- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.241
benim eşim de artık istemiyor, çocuk büyüdü tepki veriyor rahatsız oluyorum dediBana da doktorum günde 2ye çıkar dedi kasılma ağrılara iyi gelir dedi. Ama erken doğumu tetiklediğini bilseydim sorardım aslında.bu arada bana da eczacı takviye alırken balık yağını son 2 3 hafta kala bırak kan sulandırıcı etki yapar falan dedi ben regenesis Max kullanıyorum şuan omegali diye bilmiyorum ne zaman bırak dicek dokror.
Evet benzer şeyler okudum benimde kafam biraz karışmişti sonunu düşünmeden attığımız adımlar verdiğimiz kararlar tüm düzenimizi bozabiliyor iyi düşünmek lazım aslında. Mesela bir arkadaşım eşim çok girmek istiyordu ben kesinlikle müsade etmedim. Erkeklerin kafası bizim gibi çalışmıyor onlar bize baglaniyorlar daha kutsal görüyorlar o ana şahit olunca ama kafalarında ki dişi kadin imajı bitiyor falan demişti.. ben hamileliğini ogrendigimden beri yakınlaşmiyorum riskli bir gebelik geçirdim zaten ama şimdi herşey yolunda son ay özellikle yakinlasin normal doğum için iyi olur diyorlar bunu söylediğimde bile ben nasıl kıyarım sana dedi lafa bak kıymak?Sonra çocuk herşeyi duyuyormus artık dedi sacmlama dedim ama icimdende gerçekten erkeklerin bazı konularda kafası nasıl çocuk gibi çalışıyor görmüş oluyorum koca adam çocuk duyarmi karnından dedi ya ki biz evlilik hayatı güzel olan bir cifttik valla düşünmek lazım bunu ya olmadı girmesin hiç
32+0 dı dün çalışabilir raporu aldım bende. Doktor 2.112 gr 43 cm 10 gün önde gözüküyor dedi. Gayet iyi kilosu bence neden öyle dedi ki doktorkızlar gunaydın bende bugun 32+1 oldum dun calısabılır raporu yazdırdım coraspırını kestık bebegımde 2.55 gr boyu 44 cm doktor kılosu bıraz az dedı beslenmene dıkkat etmıyormusun dedı sızde bu haftalarda nasıldı kılosu
Magnezyum neden erken doğumu tetikler ki acaba? Kasılmalara iyi gelmiyor mu aksine?
çok teşekkür ederim desteğiniz için kesinlikle öyle insanlar da hep olumsuz konuşuyor zaten, inşallah daha güzelleri olacak bu günlerde geçecek inanıyorum, çalıştığım yerde bi kadın var mesela birlikte çalışıyorduk ekip olarak benim üstüm hamileyim deyince ilkinde gidip hemen müdüre onu başkasına verin kaç ay yok ben yapamam falan demiş bende onunla konuşup hamileyim diye üzerimimi çizdiniz dediğimde evet canım hepimize yaptılar aynısını maalesef böyle dedi kii 25 yaşında kızı olan bi kadın düşünün benim annem yaşında nerdeyse, ben tekrar doğumdan döneceğim zaman da ben onu istemem karakter olarak anlaşamıyoruz demiş, şimdi başka biri ile çalışıyorum, çok kötü iş hayatındaki insanlar allah bilir daha neler dedi benim hakkımda vs vs. bütün bunlar üzüyor beni ama hamile olduğumdan 1 ay sonra gidecek olduğumdan elim kolum bağlı ses etmiyorum kimseye, bunun da bi dönüşü var yani dönüşte herşey daha güzel olacak bomba gibi dönücem inşallah :)Ben sizi çok iyi anlıyorum hatta yakın zamanda eşime hani çocuk kismetiyle gelirdi bende tam tersi oldu diye saçma sapan konuştum oysa bilmiyoruz ki Allah'ın bizimle ilgili yaptığı plan eminim çok daha güzeldir benim hakimlik sinavi gitti sınava bile giremedim ve çok iyi hazırlanmıştim riskli gebelik geçirdiğim için adım bile atamadim o dönem dışarı.Simdi yine Bakanlığın bir sınavı var ve her yıl ilan gelmiyor geçen yıldan beri bunu bekliyorum sınav deprem yüzünden ertelendi .Doktorla konuştum dayanamazsan çıkarsın dedi evde