- 6 Temmuz 2022
- 2.279
- 1.597
- 83
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.681
Diger normal doguma engel durumlar olmamasina ragmen sirf kilo yuzunden normal dogum yapamayanlarin sayisi azimsanamayacak kadar fazla ama. Bu demek degil ki asla kilo alan normal dogum yapamaz. Ben de biliyorum yapan. Her sey yolunda ama kilom fazlaysa biraz riskli goruyor dr um normal dogum yapma ihtimalini. Biz yine elimizden geleni yapalim kilo vs gibj etkenlerin en azindan onune gecelim artik diger sartlar da saglanirsa kolaylikla normal dogum yapabiliriz insallahBen de 30 kilo alip 90la normal doguma girdim. Suanda da 10
Fit olmak dogru tabiki ama kendimden örnek veriyim 30 kilo alip 90la normal dogum yaptim. Kolay bi dogum asla diildi ama cok kolay dogum yapani da duymadim zaten. Üstelik suan 10 kilo almam ragmen belim ortadan ikiye ayriliyor. Ilk hamilelikte bu zamanlar gezmedik yer birakmiyordum suan bi iki saate pertim cikiyorm Tabi yas da ilerledi ama tek basina kilo dert diil bence.
Canim ebe egitim verirken normal bagdastan bahsetmisti. Mesela yemek yerken falan yer sofrasinda bagdas kurun yiyin demisti. Mumkun oldugunca oyle oturmak iyiymis. Dediginiz pozisyon tam ne bilmiyorum ama birden cok hareket göstermişti normal dogumu kolaylastiriyor diye isimlerini bilmiyorummehrunnisa o bağdaş dediğiniz hareket kelebek pozu diye geçiyor yogada sanırım ayak tabanları birleştirilip bağdaş kurulunca daha etkili
Ben 1.68im ama boyla alakası yoktur bence annem 1.65max ama abimi 4750gr beni de 4400gr doğurmuş tabi sezeryanİnternette bebeklerin iri olmasının sebebi annenin uzun olması diye bir şey gördüm. Siz de uzun musunuz? Benim durumda aynı da boyum da türk kadını ortalamasına göre uzun. 1.74'üm. İnşallah sezeryan olmayız ben biraz korkuyorum.
Öyle tabi bide bu durum yasanan ülkeye göre degisiyor. Benim yasadigim yerde cati muayenesi diye bisi yok mesela. Dogum vakti gelince kilo al alma, bebegin kilosu kac olursa olsun, anne ve bebegin sagligi yerindeyse hertürlü normal dogum oluyor. Sezeryan icin gercekten acil bi müdahale varsa karar veriliyor. O da saatlerce belki günlerce sanci cektikten sonra sezeryan oluyor. Cekilen eziyete degmiyor. Yeterki saglikla gelsinler dogum sekli bi arac. Amac saglikla kavusmak.Diger normal doguma engel durumlar olmamasina ragmen sirf kilo yuzunden normal dogum yapamayanlarin sayisi azimsanamayacak kadar fazla ama. Bu demek degil ki asla kilo alan normal dogum yapamaz. Ben de biliyorum yapan. Her sey yolunda ama kilom fazlaysa biraz riskli goruyor dr um normal dogum yapma ihtimalini. Biz yine elimizden geleni yapalim kilo vs gibj etkenlerin en azindan onune gecelim artik diger sartlar da saglanirsa kolaylikla normal dogum yapabiliriz insallahAllah hepimize en saglikli sekilde ne olacaksa oyle dogumlar nasip etsin
Valla burda bir arkadaş vardı 6 7 kilo almış ona sormak lazımHerkes ne kadar az kilolar almış maşallahh. Her günümü 11 bin adım yoğun iş temposu elçin Demirel egzersizleri ve 2 öğün yiyerek makarnaya ekmeğe hasret bir şekilde 29. Haftamda 13 kilo alan ben üzgünUyku dışında uzandığım 10 dakikam yok.. Ama doktorum hala normal doğuma boy pos olarak elverişli görüyor kilomada pek bişey söylemiyor hatta ben isyan ediyorum olacak bunlar gidecek diye teselli ediyor sanırım baktığımda görülmeyen kilom olduğu için Az kilo alan kızlarrr ne yapıyorsunuz nolur yardım edin daha ne yapabilirim ben
