- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.301
neyse en geç 15 mayıs öyle bakalımÇok şükür banada çok uzak geliyo 39. hafta korkutuyo beni kendimi hep 38e hazırlamıştım
En azından belirsizlik yok dimi bunada şükür 39 olduk mu gerisi tamamneyse en geç 15 mayıs öyle bakalımson 10 gün falan hızlı geçiyor :)
5gun önce gelmiştim 5 gün içinde kilosu aynı çıktı bebeğin. Doktor 5gun kısa süre ultrason öyle küçük süredeki farklılıkları olcmeyebilir sorun yok dedi ama genelde haftada 200gram artış olur bu haftada diyorlardı . Ben daha öncede yazmıştım diyetisyen yüzünden bu hafta full güzel beslenip karbonhidratı kesmistim.iki günde insanın midesi küçülüyor zaten ve yemeği azalttığımı farkettim.Bu günden itibaren çatır çatır simit de ekmekde yicem şeker çıkmadığı sürece yicem ya bu ne.. doğumdan sonra veririm bir daha diyetisyene de gitmicem 12kilo aldım 70 kilo oldum obez muamelesi gordum
Çok teşekkür ederim sizede gećmiş olsun hayir miktarını bilmiyorum ama bildiğim şey normalin cok fazla ustunde olduğu 22.haftamdan beri çok fazla bugün geldim kontrole yine sancım çıktı açımma vs yok çok şükür bir daha nstye bağlayacaklar saat 1 buçuk gibi. Sizin kaćınçı haftadan beri fazla? Ne gelisimi nasıl ben 30 haftaligim şuan ama sıpam 32 haftalık ve fazlasıyla iri bebek eğer şeker yoksa zaten bebek iriliğinden dolayı su fazlalığıda olabiliyormuş. Erken dofum riskimiz var bizimCok gecmis o olsun insallah bebeginiz zamaninda gelir. Benim de suyum fazla ve korkuyorum. Su miktariniz ne biliyor musunuz ve kacinci haftadan beri suyunuz fazla
Şimdi kontrolden çıktım arkadaşlar 35 hafta 2450gr 46cm boyu sezeryan günümü de sordum 38i doldur 39a gir öyle alırız dedi ben korkmuyo değilim sancılardan vs inşallah gününden önce sancılanıp hastane yollarına düşmem
Doktor bana 38i doldur dedi bende o zaman yani 39da mı olcak dedim evet dedi emin olmak için sordum bende şuan 35 görünüyo ultrasondaMaşallahbu hesap işi nasıl oluyor acaba 38.haftaya girince 39 dan gün almış oluyorsun diyen de var 38+5 gibi mi olacak acaba
Geç döllenme olmuş bende 33+3 olarak kabul ediyoruz şuan.genelde 34 haftada nst baslatiyormus doktor bazılarında 36da baslatiyormus öyle dedi hemsire
Doktor bana 38i doldur dedi bende o zaman yani 39da mı olcak dedim evet dedi emin olmak için sordum bende şuan 35 görünüyo ultrasonda
hayır yok çok şükür gittiğim hastane hep 32 de başlatıyor zaten. 8 gün sonraya randevu verdi yine takibi sık yapıyorlarmışerken doğum riskiniz var mı ? bana da 34 de başlayacak sonra 36 da kontrolüm olacak 36 dan sonra her hafta gel dedi
Selam arkadaşlarrOmenlove dan hiç haber gelmedi. Ne yaptı acaba
Seninki de artık koca kız oldu zaten annesiSelam arkadaşlarröyle böyle diye diye bende artik 32+2 oldum. Şükür bu günlerime. Bugün tekrar taburcu oldum bizim kiz inat cikti ben ondan daha inat Doktorum ya bayramdan önceki hafta ya da bayramdan sonraki hafta artık aliriz dedi. Devamina zorlarsak kumara girer dedi. Riske atmayiz dedi. Grupta en son doğum benim olucakti ilk benim kiz gelicek gibi. Bende artik alisverise baslicam nerden baslayacagimi bilmiyorum telaşa girdim artik daha umutluyum 23 haftadan beri erken doğumla savasiyoruz o yuzden doktorum ne zaman alalim derse karismayacagim küvezde büyür birazcikta dedi. İyi geldik bugünlere. İnsallah daha doguma kadar hastanede yatmak zorunda kalmam. O kadar bunaldim ki artik hastanede maddi manevi tükendik. Sonu güzel bitecek insallah hikayemizin. Bugün taburuc etmeden bakti bebege giden kan akisi iyiydi Nst de agri cikmadi tansiyonda 12/7 cikinca hadi taburcu dedi cok sevindim tek sikintim grip oldum nefes alamiyorum, öksürmektende goguslerim agriyor artik. Hastane ortaminda kaptim şifayi. Cok mutluyum ama
