2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Yalancı sancı bu. Gerçek sancıyı karıştırma imkanı yok merak etme. Hiçbir şeye benzemiyor o sancı. Doğum sancıları adet sancısı gibi hafif başlıyor, sonra şiddetlenip sıklaşıyor. En sonunda zaten adım bile atamaz hale geliyosun sancıdan. Anlık da değil ritimli oluyor.

Banyoda çok fazla kalmamaya çalışıyorum ben artık oturarakta duş alınmaması gerekiyormuş burdan bir arkadaş yazmıştı yalancı sancılar olabiliyo artık ben bol bol uzanıyorum yürümek bile nefesimi darlıyo ateş basıyo zaten ayakta durmak ayrı bi işkence bulaşıkları yerleştirmek yemek yapmak için bile sürekli oturuyorum çok ayakta kaldığımda sırtım belim kasıklarım ağrıyo sancı gibi girip çıkıyo ağrılar

2 gündür düzensiz adet sancısı gibi sancılarım oluyor, bundan endişelenmeli miyim? Daha önce sadece karnım toplanır gibi yalancı sancılarım oluyordu ama bu sancılar adet olduğum günleri hatırlattı bana hafif bel ağrısı eşliğinde geliyo. Takip etmedim ne zaman oluyor olmuyor diye ama.

Yarına kadın gelcek evi temizleticektim o ev temizlerken bizde annemle eşyaları yikicaz . Kurutup utuleriz benim biran evvel ortalığa girişmem lazım o bıçak saplanma gibi kasılmayi unutamıyorum korkuttu. Ama bugün iyi korktum;(
Peki yalancı sancılar 33 34 35 lerde başlarmi ben İlk kez yaşadım haftalardır karnım sertlesiyor sonra kendi kendine yumuşuyor kac kere nst ye girdim hiç bişey yok bugünde duştan sonra çok sertleşti karnım bilmiyorum artık hazırlıklarımı yapmam gerekiyor sanirim;( teşekkür ederim bu arada Banada doktor ptsi günü duşu uzun tutma demişti ben daldım heralde biraz bugün uzandı.karniniz da sertlik oluyor mu bı anda taş gibi oluyor benim yumuşuyor sonra

Aynen bende bi kaç haftadır oluyo karın setleşmesi kendini ya sağa ya sola toplayıp settleşiyo rahatsız ediyo baya

Benimde eskiden bir dakika sürerdi sancılar adet sancısı gibi. Şimdi ise daha uzun sürüyor dinlenince geçmiyoru ama sanırım doğum sancısı regl ağrısından daha fazladır diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum. Nst de minik sancılar çıkıyordu ama dr. önemli değil demişti. Pazartesi randevum var. 38. Haftada sezeryan.

Hayır, onların hepsi yalancı sancı. Doğum sancısı çok ritimli oluyor. Önce yarım saatte bir vuruyor, sonra 15 dk da bir 10 dk da bir diye artıyor. Sancılar düzenli olup şiddetlenmesi lazım. Düzensiz olmaz doğum sancısı. Düzenli gelip gider. En temizi de sancılar arası dakika tutmaktır ama bu aylarda yalancı sancılar olur.

Başlar tabii ki. Vücudumuz çok akıllı ve sistematik, doğuma hazırlıyor kendini işte. Sancılar düzensizse korkmaya gerek yok. Zaten doğum sancısı birden pat diye sert şekilde başlamıyor. Yavaş yavaş, düzenli bir şekilde şiddetleniyor. Zaten doğum sancısını anlamamak mümkün değil. Bebek doğacağı zaman çok şiddetli oluyor o sancılar. Acaba deme ihtimali yok yani.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Bu adet sancıları bende akşam olurdu şimdilerde sabahları öğlenleri oluyor belden aşağı olan sancılarım olurdu hafif hafif başlıyor erken belki ama demekki zamanla şekil alacak

Bana direk Doktor'um söyledi alınmadığını ama ben bir fotoğrafçı tutacakmıs gibi konuşup nabız yoklayayım bakalm onada izin vermezlerse demekki kuralları bu şekilde

Cok gecmis o olsun insallah bebeginiz zamaninda gelir. Benim de suyum fazla ve korkuyorum. Su miktariniz ne biliyor musunuz ve kacinci haftadan beri suyunuz fazla

Bizdede aynı durum oldu doğuma girmedi ama şuan bile özel bölgemi tras eden o iyi gün kötü gün böyle değil midir zaten her anında yanında olmak. Erkekler değişmiyor bence ama biz kadınlar değişiyoruz annelik duygusu girince malesef ilk 6 ay 1 sene eş ilişkisi çok azalıyor

Yaşadığıniz gerçek sancı yani bu sancılar ritmik ve belli araliklarla olduğunda doğum başlıyor önce saat başı sonra yarım saat gibi. Benim bildiğim ve kendiminde yaşadığı anlattiginiz gibiydi

Geçen Salı günü iş çıkışı eve giderken belimde regl ağrısına benzer bir ağrı başladı benim de. Normalde pek regl ağrısı yaşayan biri de değilimdir aslında ama ağrıyı benzettim. Sanki belim ayrılıyor öyle bir ağrı, bir de trafik saati dur kalk ilerliyordum. Tam 25 dakika kesintisiz sancı, heralde bebek geliyor dedim Bir yandan da yahu bu sancılar aralıklı başlamıyor muydu diye düşünüyorum. Sağa çekme imkanım bile olamadığı için eve kadar dayandım mecburen. Arabadan indim, ağrı tık diye kesildi Doktorum da üzerinde durmadı. Artık ağrılar sızılar normal, son ayımıza girdik hepimiz aşağı yukarı. Şimdi de bacağımda rahatsız eden bir ağrı yüzünden uyandım bu saatte

Yaaa ben o zaman doktorumu arayım bir daha hiç olmadı gece de olmadı ama gerçek sanciysa doğum yakın demek oluyor degilmi ama saat başı gelmedi bir kere oldu bitti

Ben 28 29haftadan beri araç kullanamıyorum kasılıyor ve yoruyor sizi tebrik ederim .İnşallah normaldir bir arkadaş yalancı sancı değil gerçek sancı yazmış benim durumuma içime kurt düştü doktora yazicam o duruma göre gel yada kal der.. birde bikini bolgesine ufak bir sancı giriyor ama kemiğe değil direk çok afedersiniz dış kısma dudak dediğimiz yere buda bişey mıdır yoksa usuttum farketmeden ondan mı oldu bilmiyorum;(

Doğum başlatmayan sancı nasıl gerçek sancı oluyor acaba?

bende kadınların değiştiğini düşünüyorum, ben mesela şuan o eskisi gibi olan kadın değilim kii tabiki çok normal bi durum anne oluyoruz olaylar değişiyor vs bu durum da beni üzüyor aslında eskisi gibi olmamak doğumdan sonra toparlanır diye düşünüyorum umarım öyle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…