2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ya şu ellerdeki uyuşma işine cozum bulan var mı sabah uyandıktan sonra birkaç saat iş yapamaz haldeyim uyuşma sürüyor güçsüz düşüyor elim kolum

Bende de gebelik şekeri çıktı.Birçok komplike sorundan dolayı hastaneye yatırıldım.Şeker ve rutin kanlarım düzenli alındı.Şeker ölçümü her yemekten önce ve sonra yapıldı.Şekeri yükselten şey yemek yemek değil, kalitesiz yemek.
Patates, havuç, pirinç, beyaz ekmek, simit, poğaça türü asla yememelisin.Meyve yiyeceksen ani şeker yükselmesi yaşamamak için süt yoğurt ayran kefir ya da badem fındık ceviz gibi besinlerle tüketerek dengelemen gerekiyor.Babam ileri derece şeker hastası ve bende de insülin direnci var bu yüzden oldukça bilgiliyim.
Hastanede tam buğday ekmeği bittiği için bana bir öğün beyaz ekmek verdiler, düzenli giden şekerim altüst oldu açlık 79ken tokluk 168 çıktı beyaz ekmek bile bu kadar etkiliyor.Dikkat ettiğim zaman şekerim hiç artmıyor, her yemek öncesi ve yemekten 1 saat sonra düzenli ölçüm yapıyorum.

Çok teşekkür ederim. Ya ben de aslinda hiç tuketmiorm şekerim ciktigindan beri daha doğrusu dikkat ediyorum saniyordum. Bu kadar hızlı etki edicegini dusunmemistim. Havuç ve patatesi çok seviyorum özellikle havuç bebek gelişimi için de çok önemli die kahvaltida tüketiyordm ama artik onu da kesicem gibi. Yani üç kez ölçtüm açlık;86 bir saat sonra tokluk:151 bir saat sonra:116 nasil sizce?

Ben de uzun boyluyum eşim de uzun boylu. Doktor da genetik olabilir diyor.Ama ilk çocuğum 1 hafta önde gitti doğana kadar. Sezeryan beni de korkutuyor. Yaşayıp göreceğiz bakalım.

Şeker değerleri cihaza göre değişebiliyor. Benim cihazım %10 fazla ölçüyor. Kan vermeden hemen önce ölçüp karşılaştırmıştım. Karşılaştırmanızı öneririm. Stres de şekeri yükseltiyor. Yemeklerden sonra biraz hareket ederseniz 1. Saate daha düşük çıkıyor. Diyete uyarsanız bir süre sonra değer düzene giriyor. Aç gezmek de iyi değil diye biliyorum. Sabredicez az kaldı. Moral bozmayın

Yani nasil beslenecegimi gerçekten bilmiyorum. Şuan malum Hatay'dan kaçtık geldik o stres de çok etkiledi düzenimiz yok diyetisyen desteği alsam uyabilir miyim bilmiyorum mesela geceleri aşırı aç yatiorm

Bende de insülin direnci var o yüzden çok uzun zamandır dediğiniz gibi besleniyorum ben de, en son ne zaman beyaz ekmek tukettim bilmiyorum aynı şekilde süt ve süt ürünleri de tüketmiyorum cok zor oluyor ama alıştım artık sadece hamilelikte haliyle ara ara kacamaklarim oluyor nedir ketcap mayonezli makarna ya da patates firin kizartma bitter çikolata vs artik ona da nefsimi kontrol edemedim ama aninda farkediyorum bianda halsizlik ayaklarda yanma falan. Ama genel olarak epey düzene koydum seker yuklememde de çıkmadı ara sira ani çıkıyo böyle kacamaklarda

