- 13 Mayıs 2020
- 4.251
- 5.064
- 108
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.781
Ben yıkadım ütüledim dolaba koydum. Kendime bikaç eksiğim var onları da alıp çantamı da hazırlıcam. Erken değil bana göre ikiz olunca bide ama sizde hazırlayın ne olacak. Ağırlaştıkça zor olur.Günaydın arkadaslar iyi bir hafta olsun insallah bebislerinizin kiyafetlerini yikayip hazirlamaya basladinizmi acaba 30. Haftaya girdik erkenmi acaba diyr düsünüyorum
Ben de 32. Haftamdayim yavaş yavaş baslicam gibi acil durum çantası gibi dursun sanki içim daha rahat edicek gibi...Günaydın arkadaslar iyi bir hafta olsun insallah bebislerinizin kiyafetlerini yikayip hazirlamaya basladinizmi acaba 30. Haftaya girdik erkenmi acaba diyr düsünüyorum
Ben kıyafetleri aldim ama saha mobilya almadigimiz icin yikamaya baslamadim 1 Nisan'dan sonra alcaz o zaman yikar hazirlar çantamı bile tamamlarimGünaydın arkadaslar iyi bir hafta olsun insallah bebislerinizin kiyafetlerini yikayip hazirlamaya basladinizmi acaba 30. Haftaya girdik erkenmi acaba diyr düsünüyorum
Cevap yazdığınız kişi benim öncelikle merhabayazılanları okuyunca şok oldum cidden sizin doktorlarınıza göre benim ölmem falan lazım :) benim doktorum da kilo konusunda sağlıklı beslenme konusunda takıntılı bi kadın ama hiç fazla kilo almışsın vs gibi şeyler söylemedi, sen sağlıklısın bebeğin sağlıklı dedi hep ilk hamileliğimde 35 kilo aldım 10 kilo alanı diyetisyene göndermişler burda okuduğumşaka gibi, ilk doğumda aldığım kilonun 15 ini verdim peşinden tekrar hamile kaldım hamile kalınca şimdiye kadar 15 kiloyu geri aldım şimdi 100 kilo oldum bile, ilkinde 100 kilo ile doğuma gitmiştim, abartı bi şekilde yemiyorum hiç yemedim hatta :) son 10 senedir hep 60-63 kilo aralığındaydım, hiç bu kadar geniş olmadım bende, ama doktorum hiç olumsuz konuşup beni kırmadı ki zaten psikolojiyi çok kötü etkileyen bir durum birden kilo almış olmak, bir de bebek büyük erken doğar vs denenler olmuş o da ilginç çünkü organ gelişimi ile kilonun bir alakası yok, 37 hafta bitmeden almıyorlar gelişim tamamlanmadığı için, 3-4 hafta önde görünen bebeği 34.haftada alsınlar o zaman saçma geldi bana, benim kızımda 40.haftayı beklese 4,5 kilo olurdu dedi ama 37+4 de sağlık problemi sebebiyle alındı, yoksa bekleyecektik iri olacak alalım gibi bir durum olmadı. ama kilo konusunda cidden canım sıkıldı zaten kötü hissediyorum, biraz yapısal sanırım ben 35 kiloyu diyetisyenle çalışarak aldım bu arada ilk seferde harfi harfine uydum 20. haftaya kadar 22 kilo almıştım sonra bıraktım diyetisyeni kii gittiğim diyetisyne giden arkadaşlarım 10-12 kilo ile tamamladılar. annemde her hamileliğinde 35-40 kilo almış :/
canim cok bisi kalmadi zaten hazirla hazir dursun ani yakalanmaktansa .biz 33 olduk iyiki yapmisim diorum cok ağırlaştım .Günaydın arkadaslar iyi bir hafta olsun insallah bebislerinizin kiyafetlerini yikayip hazirlamaya basladinizmi acaba 30. Haftaya girdik erkenmi acaba diyr düsünüyorum
hmmm bende görünce şaşırdım kilo genetik çünkü 40.haftada 2,5 kilo sağlıklı doğan bebek de var çünkü, o zaman normal evet :) 10 kilo gerçekten çok değil bence ama tabi bir sağlık prıblemi yoksa bende şeker vs hiç bişey yoktu o kadar çok kilo almama rağmen o yüzden bişey demedi, insülin direnci tiroid vs gibi şeyler varsa sağlık açısından riskli tabi. bende keşke 10 kilo almış olsaydım doğum sonrası eski halime dönerdim şimdi 40 kilo vermem lazım :)Cevap yazdığınız kişi benim öncelikle merhababebegimizin önde gidiyor olması zaten doğum zamanini etkilemiyor bunu diğer arkadaslar da ben de yazmıştık sadece bizim ufaklıklar iri hepsi bu yoksa erken doğum ya da erken alincak gibi hicbirimizin doktoru soylemedi ve bu durumun genetik oldugunu da yazmıştık evet benim oğlum 3 hafta önden gidiyor çünkü ben de eşimde uzun boyluyuz özellikle eşim yapılı bir adam kendisi de 5 kilo doğmuş bu arada sizden farkli olarak burda bir kac arkadaş insülin direncimiz de fazla kilo bizim için tehlikeli de olabiliyor ama evet 10 kilo için doktorumun bana kızmasi tabiki moralimi bozdu
Ikındıysanız belki ondan size öyle gelmiş olabilir ikinmamak lazımmış tuvaletteKizlar afedersiniz ben gene kabiz oldum . Wcde zorlanmadim ama wc sonrasi vajinami cok açılmış hissettim . Aynada felan bakmak istemedim yattim hemen . Elimle baktim bi acilma yoktu suan normal hissediyorum . Acilma olunca bunu biz hissediyomuyuz, nasil anlariz. Wcdeyken bebek baski yapmış olabilir mi?
