- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #11.801
evet kesinlikle benim doktorumda hiç önde geride vs demedi hep uyumlu haftasıyla dedi ama ben ortalama kiloları vs haftaya göre baktığımda benim de ilk bebeğim hep önde çıkıyordu ama doktorum söylemiyordu öyle bişey, yani keşke almasaydık bizde o kadar kilo sağlıklı değil ama insanı üzüp strese sokmaya da gerek yok, ki ben aşırı kilo takıntılı bi insanım normalde her hafta mutlaka tartılırım hamilelikten önce 500 gram fazla gelse moralim bozulur diyete girerdim hemen, hamilelikte 30-35 kilo alanları duyunca yuh ne yedin de o kadar kilo aldın hiç mi dikkat etmedin derdim, ama öyle dğeilmiş cidden yaşadım gördüm :) o yüzden daha da üzüyor beni bu kilo işi bi de herkes abuk subuk konuşunca daha da gıcık oluyorum :)Ben de 30 almistim ilkinde ve doktor agzini acip bisi demedi. Sadece tartiyordu. Bebek ve sen saglikliysan gerisi beklemek ne kilo ne de önden gitmesi geriden gelmesi gibi cümleler asla duymadim. Ben de sasirarak okuyorum cogunlukla. Hatta bazen niye öyle diyor doktorunuz diye cikisiyorum burda, sonra pisman oluyorum herkes kendi bildigi yoldan ilerlesin diyeDoktorlarin diyetisyenlerle isbirligi var sanirim yönlendirmeye calisiyolar Bide türk toplumu olarak cok mu fit ve saglikliyiz da ömrümüzde 1 veya 2 kere olan hamilelik sürecinde kilo da kilo diye darliyor bu doktorlar anlamiyorum. Obezitenin en cok oldugu ülkelerden biri halbuki.
bence alma mobilya kalsın :) biz almıştık herşeyi de yıkadım yerleştirdik taşınmak vs yoktu aklımızda hiç sonra ev aldık birden ben 33 haftalık hamileyken taşındık eşyalar odaya büyük geldi kocaman yatak yaptırmıştık kocaman dolap aldık vs, sıkış sıkış koyduk mecbur şimdi oğluma oda yok evde yer yokBende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.
inşallah güzel haberlerle gelirsin canımBugün bizim de kontrolümüz var inşallah güzel şeyler duyariz. En son gittiğimiz yer olumsuz konuşmuştu yine bacak boyuyla ilgili yok cüce yok alalim yok kordosentez yapalim kurula çıkaralım vs vs. Dua edin de uzamış olsun oğluşumhayırlısıyla kavusaydik
benim de kontrolüm çarşamba günü heyecanla bekliyorum 29+1 bugün :) bende haftaya başlarım yavaş yavaş o zaman herkes yapıyorBugün kontrol vardı. Bebek 1.600 gr olmış boyını söylemiyor doktor. Ölçüm yanlıs olablrmiş. Bebeğin başı asagı dönmüş.
Bende bugün itibariyle mobilyaları kurdurup hergün az az yıkayıp hazırlicam Allah'ın izniyle sağlıklı kucağmzaa alalım inşallah
Şimdilik sadece bi şifonyer al bence bol çekmeceli ikeada falan var, yeni eve geçince odaya uymazsa birine verirsin ya da ikinci el siteleri-spotçu tarzı yerlere satabilirsinBende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.
Değil mi ya? valla paranoyak yaptı beni. onun korkusuna tutuyorum boğazımı. :)delirmiş :)
Ben kızımi dogurdugumda sadece besik aldım yatagınına daha busene sadece yatak olarak aldim tam oda yapmaya karar vermistimki hamile oldugumu ogrendim 1 sene daha idare etsin odasiz sonra bebisi yanimdan ayirinca ikisine uygun bir oda hazirlayacagim nasipseBende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.
Allahın izniyle guzel haberler alırsinız insallah oglusunuzda iyidir doktorlaein dedigi yanlistir insallah rabbimin izniyle hersey iyi olur insallahBugün bizim de kontrolümüz var inşallah güzel şeyler duyariz. En son gittiğimiz yer olumsuz konuşmuştu yine bacak boyuyla ilgili yok cüce yok alalim yok kordosentez yapalim kurula çıkaralım vs vs. Dua edin de uzamış olsun oğluşumhayırlısıyla kavusaydik
Zaten biz az yada çok alsak bebeği +,- 500 gr olarak etkiliyormuş. Bana diyetisyen yumurta, et yoğurt süt peynir balık fındık ceviz vs bebeği etkiler . Diğer yediklerin şekerli vs bebeğe zararı yok seni etkiler dedi. Bence kişinin istediğine ve sağlık durumuna bağlı. Mutlu olduktan sonra çok net fikirler belirtilmesini( çok almışsın, baba moral bozucu kelimeler )doğru bulmuyorum.hmmm bende görünce şaşırdım kilo genetik çünkü 40.haftada 2,5 kilo sağlıklı doğan bebek de var çünkü, o zaman normal evet :) 10 kilo gerçekten çok değil bence ama tabi bir sağlık prıblemi yoksa bende şeker vs hiç bişey yoktu o kadar çok kilo almama rağmen o yüzden bişey demedi, insülin direnci tiroid vs gibi şeyler varsa sağlık açısından riskli tabi. bende keşke 10 kilo almış olsaydım doğum sonrası eski halime dönerdim şimdi 40 kilo vermem lazım :)
Bana da diyetisyenim meyve yi gün içinde ye dedi. akşama süt, yoğurt, ayran yada kefir ve ceviz veriyor.benm doktorumu kimse geçemez ya. ben 5.5 kilo aldım totalde, bana yemene dikkat et kilo alma diyor hala.karbonhidrat alımına dikkat et diyor ki ben hala hamilelik öncesi kıyafetlerimi giyiyorum. akşamları portakal yeme dedi, yiyorum valla.