Bence doktorunu bilgilendir her ihtimale karşıkızlar benim vücudumda özellikle göbek yanlarımda göğüs çevremde bacaklarımın üst kısmında belimde döküntüler oluştu baya kırmızı kırmızı büyüklükleri farklı en küçüğü nohut kadar,
ilk gebeliğimde de olmuştu ama sadece göğüs çevresinde ama o bundan farklıydı doktorda nemli kalır oralar hamilelikte de çok terliyosunuz ondan demişti krem vermişti, ama doğumdan sonra aşırı terlediğim halde vs hiç tekrarlamadı geblikle birlikte bitmişti, ama bu sefer ki onun ki gibi değil daha yaygın ve büyük, eşim de gebeliğe tepki mi veriyor acaba vücudun yada stresten zona mı oldun falan dedi doktora gitmeli miyim sizce dematolojiye
yazdım bakalım gebelikle alakalı mı dematolojiye mi gidelim diye ne diyecekBence doktorunu bilgilendir her ihtimale karşı
Çok tşk ederim ben de aslında başlamak istiyorum biraz egzersize ama 36dan önce yapmayım en iyisi dedim erken doğum korkusu var ama biliyorum 39dan aşağı gelmicek bebek ama yinede o korku yiyor içimi..Benim sol bacağımın gövdemle birleştiği yerde ağrı oluyor, sanırım sizin tarif ettiğiniz gibi iç kısma da vuruyor ağrı, dış perinal bölgenin sol tarafı ağrıyor komple. Doktora danıştım, pelvik tabanın genişlemeye başlamasından kaynaklı dedi. Bol squat ve hareket önerdi. Pilatese de son ana kadar devam dedi bakalım. Ama pilatese gittiğimin sonrasında 1-2 gün daha rahat oluyorum hep. Evde de çömelme kalkma hareketleri yapmak iyi gelirmiş. Siz yine de doktorunuzla görüşün tabi, herkes için geçerli olmayabilir…
Sağlık sorunum yok şükür gerçekten bazen doktorlar diyetisyenler abartıyor yabence de fazla abartı ben 60-62 kilolardan 2 üst üste gebelik ile 1,5 senede 100 e geldim ben bile senin gibi dikkat etmiyorum şuan zaten doğuma kadar alsam alsam kaç daha alabilirim ki 5 kilo alsam max dedim kii doktor bile 40 günde 5 kilo alamazsın dedi vücudun da bi sınırı var, o yüzden bebek kilo alsın yeter şuan ha 100 ha 105 yani sende olsan olsan max 75 olursun bence o kadar da almazsın da doğumdan sonra çok kolay gidiyor zaten sağlıksal bir problem yoksa :)
Ay yok benim takilmam direk normal doğumla alakali işte kilon fazla olursa zorlanirsin normal doğum için şunu yap bunu yap Allah'ım inşallah normal doğum yapabilirim herkes sezeryan icin üstüme geliyor ailedeCanım kiloya takılmasana sen 12 kg almışsın 40 kilo alan arkadaşım 1 senede normal kilosuna geri döndü. Tabi ki 40 kilo al demiyorum ama şimdi canımızın istediğini yiyelim yani. Gelmişiz 30 lu haftalarımıza zaten ne kadar kilo alabiliriz ki. 13,5 kg aldım ben ne canım istiyorsa yiyorum ve ben 70 le hamile kaldım düşün :) Zaten doğumdan sonra 10 kg gidecek bebek su eş vs derken. Kalanını da veririz zamanımız var :)
Senden iyi haberler gelince oturduğum yerden nefes alıyorum çok seviniyorum Allah'a şükür inşallah saglikla kucaklicaksin şu cimcimeyi bizde seni artık insanlara bakın ne güzel örnekler var diye anlaticazSelam arkadaşlarröyle böyle diye diye bende artik 32+2 oldum. Şükür bu günlerime. Bugün tekrar taburcu oldum bizim kiz inat cikti ben ondan daha inat Doktorum ya bayramdan önceki hafta ya da bayramdan sonraki hafta artık aliriz dedi. Devamina zorlarsak kumara girer dedi. Riske atmayiz dedi. Grupta en son doğum benim olucakti ilk benim kiz gelicek gibi. Bende artik alisverise baslicam nerden baslayacagimi bilmiyorum telaşa girdim artik daha umutluyum 23 haftadan beri erken doğumla savasiyoruz o yuzden doktorum ne zaman alalim derse karismayacagim küvezde büyür birazcikta dedi. İyi geldik bugünlere. İnsallah daha doguma kadar hastanede yatmak zorunda kalmam. O kadar bunaldim ki artik hastanede maddi manevi tükendik. Sonu güzel bitecek insallah hikayemizin. Bugün taburuc etmeden bakti bebege giden kan akisi iyiydi Nst de agri cikmadi tansiyonda 12/7 cikinca hadi taburcu dedi cok sevindim tek sikintim grip oldum nefes alamiyorum, öksürmektende goguslerim agriyor artik. Hastane ortaminda kaptim şifayi. Cok mutluyum ama
