- 2 Ağustos 2022
- 1.244
- 1.032
- 83
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.821
İnşallah güzel haberlerle gelirsiniz canımBugün bizim de kontrolümüz var inşallah güzel şeyler duyariz. En son gittiğimiz yer olumsuz konuşmuştu yine bacak boyuyla ilgili yok cüce yok alalim yok kordosentez yapalim kurula çıkaralım vs vs. Dua edin de uzamış olsun oğluşumhayırlısıyla kavusaydik
Canim ben saglikli olmadigini dusundugum icin tercih etmedim. Hamile olmasam yine cok onemsemezdim ama bazi arastirmalarda bebek icin de iyi olmadigi soyleniyor. Canan Karatay’in bununla ilgili ustune basa basa soyledigi seyler var yani ben de oyle tercih ettimTatlin seker yuklemesini neden yaptirmak istemiyosun? Sadece merak ettim?
Allah razi olsun inşallah hayırlı olur. Hic yerim yok W wish2401 dediği gibi ikeadan bi şifonyer alayim beyaz renk olunca kizin ortasında uyar sonradan . En azindan eşyaları poşetinden kutularından çıkarırım yıkadıktan sonra bismillah deyip yerlestiririmGüzel günlerde oturun şimdiden hayırlı olsunBiz simdilik kendi dolabimizdan bir tane raf bosalttik oraya koyduk katlayip herseyi ortada durmasin diye
Biz şifonyeri imalat yapan yerden aldık yarı fiyatından da uyguna geldi ve malı da güzeldi öyle de fiyat alabilirsiniz yapan yer varsa şehrinizde
Bizim ailede minumum acilis 20 kilodur ki o da uzak akraba en son kuzen 30 almıştı teyzem 27 bunlar ort. Rakamlar baya masallahimiz var ..Ben fit biriydim gebelik öncesi yani 58 kiloydum boyuma gore iyi yazın tatilde istediğim bikini mayoyu giyebiliyordum. Ama bi yemege düşkünlük vardi dikkat etmedigim dk kilo alırdım. Bi kere sıkı diyete girdim rüyamda salona hali almışız meğer hali lahmacunmus tum misafirler etrafina toplanip yemeye baslamislar.. düşünün yani bendeki bilinçaltını bu yüzden hamile kaldığımı duyan herkes geçmiş olsun dedi bana bende 30 garanti diyordum. Ama sukur 10 kilo aldim şuana kadar ama bu dönemde kanama Lekelenme sancılanma bazı riskli durumlar geçirdim;( keske hersey saglikla gitseydide 30 alsaydım zerre umrumda degil suan heryerimi selülit bağladı ama doğumdan sonra çatır çatır veririm biliyorum. Siz de kimseye gıcık olmayin amann verilir hepsi dogum dan sonra havalar isincak cocugu arabaya koyar bol bol yururuz. ben burdan cok sey öğreniyorum normal dogum istiyorum ve bazi arkadaslarin doktorları normal dogum icin cok kilo alma demis ki ilk kontrolde doktor da bana cok kilo alma doğumun kolay olsun dedi bi dahada konuşmadık .arkadaslar in doktoruda uyarınca ben cicibebeyi bırakma kararı aldim meselaevet kesinlikle benim doktorumda hiç önde geride vs demedi hep uyumlu haftasıyla dedi ama ben ortalama kiloları vs haftaya göre baktığımda benim de ilk bebeğim hep önde çıkıyordu ama doktorum söylemiyordu öyle bişey, yani keşke almasaydık bizde o kadar kilo sağlıklı değil ama insanı üzüp strese sokmaya da gerek yok, ki ben aşırı kilo takıntılı bi insanım normalde her hafta mutlaka tartılırım hamilelikten önce 500 gram fazla gelse moralim bozulur diyete girerdim hemen, hamilelikte 30-35 kilo alanları duyunca yuh ne yedin de o kadar kilo aldın hiç mi dikkat etmedin derdim, ama öyle dğeilmiş cidden yaşadım gördüm :) o yüzden daha da üzüyor beni bu kilo işi bi de herkes abuk subuk konuşunca daha da gıcık oluyorum :)
ahahah bende öyleyim geçen tartılacaktım eşim bakülün pillerini çıkarıp saklamışAyni ben59 kilo bende sinirdi. 60 oldugumu görsem ölüm orucuna girerdim. Hayatim hep dikkatli beslenmeyle gecti. Bigün kacirirsam 2 gün az yer hemen ayarlardim kendimi ama hamileyken her zaman normal yiyince birden sistim bide ödem tuttu vücudum. Balona döndüm. Ben haftayi birak herkes cirilciplak tartilan insanim. 100 gramin hesabini yaparim Esim 12 yildir bikti her sabah 300 almisim 500 vermisim laflarimdan Ama nasil aldiysak zor da olsa vericez bi sekilde. Yeterki saglikla kavusalim
Ankarada siteler var aslında ama masallah oralarda lazzoni yle yarışır hale gelmiş heryer pahali artik ;( ama bi sorup soruşturayım tsk ederimBiz şifonyeri imalat yapan yerden aldık yarı fiyatından da uyguna geldi ve malı da güzeldi öyle de fiyat alabilirsiniz yapan yer varsa şehrinizde
Bende de yine sindirim sorumu başladı lavaboya gitmeye korkuyorum ıkınmak iyi değil son aylarda cunku . Cok afedersiniz boyle acik yazmis bulundum ama kötüyüm yani niye sistem yine bozuldu anlamadim;( kuru kayısı yedim şimdi ise yarar umarimKizlar afedersiniz ben gene kabiz oldum . Wcde zorlanmadim ama wc sonrasi vajinami cok açılmış hissettim . Aynada felan bakmak istemedim yattim hemen . Elimle baktim bi acilma yoktu suan normal hissediyorum . Acilma olunca bunu biz hissediyomuyuz, nasil anlariz. Wcdeyken bebek baski yapmış olabilir mi?
