2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
benim arkadaşımın bebeğine down sendromu dediler aldırmayı düşündüler hatta sonra tekrar testler vs yapıldı doğurdu gayet sağlıklı normal kızı 6 yaşında şimdi yanılma olabiliyor.
Aynennn arkasimi gorseydin nasil uzulmuslerdi allahtan aldirmadilar saglikli cocugun vebaline girceklerdi

Bizde benim annannemden baska kimsede çakır göz rengi yok benim kızım dogdugunda çakır gözlü bir dizi vardiya cocuklar duymasindaki havuc ayni onun sac rengindeydi saclari suandada sarı olabiliuor demekki
Eşim ve benim gözlerimiz kahverengi ama benim babamın gözleri mavi, 3 kardeşiz hepimiz anneme benzemişiz malesef :) babam, babannem, halam amcalarım hep mavi gözlü anne tarafımda da yeşil mavi karışık çok. Eşimin halası babannesi de renkli gözlü, belki diyorum mavi olur yaa bir umut

Benim eşimde esmer kara kaş kara göz ben beyaz tenli açık renk saçlarım. Ultrason fotoğrafında bana benzetiyor herkes ama esmer mi sarışın mı bilemiyoruz, hep sarışın hayal ediyorum bende
bence kız çocukları babaya benziyor genel olarak benim kızımın da gözleri ve dudak şekli aynı ben kalan kısmı babası eşim beyaz tenli saçları kumral ben esmerim kızım da beyaz tenli açık renk saçları babası gibi burnu da aynı görümcem hamileyken çok söyledim estetikli gibi onun burnu çok güzel ona benzesin diye hakikaten ona benzedi burnu :)

Ben yapı olarak kilolu olmama rağmen çok kilo almadım bence çok bizim elimizde olan bı durum değil. Hele bu zamandan sonra yemeği kismamak gerekiyor çünkü artık bebisler kilo alacak. Her bünye farklı işte
dikkat ediyorum ama asla kısamam ben de 11 kg aldım görenler sadece karnın çıkmış bi de yüzümde ellerimde falan ödem var onu söylüyorlar. 15-16 kg bence çok iyi doğum için, 10 kg zaten gidecek su,kan,bebek, eşi vs derken. Ödem de gidecek 5 kg da olsun yani. Hiç kiloyu takacak durumda değilim en güzel zaman kısmaya gerek yok. Mideyi bozmayacak kadar yemeliyiz, doyana kadar yani :)

koyu renk baskın tatlım maalesef bizim de ailede var dedem vs mavi gözlü eşimin de ailesinde çok renki göz var ama benim kahverengi kızımda öyle :)

Ben 2 kere yaptirdim birini devlette birini ozelde ozeldeki yuksek cikmisti mecburen devlettede yaptirdim :) hemde 1 hafta ara bile yoktu doktorlara guvendim valla ( bende insulin direnci vardi mecburdum birazda
Kuzum benim de riskli bi durumum olsa yaptirirdim belki. Ama simdi toklugu kendim kontrol ederek takip etmeyi planliyorum. Sonucun yuksek cikti diyelim dr ne diyor ilac falan mi kullaniyorsun?

Kızlar çıktım kontrolden. Bebeğim 1500 gr boyu 35 cm haftam 31+3. Yine kisalik var dedi ama yapısal olma ihtimali yüksek dedi moral bozmayin sadece yenidoğan yoğun bakım ihtiyacı olabilir ihtimaline karşı ona göre bir hastanede doğumu planlayin dedi. Hani ultrasonda herşey gorulemior dedi. Kötü konuşmadi çok şükür temkinliydi sadece. Kendi bizden ücret almicakti depremzede olduğumuz için ama sorumluluk alamam dedi hakli olarak. Koru hastanesi tam teşekküllüymus burdan fiyat alicaz inşallah sağlıkla alicaz ya içimiz bi tik rahatladi çok şükür

20 bile iyi bence ben doğumdan sonra 1.ayımda 16 kilo vermiştim hiç bişi yapmadan kendiğiliğinden ve sezaryen olmasına rağmen yani :)

canım senin ve eşinin boyu nasıl ? genetik olabilir yani boy olayı bilemedim kiloya göre gelişim takip edilir boyu gelişimde önemli değildir falan demişti benim doktorum mesela.

canım senin ve eşinin boyu nasıl ? genetik olabilir yani boy olayı bilemedim kiloya göre gelişim takip edilir boyu gelişimde önemli değildir falan demişti benim doktorum mesela.
Ben 1.65im ama gövdem uzun bacak boyum kısa ailemin de öyle özellikle babamin. Sanirim dedeye benzior tipi. Yüzü de bana benziormus. Biz de yüksek ihtimal yapisal diorz artik doktorlar en kötüsünü söylüyorlar sorumluluk almamak için. Eşim de çok uzun boylu değil. 1.78boyu onun da.

bence normal bebeğinin boyu benim kızıma da erkek bebek üst sınırında çok uzun dediler hep ama doktor genetik dedi eşim 1.90 ben 1.70 yani biz takılmadık o yüzden 9 aylık kızım şimdi hala boyu en üst sınırda gidiyor hatta en son götürdüğümüzde kilosu da fazla karbonhidrat vermeyin dedi doktor biz zaten vermiyoruz haftada bi yiyor belki kızım 9 aylıkken diyete başlasın dedi yani düşün bende eşimde iri insanlarız yani çocuğumuzun da iri olması normal değil mi ? zayıf yapılı bi çocuk olmayacaktı tabi öyle bakmak lazım. sorumluluk almamak için söylemiş bence sadece hiç takılma. arkadaşımın kızım 1,5 yaşında bizimki kadar nerdeyse ama anne baba minyon doktoru normal annesi gibi olur fizik tipi hiç takılmayın demiş.

