2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Grupta herkeste es zamanli olarak ayni seyler oluyor hemen hemen. Benim de adet agrim olmustu gecen sefer cok fenaydi. Ve ben hamileligimin basindan beri ilk defa adet agrisini yasadim. Korkmadim ama aci duydum epey. Zaten uzanip dinlenince gecti. Dr a sordum normal dedi. Eger ritmik sekilde devam ederse uyutmayan sancilar seklinde o zaman dogum sancisi demektir dedi. Uzanmayla dinlenmeyle gecmiyor gercek dogum sancisi

Ben iki dogum yasadigim icin dogum sancimi biliyorum ve bana gelenler cidden dogum sancisina benziyor. Önceden kasılma olurdu ama agri olmazdi. Simdi kasılmayla beraber alt kısma doğru ağrı giriyor. Ama düzenli degil tabi. Bu sancılar da açilmaya sebep olabilir. 17 nisanda kontrolüm var belki aciklik olusabilir o zamana kadar. 37 hafta bitecek o gün. Doktorum dogum hakkinda şu zaman olabilit der büyük ihtimal. Çunkü oğlumda öyle demisti. 1 haftaya doğar dedi. Tam 1 hafta doldu doğdu. Hiç bekletmedi beni. Insallah bu da öyle olur. Seviniyorum ben sancı girdikçe. Çunkü ilk bebeg 42 hafta dolunca dogdu ve çok bekletti çok stres oldum. Daha da dogmuyordu suni sanci takti o mahvetti beni. Insanin kendi sancisinin olmasi çok güzel birsey

Bende gittim benimde sancım çıkmadı zaten nst deysen hissetmedim suyum fazlalaşmış yine sanırım kasılmalarım o yüzdenmiş. Bidaha ağrım çok olduğunda hemen gidicem

Sanırım son haftalar böyle diken üstünde geçecek

Sanırım son haftalar böyle diken üstünde geçecek
Galiba öyle 1hafta daha beklemeyi hiç düşünmüyordum aslında ama yapacak bişey yok doktor nst normal demişti ama netten baktığımda ve bi önceki nst ile karşılaştırdığımda düzensiz ufak sancılar olduğunu anladım önemsencek bişey olsa doktor söylerdi sanırım nstde bu sefer zaten o kasılmalar aşağı doğru zorlaması o baskılar vardı

Zaten sürekliliği olmuyor bendekiler dinlenirken de başlayıp bitiyo kendi kendine. O yüzden takılmadım ama yinede sordum doktoruma. 3 kiloya yakın olmuşuz zaten çok normal artık ağırlık artmış.

Hareketli bir hayatınız mı var? Normal doğum için soruyorum.

Normalde inanmıyordum ama sanki artık inanıyorum. Bebeğin kafası bugün yukarıda yanlardaydı hep ve midem cayır cayır yanıyor. Saç sürtündükçe mide yanması olduguna artık inanıyorum galiba.

Hareketli bir hayatınız mı var? Normal doğum için soruyorum.
Evet öğretmenim hem de matematik . Oturarak ders anlatilmiyor maalesef matematikte. Gerci izne ayrildim bu sefer de evdeki 3 yasindaki oglum sürekli ilgi istiyor. Fazla oturmuyorum. Ogluma hamileyken 37. Haftaya kadar calismistim belki ondan dolayi erken oldu

Normalde inanmıyordum ama sanki artık inanıyorum. Bebeğin kafası bugün yukarıda yanlardaydı hep ve midem cayır cayır yanıyor. Saç sürtündükçe mide yanması olduguna artık inanıyorum galiba.
Hıçkırığını takip edin isterseniz benim hep alt tarafta oluyor anlıyorum kafası aşağıda

Benim haftalardır karnım semsert oluyor hatta bazen gece uykudan taş gibi olmuş bir karınla uyanıyorum doktor sertlesme toplanma sık olursa gel dedi gittim bişey çıkmadı. Bu gece yine bir uyandım sanki karnımın içine taş yigmislar gibi. Ama daha dün randevumu erkene çekip sancılar yüzünden kontrole girdim nst ye girdiğim için artık takılmiyorum .bir arkadaşım bana sertleşme toplanma çok oluyordu sancı çikti dedi ama benim nerdeyse 29-30lardan beri böyle bı anda taş gibi oluyor.