yarim saat masada oturamiyorum tabiki 5 saat oturan hamilelerde vardır ama benim hamileliğim bu şekilde geçiyor .haftaya gideyim mi sınava gitmeyim mi onu bile bilmiyorum. Ama Allah isteyene çaba verene eminim ki güzel kapılar açacaktır. Gerçekten vardır bir hayır.Sizinle benzer şeyleri yaşıyoruz evlatlarımız sağlıklı olsun biz sağlıklı olalim varsın bugün değil yarın bizim kapilarimiz açılsın. Bana da şimdi naptın sen bebek olduktan sonra kariyer zor olur önce hayallerini gerçekleştirmeye in diyenlerde oldu:) ama hayallerimde değişti benim şuan sağlıkla bir evlat büyütmek istiyorum ve inanıyorum ki yine bir sürü fırsat gelicek canınızı sıkmayın zaten terfi alacak durumdasini yani gayet başarılı bir kadinsiniz bugün olmaz yarın daha büyük bir kapı açılır inşallah yolunuz açık olsun
Valla bende istek var ama cesaret yokbenim eşim de artık istemiyor, çocuk büyüdü tepki veriyor rahatsız oluyorum dedibenim de canıma minnet şuan zaten istek yok
Ama istek oluyormuş ben bir çok kişiden duydum bende nedense yokValla bende istek var ama cesaret yokne zaman olsa eşim dokununca oram buram acıyo ben odaklanamıyorum. Onun da olan odağını kaçırıyorum zaten canım yandığı için daha da yanmasın diye çekiniyor eskisi gibi ASLA olamayacak bu aralar ona eminim Bir ilk 2 ay falan zorlanmıştık rahim ağzı kalınlaşıyordu o ara olmuyordu. Son ayda yumuşayıp açılmayla doğum oluyomuş ama biz denemeyiz artık ilişki falan muhtemelen bişey anlamıyosunuz olandan
bence her doktor kafasına göre yorumluyor benimde geçen sefer 29+1 de 1.550 çıktı doktor çok büyük iri dediAslında az denecek şekilde değil bazı doktorlar nedense böyle uyarabiliyo 32+4 gittiğimde 2200gr geliyordu ondan önceki kontrolde haftasına göre zayıftı 28. haftada 1700gr geliyordu kayınvalidem bile zayıf olcak heralde falancanın nasıl topluydu falan deyince bende kafama taktım ister istemez üzüldüm sonraki kontrole kadar protein meyve ağırlıklı beslendim tarhana çorbası vs falan içtim ara öğünlerde kontrole son bir hafta 10 gün kala da tahin pekmez yedim bol bol bebeğe kilo aldıran en güzel şeymiş 32+4de gittiğimde 2200gr geldi bebeğim nasıl sevindim anlatamam tam haftayla uyumluydu hem kilosu hem ölçümleri hala aynı şekil beslenip yemeye devam ediyorum yarın kontrolüm var ne kadar oldu çok merak ediyorum sizinde içiniz rahat etmiyorsa tahin pekmezi bi araştırın isterseniz yinede korkulcak kadar aşırı bi zayıflığı yok bebeğinizin maşallah 2kiloyu geçmiş 33den sonra kilo alması da hızlanıyo zaten her hafta 250 300 Gr alıyo diye hatırlıyorum ortalama
Annelik hormonları olabilirAma istek oluyormuş ben bir çok kişiden duydum bende nedense yok
Anlam veremiyorum bende haftasına göre ortalamalarına bakıyorum en güzelibence her doktor kafasına göre yorumluyor benimde geçen sefer 29+1 de 1.550 çıktı doktor çok büyük iri dedibu sefer 31+4 de 2.050 geldi gayet iyi 10-12 gün önde görünüyor dedi yine :) size 28 de 1700 e zayıf demiş çok ilginç
Bende de sıfır istekbenim eşim de artık istemiyor, çocuk büyüdü tepki veriyor rahatsız oluyorum dedibenim de canıma minnet şuan zaten istek yok
Yaaa bende bugün sorucaktim kizlar rüyanızda bebeğinizi goruyormusunuz diyeAnnelik hormonları olabilirbende de eskisi kadar yok. Hatta bu ara bebeğimi görüyorum rüyamda emzirirken uyanıp geri yatınca bile aynı rüyayı görüyorum ve çok gerçek gibiydi rüyam hep de gülümseyerek uyanıyorum.
