- 8 Haziran 2022
- 532
- 898
- 23
- 34
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.321
Amin canim benim insallaahSeninki de artık koca kız oldu zaten annesiŞaka bi yana çok sevindim senin adına, inşallah bir daha sorun yaşamadan kucağına alırsın artık bebeğini
zaten doktorum ne derse o canim, riske atmicam. Kumar oynamak olur dedi cunku. Hayirlisi artikçok sevindim sağlıkla gelsin benim de şuan 32+3 bayramdan öncesi de sonrası da gayet güzel bayram sonrasında zaten 37 ye girmiş oluyosun hiç sıkıntı olmaz :)
başlicam canim liste yapiyorum aklimca, nerden baslayacagimi bilemiyodum dedim en iyisi liste yapayimMaşallah canım iyi ilerledin bugüne kadar . Doktoru dinlemek en iyisi içini ferah tut. Ufaktan da başlaartık hepimiz üç-beş bi'şeyler aldık çoğumuzun bitti belki alışverişi.sağlıkla gelsin minnoş.bende bu aralar camasırları yıkamaya başlicam Allah nâsip ederse
Tesekkur ederim ben gecen hafta ögrendim şu an haftam 24+5 im. Ikiz gebelik. Benimkilerde 5 gün veya 1 hafta ilerde cikiyordu simdiye kadar ama en son doktor sen arastirma hastanesine git risklisin dedi. Orasi degerlendirsin dedi. Ben de haftaya gidecehim insallahÇok teşekkür ederim sizede gećmiş olsun hayir miktarını bilmiyorum ama bildiğim şey normalin cok fazla ustunde olduğu 22.haftamdan beri çok fazla bugün geldim kontrole yine sancım çıktı açımma vs yok çok şükür bir daha nstye bağlayacaklar saat 1 buçuk gibi. Sizin kaćınçı haftadan beri fazla? Ne gelisimi nasıl ben 30 haftaligim şuan ama sıpam 32 haftalık ve fazlasıyla iri bebek eğer şeker yoksa zaten bebek iriliğinden dolayı su fazlalığıda olabiliyormuş. Erken dofum riskimiz var bizim
Maşallah34+6yız. Bugün 50 cm2800 gram çıktık. Çatı muayenesi oldum. Çatım uygun ama son zamanlarda bebek çok iri olursa zorlar son zamanlarda tekrar değerlendirilecek dediler.
benim de 37 de olacakmış çatı muayenesi ama ben belki olmam normal doğum istemiyorum gibiMaşallah4kilo doğuranlar var en son arkadaşım 3.800 doğurdu normal doğum . Çatı muayenesi zor muydu birde Cati icin 37hafta yi uygun gördü bana doktorum. Sizin ki erken mi yapmış yoksa normali bu haftalar mi?
Benimde öyle napsak acabaBenim iki göğüs ucumda da kahverengi kabuk var kaldırsam altı yaraymış da canım yancakmış gibi duruyo sanki. Acaba bu lansinohu ben doğumdan önce sürmeye mi başlasam ya da o kabuklar nasıl gidicek fikriniz var kı? Bebek süt içerken direkt kopup boğazına kaçıcak gibi duruyo
Valla bi dahaki kontrole kadar dokunmıycam doktora sorucam hem 35 haftalık olmuş olucam belki lansinoh sürmeye başlarım yumuşatır diye düşünüyorumBenimde öyle napsak acaba
Yarın 35+0 oluyorum yani bilmiyorum 5 haftada ne kadar olur ama 4 kiloya kadar yolu var bence deMaşallah4kilo doğuranlar var en son arkadaşım 3.800 doğurdu normal doğum . Çatı muayenesi zor muydu birde Cati icin 37hafta yi uygun gördü bana doktorum. Sizin ki erken mi yapmış yoksa normali bu haftalar mi?
Lansinoh aldım ben . Bebek arabasında mamas papas strada modelini tercih ettik kullanan bir arkadaşımda da denedim onlarda memnun kalmış bizde sevdik. Yeni doğan emzikde Philips avent aldık. Gümüş kapak da e bebekten aldım silver mom di sanirim bunlar bizim tercihimizi
Anne,sütü toplayıcısı almadım ne oldğnu bilmiyorm
Emzik biberon almayacam kullanmayı düşünmüyorum.
