2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Maşallah bence kilosu gayet iyi gibi geldi iki gün önce kontrole gittim 35 hafta benim 2543 g çıktı ve doktorum gayet iyi demişti

Allah bozmasın ilişkinizi gerçekten eş desteğine çok ihtiyacımız oluyor böyle pozitif hikayeler çok mutlu ediyor beni

Benim esim doguma girdi hatta beraber dogurduk diyebilirim. 25 saat boyunca dogumhanede beraberdik. Beraber ikindik beraber nefes verdik. O olmasa bu kadar üstesinden gelemezdim belki de. Hatta dogumdan sonra bana sana olan saygim artti dedi. Bence girebiliyorlarsa mutlaka girmeliler. Nasil bu isi tek basimiza yapmadik dogumda da bence yanimizda destek olmalilar

Bende öyle düşünüyorum benim eşimde dogumun çok kıymetli ve mucizevi bir şey olduğunu söylüyor. Ama malesef hastanemiz hala pandemi sebebiyle izin vermediğini söylüyor. Yoksa o anı kacırmazdım eşimde istiyodu zaten. Bizimde gebelikte cinsellik mümkün olduğunca devam etti. Eşim hiç öyle çocuk duyar zarar veririm düşüncesine girmedi neyin ne olduğunu biliyo belirli şeylere odaklanıyo adam böyle olması benide,daha mutlu etti tabi

Kizlar gebelik haftası 29+6 dayım 2 haftada öncen gidiyor gelisimi gayet iyi, yarın kontrolüm var hastaneye. Normalde gün içinde 10 kez falan hareket eder akşamlarıda çoşardı 30u geçerdi son 2 gündür dün toplasan 8 kere hareket etti o kadar çikolata falan yedim ama tık yok. 2 saattir uyanığım yine çikolata yedim kahvaltıdan sonra ama yine tık yok, benim suyum fazla olduğu için erken doğum riskim var o yüzden 2 haftada bir duruma göre her hafta kontrole gidiyorum. Korkmamaya çalışıyorum ama elimde deģil..

Az mı dedi? Benim bebeğim 32+1 de 2100 gr dı pazartesi günü. Bende rapor aldım. Ve gelişimi gayet güzel dedi doktor. İlk kızımda haftasından kilosu 1,5 hafta gerideydi ama 3,190 doğdu. Canını hiç sıkma senin bebeğin gayet iyi bir kiloda.

36'dan sonra alır kiloyu merak etmeyin. 36'ya kadar gelişim tamamlanıyor, kilo olarak büyüme başlıyor bence sizinki gayet iyi ya doğunca da alır. 8 haftanız var 3 kilodan aşağı doğmaz bence bebeğiniz.

kızlar benim hamilelikle ilgili değil ama başka canımı sıkan bir durum var
2021 kasımda ilk hamileliğimi öğrendiğimde müdürümle konuşmak için yanına gittim ben daha bişey diyemeden gözün aydın 2 ay içinde terfi edeceksin dedi herşey belli dedi hemde çok iyi bi yere benim beklediğimden de iyi, bende hamileyim demek için yanınıza geldim dedim hamileysen seni yapmazlar kaç ay doğum izninde olacaksın olmaz büyük ihtimalle o zaman dedi kii 7 yıldır beklediğim bir terfiydi, neyse olmadı tabi başkasını aldılar, haziran 2022 de doğum iznine ayrıldım, sonra ben doğum iznindeyken bi pozisyon açıldı oraya da başkasını yaptılar, sonra ben doğum izninden döndüm 2022 kasımda ücretsiz izin vs almadım kızımı 5,5 aylık bıraktım, tamam artık bi 6 ay- 1 sene içinde sende terfi edersin dediler çat ben aralıkta 2.ye hamileyim dedim, müdürüm çok iyi olmuş ikiz gibi büyürler sonrada hayatına bakarsın dedi, bende kendimi ona göre avuttum artık, ama dün bir pozisyon açığı daha oldu (7 yıldır hiç yer açılmıyordu ben hamile kaldım her yerden fırsatlar açıldı resmen) ve oraya da tabiki yine başkasını yapacaklar ben 8 mayısta doğum iznine ayrılıyorum, o kadar mutsuzum ki çok üzüldüm yani bi insan bu kadar mı şanssız olur ve o bahsettiğim isimlerin adı dahi ortada yokken benim terfim konuşuluyordu, ben doğum izinden dönünce de 2 senedir yoksun çok uzak kaldın işten 1-2 sene bekle diyecekler kesin biliyorum, bu sefer doğum izni bitişim ekimde ama o kadar soğudum ki oğlumu da 5 aylık bırakıp dönmek istemiyorum açıkçası 1 ocağa kadar ücretsiz izin alayım diyorum, bir yandan da benden daha bişey olmaz diye üzülüyorum, artık beni terfi ettirmezler diye düşündüğümden canım çok sıkılıyor

