2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Seninki de artık koca kız oldu zaten annesi Şaka bi yana çok sevindim senin adına, inşallah bir daha sorun yaşamadan kucağına alırsın artık bebeğini
Amin canim benim insallaah çok şımardı benim ki. Onunla konusurken diyorum ki sen çok şımardın, tüm şımarma haklarını karnimda kullandin diyorum
@ankazmrt0 canim ya Allah razi olsun biliyorum iyi haber verdigimde hepiniz bi rahatliyorsunzu kötü haber alinca zaten buralardan uzaklasiyorum denicem canim oksuruk icin sagol.
çok sevindim sağlıkla gelsin benim de şuan 32+3 bayramdan öncesi de sonrası da gayet güzel bayram sonrasında zaten 37 ye girmiş oluyosun hiç sıkıntı olmaz :)
zaten doktorum ne derse o canim, riske atmicam. Kumar oynamak olur dedi cunku. Hayirlisi artik
başlicam canim liste yapiyorum aklimca, nerden baslayacagimi bilemiyodum dedim en iyisi liste yapayim

Tesekkur ederim ben gecen hafta ögrendim şu an haftam 24+5 im. Ikiz gebelik. Benimkilerde 5 gün veya 1 hafta ilerde cikiyordu simdiye kadar ama en son doktor sen arastirma hastanesine git risklisin dedi. Orasi degerlendirsin dedi. Ben de haftaya gidecehim insallah
Sizin sürec nasil ilerledi nst ye ne zamandan beri giriyorsunuz. Erken dogum riski fazla diye kafamdan atamıyorum. Tatliyi da kestim. Size diyet verdiler mi neler yapiyorsunuz? Bu arada cevabiniz icin de tesekuur ederim.

34+6yız. Bugün 50 cm 2800 gram çıktık. Çatı muayenesi oldum. Çatım uygun ama son zamanlarda bebek çok iri olursa zorlar son zamanlarda tekrar değerlendirilecek dediler.
Maşallah 4kilo doğuranlar var en son arkadaşım 3.800 doğurdu normal doğum . Çatı muayenesi zor muydu birde Cati icin 37hafta yi uygun gördü bana doktorum. Sizin ki erken mi yapmış yoksa normali bu haftalar mi?

Benimde öyle napsak acaba

Maşallah 4kilo doğuranlar var en son arkadaşım 3.800 doğurdu normal doğum . Çatı muayenesi zor muydu birde Cati icin 37hafta yi uygun gördü bana doktorum. Sizin ki erken mi yapmış yoksa normali bu haftalar mi?
Yarın 35+0 oluyorum yani bilmiyorum 5 haftada ne kadar olur ama 4 kiloya kadar yolu var bence de normalini bilmiyorum ama bende 36 37 diye biliyordum şaşırdım çatı muayenesi deyince. Biraz kasıldım ilk girerken ama girdikten sonra bıraktım kendimi. İlişkiye girmek gibi ama daha çok yanlardaki kemiklere bakmak için parmaklarını çekiyolar sağa sol köşelere kadar o biraz yaktı canımı. Ama sonrası ilişkide yanma olur ya öyle bir sızı kaldı hala. Yarına geçer heralde . Abartıldığı kadar değil yine de.

Süt sağma makinesi philips avent kullanacağım.
Yenidoğan emzik yine aventin soothie modelini ve ultra air modelini aldım.
Bebek arabası prego marka aldım.
Gümüş kapak almadım.

Kızlar cevaplar için teşekkür ederim

Çok sevindim.inşallah sağlıcakla alırsın kucağına. Rabbim yardımcınız olsun. Grip değil alerji de olmuş olabilirsin. Hamilelik alerjiyi tetikliyor. O haftalarda boğaz ağrısı kuruluk hapşırma gibi ben de benzer sorunlar yaşadım.

Şöyle söyliyim 22.haftamdan beri su fazlalığı sebebiyle 2 haftad abirdi kontrölüm. 27.haftadan beri sancım olduğundan beri her hafta nstye bağlanıyorum bugun 3 kere bağlandım işte su fazlalığından dolayı yatış veriyorlwr ama ben kabul etmiyorum onun yerine düzenli takip ediliyorum her hafta ekstra bi durum oldukça acile gidiyorum zaten. Sana tavsiyem cok da takmamaya çalış bak benimde öyle ki hala sancım var şuan ne kadar kalırsa bebekniçerde o kadar iyi. Sekerim çıkmadı benim bebek iriyse kiloluysa gelişimi önden gidiyorsa su fazlalığı olabilir. Ben diyet yapmıyorum yasak olan bir şey yok, sadece istwsemde öyle çok tatlı falan yiyemiyorum zaten. Bak bi arkadaşım 33.haftada dogum yaptı 4 ay oldu bu arada, 2 kilo 50grm kızı o zaman hic küvezde bile kalmadı. Ablam bundann4 yıl önce ikizlere doğum yaptı 20.haftadan beri riski vardı 32de aldılar doğuma kızlar küvezde sadece 2 hafta kaldı o kadar. Sana tavsiyem ağrın vs.olduğunda hiç bejleme hemen git acile ben istanbulda yaşıyorum cemil taşçıoğluna gidiyorum eğitim araştırma okmeydanında, küçücýk bir şeyi bile dikkate alıyorlar peşini bırakmıyorlar öyle söyliyim. O kadar çok ilgililer ki devlet hastanesi olmasına rağmen.