Bende wc de kendimi yanlışlıkla sıkarsam falan sanki vajinam açılıyormuş gibi hissediyorum sonrasında da yoğun kıvamlı akıntı geliyor zaten ama hemen dinleniyorum geçiyor ikisi de. Bence artık sıkmamalıyız kendimiziKizlar afedersiniz ben gene kabiz oldum . Wcde zorlanmadim ama wc sonrasi vajinami cok açılmış hissettim . Aynada felan bakmak istemedim yattim hemen . Elimle baktim bi acilma yoktu suan normal hissediyorum . Acilma olunca bunu biz hissediyomuyuz, nasil anlariz. Wcdeyken bebek baski yapmış olabilir mi?
Tatlim seninki ikiz sen 28de hazirlamis olsan bile olurdu :)) benimki tek ve benim daha hicbirseyi tamamen hazir degil ne odasi ne kiyafetleri hicbirseyi. Herseyi yarim yamalak :))) ki acelemde yok daha erken haftasonu gardrop bakmaya gidicez oda boyancak. Odada fazla esyalar var onlar tasincak yerlestirilcek birsuru detay var bazen yetiscek mi diye endise etmiyo degilim ama daha erken diye teselli ediyorum kendimi:))Ben yıkadım ütüledim dolaba koydum. Kendime bikaç eksiğim var onları da alıp çantamı da hazırlıcam. Erken değil bana göre ikiz olunca bide ama sizde hazırlayın ne olacak. Ağırlaştıkça zor olur.
benm doktorumu kimse geçemez ya. ben 5.5 kilo aldım totalde, bana yemene dikkat et kilo alma diyor hala.Cevap yazdığınız kişi benim öncelikle merhababebegimizin önde gidiyor olması zaten doğum zamanini etkilemiyor bunu diğer arkadaslar da ben de yazmıştık sadece bizim ufaklıklar iri hepsi bu yoksa erken doğum ya da erken alincak gibi hicbirimizin doktoru soylemedi ve bu durumun genetik oldugunu da yazmıştık evet benim oğlum 3 hafta önden gidiyor çünkü ben de eşimde uzun boyluyuz özellikle eşim yapılı bir adam kendisi de 5 kilo doğmuş bu arada sizden farkli olarak burda bir kac arkadaş insülin direncimiz de fazla kilo bizim için tehlikeli de olabiliyor ama evet 10 kilo için doktorumun bana kızmasi tabiki moralimi bozdu
günaydınlar, ben her şeyi hazırladım. her şeyi yıkayıp, ütüleyip yerleştirdim. sonraları eğil kalk iyice zor oluyor karın büyüdüğü için, ben geçen hafta hallettim hepsini.Günaydın arkadaslar iyi bir hafta olsun insallah bebislerinizin kiyafetlerini yikayip hazirlamaya basladinizmi acaba 30. Haftaya girdik erkenmi acaba diyr düsünüyorum
delirmiş :)benm doktorumu kimse geçemez ya. ben 5.5 kilo aldım totalde, bana yemene dikkat et kilo alma diyor hala.karbonhidrat alımına dikkat et diyor ki ben hala hamilelik öncesi kıyafetlerimi giyiyorum. akşamları portakal yeme dedi, yiyorum valla.