benim hastanemde pandemi vs dedi almak istemedi ama hastanenin doğum fotografçısını tutarsan eşini fotografçıyı oh herkesi alıyorlar içeri eşimde onu söyledi fotografçı bile giriyor pandemi olmuyor ben girince mi pandemi dedi doktorumuz aldırdı içeri bence doktorunuzdan rica edin o halleder bizim öyle oldu :)

Ben magnezyumun öyle birşeye sebep olacağını sanmıyorum ya yine sorarız kontrolümüzde. Regenesis de kullanıyorum. Yani oksapar iğne ve asprin kullananlar var Allah aşkına onlar bile 1,2 gün önceden kesiliyor. Vitaminin o kadar erken kesilmesine de gerek yok herşeyden korkar olduk ya

canım takip et benim kzıımda 37.haftamda öyle oldu kordon katlanmıştı, ama 8 kere hareket çok iyi benim sürekli hareket eden kızım günde 1-2 hareket yapmıştı doktor gelin bakalım hemen dedi baktılar bişey yok gidin dedi ertesi gün yine aynısı oldu tekrar gelin dedi gittik yatış verdi ben hissetmiyorum deyince serum verdiler serumu alınca çok hareketlendi, ama serumu kesince hareketi bırakıyordu kordonda düğüm katlanma var dedi o yüzden doğuma aldılar, ama senin bebeğin küçük daha sola yat bol bol dinlen bir kaç gün hala yok az diyorsan git baksın bence yeniden

Bence bu dönemlerde bunları düşünüp kendinizi strese sokmayın evet üst üste olması gerçekten sıkıcı olmuş ama vardır bir hayır elbet öyle düşünün kendinizi küçümsemeyin sonuçta herkesten önce size teklif gelmiş demekki siz başarılısınız ama sizin hayatınızdaki daha önemli gelişmeden ötürü kabul edip degerlendiremediniz olaya bu şekilde bakın hem belkide terfi aldığınızda iş yoğunluğunuz ve stresiniz artacaktı çocuklarınıza daha az zaman ayıracaktınız yada işinizde başarılı olamayacaktınız yorgunluktan bence iki çocuğunuz da biraz büyüsün size yine bir teklif geldiğinde hem bedenen hem ruhen daha dinç olduğunuzdan daha başarılı olacaksınız

S sulemsiiii evet dikkat etmek lazım ama bebekler her gün çok hareket edecek diye bişey yok. Ben her gün 2 3 hurma yemeye başladım ona çok tepki veriyor. Ama bazen yemesem de çok hareketli olduğu günler oluyor, az hareketli oldugu günler oluyor. Bebeğinizden her gün aynı performansı beklemeyin, kendiniz her gün aynı oranda mı hareket ediyosunuz tabii dikkat edin yine ama bu kadar takılmayın bence.