Ne guzel ilgilenmeleri ya. Ben de Istanbul da oturuyorum Marmara egitim arastirmaya gidiyorum ara ara orda vardi bi doktor iyi ilgileniyordu en son farkli birine rastladim cok ilgizisizdi hic memnun kalmadim. Sonra ozele gideyim dedim o da risk almak istemedi arastirmaya git dedi. Insanina denk gelmek gerek gercekten. Kimisi 34. Haftada kuveze giriyor kimisi 32 de girmiyor iste tamamen bebek gelisimi ile alakali. Bu arada size ciger gelistirici igne yapildi mi? Insallah sizinde 35 e kadar gider en az, o zaman artik rahatlar insan. 35 ten sonrasi erken dogum olarak gorülmüyormus

Günaydın arkadaslar bir kaç gündür gruba giremiyorum cok agır grip geçiriyorum bütün vücudum agridan kıriliyo cok fazla ates basmasi oluyo balgam oldugunda öksürükten duramiuorum sersem gibiyim dün doktora gittim antibiyotik agri kesici ve bitkisel öksürük surubu verdi terleyerek atacaksin baska birsey yapamayiz dedi beni fena yapan bazi zamanlarda burnumun tikanmasi sizler neler yapiyorsunuz iyiki cantalarımi hazirlamisim yoksa ayaga kalkacak dermanim yok

Kesinlikle katılıyorum vallah ben hastaneye yatmayı kabul etmediğim için yapılmadı bana iğne vs. Ama ekstra bi durum olursa o halde yapılacakmış söylediklerine göre 1 hafta falan doğumu geciktirebiliyorlarmış o durumda.

Merhabalar bene dün kontrole gittim. NST de sancı çıkıyor. 12 saat arayla 2 doz ciğer geliştirici yapıldı. 33 haftalığız. Sancı olunca ufak açılmalar olurmuş. Benim de dün 1cm açılmam çıktı. İstirahat dedi. İnşallah birkaç hafta daha dururuz.

Merhaba sancıyı hissetmiş miydiniz ? Benimde dün akşamdan beri toplanma gibi sancılarım var belki 25 kez olmuştur bazen 5 dk bazen 10 dk arayla kasıldım. Şuan adet ağrısı gibi bi ağrım var kasılmam yok ama doktorum nst ye çağırdı şuan olmadığı için çıkmayacak sanırım olduğu zaman gitmeliydim

Çok geçmiş olsun ben burun tıkanıklığı yaşadığımda yastığıma bir iki damla nane yağı damlatıyordum iyi geliyordu aklınızda bulunsun çabuk atlatırsınız inşallah

Ben farkında değildim sancın cıkmış dedi. İlk hamileliğimde böyle bişey olmamıştı hiç. Hafif adet sancısı gibi ağrı olunca sancı oluyor. Ben bunlar sancı diyene kadar önemsemmemiştim. Dün 4 kez nst ye bağlandım. 2 sinde belirgin sancı vardı. 2sinde yoktu.Ağrı olduğu zaman gitmenizi tavsiye ederim.

Bizimde günümüz belli oldu 35. Hafta 2540 Gr olmuş büyümüş maşallah kizcem erken gelmek istemezse 28 nisana gün aldık hayırlısıyla tam 38 bitimi oluyor
Maşallah canım benim doktorum 38i doldurmadan gün veremem 39da alırız dedi bende bi umut hep 38den sonra hemen yakın gün verir diye hayal ediyordum ne güzel Mayıs'a kaldık bebeiş beklerse tabi
Dün kontrolüm vardı nstye bağlandığımda aynı şekil toplanmalar sertleşmeler oldu canımda yandı yani hatta rahminde baskı bile hissettim aşağı doğru zorluyodu hareket ederken ama nst normal çıktı sancı vs bi terslik çıkmadı yani artık zaten bebeğim hareket ederken genellikle bu şekilde hareket ediyo

Güzel anneler selam
Herkese keyfle geçen bir haftasonu diliyorum

Bebek şampuanı, losyonu, vücut yağı, pişik kremi, yeni doğan pamuk, ıslak mendil, bebek bezi, marka tercihleriniz neler oldu acaba ?

Birde sutlaacc canım yalnış hatırlamıyorsam sendin, instada temiz içerikli ürünlerin paylaşımını yapan bir hesap vardı söylemiştin, rica etsem tekrar yazabilir misin. Mühendisoğlu değildi ama başka bir hesaptı diye hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…