Ben de 30 almistim ilkinde ve doktor agzini acip bisi demedi. Sadece tartiyordu. Bebek ve sen saglikliysan gerisi beklemek ne kilo ne de önden gitmesi geriden gelmesi gibi cümleler asla duymadim. Ben de sasirarak okuyorum cogunlukla. Hatta bazen niye öyle diyor doktorunuz diye cikisiyorum burda, sonra pisman oluyorum herkes kendi bildigi yoldan ilerlesin diyeyazılanları okuyunca şok oldum cidden sizin doktorlarınıza göre benim ölmem falan lazım :) benim doktorum da kilo konusunda sağlıklı beslenme konusunda takıntılı bi kadın ama hiç fazla kilo almışsın vs gibi şeyler söylemedi, sen sağlıklısın bebeğin sağlıklı dedi hep ilk hamileliğimde 35 kilo aldım 10 kilo alanı diyetisyene göndermişler burda okuduğumşaka gibi, ilk doğumda aldığım kilonun 15 ini verdim peşinden tekrar hamile kaldım hamile kalınca şimdiye kadar 15 kiloyu geri aldım şimdi 100 kilo oldum bile, ilkinde 100 kilo ile doğuma gitmiştim, abartı bi şekilde yemiyorum hiç yemedim hatta :) son 10 senedir hep 60-63 kilo aralığındaydım, hiç bu kadar geniş olmadım bende, ama doktorum hiç olumsuz konuşup beni kırmadı ki zaten psikolojiyi çok kötü etkileyen bir durum birden kilo almış olmak, bir de bebek büyük erken doğar vs denenler olmuş o da ilginç çünkü organ gelişimi ile kilonun bir alakası yok, 37 hafta bitmeden almıyorlar gelişim tamamlanmadığı için, 3-4 hafta önde görünen bebeği 34.haftada alsınlar o zaman saçma geldi bana, benim kızımda 40.haftayı beklese 4,5 kilo olurdu dedi ama 37+4 de sağlık problemi sebebiyle alındı, yoksa bekleyecektik iri olacak alalım gibi bir durum olmadı. ama kilo konusunda cidden canım sıkıldı zaten kötü hissediyorum, biraz yapısal sanırım ben 35 kiloyu diyetisyenle çalışarak aldım bu arada ilk seferde harfi harfine uydum 20. haftaya kadar 22 kilo almıştım sonra bıraktım diyetisyeni kii gittiğim diyetisyne giden arkadaşlarım 10-12 kilo ile tamamladılar. annemde her hamileliğinde 35-40 kilo almış :/
Çok saçma. Ben bir kere doktor değiştirdim ilk doktorum bel rahatsızlığımdan dolayı her ay 1, 1,5 kg en fazla demişti ve her gittiğimde kiloma bakıyodu. Şimdi gittiğim doktor sorarsa sorar ama çıkıyım da tartıya baksın olayı her seferinde olmuyor. Doğuma kadar 13 kilo normal kendini ona göre ayarlarsın dedi ve sıkmadı hiç. Ben de şaşırdım açıkçası. Şimdiden 10 kiloyu aldık bilebenm doktorumu kimse geçemez ya. ben 5.5 kilo aldım totalde, bana yemene dikkat et kilo alma diyor hala.karbonhidrat alımına dikkat et diyor ki ben hala hamilelik öncesi kıyafetlerimi giyiyorum. akşamları portakal yeme dedi, yiyorum valla.
Kac haftalik oldun? Bu arada gunaydiiinnn cok guzel bir gun gercekten :)günaydınlar, ben her şeyi hazırladım. her şeyi yıkayıp, ütüleyip yerleştirdim. sonraları eğil kalk iyice zor oluyor karın büyüdüğü için, ben geçen hafta hallettim hepsini.
Kuzum olmuyo iste vucut yemek istiyoÇok saçma. Ben bir kere doktor değiştirdim ilk doktorum bel rahatsızlığımdan dolayı her ay 1, 1,5 kg en fazla demişti ve her gittiğimde kiloma bakıyodu. Şimdi gittiğim doktor sorarsa sorar ama çıkıyım da tartıya baksın olayı her seferinde olmuyor. Doğuma kadar 13 kilo normal kendini ona göre ayarlarsın dedi ve sıkmadı hiç. Ben de şaşırdım açıkçası. Şimdiden 10 kiloyu aldık bile
Bazı doktorlar çok kasıyo. İnsan da stresle daha çok kilo alıyor. Bu ay 1.5 kilo aldım şuan sadece mesela. Onu da bebek almıştırKuzum olmuyo iste vucut yemek istiyoeger hersey yolundaysa o kilolar emzirme doneminde gidiyo zaten cok panik yapmaya gerek yok bence
Bende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.Ben kıyafetleri aldim ama saha mobilya almadigimiz icin yikamaya baslamadim 1 Nisan'dan sonra alcaz o zaman yikar hazirlar çantamı bile tamamlarim
Kaburga ağrısı bende yaklaşık 1 aydır var. Akşam yemeklerinden sonra oluyor. Doktoruma sordum normal bu ağrılar olacak dedi. Mide dolunca baskı yapıyormuş.Kaburga ağrısı yaşayan var mı tam göğsümün altı ortası. Ölüyorum bugün ortadan yarılıyo bedenim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?