Herkese keyfli pazarlar dilerim kızlar

Son konuşmalarda, kilo hakkında yazılanları okudum Geneli şu zamana kadar 10 kilo almaktan bahsetmiş. Bende 57’le başladım şu an 67 kiloyum. 10 kilo aldım. (Boy1.64) Geçen doktoruma gittim, doktorum çok iyi gidiyorsun fit bir hamilesin dedi biz çok kilo alımını tavsiye etmiyoruz dedi, bu zamana kadar sağlıklı olması gereken bir kilodasın dedi. Burda yazılan doktorların aksine gayet olması gereken bir kilo, çok iyi dedi. Son 2 ayda iyi giderse çok güzel dedi :) o yüzden normal kilolarda hamile kalıp 10-12 kilo alan arklar bence bu kadar dert etmeyin Bazı arkadaşların doktorları biraz zalimce yaklaşmış bence duruma şöyle bir durumda var tabi, yüksek kiloda hamile kalanların bu haftalara göre daha az alması gerekir. Yada çok zayıf hamile kalanların bir kaç kilo fazla.
Ama normal kilo aralığında kalanlar için gayet normal bir kilo olduğunu düşünüyorum, doktorumun düşüncesi de öyle.
En önemlisi sağlıkla, vakti zamanında gelsin tüm yavrulartek duamız bu

Yani çok kötü değil, tokluk 140 altı olması gerekiyor azıcık dikkatle olur gider merak etmeyin

O kadar olur, dikkat ettikten sonra düzenli gitmesi çok güzel

Yani nasil beslenecegimi gerçekten bilmiyorum. Şuan malum Hatay'dan kaçtık geldik o stres de çok etkiledi düzenimiz yok diyetisyen desteği alsam uyabilir miyim bilmiyorum mesela geceleri aşırı aç yatiorm
Ara öğün yapıyor musunuz? Akşam yemeğinden sonra 9 gibi ara öğün yiyorum. Biraz iyi oluyor. İlk başlarda zordu ama vücut alışıyor sonra.

Gebelik şekeriniz vardır muhtemelen, simit ve börek şekeri fazlaca yükselten şeyler. Beslenmenize dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız. Şeker yükleme testi yapmış mıydınız? Kaçıncı haftanızdasınız

Şekerli ve paketli gıdalar, pirinç, patates, beyaz ekmek, havuç tüketmediğiniz sürece her şeyi yiyebilirsiniz aslında. Porsiyon kontrolü yapmak da önemli. Ara öğün yapmak da iyi geliyor. Bir de yoğurt yemek öğünlerle birlikte şekeri dengeliyor kafanıza takmayın, düzene girer. Bende de şeker var. Kaç haftadır bu şekilde diyetle devam ediyorum

Ya şu ellerdeki uyuşma işine cozum bulan var mı sabah uyandıktan sonra birkaç saat iş yapamaz haldeyim uyuşma sürüyor güçsüz düşüyor elim kolum
Ablam gece yatarken bileklik takiodu canim magnezyum vermisdi doktor baskada yapacak bisi yok demisdi doktor normal diolardi ikinci hamilelinde az oluodu üçüncüde geceleri uyumadigi oluodu bir daha hamile kalsan daha erken baslar cok olur diodu doktor

Gebelik şekerime baktirmistim azıcık yüksekti bu yüzden haftada bir kendim olcuyorum. Dikkat etmem gerekiyor sürekli evet ama eşimin dayisigilde yiyoruz genelde ne varsa uyduramiyorum galiba. 31+2 olduk bugün

Patates ve havuç sıkıntı ben tuketiyordum ya. Çok da severim

Gebelik şekerime baktirmistim azıcık yüksekti bu yüzden haftada bir kendim olcuyorum. Dikkat etmem gerekiyor sürekli evet ama eşimin dayisigilde yiyoruz genelde ne varsa uyduramiyorum galiba. 31+2 olduk bugün
Haklısınız başka yerde olunca dikkat etmek daha da zorlaşıyor. Olsun dikkat edebildiğiniz kadar edin, edemediğiniz öğünlerden sonra evin içerisinde bi 10 dakika kadar yürümek bile etki ediyor şekerinizin düşmesine. :) Zaten çok ciddi bi yükseklik yok şekerinizde

Ben hergün ölçüyorum sabah açkarna birde 1. Saat tokluk 2.saat tokluk ölçüyorum

Normal. 1. saat KŞ 140 2. saat 120 altında olması gerekiyor açlıklta 96 sınirmıs soktorumun bana dedigi benim seker yüklemesinde acligim 94 tokluk birinci saat 170 ikinci saat 124 cikmisti medicaldeki doktor sinirda diyerek diyetisyene yönlendirdi sonra kendi doktoruma sordum oda sen evde şeker aletinle.her gün ölç yediklerine dikkat et dedi ve 2 haftadir ölçıyorum daha hiç okadar yükselmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…