oluyor
AminBana da önden gitmesi doğum tarihini etkilemez demişti. Sizin doktor da öyle dediyse erken hazırlıklı olayım ben de o zaman. Önden gitmesi biraz tedirgin ediyor beni. Sağlıkla doğsunlar inşallah.
Bana sadece bebek 4 kilo veya üstü olursa normal doğum olmayabilir dedi ama bunu konusmak henüz erken dedi o yüzden sezeryanla veya normal yolla konuşmak için erkenmis şuanO da olabilir , annem 100 kilo normal dogum yapmis tiplam 30 kilo almis kadincagiz hemde sağlıcakla ..
benide tedirgin etti doktor ;( ama baksanıza 10 kiloya fazla demişler yani ben ilk kez bu haftaları gordum tecrübem yok ama 30 haftaya gelen bir kişide 10 kilo normal gibime geliyor tabi yanılıyorda olabilirim
Senin muhtemel doğum 29 gözüküyor. Neden öyle dedi ki önden mi gidiyor senin de yoksa son adet tarihine göre mi gidiyor?Gunaydın arkadaslar iyi bir gün olur insallah benim kafama takilan bir sey var simdi doktorum bana mayısin 15 ile 20 arasinda dogum olacak nasipse dedi o tarihe gore benim 65 yada 69 günüm kalmıs olmasi gerekiyo ama buraya gore 80 günüm kalıyo ben doktorun desigi tarihi hesaplayacagim degilmi buradaki tarihe gore nerdeyse 10 gün var
Sanırım anne kilo alınca bebek de irileşebilir, ya da tansiyonu,şekeri tetikleyebilir diye çok kilo istemiyorlar. Bünye meselesi çok az kilo ile de bunlar olabiliyor.O da olabilir , annem 100 kilo normal dogum yapmis tiplam 30 kilo almis kadincagiz hemde sağlıcakla ..
benide tedirgin etti doktor ;( ama baksanıza 10 kiloya fazla demişler yani ben ilk kez bu haftaları gordum tecrübem yok ama 30 haftaya gelen bir kişide 10 kilo normal gibime geliyor tabi yanılıyorda olabilirim
Doğum son anda bile değişebiliyor. Bir arkadaşımın plesantası öndeymiş. Doktor normal doğum ihtimalin çok düşük demiş. Son anda yer değiştirmiş. Normal doğum yapmış. Akışına bırakmak gerek aslında.Eşime bakıp yapısal genetik bi durum sıkıntı yok dedi, ben de sordum doğumu ne zaman konuscaz diye daha var henüz erken dedi bana da ama sanki bana çaktırmadan böyle böyle vajinal doğumu kitleyecek gibi
Yanlış anladınız galibaO oyle olmamali bebekte olsa yetiskinde olsa onlar birer birey kendi hayatlari kendi tercihleri olmali. Bu kadar mudahaleci olmak acikcasi saygisizca. Elbette yanlarinla olmaliyiz ama izin verdikleri ve istedikleri kadar. Dogurduk diye hayatlarina ipotek koymaya hakkimiz yok.
Fikir beyan etmek baska onlari yonlendirmek manipule etmek baskadir. Ben sadece iyi ve mutlu bir insan olmasi icin elimden geleni yapicam ama hayatini nasil yasayacagina karisamam. Dedigim gibi onlari doguruyoruz diye hayatlarina ipotek koyamayiz.Yanlış anladınız galibakv kp görmez gözümüz onlar derken onu kasteddim. Dediğiniz gibi yapan düşünen varsa onlar üstüne alınsın bu yazdığınızı ben farklı düşünmüyorum yazdığınız şeylerden çünkü komple de söz hakkımız olmayacağını düşünmüyorum onların hayatında sonuçta onları en çok sevecek olan bizleriz belli yaşlardan sonra farklı konularda tercihleri elbette olsa da.
Ay evet yaa 28nci haftada bebegin kafası aşağıdaydı ne güzel dogum pozisyonunu almis dedim tabi kucuk kucuk vesveselerde biraz dürtmedi degil ;( 28 haftada niye baş aşağı döndü erken dogum mu olcak ufak çaplı panikden sonr 2 gun once kontrolde bebek donmuş gene kafa yukarda ayaklar aşağıda .. doktor döner yine ama suan icin makat geliş dedi .. şimdide ne zaman döner diyorumDoğum son anda bile değişebiliyor. Bir arkadaşımın plesantası öndeymiş. Doktor normal doğum ihtimalin çok düşük demiş. Son anda yer değiştirmiş. Normal doğum yapmış. Akışına bırakmak gerek aslında.
