2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Dün gece yastıklarla boğuşurken kabullendim artık bunu birde çocukların okula başlasın öyle bi kardeşleri olsun öyle hamile kal daha rahat edersin diyenlere de vurmak lazım külliyen yalan

Bende geceleri uyuyamiyorum devamlı saga yatmaya calisiyorum ama heryerim ariyo sola dönüyorum sonra tekrar sag düngece kac kere kalktim bilmiyorum kalçama ve sag bacavıma agri giriyo gece yatarken remen kabus oldu
Bol bol sola yatmamız gerekiyor ben artık ne sağa ne sola yatamıyorum bu sorun sadece geceleri oluyo gündüzleri çok rahat yatıp uyuyabiliyorum ama gündüz uyuma imkanım yok okul çocuklar var

Selam kızlar. Benim de kasılma ve sancılarım oluyor. Dün karnım taş gibiydi, bebek de elini ayağını ittirince karnımı yarıyor gibi acıyor. Gerçi ben dün çok yürüdüm gene. Yürüdüğüm günler gerçekten sancım ve kasılmalarım artıyor.

Sağ kalçamda sürekli bir kramp hali, yürürken de ağrıyor. Allah biliyor ya hiç sevmiyorum 3. Trimesteri. Zaten 2. Çocuğu planlarken kara kara son 3 ayı düşünüyordum. Zorluyor artık. Bu cuma nst var benimde.

Bol bol sola yatmamız gerekiyor ben artık ne sağa ne sola yatamıyorum bu sorun sadece geceleri oluyo gündüzleri çok rahat yatıp uyuyabiliyorum ama gündüz uyuma imkanım yok okul çocuklar var
Sola uyuyorum ama benim sipa solda oldugu icin hep düetuyo birde ilk defa dun gece kalcam vebacagim agridi sola devamli yatinca sol tarafim uyusuyo ayni bende yastiklarla bogust resmen

Ben daha yarin 34. Haftaya girecem erken degilmi kasilma icin kalca ve bacak agrilari kasilmami oluyor ben 1 hafta once nst ye girdim hic sancim cikmadi karnim sertlesiyo ama bebekten dolayı diye düsündüm bilemedim

Birebir beni anlatmışsınız bı de üzerine bende nefes sorunu olmaya başladı sanki nefesim kesiliyor gibi.sol kalçam da kramp oluyor. Sahura kadar uyuyamadım 7.30da gözüm açıldı sürekli uyku sorunu yaşıyorum;( dün yine bir arkadaşım bol bol uyu çok ozluceksin dedi ama ben uyuyamıyorum sürekli dönüyorum sağa sola birde bikini bölgesine sancı giriyor. son trimester in olayı bununla sınırlıdır inşallah
;( hergun bı şikayetim var

Şimdi arkadaslar bebgin bir yerde durup sertlik olası sancımı oluyo ben anlamadım bu cuma komtrolüm var tekrar nsty sokacak bakalım ne olacakmesela ben nstdeykende bebis sertlesti ama sanci yada kasilma yok dedi doktor gittigimde soracagım bu konuyu hususi

Alttan muayenede 1cm açıklık ve kısalma da vardı o yüzden erken doğum olabilir dedi. Ağrı,açılma beraber olunca sorun oluyor sanırım.

Bikini bölgesi agrısı bbendeee de var yalnız değilsin . Son trimester eziyet miş hakkaten. Acaba sezeryan ağrıları mı daha kötü son trimester daki Agrılar ve yanmalar mı? Bilen aydınlatabilir mi

Ben daha yarin 34. Haftaya girecem erken degilmi kasilma icin kalca ve bacak agrilari kasilmami oluyor ben 1 hafta once nst ye girdim hic sancim cikmadi karnim sertlesiyo ama bebekten dolayı diye düsündüm bilemedim
Yok bildiğin karnım kasılıyor. Ben 35. Haftayım. Zaten 2 hafta geçtikten sonra her an doğabilirler artık. Şu an yumuş yumuş mesela. Yorulduğum da taş gibi kasılıyor.