Hurmanın normal doğumu kolaylaştırdığını duymuştum siz bunun için mi yiyorsunuz acaba kaç haftalık başladınız

Hurmanın normal doğumu kolaylaştırdığını duymuştum siz bunun için mi yiyorsunuz acaba kaç haftalık başladınız
Ben de onun için bu hafta başladım. Herkes farklı bişey farklı zamanda başlanmasını söylüyor açıkçası aşırıya kaçmadığım sürece zararı olmaz diye düşünüyorum.

ayy inşallah eşim de bunda da bi hayır vardır, belki daha iyisi olur sonra diyor bende en azından ocak ayına kadar kendimi toparlarım çocuklar toparlanır biraz vs bakalım arada engel olamıyorum canım sıkılıyor işte

Benim 32+1de 2200gr çıktı doktor kilosu gayet iyi dedi bence sizin doktor abartmış çocuk bu haftada 3000gr olcak değil ya gayet iyi bence sizinki de

Aslında az denecek şekilde değil bazı doktorlar nedense böyle uyarabiliyo 32+4 gittiğimde 2200gr geliyordu ondan önceki kontrolde haftasına göre zayıftı 28. haftada 1700gr geliyordu kayınvalidem bile zayıf olcak heralde falancanın nasıl topluydu falan deyince bende kafama taktım ister istemez üzüldüm sonraki kontrole kadar protein meyve ağırlıklı beslendim tarhana çorbası vs falan içtim ara öğünlerde kontrole son bir hafta 10 gün kala da tahin pekmez yedim bol bol bebeğe kilo aldıran en güzel şeymiş 32+4de gittiğimde 2200gr geldi bebeğim nasıl sevindim anlatamam tam haftayla uyumluydu hem kilosu hem ölçümleri hala aynı şekil beslenip yemeye devam ediyorum yarın kontrolüm var ne kadar oldu çok merak ediyorum sizinde içiniz rahat etmiyorsa tahin pekmezi bi araştırın isterseniz yinede korkulcak kadar aşırı bi zayıflığı yok bebeğinizin maşallah 2kiloyu geçmiş 33den sonra kilo alması da hızlanıyo zaten her hafta 250 300 Gr alıyo diye hatırlıyorum ortalama

Ben sizi çok iyi anlıyorum hatta yakın zamanda eşime hani çocuk kismetiyle gelirdi bende tam tersi oldu diye saçma sapan konuştum oysa bilmiyoruz ki Allah'ın bizimle ilgili yaptığı plan eminim çok daha güzeldir benim hakimlik sinavi gitti sınava bile giremedim ve çok iyi hazırlanmıştim riskli gebelik geçirdiğim için adım bile atamadim o dönem dışarı.Simdi yine Bakanlığın bir sınavı var ve her yıl ilan gelmiyor geçen yıldan beri bunu bekliyorum sınav deprem yüzünden ertelendi .Doktorla konuştum dayanamazsan çıkarsın dedi evde yarim saat masada oturamiyorum tabiki 5 saat oturan hamilelerde vardır ama benim hamileliğim bu şekilde geçiyor .haftaya gideyim mi sınava gitmeyim mi onu bile bilmiyorum. Ama Allah isteyene çaba verene eminim ki güzel kapılar açacaktır. Gerçekten vardır bir hayır.Sizinle benzer şeyleri yaşıyoruz evlatlarımız sağlıklı olsun biz sağlıklı olalim varsın bugün değil yarın bizim kapilarimiz açılsın. Bana da şimdi naptın sen bebek olduktan sonra kariyer zor olur önce hayallerini gerçekleştirmeye in diyenlerde oldu:) ama hayallerimde değişti benim şuan sağlıkla bir evlat büyütmek istiyorum ve inanıyorum ki yine bir sürü fırsat gelicek canınızı sıkmayın zaten terfi alacak durumdasini yani gayet başarılı bir kadinsiniz bugün olmaz yarın daha büyük bir kapı açılır inşallah yolunuz açık olsun

Ay evet ya az kaldı ama zaten vitaminler olmasa benim elim kolum kalkmaz hiç halim olmaz enerjim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…