Bebekarabası hediye yıllar evel alınmıi marka bilmiyorm normal bi araba
Gümüş kapal bence hepsi aynı görevi görüyor bende almayı düşünüyorum e bebekten
anne sütü toplayıcı almadım ben süt sağma makinesi lansinoh almıştım gayet de memnun kaldım
phlips avent aldım kızıma da doğmadan almıştım, 2 li satılıyor 4 tane almıştım kızıma 3 ayda 1 değiştiriyorum, 1 yaşına kadar götürüyor, oğluma da aynı şekilde aldım şimdi,
bebek arabası travel sistem kanz d go almıştık ama şimdi bebek 2 olunca 1 tanede hamilton R1 aldık kesinlikle kabin boy bebek arabası alın bir tane de içine puset alın ben şimdi olsa travel sistem almazdım çok hantal,
gümüş kapak değil ama göğüs kalkanı philips avent kullandım ondan da çok memnun kaldım zaten 15 gün falan ihtiyacım oldu sonra gerek olmadı,
geçen yıl ilk doğumumu yaptığımdan çok yeni daha tecrübelerim güncelbu yıl da aynı şekilde yapıcam bakalım :)
Süt sağma makinesi philips avent kullanacağım.
Yenidoğan emzik yine aventin soothie modelini ve ultra air modelini aldım.
Bebek arabası prego marka aldım.
Gümüş kapak almadım.
Çok sevindim.inşallah sağlıcakla alırsın kucağına. Rabbim yardımcınız olsun. Grip değil alerji de olmuş olabilirsin. Hamilelik alerjiyi tetikliyor. O haftalarda boğaz ağrısı kuruluk hapşırma gibi ben de benzer sorunlar yaşadım.Selam arkadaşlarröyle böyle diye diye bende artik 32+2 oldum. Şükür bu günlerime. Bugün tekrar taburcu oldum bizim kiz inat cikti ben ondan daha inat Doktorum ya bayramdan önceki hafta ya da bayramdan sonraki hafta artık aliriz dedi. Devamina zorlarsak kumara girer dedi. Riske atmayiz dedi. Grupta en son doğum benim olucakti ilk benim kiz gelicek gibi. Bende artik alisverise baslicam nerden baslayacagimi bilmiyorum telaşa girdim artik daha umutluyum 23 haftadan beri erken doğumla savasiyoruz o yuzden doktorum ne zaman alalim derse karismayacagim küvezde büyür birazcikta dedi. İyi geldik bugünlere. İnsallah daha doguma kadar hastanede yatmak zorunda kalmam. O kadar bunaldim ki artik hastanede maddi manevi tükendik. Sonu güzel bitecek insallah hikayemizin. Bugün taburuc etmeden bakti bebege giden kan akisi iyiydi Nst de agri cikmadi tansiyonda 12/7 cikinca hadi taburcu dedi cok sevindim tek sikintim grip oldum nefes alamiyorum, öksürmektende goguslerim agriyor artik. Hastane ortaminda kaptim şifayi. Cok mutluyum ama
Şöyle söyliyim 22.haftamdan beri su fazlalığı sebebiyle 2 haftad abirdi kontrölüm. 27.haftadan beri sancım olduğundan beri her hafta nstye bağlanıyorum bugun 3 kere bağlandım işte su fazlalığından dolayı yatış veriyorlwr ama ben kabul etmiyorum onun yerine düzenli takip ediliyorum her hafta ekstra bi durum oldukça acile gidiyorum zaten. Sana tavsiyem cok da takmamaya çalış bak benimde öyle ki hala sancım var şuan ne kadar kalırsa bebekniçerde o kadar iyi. Sekerim çıkmadı benim bebek iriyse kiloluysa gelişimi önden gidiyorsa su fazlalığı olabilir. Ben diyet