Valla yenidoğan dönemine göre şu an prensesler gibi uyuduğumu düşünüyorum benyenidoğan döneminde ben hiç uyuyamamıştım açıkçası. Ben de ilk hamileliğimde son 3 ay uyuyamadığımı düşünüyordum ta ki doğurana kadar. O uykusuzluk hiçbir şeye benzemiyor bence. Tabii her bebek farklıdır.

3. Trimesterde çok ağırlaşıyorsun işte. Hareketler kısıtlanıyor. Artık vücut doğuma hazırlanıyor. Sürekli tuvalete gidiyorsun ve her yerin de ağrıyor. Hamilelik hastalık değil diyenlere ateş atıyor olabilirim gözlerimle valla.

Kızlar selam, bugün 35+4 oldum geçen günlerde yazmıştım doktorum bebek karnında gelişmezse almam gerekecek demişti bana. 2 haftadır sadece 40 gram almış o yüzden bu hafta sezeryan olacağım. Şuan 2060 gram perşembe yada cuma günü sezeryana gireceğim. Çok tedirginim küveze girer mi sizce , 24 saat arayla 4 doz ciğer geliştirici iğne yaptırdım

Bizim akrabanin torununerken dogum yaptı 30. Haftada geldi bebegin cigerlerinde bir sorun yokmuş kendi nefes alabiliyormus ama normal kiloya gelene kadar kuezde kalacak demis doktor

Kızlar merhaba herkese sağlıkla bebişleri kucağına almayı diliyorum, bugün tam 35 haftalık hamileyim, kısmetse 5 mayısta sezeryan doğumum olacak, bir kaç ay önce sağlık ocağında tetanoz aşısı olmuştum, ikinci doz aşı yapmak istediler, birara gebelikte aşıların toplatılma meselesi olunca kadın doğum doktoruma danıştım "biz hastanede doğum icin gerekli önemleri alacağız hiç gerek yok yaptırma" dedi, sağlık ocağının doktoru tekrar sorunca kadin dogum doktorumun söylediğini ilettim ama yaptırmamın gerekli olduğu konusunda ısrarcı, düşünüyorum da ilk hamileliğimde tek doz olmuştum, sizinki nasıl oldu?

Alttan muayenede 1cm açıklık ve kısalma da vardı o yüzden erken doğum olabilir dedi. Ağrı,açılma beraber olunca sorun oluyor sanırım.
Burda sitede okumuştum yine 1cm açıklıkla hamileliğimi epey götürdüm diye inşallah sizinde öyle olcak.rahim boyunuz kac mm çıktı acaba. Bende geçen ptsi özellikle rahim boyumu öğrenmek istiyorum diye alttan baktirmistim ama korkuyorum artık alttan muayenelerdende;(
Bide berbat bir duygusallikla mucadele ediyorum mental olarak hiç iyi değilim. Üstüne bide kagni gibiyim.tek istediğim 36 37 yi göreyim sizin gibi yürüyüşlere baslicam. Çok yürüyenlerin yorumları hep doğuma çok faydası oldu üzerine oluyor.ya bu Insta da kesfette goruyorum kadın 8 9 aylık hamile koşuyor zıplıyor Direk dansı yapıyor doğuma koşarak gidiyor onları görüyorum sonra yataktan gece tuvalete gitmek için verdiğim mücadeleyi düşünüyorum ahhh uhhh Allah'ım yardim et ah şuram tutuldu kasiliyorum nefesim gidiyor sıralamaları sonunda tuvalete gidiyorum

B Ben hiç yaptirmadim bende de durumlar tam tersi oldu kadın doğum doktorum mutlaka iki doz olmalısın dedi ilk doz olcagim zaman aşılar toplatıldı sonra Tekrar gittim sağlık ocağına ordaki aile hekimim ve ebe şantiyede dogurmucaksanz ne gerek var olmayın dedi. Bazi doktorlar ısrarcı bazı dokrorlar olmayın diyor benim gittiğim hastanedeki başka kadın doğum doktoruna gitti arkadaşım onada olmana gerek yok demiş yani değişiyor ben olmadım hala 36haftaya kadar olabilirsin dediler ama olmucam
2kiloyu gördükleri zaman sorun olmuyor demişlerdi banada. Zaten ciğer geliştirici de yapılmış inşallah sağlıkla kucaklarsiniz. Bizede haber verin

Erken doğum riskin mi var senin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…