bende doğumdan sonra veririm diye düşünüyorum normalde de çok dikkat eden biriyim dışarı çıkamazsam kışın falan diye yürüme bandı da aldım :) bende çok dikkat edicem almıcam dememe rağmen 3-5 arttı kilom her ay :) doğumdan sonra 1 yıl verdim kendime eski halime dönmek içinBizim ailede minumum acilis 20 kilodur ki o da uzak akraba en son kuzen 30 almıştı teyzem 27 bunlar ort. Rakamlar baya masallahimiz var ..Ben fit biriydim gebelik öncesi yani 58 kiloydum boyuma gore iyi yazın tatilde istediğim bikini mayoyu giyebiliyordum. Ama bi yemege düşkünlük vardi dikkat etmedigim dk kilo alırdım. Bi kere sıkı diyete girdim rüyamda salona hali almışız meğer hali lahmacunmus tum misafirler etrafina toplanip yemeye baslamislar.. düşünün yani bendeki bilinçaltını bu yüzden hamile kaldığımı duyan herkes geçmiş olsun dedi bana bende 30 garanti diyordum. Ama sukur 10 kilo aldim şuana kadar ama bu dönemde kanama Lekelenme sancılanma bazı riskli durumlar geçirdim;( keske hersey saglikla gitseydide 30 alsaydım zerre umrumda degil suan heryerimi selülit bağladı ama doğumdan sonra çatır çatır veririm biliyorum. Siz de kimseye gıcık olmayin amann verilir hepsi dogum dan sonra havalar isincak cocugu arabaya koyar bol bol yururuz. ben burdan cok sey öğreniyorum normal dogum istiyorum ve bazi arkadaslarin doktorları normal dogum icin cok kilo alma demis ki ilk kontrolde doktor da bana cok kilo alma doğumun kolay olsun dedi bi dahada konuşmadık .arkadaslar in doktoruda uyarınca ben cicibebeyi bırakma kararı aldim meselaaksam cayin yaninda hep severek yiyordum ekmegide bugun cok az yedim.ailemde cok kilo alıpta 2 saatte dogumu saglikla yapanlarda var tansiyon yüzünden acil sezeryan yada erken dogum olanda hersey saglik . Bende troid var ilaç kullaniyorum zaten dikkat etmek zorundayım ama ne kadar dikkat etsekde bi deforme olcak çoğumuzda dogum dan sonra da duzelcek inaniyorum .
bizde kızıma alırken sitelere bakmıştık ama baya çok pahalıydı yatak montesori kendimiz tasarladığımız için onu sitelerde yaptırdık mecburen ama dolap ve şifonyeri bellonadan almıştık hem fiyatı çok pahalı olmadı hem de çok güzeldi, dolap için falan sitelerde çok daha pahalı fiyat vermişlerdi. bence bakabilirsin bellona gibi yerlere deAnkarada siteler var aslında ama masallah oralarda lazzoni yle yarışır hale gelmiş heryer pahali artik ;( ama bi sorup soruşturayım tsk ederim
Bende de yine sindirim sorumu başladı lavaboya gitmeye korkuyorum ıkınmak iyi değil son aylarda cunku . Cok afedersiniz boyle acik yazmis bulundum ama kötüyüm yani niye sistem yine bozuldu anlamadim;( kuru kayısı yedim şimdi ise yarar umarim
Biz oda yapmamaya karar verdik bi tane 130×70 lik karyola aldik bide uygunun dolap alcaz 4 yada 5 yasina kadar kullansin sonra zaten kendi ne isterse o alinir. Oda alsak yazik olcak ne kadar kullanabilicez ki.Bende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.