Ben de dayanamadım eşim ekmeği makarnayı çok seviyordu güzel güzel soslar yapıp makarnaları yedim okulda öğlenleri açlıktan kaşarlı tostlar yedimHerkes ne kadar az kilolar almış maşallahh. Her günümü 11 bin adım yoğun iş temposu elçin Demirel egzersizleri ve 2 öğün yiyerek makarnaya ekmeğe hasret bir şekilde 29. Haftamda 13 kilo alan ben üzgünUyku dışında uzandığım 10 dakikam yok.. Ama doktorum hala normal doğuma boy pos olarak elverişli görüyor kilomada pek bişey söylemiyor hatta ben isyan ediyorum olacak bunlar gidecek diye teselli ediyor sanırım baktığımda görülmeyen kilom olduğu için Az kilo alan kızlarrr ne yapıyorsunuz nolur yardım edin daha ne yapabilirim ben
Katiliyorum ilk çocuğumu 100 kilo ile doğurmuştum Allah'ın izniyleFazla kilo almak normal dogumu etkilemiyor. Ama bunu bahane eden doktor kesin vardir sezeryana yönlendirmek icin.
Benimde önden gidiyor dedi bende 1.73 üm.İnternette bebeklerin iri olmasının sebebi annenin uzun olması diye bir şey gördüm. Siz de uzun musunuz? Benim durumda aynı da boyum da türk kadını ortalamasına göre uzun. 1.74'üm. İnşallah sezeryan olmayız ben biraz korkuyorum.
Kimyagerim bütün gün ayakta gezinti halindeyim, yemeğimi de evden kendimValla burda bir arkadaş vardı 6 7 kilo almış ona sormak lazımben bugun 10 kilo için şişko tepkisi yedim doktorumdan ama bence masa başı iş yapıyorsanız da normal ben muhasebeciyim, kurumsalda başladığım sene 52 kiloydum ayrılırken 65 olmuştum üstelik pazar günleri bile yoğun mesai yapardim şirkette falan yemek yiyorsanız belki ondandır
Ben 5 kilo almama raen doktorum birazcik fazla dikkat et dediValla burda bir arkadaş vardı 6 7 kilo almış ona sormak lazımben bugun 10 kilo için şişko tepkisi yedim doktorumdan ama bence masa başı iş yapıyorsanız da normal ben muhasebeciyim, kurumsalda başladığım sene 52 kiloydum ayrılırken 65 olmuştum üstelik pazar günleri bile yoğun mesai yapardim şirkette falan yemek yiyorsanız belki ondandır
Bence bu doktorların kiloyla alıp veremediği bir şey var bende 9kilo aldım diye kızdı banaBen 5 kilo almama raen doktorum birazcik fazla dikkat et dedi
Dedigine gore kiloyu son 3 ayda daha çok aliyormusuz hastanenin tartisinda 79.50 ciktı kilom saglik ocaginda 76.50 tartidan tartiya degisiyo sanirsamBence bu doktorların kiloyla alıp veremediği bir şey var bende 9kilo aldım diye kızdı bana
Benim de her tartıldığım yerde farklı çıkıyor ama en fazla hep doktorun tartısında çıkıyorDedigine gore kiloyu son 3 ayda daha çok aliyormusuz hastanenin tartisinda 79.50 ciktı kilom saglik ocaginda 76.50 tartidan tartiya degisiyo sanirsam
Eşimle aynı boylardayız. İkisinin de etkisi büyük bizde. Ama yapı olarak zayıfız. Vücudum armut tip şuan göbek belli onun dışında şiş kilolu görüntüm yokBenimde önden gidiyor dedi bende 1.73 üm.
Katiliyorum ilk çocuğumu 100 kilo ile doğurmuştum Allah'ın izniyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?