2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Maşallah bebisine ben 33 oldum benjmki 1 hafta once 1762 di boyle onden giden anneleri görünce kendim bisey eksik yapiyomuyum die dusunuyorum ama doktor haftayla uyumlu dior artik acikcasi cok kilolu olmasin ya normal doğumda nasil cikacaklar sağlıkları iyi olsun doyururuz sütümüzle insallah .

Ben bebisin aksine tombikim dikkat etmeme ragmen 100 kiloya yaklastim 16 kilo aldim . 24 kilo verip hamile kalmistim . Bebek sağlıklı olsunda gene veririm insallah .

Ayy sakın eksik bir şey mi yapıyorum diye düşünmeyin bende önden gidiyo diye stres olmuştum yanlış bişey mi yaptım diye Dediğin gibi bebiş sağlıklı olsun, sütümüz gelsin de kilosu hiç önemli değil bence

Maşallah kuzularimiza valla ben de öyle düşünüyorum bu süreçte o neydi bu neden oldu diye yedik bitirdik kendimizi sağlıklı doğsunlar da kilolar verilir

son adet tarihine gore bitanem. Ever gec dollenme yoksa son adet tarihine 2 asagi 3 yukari kala dogumun gerceklesir. Bebegin kilosu boyu dogum zamanini etkilemez gec dollrnme yoksa.
Geç döllenme var dedi adet tarihimi 10 gun ileriye aldı ama son 3 aydır hep tam gerçek sat a uygun çıkıyor bebek her gittigimde de bebegin gelişimi 1 hafta 10 gun ileride diyor .bende surekli belki gec dollenme olmamıştır eskiden gerilik vardır o açık kapanmıştır belkide diyorum ama hala kendi belirlediği adet tarihinden bakıyor. Bu durumda nasil olcak bilmiyorum

Yaa benimki de diyetisyene yönlendirdi doğum paketinde var diye ama kalmis surda ne kadar hiç diyetisyenle ugrasamam dedim az dikkatlice yerim
Aynen ben de oyle dedim. Kendisinin diyetisyeni var zaten muayenehanesinde ama gitmek istemedim. Ayrica 8 kilo aldim normalde onun tartisina gore 10 kilo ama diyetisyenlik kadar bir kilo farkimiz yok yani

Önden gitme olayı da genetik oluyor. Anne baba nasılsa çocuk da öyle oluyor sanırım Gebelik diyetine ve az kilo almama rağmen iri gidiyoruz. Yemekle içmekle doğrudan bağlantısı yok. İri olunca doğum şekli mecburi sezeryana doğru gidiyor sanki.
Kendinizi eksik hissetmeyin. En önemlisi bebeklerin sağlıklı olması

Fazla kilo almak normal dogumu etkilemiyor. Ama bunu bahane eden doktor kesin vardir sezeryana yönlendirmek icin.
Olur mu canim fazla kilo normal dogumu zorlastiran bir unsur. Dusunsene fazla kilo alinca insan yurumekte bile zorlaniyor daha nefes nefese kaliyor daha efor sarfetmiş oluyor. Normal dogumda fit olmak daha direncli elastik olmak dogumu cok kolaylastiriyor. Ama tabi bazi unsurlar var cati darligi vs bunlari ayri tutuyorum. Ben normal sartlara sahip bir gebeden bahsediyorum. Bu arada benim dr tamamen normal dogum yanlisi. Hatta dogum esnasinda sezeryan diye yalvaran kisiler olmus dinlememis yine de normal sekilde dogurtmus. Eger bir engel yoksa her turlu normal dogumu destekliyor

Sizin planladiginiz kilo da cok degil aslinda. 15 kilo almis olarak normal doguma girmek guzel ama hicbir dr tam alabilecegimiz kiloyu soylemez hep minimum olan olcuyu soyler ki zaten hasta illa ustune cikar o olcunun diye bence benim de o hesap canim benim dr um hamileligimin basindan itibaren yuruyusu oneriyor. Pilatesi 2.trimestrdan itibaren onermeye basladi. Cati acilmasi icin bazi hareketler var az cok bilirsiniz yere oturup yerleri silmek bagdas kurup oturmak vs vs gibi. Bunlari da 36.haftadan sonra oneriyor. Bir de perina masaji var o da perina bolgesinde yirtik olmasin diye. Onu da yine 36 dan sonra oneriyor.

Bağdaş kurup oturmak cok sık yaptığım bjsey kedim yuzunden;( benim kedim dogum yaptı ve evde dünya güzeli yavru kedilerim var onlarla oynamak icin bağdaş kurup oturuyorum 5 hafta daha oturmayın bu şekilde ozaman dikkat edeyim perina mesajını da araştırıcam cok sagol cnm

Canim bagdas kurup oturmanda sorun yok sen oturmaya devam et. Ben orada aktif olarak yapilan hareketler var onu kast etmistim yanlis yazmisim. Pilates topuyla acilma hareketleri var. Mesela topun ustune oturuyorsun kalca bolgesini hareket ettiriyorsun falan bunlari 36 dan sonra yap dedi.

Ya ilk mesajı okudum asırı üzüldüm hemen eşimle,dua ettik. Sonraki mesajını okuyunca da çılgınlar gibi sevindik. Çok şükür Rabbime Allah bebişi nin karnında daha büyütmeyi nasıp etti. Zamanında gelsin güzel kızımız ❤

Ben de 30 kilo alip 90la normal doguma girdim. Suanda da 10
Fit olmak dogru tabiki ama kendimden örnek veriyim 30 kilo alip 90la normal dogum yaptim. Kolay bi dogum asla diildi ama cok kolay dogum yapani da duymadim zaten. Üstelik suan 10 kilo almam ragmen belim ortadan ikiye ayriliyor. Ilk hamilelikte bu zamanlar gezmedik yer birakmiyordum suan bi iki saate pertim cikiyorm Tabi yas da ilerledi ama tek basina kilo dert diil bence.

Aaa bende kizimla yerde oynarken bagdas kuraeim dikkat edeyim birdaha normal oturayım

İnternette bebeklerin iri olmasının sebebi annenin uzun olması diye bir şey gördüm. Siz de uzun musunuz? Benim durumda aynı da boyum da türk kadını ortalamasına göre uzun. 1.74'üm. İnşallah sezeryan olmayız ben biraz korkuyorum.

mehrunnisa o bağdaş dediğiniz hareket kelebek pozu diye geçiyor yogada sanırım ayak tabanları birleştirilip bağdaş kurulunca daha etkili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…