2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
bende tam tarif ettiğiniz yerde şiddetli ağrı ve baskı hissediyorum ilk gebeliğimde hiç böyle bişey olmamıştı bebeğin kafası aşağıda ondan normal dedi doktorum kızım makat gelişti son hafta kafası aşağı döndü ama bu sefer 28 haftadan beri baş geliş, ama çok ağrım oluyor baya gözümden yaş geliyor doktor normal diyor bende bilemedim ne yapacağımı

Doğum başlatmayan sancı nasıl gerçek sancı oluyor acaba?
yaşanan bütün sancılar gerçek sadece doğumu başlatacak kadar güçlü ve uzun süreli değil sanırım onu kast etti :) yalancı sancı denen de gerçek sancı yani aslında :) sadece doğumu başlatamıyor o kadar gücü yok

Yaaa ben o zaman doktorumu arayım bir daha hiç olmadı gece de olmadı ama gerçek sanciysa doğum yakın demek oluyor degilmi ama saat başı gelmedi bir kere oldu bitti
bana da oluyor öyle çok normal dedi doktorum,
yaşanan bütün sancılar gerçek sadece doğumu başlatacak kadar güçlü ve uzun süreli değil sanırım onu kast etti :) yalancı sancı denen de gerçek sancı yani aslında :) sadece doğumu başlatamıyor o kadar gücü yok

Yaaa ben o zaman doktorumu arayım bir daha hiç olmadı gece de olmadı ama gerçek sanciysa doğum yakın demek oluyor degilmi ama saat başı gelmedi bir kere oldu bitti
Yok canım niye arayacaksın ritmik değil belli aralıklarla olmuyor ama en azından sancı bu şekilde oluyor anlayabilmen için soyledim karnimizda kasılmalar oluyor kasiklarimiza vuruyor onlar yalancı sancı. Ama her doğumu başlatmayan sanciya yalancı sancı deniyorsa Noram haklı

Bana doktorum gel bı görelim riske atmayalım dedi nst deyim şuan rahim agzim kapaliymis suyu iyimis ultrason da bişey çıkmadı şansima evde semsert nefesimi kesen sertlikler gitti şimdi nst de yumuşak bir karınla oturdum Her ihtimale karşı msj attim o da gel bakalım dedi şimdi nst deyim yoksa için içimi yerdi gecede sancım oldu uyandım zaten inşallah bişey çıkmaz

çok şükür bişey çıkmasın da yanlış alarm olsun :) bende 2 gündür öyle bi ağrım var ki akşamları özellikle gitsem mi diye düşünüyorum ama hiç dinlenmiyorum 7:30 sda kalkıyorum işe geliyorum sonra akşam 10 a kadar hiç oturmuyorum desem yeridir, yatıyorum 11-12 gibi sabaha karşı geçiyor ağrılar o yüzden gitmedim :/

Nst de 2kere 60i geçti sancı onun dışında iyisi doktor bu haftalarda artık böyle yalancı sancılar olur dedi. Yinede ağrın sancin artarsa gel dedi bundan sonra zaten her hafta nst ye giriyormusuz

kızlar benim vücudumda özellikle göbek yanlarımda göğüs çevremde bacaklarımın üst kısmında belimde döküntüler oluştu baya kırmızı kırmızı büyüklükleri farklı en küçüğü nohut kadar,
ilk gebeliğimde de olmuştu ama sadece göğüs çevresinde ama o bundan farklıydı doktorda nemli kalır oralar hamilelikte de çok terliyosunuz ondan demişti krem vermişti, ama doğumdan sonra aşırı terlediğim halde vs hiç tekrarlamadı geblikle birlikte bitmişti, ama bu sefer ki onun ki gibi değil daha yaygın ve büyük, eşim de gebeliğe tepki mi veriyor acaba vücudun yada stresten zona mı oldun falan dedi doktora gitmeli miyim sizce dematolojiye

Nst de 2kere 60i geçti sancı onun dışında iyisi doktor bu haftalarda artık böyle yalancı sancılar olur dedi. Yinede ağrın sancin artarsa gel dedi bundan sonra zaten her hafta nst ye giriyormusuz
kaç haftaydı şimdi sizinki ben nst ye daha girmedim bir sonraki randevuda giricez dedi, sonraki randevuda 17 nisanda 33+6 oluyorum ben

5gun önce gelmiştim 5 gün içinde kilosu aynı çıktı bebeğin. Doktor 5gun kısa süre ultrason öyle küçük süredeki farklılıkları olcmeyebilir sorun yok dedi ama genelde haftada 200gram artış olur bu haftada diyorlardı . Ben daha öncede yazmıştım diyetisyen yüzünden bu hafta full güzel beslenip karbonhidratı kesmistim.iki günde insanın midesi küçülüyor zaten ve yemeği azalttığımı farkettim.Bu günden itibaren çatır çatır simit de ekmekde yicem şeker çıkmadığı sürece yicem ya bu ne.. doğumdan sonra veririm bir daha diyetisyene de gitmicem 12kilo aldım 70 kilo oldum obez muamelesi gordum

Benim sol bacağımın gövdemle birleştiği yerde ağrı oluyor, sanırım sizin tarif ettiğiniz gibi iç kısma da vuruyor ağrı, dış perinal bölgenin sol tarafı ağrıyor komple. Doktora danıştım, pelvik tabanın genişlemeye başlamasından kaynaklı dedi. Bol squat ve hareket önerdi. Pilatese de son ana kadar devam dedi bakalım. Ama pilatese gittiğimin sonrasında 1-2 gün daha rahat oluyorum hep. Evde de çömelme kalkma hareketleri yapmak iyi gelirmiş. Siz yine de doktorunuzla görüşün tabi, herkes için geçerli olmayabilir…

bence de fazla abartı ben 60-62 kilolardan 2 üst üste gebelik ile 1,5 senede 100 e geldim ben bile senin gibi dikkat etmiyorum şuan zaten doğuma kadar alsam alsam kaç daha alabilirim ki 5 kilo alsam max dedim kii doktor bile 40 günde 5 kilo alamazsın dedi vücudun da bi sınırı var, o yüzden bebek kilo alsın yeter şuan ha 100 ha 105 yani sende olsan olsan max 75 olursun bence o kadar da almazsın da doğumdan sonra çok kolay gidiyor zaten sağlıksal bir problem yoksa :)

Şimdi kontrolden çıktım arkadaşlar 35 hafta 2450gr 46cm boyu sezeryan günümü de sordum 38i doldur 39a gir öyle alırız dedi ben korkmuyo değilim sancılardan vs inşallah gününden önce sancılanıp hastane yollarına düşmem

çok iyi herşey yolundaymış :) benimki de 38 bitsin diyecek büyük ihtimalle ben bian önce doğurmak istediğimden çok uzak geliyor 38 bitmesi :) bende korkuyorum sancıdan şuan bile doğuracak gibi hissediyorum bazen ağrıdan

Canım kiloya takılmasana sen 12 kg almışsın 40 kilo alan arkadaşım 1 senede normal kilosuna geri döndü. Tabi ki 40 kilo al demiyorum ama şimdi canımızın istediğini yiyelim yani. Gelmişiz 30 lu haftalarımıza zaten ne kadar kilo alabiliriz ki. 13,5 kg aldım ben ne canım istiyorsa yiyorum ve ben 70 le hamile kaldım düşün :) Zaten doğumdan sonra 10 kg gidecek bebek su eş vs derken. Kalanını da veririz zamanımız var :)

Çok şükür banada çok uzak geliyo 39. hafta korkutuyo beni kendimi hep 38e hazırlamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…