- 31 Mayıs 2020
- 750
- 967
- 53
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.721
Bende de gebelik şekeri çıktı.Birçok komplike sorundan dolayı hastaneye yatırıldım.Şeker ve rutin kanlarım düzenli alındı.Şeker ölçümü her yemekten önce ve sonra yapıldı.Şekeri yükselten şey yemek yemek değil, kalitesiz yemek.Haftada bir açlık tokluk şekerime bakiorz. Bugün açlık:86 bir saat sonra da tokluk:151 çıktı. Bir parça börek çeyrek de simit yedim. Bu kadar hızlı artmasi korkuttu beni ya gerçekten aç gezmek mi gerekiyorşimdi bu daha olcucem umarkm düşmüştür
Çok teşekkür ederim. Ya ben de aslinda hiç tuketmiorm şekerim ciktigindan beri daha doğrusu dikkat ediyorum saniyordum. Bu kadar hızlı etki edicegini dusunmemistim. Havuç ve patatesi çok seviyorum özellikle havuç bebek gelişimi için de çok önemli die kahvaltida tüketiyordm ama artik onu da kesicem gibi. Yani üç kez ölçtüm açlık;86 bir saat sonra tokluk:151 bir saat sonra:116 nasil sizce?Bende de gebelik şekeri çıktı.Birçok komplike sorundan dolayı hastaneye yatırıldım.Şeker ve rutin kanlarım düzenli alındı.Şeker ölçümü her yemekten önce ve sonra yapıldı.Şekeri yükselten şey yemek yemek değil, kalitesiz yemek.
Patates, havuç, pirinç, beyaz ekmek, simit, poğaça türü asla yememelisin.Meyve yiyeceksen ani şeker yükselmesi yaşamamak için süt yoğurt ayran kefir ya da badem fındık ceviz gibi besinlerle tüketerek dengelemen gerekiyor.Babam ileri derece şeker hastası ve bende de insülin direnci var bu yüzden oldukça bilgiliyim.
Hastanede tam buğday ekmeği bittiği için bana bir öğün beyaz ekmek verdiler, düzenli giden şekerim altüst oldu açlık 79ken tokluk 168 çıktı beyaz ekmek bile bu kadar etkiliyor.Dikkat ettiğim zaman şekerim hiç artmıyor, her yemek öncesi ve yemekten 1 saat sonra düzenli ölçüm yapıyorum.
Ben de uzun boyluyum eşim de uzun boylu. Doktor da genetik olabilir diyor.Ama ilk çocuğum 1 hafta önde gitti doğana kadar. Sezeryan beni de korkutuyor. Yaşayıp göreceğiz bakalım.İnternette bebeklerin iri olmasının sebebi annenin uzun olması diye bir şey gördüm. Siz de uzun musunuz? Benim durumda aynı da boyum da türk kadını ortalamasına göre uzun. 1.74'üm. İnşallah sezeryan olmayız ben biraz korkuyorum.
Şeker değerleri cihaza göre değişebiliyor. Benim cihazım %10 fazla ölçüyor. Kan vermeden hemen önce ölçüp karşılaştırmıştım. Karşılaştırmanızı öneririm. Stres de şekeri yükseltiyor. Yemeklerden sonra biraz hareket ederseniz 1. Saate daha düşük çıkıyor. Diyete uyarsanız bir süre sonra değer düzene giriyor. Aç gezmek de iyi değil diye biliyorum. Sabredicez az kaldı. Moral bozmayınHaftada bir açlık tokluk şekerime bakiorz. Bugün açlık:86 bir saat sonra da tokluk:151 çıktı. Bir parça börek çeyrek de simit yedim. Bu kadar hızlı artmasi korkuttu beni ya gerçekten aç gezmek mi gerekiyorşimdi bu daha olcucem umarkm düşmüştür
Yani nasil beslenecegimi gerçekten bilmiyorum. Şuan malum Hatay'dan kaçtık geldik o stres de çok etkiledi düzenimiz yok diyetisyen desteği alsam uyabilir miyim bilmiyorum mesela geceleri aşırı aç yatiormŞeker değerleri cihaza göre değişebiliyor. Benim cihazım %10 fazla ölçüyor. Kan vermeden hemen önce ölçüp karşılaştırmıştım. Karşılaştırmanızı öneririm. Stres de şekeri yükseltiyor. Yemeklerden sonra biraz hareket ederseniz 1. Saate daha düşük çıkıyor. Diyete uyarsanız bir süre sonra değer düzene giriyor. Aç gezmek de iyi değil diye biliyorum. Sabredicez az kaldı. Moral bozmayın
Bende de insülin direnci var o yüzden çok uzun zamandır dediğiniz gibi besleniyorum ben de, en son ne zaman beyaz ekmek tukettim bilmiyorum aynı şekilde süt ve süt ürünleri de tüketmiyorum cok zor oluyor ama alıştım artık sadece hamilelikte haliyle ara ara kacamaklarim oluyor nedir ketcap mayonezli makarna ya da patates firin kizartma bitter çikolata vs artik ona da nefsimi kontrol edemedim ama aninda farkediyorum bianda halsizlik ayaklarda yanma falan. Ama genel olarak epey düzene koydum seker yuklememde de çıkmadı ara sira ani çıkıyo böyle kacamaklardaBende de gebelik şekeri çıktı.Birçok komplike sorundan dolayı hastaneye yatırıldım.Şeker ve rutin kanlarım düzenli alındı.Şeker ölçümü her yemekten önce ve sonra yapıldı.Şekeri yükselten şey yemek yemek değil, kalitesiz yemek.
