- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.741
Ikinci saatte düsuyorsa sorun degil ama birinci saatte biraz fazla cikmis sankiÇok teşekkür ederim. Ya ben de aslinda hiç tuketmiorm şekerim ciktigindan beri daha doğrusu dikkat ediyorum saniyordum. Bu kadar hızlı etki edicegini dusunmemistim. Havuç ve patatesi çok seviyorum özellikle havuç bebek gelişimi için de çok önemli die kahvaltida tüketiyordm ama artik onu da kesicem gibi. Yani üç kez ölçtüm açlık;86 bir saat sonra tokluk:151 bir saat sonra:116 nasil sizce?
Ben kendimi strese sokmuyorum artık ve daha az alıyorum fark ettim ki. Benim belle alakalı sorunum oldugu için bu kadar ağrılarım var bacak kalça belde. O yüzden fazla aldığımı düşünmüyorum. İdeal kilo aralığındayım zaten +1 kg de alsam yine ideal kilo aralığındayım. Sonrası geçmiş oluyor ideal kilomu. Ama bu ara ağrılarım arttı nasıl bitecek bilmiyorum acayip geriliyorum ağrılarım çoğaldıkça psikolojim de bozulmaya başladı. Kendimi çaresiz hissetmeye başladım. Muhtacız devamlı birilerine.Bende 10 kilo aldim ve gece midem kazındı peynir ekmek yedim sabaha kadar midem agzimdaydi deli gibi midem yandı
10 kilo aldim ama gören herkes cok almadın guzel gidiyorsun diyor;( ya bence 10 normal ya ben son 2 aydan korkuyorum o yuzden daha dikkatli beslenicem
Ben de çok kilo almadım 4 kilo aldım şimdiye kadar. İşim gereği hareketliyim. Bir çocuğum daha var. Gebelik şekerim var. Mecbur dikkat ediyorum. Hepsi bir araya gelince kilo alınmıyor. Tabi bünye meselesi annem de hamileyken az kilo alırmış.Valla burda bir arkadaş vardı 6 7 kilo almış ona sormak lazımben bugun 10 kilo için şişko tepkisi yedim doktorumdan ama bence masa başı iş yapıyorsanız da normal ben muhasebeciyim, kurumsalda başladığım sene 52 kiloydum ayrılırken 65 olmuştum üstelik pazar günleri bile yoğun mesai yapardim şirkette falan yemek yiyorsanız belki ondandır
Evet gebelik şekeri çıkınca gerçekten kilo alınmıyorBen de çok kilo almadım 4 kilo aldım şimdiye kadar. İşim gereği hareketliyim. Bir çocuğum daha var. Gebelik şekerim var. Mecbur dikkat ediyorum. Hepsi bir araya gelince kilo alınmıyor. Tabi bünye meselesi annem de hamileyken az kilo alırmış.
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Keşke yiyebilseydim de kilo alsaydım.Evet gebelik şekeri çıkınca gerçekten kilo alınmıyorbir yandan üzücü bir yandan sevindirici. Sadece üç kilo aldım. Ama sağlıklı hamileler gibi ben de yeseydim de dilediğimce kilo alsaydım diyorum bazen. O yüzden kilo alan arkadaşlar lütfen üzülmeyin, kiloyu verirsiniz her türlü yiyememek daha kötü
Allah Allah bir yerimde de şişlik yok ama tuzlu yiyorum bu doğru maalesefUyusmalar odemden oluyor arkadasima doktoru oyle demisti tuzu yasakladibol su ic desi
Gebelik sekeri olan arkadaslar ya ben seker yuklemesi yaptirmadim bu hafta tokluk kan sekerime baktiricam sadece. Hamilelikten oncesiyle ayni istahim falan. Yemek konusunda bir farklilik yasamiyorum his olarak. Merak ediyorum acaba var mi belirtileri mesela sık acıkmak gibi yoksa tamamen belirtisiz bir sey miGebelik şekerime baktirmistim azıcık yüksekti bu yüzden haftada bir kendim olcuyorum. Dikkat etmem gerekiyor sürekli evet ama eşimin dayisigilde yiyoruz genelde ne varsa uyduramiyorum galiba. 31+2 olduk bugün
Gebelik şekeriniz vardır muhtemelen, simit ve börek şekeri fazlaca yükselten şeyler. Beslenmenize dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız. Şeker yükleme testi yapmış mıydınız? Kaçıncı haftanızdasınız
Bende de gebelik şekeri çıktı.Birçok komplike sorundan dolayı hastaneye yatırıldım.Şeker ve rutin kanlarım düzenli alındı.Şeker ölçümü her yemekten önce ve sonra yapıldı.Şekeri yükselten şey yemek yemek değil, kalitesiz yemek.