Çok güzel kapılar açilcak görün bakınçok teşekkür ederim desteğiniz için kesinlikle öyle insanlar da hep olumsuz konuşuyor zaten, inşallah daha güzelleri olacak bu günlerde geçecek inanıyorum, çalıştığım yerde bi kadın var mesela birlikte çalışıyorduk ekip olarak benim üstüm hamileyim deyince ilkinde gidip hemen müdüre onu başkasına verin kaç ay yok ben yapamam falan demiş bende onunla konuşup hamileyim diye üzerimimi çizdiniz dediğimde evet canım hepimize yaptılar aynısını maalesef böyle dedi kii 25 yaşında kızı olan bi kadın düşünün benim annem yaşında nerdeyse, ben tekrar doğumdan döneceğim zaman da ben onu istemem karakter olarak anlaşamıyoruz demiş, şimdi başka biri ile çalışıyorum, çok kötü iş hayatındaki insanlar allah bilir daha neler dedi benim hakkımda vs vs. bütün bunlar üzüyor beni ama hamile olduğumdan 1 ay sonra gidecek olduğumdan elim kolum bağlı ses etmiyorum kimseye, bunun da bi dönüşü var yani dönüşte herşey daha güzel olacak bomba gibi dönücem inşallah :)
Valla bebekle ilgili ne görürsem göreyim sanki görmüyor yaşıyor gibiyim rüyayı ya öyle bi rüya oluyo ki gerçekten yaşıyormuş gibi. O kadar iştahlı bir bebekti ki mememden ayıramıyordukBende de sıfır istekbazılarında tam tersi oluyormuş bizim hormonlar bizi baskiladi demek
Yaaa bende bugün sorucaktim kizlar rüyanızda bebeğinizi goruyormusunuz diyebugün bende kucakladım sarıldım emzirdim çok huzurlu uyandım. Ama bende konsept günün sohbetine göre degisiyor mesela geçen burada kız bebek baba tarafinami benzer diye sormuştum o gün eşimin aynisiymis bebek onu emzirdim.dun bebeğin kilosu ile ilgili biseyler okudum bugün şişman iri bir bebekti bilinçaltında ne kaldıysa bebek ona göre şekilleniyor bende
Çok güzel kapılar açilcak görün bakınben Allah'ın bizimle ilgili planlarının bizim hayalimizde ki planlardan çok daha güzel olduğuna hep şahit oldum hatta çok kere "o kadar dua ettim şu şöyle olsun diye iyiki Allah duamı kabul etmemiş daha iyi şeyler oldu" demişimdir. Biz istedikten ve emek verdikten sonra ne kapılar açılır daha uzulmekte haklısınız ama daha iyisi gelicek inşallah
Yarın zaten kontrolüm var da bugün 2 kere vurdu sadece ve karın ağrım var benim coo afedersin sanki ishal olcak gibiyim tuvalete çıkıyorum normal bir şekilde 3 oldu bugün benim için cok anormal bi durum inşallah bi sorum yoktur korkuyorum daha çok erken..canım takip et benim kzıımda 37.haftamda öyle oldu kordon katlanmıştı, ama 8 kere hareket çok iyi benim sürekli hareket eden kızım günde 1-2 hareket yapmıştı doktor gelin bakalım hemen dedi baktılar bişey yok gidin dedi ertesi gün yine aynısı oldu tekrar gelin dedi gittik yatış verdi ben hissetmiyorum deyince serum verdiler serumu alınca çok hareketlendi, ama serumu kesince hareketi bırakıyordu kordonda düğüm katlanma var dedi o yüzden doğuma aldılar, ama senin bebeğin küçük daha sola yat bol bol dinlen bir kaç gün hala yok az diyorsan git baksın bence yeniden
Yalnız benim oglum normalde günde 20 den fazla hareket ediyordu son 2 gündür az ve bugün bu saate kadar sadece 2 kere hareket etti. Heralde fazlasıni beklemiyorum zaten ama benim durumumda olmadığınız için bu şekilde yorum yapmanız gayet normal benim erken doğum riskim var ve her seferinde hastaneye yatış veriyorlar ben kabul etmiyorum psikolojim bozulur diye. 27 haftalıkken sancım vardı doğuma alacaklardı, geçen hafta daha su sızintısı oldu. Su fazla olduğu için kordon dolanma riski sizden oldukça fazla ve doğumu tetikleyebiliyor bu durum. Sizcede pimpiriklenmem normal sayılmıyor mu?S sulemsiiii evet dikkat etmek lazım ama bebekler her gün çok hareket edecek diye bişey yok. Ben her gün 2 3 hurma yemeye başladım ona çok tepki veriyor. Ama bazen yemesem de çok hareketli olduğu günler oluyor, az hareketli oldugu günler oluyor. Bebeğinizden her gün aynı performansı beklemeyin, kendiniz her gün aynı oranda mı hareket ediyosunuztabii dikkat edin yine ama bu kadar takılmayın bence.