Patates, havuç, pirinç, beyaz ekmek, simit, poğaça türü asla yememelisin.Meyve yiyeceksen ani şeker yükselmesi yaşamamak için süt yoğurt ayran kefir ya da badem fındık ceviz gibi besinlerle tüketerek dengelemen gerekiyor.Babam ileri derece şeker hastası ve bende de insülin direnci var bu yüzden oldukça bilgiliyim.
Hastanede tam buğday ekmeği bittiği için bana bir öğün beyaz ekmek verdiler, düzenli giden şekerim altüst oldu açlık 79ken tokluk 168 çıktı beyaz ekmek bile bu kadar etkiliyor.Dikkat ettiğim zaman şekerim hiç artmıyor, her yemek öncesi ve yemekten 1 saat sonra düzenli ölçüm yapıyorum.
Yani çok kötü değil, tokluk 140 altı olması gerekiyor azıcık dikkatle olur gider merak etmeyinÇok teşekkür ederim. Ya ben de aslinda hiç tuketmiorm şekerim ciktigindan beri daha doğrusu dikkat ediyorum saniyordum. Bu kadar hızlı etki edicegini dusunmemistim. Havuç ve patatesi çok seviyorum özellikle havuç bebek gelişimi için de çok önemli die kahvaltida tüketiyordm ama artik onu da kesicem gibi. Yani üç kez ölçtüm açlık;86 bir saat sonra tokluk:151 bir saat sonra:116 nasil sizce?
O kadar olur, dikkat ettikten sonra düzenli gitmesi çok güzelBende de insülin direnci var o yüzden çok uzun zamandır dediğiniz gibi besleniyorum ben de, en son ne zaman beyaz ekmek tukettim bilmiyorum aynı şekilde süt ve süt ürünleri de tüketmiyorum cok zor oluyor ama alıştım artık sadece hamilelikte haliyle ara ara kacamaklarim oluyor nedir ketcap mayonezli makarna ya da patates firin kizartma bitter çikolata vs artik ona da nefsimi kontrol edemedim ama aninda farkediyorum bianda halsizlik ayaklarda yanma falan. Ama genel olarak epey düzene koydum seker yuklememde de çıkmadı ara sira ani çıkıyo böyle kacamaklarda
Ara öğün yapıyor musunuz? Akşam yemeğinden sonra 9 gibi ara öğün yiyorum. Biraz iyi oluyor. İlk başlarda zordu ama vücut alışıyor sonra.Yani nasil beslenecegimi gerçekten bilmiyorum. Şuan malum Hatay'dan kaçtık geldik o stres de çok etkiledi düzenimiz yok diyetisyen desteği alsam uyabilir miyim bilmiyorum mesela geceleri aşırı aç yatiorm
Gebelik şekeriniz vardır muhtemelen, simit ve börek şekeri fazlaca yükselten şeyler. Beslenmenize dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız. Şeker yükleme testi yapmış mıydınız? Kaçıncı haftanızdasınızHaftada bir açlık tokluk şekerime bakiorz. Bugün açlık:86 bir saat sonra da tokluk:151 çıktı. Bir parça börek çeyrek de simit yedim. Bu kadar hızlı artmasi korkuttu beni ya gerçekten aç gezmek mi gerekiyorşimdi bu daha olcucem umarkm düşmüştür
Şekerli ve paketli gıdalar, pirinç, patates, beyaz ekmek, havuç tüketmediğiniz sürece her şeyi yiyebilirsiniz aslında. Porsiyon kontrolü yapmak da önemli. Ara öğün yapmak da iyi geliyor. Bir de yoğurt yemek öğünlerle birlikte şekeri dengeliyorYani nasil beslenecegimi gerçekten bilmiyorum. Şuan malum Hatay'dan kaçtık geldik o stres de çok etkiledi düzenimiz yok diyetisyen desteği alsam uyabilir miyim bilmiyorum mesela geceleri aşırı aç yatiorm