Benim icimden gecen tertemiz. Bence bebisinin hicbiseyi yok korkutuyolar zaten ultrasonda ne kadar bakarlarsa baksinlar hep yanilma payi oluyo. O kadar cok duydum ki hamileylen bebege down sendromlu denilipte dogumda sapasaglam oldugu anlasilan. Yakin arkadasimin bebegi mesela down sendromlu dendi masallahi var cocugun. Kiz denilipte erkek cikanlar misal. :))) bence sen icin ferah tut bebisin gayet saglikliBugün bizim de kontrolümüz var inşallah güzel şeyler duyariz. En son gittiğimiz yer olumsuz konuşmuştu yine bacak boyuyla ilgili yok cüce yok alalim yok kordosentez yapalim kurula çıkaralım vs vs. Dua edin de uzamış olsun oğluşumhayırlısıyla kavusaydik
Ben 2 kere yaptirdim birini devlette birini ozelde ozeldeki yuksek cikmisti mecburen devlettede yaptirdim :) hemde 1 hafta ara bile yoktuCanim ben saglikli olmadigini dusundugum icin tercih etmedim. Hamile olmasam yine cok onemsemezdim ama bazi arastirmalarda bebek icin de iyi olmadigi soyleniyor. Canan Karatay’in bununla ilgili ustune basa basa soyledigi seyler var yani ben de oyle tercih ettim
Bana ananas önerdiler işe yaradı bende hatta laktozsuz süt ile baraber işi çözdüm gibi görünüyor şimdilik, kayisiya alternatif belki işinize yararAnkarada siteler var aslında ama masallah oralarda lazzoni yle yarışır hale gelmiş heryer pahali artik ;( ama bi sorup soruşturayım tsk ederim
Bende de yine sindirim sorumu başladı lavaboya gitmeye korkuyorum ıkınmak iyi değil son aylarda cunku . Cok afedersiniz boyle acik yazmis bulundum ama kötüyüm yani niye sistem yine bozuldu anlamadim;( kuru kayısı yedim şimdi ise yarar umarim
Aynen canım geç bile kaldıkTatlim seninki ikiz sen 28de hazirlamis olsan bile olurdu :)) benimki tek ve benim daha hicbirseyi tamamen hazir degil ne odasi ne kiyafetleri hicbirseyi. Herseyi yarim yamalak :))) ki acelemde yok daha erken haftasonu gardrop bakmaya gidicez oda boyancak. Odada fazla esyalar var onlar tasincak yerlestirilcek birsuru detay var bazen yetiscek mi diye endise etmiyo degilim ama daha erken diye teselli ediyorum kendimi:))
benim arkadaşımın bebeğine down sendromu dediler aldırmayı düşündüler hatta sonra tekrar testler vs yapıldı doğurdu gayet sağlıklı normal kızı 6 yaşında şimdi yanılma olabiliyor.Benim icimden gecen tertemiz. Bence bebisinin hicbiseyi yok korkutuyolar zaten ultrasonda ne kadar bakarlarsa baksinlar hep yanilma payi oluyo. O kadar cok duydum ki hamileylen bebege down sendromlu denilipte dogumda sapasaglam oldugu anlasilan. Yakin arkadasimin bebegi mesela down sendromlu dendi masallahi var cocugun. Kiz denilipte erkek cikanlar misal. :))) bence sen icin ferah tut bebisin gayet saglikli
Ayyy hic sorma ev kucuk esyalar buyuk. Anlamadigim yeni evleri neden hep kucuk yapiyolarAynen canım geç bile kaldıkhalletçez inşallah sende halledersin ya
Oyyy masallah kuzularina allah saglikla almayi nasip etsin hepimize :)Kızlar benimde kontrolüm vardı. Bebişler 1500 gram civarı olmuşlar toplam 3 kg taşıyorum artıkağrılar sancılar normal dedi
Benim eşimde esmer kara kaş kara göz ben beyaz tenli açık renk saçlarım. Ultrason fotoğrafında bana benzetiyor herkesKiz halaya oğlan dayıya ceker diyorlar ya sabah sabah aklıma bu geldi çevremdeki insanları dusundum kızların çoğu kayinvalideye galasına babasına kısaca gerçkten baba tarafına mi benziyor? Bende babama daha cok benziyorum halama babaneme.. Benim baba tarafım makedon göçmeni o yuzden iyiki çekmişim diyorumsimdi kizim olcak eşim güneydoğulu genelde esmer ten siyah sac kas goz baskın olur diyorlar sağlıkla gelsin tabi once ama gerçekten koyu renk daha mi baskın oluyor hep sarışın kiz hayal etmiştim tabi once saglik vatana millete hayirli evlat olsun aklı yerinde olsun ama bunlara ek bide göçmen kızlarına benzerse hoş olur ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?