yapmıyorum yasak olan bir şey yok, sadece istwsemde öyle çok tatlı falan yiyemiyorum zaten. Bak bi arkadaşım 33.haftada dogum yaptı 4 ay oldu bu arada, 2 kilo 50grm kızı o zaman hic küvezde bile kalmadı. Ablam bundann4 yıl önce ikizlere doğum yaptı 20.haftadan beri riski vardı 32de aldılar doğuma kızlar küvezde sadece 2 hafta kaldı o kadar. Sana tavsiyem ağrın vs.olduğunda hiç bejleme hemen git acile ben istanbulda yaşıyorum cemil taşçıoğluna gidiyorum eğitim araştırma okmeydanında, küçücýk bir şeyi bile dikkate alıyorlar peşini bırakmıyorlar öyle söyliyim. O kadar çok ilgililer ki devlet hastanesi olmasına rağmen.Tesekkur ederim ben gecen hafta ögrendim şu an haftam 24+5 im. Ikiz gebelik. Benimkilerde 5 gün veya 1 hafta ilerde cikiyordu simdiye kadar ama en son doktor sen arastirma hastanesine git risklisin dedi. Orasi degerlendirsin dedi. Ben de haftaya gidecehim insallah
Sizin sürec nasil ilerledi nst ye ne zamandan beri giriyorsunuz. Erken dogum riski fazla diye kafamdan atamıyorum. Tatliyi da kestim. Size diyet verdiler mi neler yapiyorsunuz? Bu arada cevabiniz icin de tesekuur ederim.
Ne guzel ilgilenmeleri ya. Ben de Istanbul da oturuyorum Marmara egitim arastirmaya gidiyorum ara ara orda vardi bi doktor iyi ilgileniyordu en son farkli birine rastladim cok ilgizisizdi hic memnun kalmadim. Sonra ozele gideyim dedim o da risk almak istemedi arastirmaya git dedi. Insanina denk gelmek gerek gercekten. Kimisi 34. Haftada kuveze giriyor kimisi 32 de girmiyor iste tamamen bebek gelisimi ile alakali. Bu arada size ciger gelistirici igne yapildi mi? Insallah sizinde 35 e kadar gider en az, o zaman artik rahatlar insan. 35 ten sonrasi erken dogum olarak gorülmüyormusŞöyle söyliyim 22.haftamdan beri su fazlalığı sebebiyle 2 haftad abirdi kontrölüm. 27.haftadan beri sancım olduğundan beri her hafta nstye bağlanıyorum bugun 3 kere bağlandım işte su fazlalığından dolayı yatış veriyorlwr ama ben kabul etmiyorum onun yerine düzenli takip ediliyorum her hafta ekstra bi durum oldukça acile gidiyorum zaten. Sana tavsiyem cok da takmamaya çalış bak benimde öyle ki hala sancım var şuan ne kadar kalırsa bebekniçerde o kadar iyi. Sekerim çıkmadı benim bebek iriyse kiloluysa gelişimi önden gidiyorsa su fazlalığı olabilir. Ben diyet yapmıyorum yasak olan bir şey yok, sadece istwsemde öyle çok tatlı falan yiyemiyorum zaten. Bak bi arkadaşım 33.haftada dogum yaptı 4 ay oldu bu arada, 2 kilo 50grm kızı o zaman hic küvezde bile kalmadı. Ablam bundann4 yıl önce ikizlere doğum yaptı 20.haftadan beri riski vardı 32de aldılar doğuma kızlar küvezde sadece 2 hafta kaldı o kadar. Sana tavsiyem ağrın vs.olduğunda hiç bejleme hemen git acile ben istanbulda yaşıyorum cemil taşçıoğluna gidiyorum eğitim araştırma okmeydanında, küçücýk bir şeyi bile dikkate alıyorlar peşini bırakmıyorlar öyle söyliyim. O kadar çok ilgililer ki devlet hastanesi olmasına rağmen.