Ben de 32+0'da gittigimde kilosu 2100 gr boyu da 47 cm'di. 3 hafta sonra yani 35+0'da gittim kilosu 2700 gr boyu da 48 cm olmus. Bence sizinkiler de normalkızlar gunaydın bende bugun 32+1 oldum dun calısabılır raporu yazdırdım coraspırını kestık bebegımde 2.55 gr boyu 44 cm doktor kılosu bıraz az dedı beslenmene dıkkat etmıyormusun dedı sızde bu haftalarda nasıldı kılosu
46 cm di (yanlış yazmışım). Simdi 48 cm olmus. Ilk bebegim 48 cm dogmustu. Galiba bu bebisim biraz iri olacak.Ben de 32+0'da gittigimde kilosu 2100 gr boyu da 47 cm'di. 3 hafta sonra yani 35+0'da gittim kilosu 2700 gr boyu da 48 cm olmus. Bence sizinkiler de normal
Elbette normal . Ama hiç hareket etmedi ya da sabah veya en son akşam hareket etti gibisinden konuşmadınız ki. Sürekli aynı olmadığından bahsettim ben de. Erken doğum riskleri olsa da olmasa da bebekler sürekli aynı hareketlilikte olacak diye bir şey yok ki ben yaşamadığım için Bu tür riskleri siz yaşadığınız için daha iyi bilirsiniz. Ben nerden bileyim yaşamadan?Yalnız benim oglum normalde günde 20 den fazla hareket ediyordu son 2 gündür az ve bugün bu saate kadar sadece 2 kere hareket etti. Heralde fazlasıni beklemiyorum zaten ama benim durumumda olmadığınız için bu şekilde yorum yapmanız gayet normal benim erken doğum riskim var ve her seferinde hastaneye yatış veriyorlar ben kabul etmiyorum psikolojim bozulur diye. 27 haftalıkken sancım vardı doğuma alacaklardı, geçen hafta daha su sızintısı oldu. Su fazla olduğu için kordon dolanma riski sizden oldukça fazla ve doğumu tetikleyebiliyor bu durum. Sizcede pimpiriklenmem normal sayılmıyor mu?
Dün aynısını yaşadım hatta baya stres yaptım doguruor muyum die ama gaz sıkışmasıymsKizlar nasıl tarif edicem bilmiyorum ama duşa girdim biraz uzun tuttum sanırım iftar vakti geldi sofraya oturduk 5 dk önce sırtımin altina bıçak saplanır gibi sancı girdi sonra karnımın solundan resmen kasığıma kadar tuhaf bir sancı girdi ağrı diyemiyorum;( yalancı sancı böyle mi olur ? Ciddiye almalı mıyım şimdilik bir daha olmadi ama ilk kez böyle birşey yaşıyorum bebek hareket ediyor sağımda solumda biraZ sindirim sorunumda var ondan mı oldu bilmiyorum ama ilk kez böyle bişey yaşadım
İnşallah oyledirDün aynısını yaşadım hatta baya stres yaptım doguruor muyum die ama gaz sıkışmasıymsyine de dinlen ayaklarını sıcak tut geçer inşallah
Ahahaha ben de dün öyle bir korktum ki şuan çanta hazirliorm günlerdir ütü beni bekliodu durtulmek iyi geldi hepsini utuledimİnşallah oylediryine usutmusde olabilirim ama kalbim sıkıştı oyle tuhaf bir sanciydi .Ben en iyisi esyalarini yıkayıp utuleyim artik çantam bavulum hazır olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?