- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.661
Sezeryan olacagı icin olabilir enson gittigimde sordum 15 ile 20 arasında dediSenin muhtemel doğum 29 gözüküyor. Neden öyle dedi ki önden mi gidiyor senin de yoksa son adet tarihine göre mi gidiyor?
Gelisimi iyi haftasiyla uyumlu dedi kizim w hafta onde gidiyordu ama yine ayni tarihte yapti onden gitmesi farketmiyo dogumun erken olmasindaSenin muhtemel doğum 29 gözüküyor. Neden öyle dedi ki önden mi gidiyor senin de yoksa son adet tarihine göre mi gidiyor?
Maşallah bebisine ben 33 oldum benjmki 1 hafta once 1762 diKızlar muayeneden çıktım 31+2 günlük ama 3 hafta önden gidiyor dedi doktor ultrasona gore 34 haftalikmis. 2 kilo 42 cmboyle giderse 4 kilo olur hatta geçebilir dedi güldü kasilmalar icin 5 dk da bir duzenli degilse önemli değil ve artık baş aşağı olduğu için içten alta baskı yapmasi baski hissediyor olmaniz çok normal giderek de artacak sizinki biraz tombikmis dedi coraspirini 5 gün sonra birak dedi suyumda fazla ama sınır alti olduğu icin sorun yokmuş. 34.haftada nts ye girmeye baslayacaksiniz dedi. Bir de asıl bomba bana çok kilo almissin dedi 10 kilo çok dedi suan 69,7 yim ama 70 diyin işte. Yemene dikkat et artik dedi
son adet tarihine gore bitanem. Ever gec dollenme yoksa son adet tarihine 2 asagi 3 yukari kala dogumun gerceklesir. Bebegin kilosu boyu dogum zamanini etkilemez gec dollrnme yoksa.Son adet tarihine gore mi dogum oluyor yoksa ultrason cihazındaki ileri geri durumuna gore mi oluyor
Ayy sakın eksik bir şey mi yapıyorum diye düşünmeyin bende önden gidiyo diye stres olmuştum yanlış bişey mi yaptım diyeMaşallah bebisine ben 33 oldum benjmki 1 hafta once 1762 diboyle onden giden anneleri görünce kendim bisey eksik yapiyomuyum die dusunuyorum ama doktor haftayla uyumlu dior artik acikcasi cok kilolu olmasin ya normal doğumda nasil cikacaklar sağlıkları iyi olsun doyururuz sütümüzle insallah .
Ben bebisin aksine tombikim dikkat etmeme ragmen 100 kiloya yaklastim 16 kilo aldim . 24 kilo verip hamile kalmistim . Bebek sağlıklı olsunda gene veririm insallah .
Maşallah kuzularimiza valla ben de öyle düşünüyorum bu süreçte o neydi bu neden oldu diye yedik bitirdik kendimizi sağlıklı doğsunlar da kilolar verilirMaşallah bebisine ben 33 oldum benjmki 1 hafta once 1762 diboyle onden giden anneleri görünce kendim bisey eksik yapiyomuyum die dusunuyorum ama doktor haftayla uyumlu dior artik acikcasi cok kilolu olmasin ya normal doğumda nasil cikacaklar sağlıkları iyi olsun doyururuz sütümüzle insallah .
Ben bebisin aksine tombikim dikkat etmeme ragmen 100 kiloya yaklastim 16 kilo aldim . 24 kilo verip hamile kalmistim . Bebek sağlıklı olsunda gene veririm insallah .
38 de alırız diye düşündü o zaman canımGelisimi iyi haftasiyla uyumlu dedi kizim w hafta onde gidiyordu ama yine ayni tarihte yapti onden gitmesi farketmiyo dogumun erken olmasinda
Geç döllenme var dedi adet tarihimi 10 gun ileriye aldı ama son 3 aydır hep tam gerçek sat a uygun çıkıyor bebek her gittigimde de bebegin gelişimi 1 hafta 10 gun ileride diyor .bende surekli belki gec dollenme olmamıştır eskiden gerilik vardır o açık kapanmıştır belkide diyorum ama hala kendi belirlediği adet tarihinden bakıyor. Bu durumda nasil olcak bilmiyorumson adet tarihine gore bitanem. Ever gec dollenme yoksa son adet tarihine 2 asagi 3 yukari kala dogumun gerceklesir. Bebegin kilosu boyu dogum zamanini etkilemez gec dollrnme yoksa.