Kizlar şimdi bana doktor haftaya gel sonra her hafta nst ye girceksin dedi. Peki bu rutin nst donemlerinde gitmişken ultrasonla da bakıyorlar mi?

Ben gittiğimde muayeneden önce nst ye alıyorlar. Sonra rutin muayene ultrasonla yapılıyor.

Tabi önce nst giriyorum ben sonucumu alıp muayeneye giriyorum ultrason ile bakıyor çünkü bu haftalarda bebeğin gelişimi ve su miktarı da önemli

Kızlar sizde de yorgunluk uyku hali oluyor mu 34+2 deyim böyle tatlı bi yorgunluk ardından uykum geliyo yirmi dk uyusam yetiyo halbuki evde yorulmuyorum bi iş de yapasım gelmiyor ama çok huzurlu oluyo uyumak eşim de diyo ki son uykuların uyu bakalım diyip gülüyo geceleri uykuya dalmakta sıkıntılıyım ama

Ya herkes yazmış ağrı durumunu benim de ağrılarım çok fazla ve kasık bölgemde baskı oluyor yatarken daha çok oluyor yatamıyorum resmen ağrıdan bebek toplanır gibi oluyo karnımda 1 haftadır çok daha fazla olmaya başladı ama hiç dinlenmiyorum günde 1 saat gidiş 1 saat dönüş işe giderken araba kullanıyorum eşim de dinlenmiyorsun araba kullanıyorsun ondan oluyo diyor doktorum da normal dedi geçen cumartesi kontrolde ama ilk gebelikte böyle ağrı vs hiç hissetmedim bende gitsem mi acaba nts ye diye düşünüyorum 32+4 bugün 17 Nisan da kontrolüm bilmiyorum gitsem mi normal bi ağrı gibi de değil

haftamız hatta günümüz aynı benim bu kadar ağrım olmuyo iki hafta önce çatı ağrım oluyodu o da bebek döndüğü içinmiş magnezyum kullandım geçti bu aralar yorgunluk dışında iyiyim doktoruna git bence en azından için rahat olur riske atmaya gerek yok

Ben magnezyum 2 aydır kullanıyorum doktor normal diyor hatta maden suyu iç hergün dedi günde 1 maden suyu da içiyorum üstüne daha ama magnezyumdan değil gibi bu sancılar bi değişik karın ağrısı gibi adet sancısı gibi oluyor kasıktaki baskı sanki bebek aşağıdan çıkacak gibi oluyor yarın da böyle olursa gidicem bende

anladım o yüzden erken geliyor 40'ı tamamlamıyor sizin doğumlar. ilkinde zaten sancı açılma süresi de uzun sürermiş sonraki doğumlar daha çabuk olurmuş öyle diyorlar.
Hıçkırığını takip edin isterseniz benim hep alt tarafta oluyor anlıyorum kafası aşağıda
benim de genelde aşağıda oluyor ama bugün hıçkırdığında göbek çukurunun sağında üstteydi doğum yaklaşsa da yeri iyice daralana kadar pozisyon değiştiriyorlar.

evet beni de 2 hafta sonra çağırdı 37.haftamda. ultrason+nst ile ilerleyeceğiz sonra her hafta görüşeceğiz dedi.

Ben böyleyim ama yatamıyorum ki midem sürekli ekşiyo ve yanıyor uyurken uzanamıyorum hep dik otırmam gerekiyo. Bana hamileliğin en skntılı tarsfı ne diye sorarlarsa kesinlikle mide problemleri derim dier herşey fasa fiso
Hepimiz Böyleyiz bak bi çoğumuz da bunun için acile gitti doktoruna göründü. Ama için rahat etsin git görün . Geçecek elbet hersey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…