Ablam gece yatarken bileklik takiodu canim magnezyum vermisdi doktor baskada yapacak bisi yok demisdi doktor normal diolardi ikinci hamilelinde az oluodu üçüncüde geceleri uyumadigi oluodu bir daha hamile kalsan daha erken baslar cok olur diodu doktorYa şu ellerdeki uyuşma işine cozum bulan var mı sabah uyandıktan sonra birkaç saat iş yapamaz haldeyim uyuşma sürüyor güçsüz düşüyor elim kolum
Gebelik şekerime baktirmistim azıcık yüksekti bu yüzden haftada bir kendim olcuyorum. Dikkat etmem gerekiyor sürekli evet ama eşimin dayisigilde yiyoruz genelde ne varsa uyduramiyorum galiba. 31+2 olduk bugünGebelik şekeriniz vardır muhtemelen, simit ve börek şekeri fazlaca yükselten şeyler. Beslenmenize dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız. Şeker yükleme testi yapmış mıydınız? Kaçıncı haftanızdasınız
Patates ve havuç sıkıntı ben tuketiyordum ya. Çok da severimŞekerli ve paketli gıdalar, pirinç, patates, beyaz ekmek, havuç tüketmediğiniz sürece her şeyi yiyebilirsiniz aslında. Porsiyon kontrolü yapmak da önemli. Ara öğün yapmak da iyi geliyor. Bir de yoğurt yemek öğünlerle birlikte şekeri dengeliyorkafanıza takmayın, düzene girer. Bende de şeker var. Kaç haftadır bu şekilde diyetle devam ediyorum
Haklısınız başka yerde olunca dikkat etmek daha da zorlaşıyor. Olsun dikkat edebildiğiniz kadar edin, edemediğiniz öğünlerden sonra evin içerisinde bi 10 dakika kadar yürümek bile etki ediyor şekerinizin düşmesine. :) Zaten çok ciddi bi yükseklik yok şekerinizdeGebelik şekerime baktirmistim azıcık yüksekti bu yüzden haftada bir kendim olcuyorum. Dikkat etmem gerekiyor sürekli evet ama eşimin dayisigilde yiyoruz genelde ne varsa uyduramiyorum galiba. 31+2 olduk bugün
Ben hergün ölçüyorum sabah açkarna birde 1. Saat tokluk 2.saat tokluk ölçüyorumHaftada bir açlık tokluk şekerime bakiorz. Bugün açlık:86 bir saat sonra da tokluk:151 çıktı. Bir parça börek çeyrek de simit yedim. Bu kadar hızlı artmasi korkuttu beni ya gerçekten aç gezmek mi gerekiyorşimdi bu daha olcucem umarkm düşmüştür
Normal. 1. saat KŞ 140 2. saat 120 altında olması gerekiyor açlıklta 96 sınirmıs soktorumun bana dedigi benim seker yüklemesinde acligim 94 tokluk birinci saat 170 ikinci saat 124 cikmisti medicaldeki doktor sinirda diyerek diyetisyene yönlendirdi sonra kendi doktoruma sordum oda sen evde şeker aletinle.her gün ölç yediklerine dikkat et dedi ve 2 haftadir ölçıyorum daha hiç okadar yükselmediHaftada bir açlık tokluk şekerime bakiorz. Bugün açlık:86 bir saat sonra da tokluk:151 çıktı. Bir parça börek çeyrek de simit yedim. Bu kadar hızlı artmasi korkuttu beni ya gerçekten aç gezmek mi gerekiyorşimdi bu daha olcucem umarkm düşmüştür
Uyusmalar odemden oluyor arkadasima doktoru oyle demisti tuzu yasakladibol su ic desiYa şu ellerdeki uyuşma işine cozum bulan var mı sabah uyandıktan sonra birkaç saat iş yapamaz haldeyim uyuşma sürüyor güçsüz düşüyor elim kolum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?