Patates, havuç, pirinç, beyaz ekmek, simit, poğaça türü asla yememelisin.Meyve yiyeceksen ani şeker yükselmesi yaşamamak için süt yoğurt ayran kefir ya da badem fındık ceviz gibi besinlerle tüketerek dengelemen gerekiyor.Babam ileri derece şeker hastası ve bende de insülin direnci var bu yüzden oldukça bilgiliyim.
Hastanede tam buğday ekmeği bittiği için bana bir öğün beyaz ekmek verdiler, düzenli giden şekerim altüst oldu açlık 79ken tokluk 168 çıktı beyaz ekmek bile bu kadar etkiliyor.Dikkat ettiğim zaman şekerim hiç artmıyor, her yemek öncesi ve yemekten 1 saat sonra düzenli ölçüm yapıyorum.
Hiçbir belirti yoktu. Açlık şekeri ve 3 aylık şeker de normal çıkıyor. Yemek sonrası 1. Saat kan şekeri yüksek çıkıyordu benim.Gebelik sekeri olan arkadaslar ya ben seker yuklemesi yaptirmadim bu hafta tokluk kan sekerime baktiricam sadece. Hamilelikten oncesiyle ayni istahim falan. Yemek konusunda bir farklilik yasamiyorum his olarak. Merak ediyorum acaba var mi belirtileri mesela sık acıkmak gibi yoksa tamamen belirtisiz bir sey mi
Çok zayıftım, üç aylık değerim normaldi, açlık ve tokluk şekerim de normal çıkıyordu hastanede, kilo alımım iyiydi hiçbir belirti yoktu yani. Sadece ultrasonda doktorum suyumu fazla gördüğü için ve bebek de biraz ileriden gittiği için yükleme istedi ve şekerimin olduğunu öğrendim bu vesileyle.Gebelik sekeri olan arkadaslar ya ben seker yuklemesi yaptirmadim bu hafta tokluk kan sekerime baktiricam sadece. Hamilelikten oncesiyle ayni istahim falan. Yemek konusunda bir farklilik yasamiyorum his olarak. Merak ediyorum acaba var mi belirtileri mesela sık acıkmak gibi yoksa tamamen belirtisiz bir sey mi
Benim yakın arkadaşım da aynısını yaşadı onu görünce yaptirdim ben de. Çok çok zayıftı suyu da normaldi aslında ama insülin direnci olunca zorunlu tuttu yaptirdi aşırı yüksek çıktı diyete rağmen düşürmedi insülin iğnesi kullanmak zorunda kalmıştıÇok zayıftım, üç aylık değerim normaldi, açlık ve tokluk şekerim de normal çıkıyordu hastanede, kilo alımım iyiydi hiçbir belirti yoktu yani. Sadece ultrasonda doktorum suyumu fazla gördüğü için ve bebek de biraz ileriden gittiği için yükleme istedi ve şekerimin olduğunu öğrendim bu vesileyle.Sonrasında evde ölçümlerle ve diyetle devam ediyorum. Şimdilik kontrol altında tutuyoruz bu şekilde, bakalım
Seker olcum cihaziyla mi kontrol ettiniz, ediyorsunuz?Hiçbir belirti yoktu. Açlık şekeri ve 3 aylık şeker de normal çıkıyor. Yemek sonrası 1. Saat kan şekeri yüksek çıkıyordu benim.