ayy maşallah sağlıkla gelsin inşallah bende bi gün alsam rahatlıcamBizimde günümüz belli oldu 35. Hafta 2540 Gr olmuş büyümüş maşallah kizcemerken gelmek istemezse 28 nisana gün aldık hayırlısıyla tam 38 bitimi oluyor
çok sevindim sağlıkla gelsin benim de şuan 32+3 bayramdan öncesi de sonrası da gayet güzel bayram sonrasında zaten 37 ye girmiş oluyosun hiç sıkıntı olmaz :)Selam arkadaşlarröyle böyle diye diye bende artik 32+2 oldum. Şükür bu günlerime. Bugün tekrar taburcu oldum bizim kiz inat cikti ben ondan daha inat Doktorum ya bayramdan önceki hafta ya da bayramdan sonraki hafta artık aliriz dedi. Devamina zorlarsak kumara girer dedi. Riske atmayiz dedi. Grupta en son doğum benim olucakti ilk benim kiz gelicek gibi. Bende artik alisverise baslicam nerden baslayacagimi bilmiyorum telaşa girdim artik daha umutluyum 23 haftadan beri erken doğumla savasiyoruz o yuzden doktorum ne zaman alalim derse karismayacagim küvezde büyür birazcikta dedi. İyi geldik bugünlere. İnsallah daha doguma kadar hastanede yatmak zorunda kalmam. O kadar bunaldim ki artik hastanede maddi manevi tükendik. Sonu güzel bitecek insallah hikayemizin. Bugün taburuc etmeden bakti bebege giden kan akisi iyiydi Nst de agri cikmadi tansiyonda 12/7 cikinca hadi taburcu dedi cok sevindim tek sikintim grip oldum nefes alamiyorum, öksürmektende goguslerim agriyor artik. Hastane ortaminda kaptim şifayi. Cok mutluyum ama
İşte bendede tam olarak böyle oldu5gun önce gelmiştim 5 gün içinde kilosu aynı çıktı bebeğin. Doktor 5gun kısa süre ultrason öyle küçük süredeki farklılıkları olcmeyebilir sorun yok dedi ama genelde haftada 200gram artış olur bu haftada diyorlardı . Ben daha öncede yazmıştım diyetisyen yüzünden bu hafta full güzel beslenip karbonhidratı kesmistim.iki günde insanın midesi küçülüyor zaten ve yemeği azalttığımı farkettim.Bu günden itibaren çatır çatır simit de ekmekde yicem şeker çıkmadığı sürece yicem ya bu ne.. doğumdan sonra veririm bir daha diyetisyene de gitmicem 12kilo aldım 70 kilo oldum obez muamelesi gordum
Maşallah canım iyi ilerledin bugüne kadar . Doktoru dinlemek en iyisi içini ferah tut. Ufaktan da başlaartık hepimiz üç-beş bi'şeyler aldık çoğumuzun bitti belki alışverişi.sağlıkla gelsin minnoş.bende bu aralar camasırları yıkamaya başlicam Allah nâsip ederseSelam arkadaşlarröyle böyle diye diye bende artik 32+2 oldum. Şükür bu günlerime. Bugün tekrar taburcu oldum bizim kiz inat cikti ben ondan daha inat Doktorum ya bayramdan önceki hafta ya da bayramdan sonraki hafta artık aliriz dedi. Devamina zorlarsak kumara girer dedi. Riske atmayiz dedi. Grupta en son doğum benim olucakti ilk benim kiz gelicek gibi. Bende artik alisverise baslicam nerden baslayacagimi bilmiyorum telaşa girdim artik daha umutluyum 23 haftadan beri erken doğumla savasiyoruz o yuzden doktorum ne zaman alalim derse karismayacagim küvezde büyür birazcikta dedi. İyi geldik bugünlere. İnsallah daha doguma kadar hastanede yatmak zorunda kalmam. O kadar bunaldim ki artik hastanede maddi manevi tükendik. Sonu güzel bitecek insallah hikayemizin. Bugün taburuc etmeden bakti bebege giden kan akisi iyiydi Nst de agri cikmadi tansiyonda 12/7 cikinca hadi taburcu dedi cok sevindim tek sikintim grip oldum nefes alamiyorum, öksürmektende goguslerim agriyor artik. Hastane ortaminda kaptim şifayi. Cok mutluyum ama
Evet ya siz bana yazmistinizİşte bendede tam olarak böyle oldubebeğim dikkat ettiğimden beri hiç güzel kilo almıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?