2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Diger normal doguma engel durumlar olmamasina ragmen sirf kilo yuzunden normal dogum yapamayanlarin sayisi azimsanamayacak kadar fazla ama. Bu demek degil ki asla kilo alan normal dogum yapamaz. Ben de biliyorum yapan. Her sey yolunda ama kilom fazlaysa biraz riskli goruyor dr um normal dogum yapma ihtimalini. Biz yine elimizden geleni yapalim kilo vs gibj etkenlerin en azindan onune gecelim artik diger sartlar da saglanirsa kolaylikla normal dogum yapabiliriz insallah Allah hepimize en saglikli sekilde ne olacaksa oyle dogumlar nasip etsin

mehrunnisa o bağdaş dediğiniz hareket kelebek pozu diye geçiyor yogada sanırım ayak tabanları birleştirilip bağdaş kurulunca daha etkili
Canim ebe egitim verirken normal bagdastan bahsetmisti. Mesela yemek yerken falan yer sofrasinda bagdas kurun yiyin demisti. Mumkun oldugunca oyle oturmak iyiymis. Dediginiz pozisyon tam ne bilmiyorum ama birden cok hareket göstermişti normal dogumu kolaylastiriyor diye isimlerini bilmiyorum

Ben 1.68im ama boyla alakası yoktur bence annem 1.65max ama abimi 4750gr beni de 4400gr doğurmuş tabi sezeryan

Herkes ne kadar az kilolar almış maşallahh. Her günümü 11 bin adım yoğun iş temposu elçin Demirel egzersizleri ve 2 öğün yiyerek makarnaya ekmeğe hasret bir şekilde 29. Haftamda 13 kilo alan ben üzgün Uyku dışında uzandığım 10 dakikam yok.. Ama doktorum hala normal doğuma boy pos olarak elverişli görüyor kilomada pek bişey söylemiyor hatta ben isyan ediyorum olacak bunlar gidecek diye teselli ediyor sanırım baktığımda görülmeyen kilom olduğu için Az kilo alan kızlarrr ne yapıyorsunuz nolur yardım edin daha ne yapabilirim ben

Öyle tabi bide bu durum yasanan ülkeye göre degisiyor. Benim yasadigim yerde cati muayenesi diye bisi yok mesela. Dogum vakti gelince kilo al alma, bebegin kilosu kac olursa olsun, anne ve bebegin sagligi yerindeyse hertürlü normal dogum oluyor. Sezeryan icin gercekten acil bi müdahale varsa karar veriliyor. O da saatlerce belki günlerce sanci cektikten sonra sezeryan oluyor. Cekilen eziyete degmiyor. Yeterki saglikla gelsinler dogum sekli bi arac. Amac saglikla kavusmak.

Valla burda bir arkadaş vardı 6 7 kilo almış ona sormak lazım ben bugun 10 kilo için şişko tepkisi yedim doktorumdan ama bence masa başı iş yapıyorsanız da normal ben muhasebeciyim, kurumsalda başladığım sene 52 kiloydum ayrılırken 65 olmuştum üstelik pazar günleri bile yoğun mesai yapardim şirkette falan yemek yiyorsanız belki ondandır

Ben de dayanamadım eşim ekmeği makarnayı çok seviyordu güzel güzel soslar yapıp makarnaları yedim okulda öğlenleri açlıktan kaşarlı tostlar yedim 75 oldum sanırım ama artık protein ağırlıklı yiyorum ekmek makarnayı kestim işte biraz tam buğday o kadar

Ben de 7-8 kilo aldım . Arkadaslar manken göbeği gibi diyorlar. Sadece karnım kilo almış. Halbu ki önüme geleni yiyorum. Erkek bebek bende fazla kilo yapmiyor ilk oglumda da öyle oldu toplam 12 kilo almistim. Sonra emzirirken bir anda uçtu kilolar. Insallah bunda da öyle olur. Ilk hamileligim kızdı ve 18 kilo almist hep ödem olmustu vücudum.

Ben de 10 kilo aldım. Makarnayı ekmeği falan kesmedim . Yemeden uyuyamayacağım zamanlar gece bir kaç kez ekmek yediiim. Onun dışında sabahları doyacak kadar ekmek yerim akşam yemeğinde biraz yerim genelde her zaman çok yemem. Gayet canım ne istiyorsa yedim. Sadece ilk 4 5 ay kesinlikle meyve dışında tatlı yemedim. Yeni yeni tatlı yiyorum. Bünye meselesi gibi biraz da. Bu hafta belki 200 300 gram aldım o kadar. Onu da bebek aldı tahmini. Geçen haftaki kilomdan üstüne o kadar çıkmış. Rabbim zorlaştırmasın, kolaylaştırsın doğumlarımızı benim bebeğim de iri dedi doktor inşallah normal yapabilirim şimdiden 2 buçuk kilo ya da ona yakın duymayı tahmin ediyorum haftaya cumartesi kontrolümde normal hızında arttıysa bebeğin kilosu. Ben biraz da hissediyorum artık o acıktığı zaman ve doyduğu zaman. Hareketler sert çok ve az hafif oluyor. Fark ediyor. Artık onlara gidiyor besinler yani direk onlar için yaşıyoruz son aylarımızı

Ben kilonun artik yapısal olduğunu düşünüyorum ya. Ben ilk aylar diyetisyenle devam etmeye çalıştım haftada 500 gr aliodm naparsam yapim. Zaten hasimato hipotiroid var vücut normalde de kilo almaya çok müsait. Baktim naparsam yapim aliorm bıraktım diyeti. Geceleri çok aç yatiorm tatli abur cubur yemiorm karbonhidrat çok az her gün mutlaka yürüyorum ama aşırı kilo aldım artik moralim bozulmasin die tartilmiorm da veririm inşallah kendi öz disiplinime guveniyorum hele bir sağlıkla doğsun.

Kimyagerim bütün gün ayakta gezinti halindeyim, yemeğimi de evden kendim
götürüyorum mikrodalgamız var genelde sebzeli yemekler , bakliyatla salatalar ve protein ağırlıklı besleniyorum. Olmayınca olmuyor demekki

Ben 5 kilo almama raen doktorum birazcik fazla dikkat et dedi

Dedigine gore kiloyu son 3 ayda daha çok aliyormusuz hastanenin tartisinda 79.50 ciktı kilom saglik ocaginda 76.50 tartidan tartiya degisiyo sanirsam
Benim de her tartıldığım yerde farklı çıkıyor ama en fazla hep doktorun tartısında çıkıyor Amaan kilo alınır da verilir de bebişler sağlıklı olsun da gerçekten kilo umrumuzda olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…