benim suyum falan da normal. Seker yukleme yaptirmak istemiyorum nasil kontrol edebilirim acaba bilginiz var mi?Çok zayıftım, üç aylık değerim normaldi, açlık ve tokluk şekerim de normal çıkıyordu hastanede, kilo alımım iyiydi hiçbir belirti yoktu yani. Sadece ultrasonda doktorum suyumu fazla gördüğü için ve bebek de biraz ileriden gittiği için yükleme istedi ve şekerimin olduğunu öğrendim bu vesileyle.Sonrasında evde ölçümlerle ve diyetle devam ediyorum. Şimdilik kontrol altında tutuyoruz bu şekilde, bakalım
Bir şeker ölçüm cihazı ile açlık şekerinizi ve tokluk şekerinizi birkaç gün kontrol edin zaten varsa şeker, yüksek çıkar sonuçlarınız. Doktorunuz bir risk görmediyse sonuçlarınızda, ultrasonda sorun olmaz inşallahSeker olcum cihaziyla mi kontrol ettiniz, ediyorsunuz?
benim suyum falan da normal. Seker yukleme yaptirmak istemiyorum nasil kontrol edebilirim acaba bilginiz var mi?
İnternette satiliyor simdi baktim. Siz hangisini kullaniyorsunuz memnunsaniz ben de ondan alayimBir şeker ölçüm cihazı ile açlık şekerinizi ve tokluk şekerinizi birkaç gün kontrol edin zaten varsa şeker, yüksek çıkar sonuçlarınız. Doktorunuz bir risk görmediyse sonuçlarınızda, ultrasonda sorun olmaz inşallah
Şeker ölçüm cihazıyla takip ediyorum ben de. Suyum benim de normal sınırlarda hep. Ben 1 hafta takip ettim. O şekilde şeker çıktı. Şimdi 1. Saat tokluk değerlerini ölçüyorum. Eczanelerde ölçüm cihazları satılıyor.Seker olcum cihaziyla mi kontrol ettiniz, ediyorsunuz?
benim suyum falan da normal. Seker yukleme yaptirmak istemiyorum nasil kontrol edebilirim acaba bilginiz var mi?
Kullandiginiz urunun markasi nedir acaba? Tesekkur ederim bu arada cevap icinŞeker ölçüm cihazıyla takip ediyorum ben de. Suyum benim de normal sınırlarda hep. Ben 1 hafta takip ettim. O şekilde şeker çıktı. Şimdi 1. Saat tokluk değerlerini ölçüyorum. Eczanelerde ölçüm cihazları satılıyor.
Benim genelde tam ortası değil de sağ kaburganın altı ağrıyorKaburga ağrısı yaşayan var mı tam göğsümün altı ortası. Ölüyorum bugün ortadan yarılıyo bedenim.
Benim kullandığım cihaz ıme-dc fakat internetten değil de eczaneden herhangi bir cihazı temin etmenizi öneririm. İnternetten alınan cihazlar pek doğru sonuçlar vermeyebiliyor. Eczaneden herhangi bir tane cihaz alabilirsiniz, hepsi aşağı yukarı aynı işlevde zatenİnternette satiliyor simdi baktim. Siz hangisini kullaniyorsunuz memnunsaniz ben de ondan alayim
Tamamdir cok tesekkur ederimBenim kullandığım cihaz ıme-dc fakat internetten değil de eczaneden herhangi bir cihazı temin etmenizi öneririm. İnternetten alınan cihazlar pek doğru sonuçlar vermeyebiliyor. Eczaneden herhangi bir tane cihaz alabilirsiniz, hepsi aşağı yukarı aynı işlevde zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?