Ay evet yeni evler hep öyle canım. Benim evim büyük ama oda şuan için yapmıyoruz bekarlıktan kalma küçük bir dolabı ayırdık bebişlere yatak odasına da park yatakları koycaz sonra yaparız hayırlısıyla.
Oyyy masallah kuzularina allah saglikla almayi nasip etsin hepimize :)
Aminn inşallah
oo süper kaç haftalık oldu şimdi maşallah bebişlere :)
Sağol canım 30+3olduk

Bellona hic aklıma gelmedi bi bakayim orayada
Biz oda yapmamaya karar verdik bi tane 130×70 lik karyola aldik bide uygunun dolap alcaz 4 yada 5 yasina kadar kullansin sonra zaten kendi ne isterse o alinir. Oda alsak yazik olcak ne kadar kullanabilicez ki.
Bunu diyende çok o odada yaptirmicaksin bille dediler ama odayı galiba kendim icin yapicam pinterestten cikmis gibi bi bebek odası yapasım var ben bu yavruyu 9 yil bekledim bide odaya kendime emzirme koltuğu sipariş edicem onu da yeni seçtim o tarz isteği olan varsa fikir olsun foto paylasayim
Kızlar benimde kontrolüm vardı. Bebişler 1500 gram civarı olmuşlar toplam 3 kg taşıyorum artık ağrılar sancılar normal dedi
Oyy yesinler onların kilosunu masallah kızlara. Ya ikizler cok sempatik geliyor bana Allah saglik afiyetle büyütmeyi nasip etsin sizede. Genelde ikizler kaçıncı haftada doğuyor ortalama olarak?
Benim eşimde esmer kara kaş kara göz ben beyaz tenli açık renk saçlarım. Ultrason fotoğrafında bana benzetiyor herkes ama esmer mi sarışın mı bilemiyoruz, hep sarışın hayal ediyorum bende
ayniyiz doğu batı melezi olcak yavrum nasil olcak acaba benim ultrasonda kim görse direk babası diyor en son perinataloga randevum vardi onların cihazları daha met gösteriyor biliyorsunuz kızınız ayni babası dedi...bi sessizlik oldu. sadece yutkundum.
Saglikla gelsin insallah

Eklentiler

• Screenshot_20230313-151222_Instagram.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 75
Çok teşekkür ederim içim rahatladi. Ya zaten 20.haftadan beri doktor yapısal demişti de ankaraya geldikten sonra aşırı korkuttular bizi özellikle şehir hastanesi yatiralim yok alalim vs dediler canımızı çok sıktılar ama artik yapısal olduğuna inanip doğuma hazirlanmaya karar verdik

cukurmabar koru dan mi bahsediyorsunuz başka şube varmi bilmiyorum ama çukurambar koru 10 numara 5 yıldız . Ikincisi düşünürsem ve hamile kalirsam direk orayı tercih edicem hafta sonu gece yarisi acile gittiğinizde bile mutlaka uzman doktor oluyor ben kendi hastane paketim olmasına rağmen acilde doçent var diye bi gece oraya gittim cok bilgili uzman bi kadro var hemsiresinden ebesine çalışanlar cok iyidi

Evet canim cukurambardaki koru. Gerçekten güzel ordan fiyat alıp doğumu inşallah orda yapicam netlestirmek bile iyi hissettirdi haftalardır ordan oraya savrulduk. Derin bir nefes aldik çok şükür ya inşallah sağlıkla da kavusalim hepberaber

maşallah çok güzel kiloları bence :) ikiz olmasına rağmen iyi bakmışsın :)

Kızlar benimde kontrolüm vardı. Bebişler 1500 gram civarı olmuşlar toplam 3 kg taşıyorum artık ağrılar sancılar normal dedi
Ayy masallah. Ben de ikiz bekliyorum ve 29. haftadayim artik. Gecen hafta 1200 gram olculmuslerdi. Bende de toplam 2.5 kg bebek olmasi lazim. Sizin nerelerinizde agrilar oluyor? Bir de calisiyor musunuz? Ben hala ise gidiyorum ama artik cok perisan oluyorum. Oturamiyorum bile agrilardan.

herkesin deneyimi farklı tabi hastane konusunda bende ilk gebeliğimden önce gittim çukruambar koruya bana çocuk sahibi olmayı düşünürsen tedavi görmen lazım dedi miyom var dedi şok oldum hiç bi problemim yoktu 28 yaşındaydım vs neyse sonra başka bi doktora gittim hiç bi problem yok miyomda yok deneyin olur dedi ki ben ilk denemede hamile kaldım, doğum yaptım 40. günümde ilk ilişkimizde de 2.ye hamile kaldım :) ilk hamile olduğumu öğrenince koruda başka bir doktora daha gittim ondan da memnun kalmadım, 1 sefer gittim sadece, ki benim sigortam koru hastanesinde limitsiz doğum paketi var hiç ödeme yapmıyoruz. ona rağmen gitmedim liv hospitala gittim 2.muayeneden sonra iyiki de öyle yapmışım çok memnunum ilk gebeliğimden beri 2 senedir gidiyorum :) şimdi 2.gebeliğim 29+0 oldu hiç bir sıkıntı yaşamadım, kızımı da çocuk doktoruna götürdüm koruda çalışanlardan azar mı yemedik sigorta ödediği halde ekstra ödeme mi almadılar herşeyi yaptılar yani, biz burda para kazanıyoruz tabi ödeyeceksin diyen çalışan mı dersiniz hepsini gördük önünden geçmem daha korunun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…