Aynen ben de oyle dedim. Kendisinin diyetisyeni var zaten muayenehanesinde ama gitmek istemedim. Ayrica 8 kilo aldim normalde onun tartisina gore 10 kilo ama diyetisyenlik kadar bir kilo farkimiz yok yaniYaa benimki de diyetisyene yönlendirdi doğum paketinde var diye ama kalmis surda ne kadar hiç diyetisyenle ugrasamam dedim az dikkatlice yerim
Önden gitme olayı da genetik oluyor. Anne baba nasılsa çocuk da öyle oluyor sanırım Gebelik diyetine ve az kilo almama rağmen iri gidiyoruz. Yemekle içmekle doğrudan bağlantısı yok. İri olunca doğum şekli mecburi sezeryana doğru gidiyor sanki.Maşallah bebisine ben 33 oldum benjmki 1 hafta once 1762 diboyle onden giden anneleri görünce kendim bisey eksik yapiyomuyum die dusunuyorum ama doktor haftayla uyumlu dior artik acikcasi cok kilolu olmasin ya normal doğumda nasil cikacaklar sağlıkları iyi olsun doyururuz sütümüzle insallah .
Olur mu canim fazla kilo normal dogumu zorlastiran bir unsur. Dusunsene fazla kilo alinca insan yurumekte bile zorlaniyor daha nefes nefese kaliyor daha efor sarfetmiş oluyor. Normal dogumda fit olmak daha direncli elastik olmak dogumu cok kolaylastiriyor. Ama tabi bazi unsurlar var cati darligi vs bunlari ayri tutuyorum. Ben normal sartlara sahip bir gebeden bahsediyorum. Bu arada benim dr tamamen normal dogum yanlisi. Hatta dogum esnasinda sezeryan diye yalvaran kisiler olmus dinlememis yine de normal sekilde dogurtmus. Eger bir engel yoksa her turlu normal dogumu destekliyorFazla kilo almak normal dogumu etkilemiyor. Ama bunu bahane eden doktor kesin vardir sezeryana yönlendirmek icin.
Sizin planladiginiz kilo da cok degil aslinda. 15 kilo almis olarak normal doguma girmek guzel ama hicbir dr tam alabilecegimiz kiloyu soylemez hep minimum olan olcuyu soyler ki zaten hasta illa ustune cikar o olcunun diye bence benim de o hesapCiddimisiniz Yaaa diyetisyen yonlendirilcek kadar miben komple şekeri ekmeği çıkarayım ozaman bende ailemdeki herkes 20.ustu kilo aldığı icin tribe giriyordum ben cok iyi gidiyorum daha 10 kilo aldim harika diye son 2 ayda da maksimum 4 5 kilo alırım 15 16 kilo kebap diyordum..hatta dun gece eşime saat 11 de pastaneye gönderdim en ağırından yedim söylemeyim canınız çekmesin. . Gece sabaha kadar o kadar tatli yiyince mide yandım yediklerm ağzıma geldi ağrısı ama arada simarikliklar olur dedim. . Neyse simdi oturayım bi karnıbahar haşlayıp yağsız tuzsuz onu yiyim . Doktorunuz normal doğumu desteklemek amaçlı yürüyüşe başlama haftası söyledi mi bi arkadaşımın doktoru 34den sonra seni yürüyüşe başlatılan demis
38 de alırız diye düşündü o zaman canımbenimde öyle 37-38 dediler inşallah durular insallah canim sezeryan oldugu icin normal dogum haftasindan 1hafta 10 gün önce aliyorlar rabi bebehin gelisimi iyiyse
Bağdaş kurup oturmak cok sık yaptığım bjsey kedim yuzunden;( benim kedim dogum yaptı ve evde dünya güzeli yavru kedilerim var onlarla oynamak icin bağdaş kurup oturuyorum 5 hafta daha oturmayın bu şekilde ozaman dikkat edeyim perina mesajını da araştırıcam cok sagol cnmSizin planladiginiz kilo da cok degil aslinda. 15 kilo almis olarak normal doguma girmek guzel ama hicbir dr tam alabilecegimiz kiloyu soylemez hep minimum olan olcuyu soyler ki zaten hasta illa ustune cikar o olcunun diye bence benim de o hesapcanim benim dr um hamileligimin basindan itibaren yuruyusu oneriyor. Pilatesi 2.trimestrdan itibaren onermeye basladi. Cati acilmasi icin bazi hareketler var az cok bilirsiniz yere oturup yerleri silmek bagdas kurup oturmak vs vs gibi. Bunlari da 36.haftadan sonra oneriyor. Bir de perina masaji var o da perina bolgesinde yirtik olmasin diye. Onu da yine 36 dan sonra oneriyor.