Herkes nasıl yetiştireceğini kendi daha iyi bilir çocuğunu. Her çocuk farklıdır. Kimisi devamlı arkasından biri söylesin ittirsin ister bir şeylere. Kimisi de bir bakmışsın kendi yolunu bulmuş. Ben her zaman desteklerim ama çocuğumun psikolojisi karakteri neyi gerektirirse onu yaparım. Şimdiden böyle kesin konuşmak çok yanlış bence daha hiçbir şekilde nasıl olacaklarını bilmiyoruz. Bence şartlar neyi gerektirirse onu yapmak daha doğru geliyor bana.Fikir beyan etmek baska onlari yonlendirmek manipule etmek baskadir. Ben sadece iyi ve mutlu bir insan olmasi icin elimden geleni yapicam ama hayatini nasil yasayacagina karisamam. Dedigim gibi onlari doguruyoruz diye hayatlarina ipotek koyamayiz.
Kuzum takmiyorum alinir eder diye. Ben yine mutlu oldugum seyi yaparim ama iste bu sefer esimdenKonussun canm oda. O kuscek bu alincak diye milletin ortasinda dogurcan :))) elbette kotu niyetli degiller ama senin ve ailen icin birazcikta olsa mesafe iyidir. Unutma bi bebegin oluyo artik cekirdek bi ailen var.
masallahh canimmKızlar muayeneden çıktım 31+2 günlük ama 3 hafta önden gidiyor dedi doktor ultrasona gore 34 haftalikmis. 2 kilo 42 cmboyle giderse 4 kilo olur hatta geçebilir dedi güldü kasilmalar icin 5 dk da bir duzenli degilse önemli değil ve artık baş aşağı olduğu için içten alta baskı yapmasi baski hissediyor olmaniz çok normal giderek de artacak sizinki biraz tombikmis dedi coraspirini 5 gün sonra birak dedi suyumda fazla ama sınır alti olduğu icin sorun yokmuş. 34.haftada nts ye girmeye baslayacaksiniz dedi. Bir de asıl bomba bana çok kilo almissin dedi 10 kilo çok dedi suan 69,7 yim ama 70 diyin işte. Yemene dikkat et artik dedi
Doktorlar vücut kitle indeksine göre biraz hesaplıyorlar. Doğum biriminde çok kilolu gebe kalanlara totelde doğum yapana kadar 5-6 kilo alımı istiyorlar. Orta olanlara 10-12 zayıflara 13-18 olarak hatırlıyorum bana da totwlde doğuma kadar 10 kilo alman lazım dedi.O da olabilir , annem 100 kilo normal dogum yapmis tiplam 30 kilo almis kadincagiz hemde sağlıcakla ..
Bende aç tok kilo farkeder diye her cuma sabah aç karnına lavaboya gittikten sonra tartılıp kaydediyorum aynı ağırlıkta kıyafet olmasına özen gösteriyorumKuzum takmiyorum alinir eder diye. Ben yine mutlu oldugum seyi yaparim ama iste bu sefer esimden
masallahh canimmkilo olarak da ben 56 ile hamile kaldim. Kendi tartimda sabah tartiliyorum 64 cikiyorum. Dr daki tartida ilk baslangic kilom 57 olarak kaydetmisti ama ustun basim ayakkabi vs her sey varken. Gecenki kontrolde 67 ciktim onun tartisinda ama sok gecirdim. Aslinda 64’um yani bugun bile tartildim oyle. Dr um da bayaa soyledi diyetisyene yonlendirdi hatta beni. Bundan sonra anlasalim sadece 2 kilo alma hakkin var daha ustune cikmicaz dedi
Yaa benimki de diyetisyene yönlendirdi doğum paketinde var diye ama kalmis surda ne kadar hiç diyetisyenle ugrasamam dedim az dikkatlice yerimKuzum takmiyorum alinir eder diye. Ben yine mutlu oldugum seyi yaparim ama iste bu sefer esimden
masallahh canimmkilo olarak da ben 56 ile hamile kaldim. Kendi tartimda sabah tartiliyorum 64 cikiyorum. Dr daki tartida ilk baslangic kilom 57 olarak kaydetmisti ama ustun basim ayakkabi vs her sey varken. Gecenki kontrolde 67 ciktim onun tartisinda ama sok gecirdim. Aslinda 64’um yani bugun bile tartildim oyle. Dr um da bayaa soyledi diyetisyene yonlendirdi hatta beni. Bundan sonra anlasalim sadece 2 kilo alma hakkin var daha ustune cikmicaz dedi
Ciddimisiniz Yaaa diyetisyen yonlendirilcek kadar miKuzum takmiyorum alinir eder diye. Ben yine mutlu oldugum seyi yaparim ama iste bu sefer esimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?