Aslında doktorun biraz kırıcı olması ve darlaması da yanlış bence zaten hormonlar tavan alınabiliyoruz. Gebe mutluyla sorun yok benceBen de 30 almistim ilkinde ve doktor agzini acip bisi demedi. Sadece tartiyordu. Bebek ve sen saglikliysan gerisi beklemek ne kilo ne de önden gitmesi geriden gelmesi gibi cümleler asla duymadim. Ben de sasirarak okuyorum cogunlukla. Hatta bazen niye öyle diyor doktorunuz diye cikisiyorum burda, sonra pisman oluyorum herkes kendi bildigi yoldan ilerlesin diyeDoktorlarin diyetisyenlerle isbirligi var sanirim yönlendirmeye calisiyolar Bide türk toplumu olarak cok mu fit ve saglikliyiz da ömrümüzde 1 veya 2 kere olan hamilelik sürecinde kilo da kilo diye darliyor bu doktorlar anlamiyorum. Obezitenin en cok oldugu ülkelerden biri halbuki.
Güzel haberlerle gelirsin inşallah.Bugün bizim de kontrolümüz var inşallah güzel şeyler duyariz. En son gittiğimiz yer olumsuz konuşmuştu yine bacak boyuyla ilgili yok cüce yok alalim yok kordosentez yapalim kurula çıkaralım vs vs. Dua edin de uzamış olsun oğluşumhayırlısıyla kavusaydik
Ayni benevet kesinlikle benim doktorumda hiç önde geride vs demedi hep uyumlu haftasıyla dedi ama ben ortalama kiloları vs haftaya göre baktığımda benim de ilk bebeğim hep önde çıkıyordu ama doktorum söylemiyordu öyle bişey, yani keşke almasaydık bizde o kadar kilo sağlıklı değil ama insanı üzüp strese sokmaya da gerek yok, ki ben aşırı kilo takıntılı bi insanım normalde her hafta mutlaka tartılırım hamilelikten önce 500 gram fazla gelse moralim bozulur diyete girerdim hemen, hamilelikte 30-35 kilo alanları duyunca yuh ne yedin de o kadar kilo aldın hiç mi dikkat etmedin derdim, ama öyle dğeilmiş cidden yaşadım gördüm :) o yüzden daha da üzüyor beni bu kilo işi bi de herkes abuk subuk konuşunca daha da gıcık oluyorum :)
Bizim de tayin olacağı için ben yatak odasındaki şifonyerimi boşalttım ona koyacağım. Mobilya almadım hiç. Bir de ekstra şu oyuncak dolapları oluyor ya raflı onlardan aldım şifonyerin yanına da. Bu şekilde idare edeceğim bir süre. Gittiğimiz yerde düzenimizi kurarız artık :)Bende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.
Benimde çocuk eşyası koyacak yerim yoktu mecburen dolap aldım. Oda yapmayı düşünüyorsan takım olarak almayı ölçüleri zaten neredeyse aynı oluyor. Özel ölçü yaptıracaksan bence Şuan yaptırma yeni evinizde oda büyük küçük olabilir.Bende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.
Sabah kalktığımda başlamıştı. Mide değil de bebeğin baskısı daha çok bence. Büyüdükçe böyle şeyler yaşayacağız.Kaburga ağrısı bende yaklaşık 1 aydır var. Akşam yemeklerinden sonra oluyor. Doktoruma sordum normal bu ağrılar olacak dedi. Mide dolunca baskı yapıyormuş.
kuzum kesinlikle mobilyayı taşındıktan sonra al. Ben taşınmadan almıştım neyi nereye sığdırcaz diye 10 defa planını değiştirdik odanın.Bende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.
Güzel günlerde oturun şimdiden hayırlı olsunBende herseyini aldik bebegimin ama hala oda yapıp yapmamak konusunda kararsız olduğum için mobilya almadim ağustosda taşıncaz cunku yeni evdeki odaya gore mobilya almayı düşünüyordum ama çocuğun eşyalarını koycak dolabım yok;( hersey kolilerle üst uste;( napıcam bilmiyorum.
İnşallah canım yüreğini ferah tut. İnşallah uzamıştır da endişelenecek birşey kalmamıştır.Bugün bizim de kontrolümüz var inşallah güzel şeyler duyariz. En son gittiğimiz yer olumsuz konuşmuştu yine bacak boyuyla ilgili yok cüce yok alalim yok kordosentez yapalim kurula çıkaralım vs vs. Dua edin de uzamış olsun oğluşumhayırlısıyla kavusaydik
Hadi hayırlısı ☺güzel günlerde kullansın eşyalarını miniklerimizbenim de kontrolüm çarşamba günü heyecanla bekliyorum 29+1 bugün :) bende haftaya başlarım yavaş yavaş o zaman herkes yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?