Canim bagdas kurup oturmanda sorun yok sen oturmaya devam et. Ben orada aktif olarak yapilan hareketler var onu kast etmistim yanlis yazmisim. Pilates topuyla acilma hareketleri var. Mesela topun ustune oturuyorsun kalca bolgesini hareket ettiriyorsun falan bunlari 36 dan sonra yap dedi.Bağdaş kurup oturmak cok sık yaptığım bjsey kedim yuzunden;( benim kedim dogum yaptı ve evde dünya güzeli yavru kedilerim var onlarla oynamak icin bağdaş kurup oturuyorum 5 hafta daha oturmayın bu şekilde ozaman dikkat edeyim perina mesajını da araştırıcam cok sagol cnm
Ya ilk mesajı okudum asırı üzüldüm hemen eşimle,dua ettik. Sonraki mesajını okuyunca da çılgınlar gibi sevindik. Çok şükür Rabbime Allah bebişi nin karnında daha büyütmeyi nasıp etti. Zamanında gelsin güzel kızımız ❤Kızlar çok acayip şeyler yaşıyorum. Sabah sezeryan için hazırladılar. Ağlaya ağlaya hazırlandim hattaAnesteziyi beklerken Ameliyathanede doktor ultrasonla bakti, bu çocuk yukari cikmis dedi dikiş yerinden uzaklasmis dedi açıklık olan yerde değil dedi, beklesek mi biraz daha dedi. Şok geçirdim. Dedim kesinlikle bekleyelim bir gün bile dursa kardır. Resmen geri döndüm. Ben çıkınca eşimde ailemizde şaşırdı. Benim kız beni elinde oynatiyor çok mutluyum yinede. Sizi bilgilendirim dedim.
Ben de 30 kilo alip 90la normal doguma girdim. Suanda da 10O da olabilir , annem 100 kilo normal dogum yapmis tiplam 30 kilo almis kadincagiz hemde sağlıcakla ..
benide tedirgin etti doktor ;( ama baksanıza 10 kiloya fazla demişler yani ben ilk kez bu haftaları gordum tecrübem yok ama 30 haftaya gelen bir kişide 10 kilo normal gibime geliyor tabi yanılıyorda olabilirim
Fit olmak dogru tabiki ama kendimden örnek veriyim 30 kilo alip 90la normal dogum yaptim. Kolay bi dogum asla diildi ama cok kolay dogum yapani da duymadim zaten. Üstelik suan 10 kilo almam ragmen belim ortadan ikiye ayriliyor. Ilk hamilelikte bu zamanlar gezmedik yer birakmiyordum suan bi iki saate pertim cikiyorm Tabi yas da ilerledi ama tek basina kilo dert diil bence.Olur mu canim fazla kilo normal dogumu zorlastiran bir unsur. Dusunsene fazla kilo alinca insan yurumekte bile zorlaniyor daha nefes nefese kaliyor daha efor sarfetmiş oluyor. Normal dogumda fit olmak daha direncli elastik olmak dogumu cok kolaylastiriyor. Ama tabi bazi unsurlar var cati darligi vs bunlari ayri tutuyorum. Ben normal sartlara sahip bir gebeden bahsediyorum. Bu arada benim dr tamamen normal dogum yanlisi. Hatta dogum esnasinda sezeryan diye yalvaran kisiler olmus dinlememis yine de normal sekilde dogurtmus. Eger bir engel yoksa her turlu normal dogumu destekliyor
Aaa bende kizimla yerde oynarken bagdas kuraeim dikkat edeyim birdaha normal oturayımSizin planladiginiz kilo da cok degil aslinda. 15 kilo almis olarak normal doguma girmek guzel ama hicbir dr tam alabilecegimiz kiloyu soylemez hep minimum olan olcuyu soyler ki zaten hasta illa ustune cikar o olcunun diye bence benim de o hesapcanim benim dr um hamileligimin basindan itibaren yuruyusu oneriyor. Pilatesi 2.trimestrdan itibaren onermeye basladi. Cati acilmasi icin bazi hareketler var az cok bilirsiniz yere oturup yerleri silmek bagdas kurup oturmak vs vs gibi. Bunlari da 36.haftadan sonra oneriyor. Bir de perina masaji var o da perina bolgesinde yirtik olmasin diye. Onu da yine 36 dan sonra oneriyor.
İnternette bebeklerin iri olmasının sebebi annenin uzun olması diye bir şey gördüm. Siz de uzun musunuz? Benim durumda aynı da boyum da türk kadını ortalamasına göre uzun. 1.74'üm. İnşallah sezeryan olmayız ben biraz korkuyorum.Önden gitme olayı da genetik oluyor. Anne baba nasılsa çocuk da öyle oluyor sanırım Gebelik diyetine ve az kilo almama rağmen iri gidiyoruz. Yemekle içmekle doğrudan bağlantısı yok. İri olunca doğum şekli mecburi sezeryana doğru gidiyor sanki.
Kendinizi eksik hissetmeyin.En önemlisi bebeklerin sağlıklı olması
Bağdaş kurup oturmak cok sık yaptığım bjsey kedim yuzunden;( benim kedim dogum yaptı ve evde dünya güzeli yavru kedilerim var onlarla oynamak icin bağdaş kurup oturuyorum 5 hafta daha oturmayın bu şekilde ozaman dikkat edeyim perina mesajını da araştırıcam cok sagol cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?