Kesinlikle katılıyorum vallah ben hastaneye yatmayı kabul etmediğim için yapılmadı bana iğne vs. Ama ekstra bi durum olursa o halde yapılacakmış söylediklerine göre 1 hafta falan doğumu geciktirebiliyorlarmış o durumda.Ne guzel ilgilenmeleri ya. Ben de Istanbul da oturuyorum Marmara egitim arastirmaya gidiyorum ara ara orda vardi bi doktor iyi ilgileniyordu en son farkli birine rastladim cok ilgizisizdi hic memnun kalmadim. Sonra ozele gideyim dedim o da risk almak istemedi arastirmaya git dedi. Insanina denk gelmek gerek gercekten. Kimisi 34. Haftada kuveze giriyor kimisi 32 de girmiyor iste tamamen bebek gelisimi ile alakali. Bu arada size ciger gelistirici igne yapildi mi? Insallah sizinde 35 e kadar gider en az, o zaman artik rahatlar insan. 35 ten sonrasi erken dogum olarak gorülmüyormus
Merhaba sancıyı hissetmiş miydiniz ? Benimde dün akşamdan beri toplanma gibi sancılarım var belki 25 kez olmuştur bazen 5 dk bazen 10 dk arayla kasıldım. Şuan adet ağrısı gibi bi ağrım var kasılmam yok ama doktorum nst ye çağırdı şuan olmadığı için çıkmayacak sanırım olduğu zaman gitmeliydimMerhabalar bene dün kontrole gittim. NST de sancı çıkıyor. 12 saat arayla 2 doz ciğer geliştirici yapıldı. 33 haftalığız. Sancı olunca ufak açılmalar olurmuş. Benim de dün 1cm açılmam çıktı. İstirahat dedi. İnşallah birkaç hafta daha dururuz.
Çok geçmiş olsun ben burun tıkanıklığı yaşadığımda yastığıma bir iki damla nane yağı damlatıyordum iyi geliyordu aklınızda bulunsun çabuk atlatırsınız inşallahGünaydın arkadaslar bir kaç gündür gruba giremiyorum cok agır grip geçiriyorum bütün vücudum agridan kıriliyo cok fazla ates basmasi oluyo balgam oldugunda öksürükten duramiuorum sersem gibiyim dün doktora gittim antibiyotik agri kesici ve bitkisel öksürük surubu verdi terleyerek atacaksin baska birsey yapamayiz dedi beni fena yapan bazi zamanlarda burnumun tikanmasi sizler neler yapiyorsunuz iyiki cantalarımi hazirlamisim yoksa ayaga kalkacak dermanim yok
Ben farkında değildim sancın cıkmış dedi. İlk hamileliğimde böyle bişey olmamıştı hiç. Hafif adet sancısı gibi ağrı olunca sancı oluyor. Ben bunlar sancı diyene kadar önemsemmemiştim. Dün 4 kez nst ye bağlandım. 2 sinde belirgin sancı vardı. 2sinde yoktu.Ağrı olduğu zaman gitmenizi tavsiye ederim.Merhaba sancıyı hissetmiş miydiniz ? Benimde dün akşamdan beri toplanma gibi sancılarım var belki 25 kez olmuştur bazen 5 dk bazen 10 dk arayla kasıldım. Şuan adet ağrısı gibi bi ağrım var kasılmam yok ama doktorum nst ye çağırdı şuan olmadığı için çıkmayacak sanırım olduğu zaman gitmeliydim
Maşallah canım benim doktorum 38i doldurmadan gün veremem 39da alırız dedi bende bi umut hep 38den sonra hemen yakın gün verir diye hayal ediyordum ne güzel Mayıs'a kaldık bebeiş beklerse tabiBizimde günümüz belli oldu 35. Hafta 2540 Gr olmuş büyümüş maşallah kizcemerken gelmek istemezse 28 nisana gün aldık hayırlısıyla tam 38 bitimi oluyor
Dün kontrolüm vardı nstye bağlandığımda aynı şekil toplanmalar sertleşmeler oldu canımda yandı yani hatta rahminde baskı bile hissettim aşağı doğru zorluyodu hareket ederken ama nst normal çıktı sancı vs bi terslik çıkmadı yani artık zaten bebeğim hareket ederken genellikle bu şekilde hareket ediyoMerhaba sancıyı hissetmiş miydiniz ? Benimde dün akşamdan beri toplanma gibi sancılarım var belki 25 kez olmuştur bazen 5 dk bazen 10 dk arayla kasıldım. Şuan adet ağrısı gibi bi ağrım var kasılmam yok ama doktorum nst ye çağırdı şuan olmadığı için çıkmayacak sanırım olduğu zaman gitmeliydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?