- 25 Mayıs 2015
- 211
- 304
- 103
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.441
Bende ilkini yaptirdim 2.de toplatildi yaptiramadim . Doktorum 2 .ye cokta gerek yok dedi . Eczaden al yaptir istersen dedi . Etkisi agir oldugu için yaprirmadim bende .ilk cocuk benimkiKızlar merhaba herkese sağlıkla bebişleri kucağına almayı diliyorum, bugün tam 35 haftalık hamileyim, kısmetse 5 mayısta sezeryan doğumum olacak, bir kaç ay önce sağlık ocağında tetanoz aşısı olmuştum, ikinci doz aşı yapmak istediler, birara gebelikte aşıların toplatılma meselesi olunca kadın doğum doktoruma danıştım "biz hastanede doğum icin gerekli önemleri alacağız hiç gerek yok yaptırma" dedi, sağlık ocağının doktoru tekrar sorunca kadin dogum doktorumun söylediğini ilettim ama yaptırmamın gerekli olduğu konusunda ısrarcı, düşünüyorum da ilk hamileliğimde tek doz olmuştum,sizinki nasıl oldu?
MaşaAllah canım yine çok iyi geldin.2 cm aciklikla 9 haftadir gidiyorum canim. Yat hic kalkma wc disinda, duşları ayakta 5 dakikada al. Bunun şeysi yatmak. Yormicaksin kendini
37.haftadan önceki doğumlar prematüre sayılıyor.Sizinki erken doğum olmuyor yaniÇok şükür 37. Haftaya adım attım. Bundan sonra doğarsa prematüre sayiliyor mu acaba . Yani erken dogum sayiliyor mu
O zaman bundan sonra heran gelebilir miniğim. Yalanci sancilarim baya arttı çünkü.37.haftadan önceki doğumlar prematüre sayılıyor.Sizinki erken doğum olmuyor yani
37.hafta degil 37 haftalik olunca premature sayilmiyor artik. Yani 37+ olmaniz lazim. Zaten Allah in izniyle artik saglikli bir sekilde dunyaya gelmis olur gelseler yine de premature olarak gecse de haftasina goreÇok şükür 37. Haftaya adım attım. Bundan sonra doğarsa prematüre sayiliyor mu acaba . Yani erken dogum sayiliyor mu
Ben de sahura kadar uyumayip yine erken saatlerde uyandım . Şuan ne sağda ne solda rahat etti debiliyorum sırt ustu hiç yatilmiyor zaten nefesim kesiliyor. Uyku pozisyonu bulana kadar saatler geçiyor;(Saat 12 de yataga yatip hala uyku pozisyonnu bulamayıp bu saati edip halada bulmus degilim bu son ay nasil gececek
37+ artık prematüre olmuyor her an gelebilir minik :)Çok şükür 37. Haftaya adım attım. Bundan sonra doğarsa prematüre sayiliyor mu acaba . Yani erken dogum sayiliyor mu
Ben de gebelik şekeri için diyet yapıyorum. Neyin yükselttiğini belirlemek gerekiyor. Ekmek tam buğday da olsa yükseltiyor benim şekerimi akşamları salata ve protein şeklinde hafif beslenip bol bol su içince biraz daha düşük çıkıyor. Bir de yemek sonrası ölçümden önce ev içinde hareket ediyordum o zaman da düşüyordu.İyi akşamlar kızlar. 34+3 haftalığım. 50 gr yükleme yaptırmıştım 1.saat 180 cıktı doktorum 100 gr yapmıcam yediklerine dikkat ediceksin tatlı,karbonhidrat falan yok demişti. Şimdi dikkat ediyorum beyaz ekmek,hamur işi,pirinç,patates falan yemiyorum evde ölçüyorum her yemekten sonra fakat özellikle akşamları 150-160 falan cıkıyor bir türlü düşüremedim. Benim gibi olup düşürebilen var mı acaba? Tansiyonum,idrar tahlilim,bebeğin suyu iyi durumda ama yine de inanılmaz endişeleniyorum.
37.haftadan önceki doğumlar prematüre sayılıyor.Sizinki erken doğum olmuyor yani
37 haftanızın bitmesi lazım ondan öncesi prematüre sayılıyor :) benim kızım 37+4 de doğdu acil sezeryan ile 3700 doğdu, doktor 40 haftalık bebek gibi demişti gelişimi tamamlanıyor 37+0-37+1 de de alınabilir dedi :)O zaman bundan sonra heran gelebilir miniğim. Yalanci sancilarim baya arttı çünkü.
herkes park yatak alıyor, bence park yatak alabilirsiniz oda yapmayacaksanız, kademeli olduğundan 1-2 yaşına kadar kullanıyormuş, benim evde 1 sepet beşik 1 anne yanı ahşap beşik bir de montesori büyük yatak olduğundan yatak almıcamArkadaslar ben hala bebegim icin yatak almadim. ne onerirsiniz tam olarak? Oda yapmayi dusunmuyorum su anda
Benim de aynı olduBen tetanoz aşısı oldum iki gün sonra toplatılma kararı alındığını haberlerde gördüm, sağlık ocağına gittim onlarda bilmiyor niye topatıldığıni, haftalarca çok korktum bişey olacak mı diye, şimdi ikinci dozu yaptırasım gelmiyor
MaşaAllah canım yine çok iyi geldin.İnşaAllah böyle böyle haftanı doldurursun.
Tamam yazdıklarını hatırladım şimdi. Çok geçmiş olsun tekrar. Zor kısmı gitmiş, artık doğsalar da ayları bayağı ileri.Ben riskli gebeydim o yüzden perinatalogla devam ettim bebeğin plasentasi önde ve asagidaydi 20nci haftadan sonra yavaşyavas yukarı çıktı o süre zarfinda hareket yasaktı zaten rahim boyumda kisaydi progestanla fitil ve ignelerle devam ettik snra yavaş yavas normale döndüm doktorda herşey yolunda dedi ama 31/32 gibi tekrar kanamam oldu doktor erken doğum riskin var demedi ama hareketlerini kisitla dedi.simdi rahim boyum 36mm bu haftaya göre gayet iyi işte 36 37leri bekliyorum egzersizler için
Arkadaslar ben hala bebegim icin yatak almadim. ne onerirsiniz tam olarak? Oda yapmayi dusunmuyorum su anda
Teşekkür ederimTamam yazdıklarını hatırladım şimdi. Çok geçmiş olsun tekrar. Zor kısmı gitmiş, artık doğsalar da ayları bayağı ileri.
Senin fedakarlıkların sayesinde tabi Allah da izin verdi bu zamana kadar geldiniz maşallah valla hepimizin aklı hep sendeydiAhh dizlerim kanaya kanaya geldim. 9 haftadır ne çektim hep korkuyla endişeyle geçti. Evimden iki günlük diye çıktım geldim bu şehire ondan beri evime dönemedim. Sonu güzel bitsin insallah. Rabbim hepimize hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin.
Markasi ne canim? Bana markasiyla birlikte onerirseniz daha memnun olurum. Piyasada cok fazla urun var cunkuPark yatak kesinlikle.Simdi anne yanı modelleri var hatta.İlk kızımda 16 kiloya kadar kullandık hala yeni gibi duruyor .
Ya biliyorum hep sordunuz bana dua ettinizSenin fedakarlıkların sayesinde tabi Allah da izin verdi bu zamana kadar geldiniz maşallah valla hepimizin aklı hep sendeydirahim boyu kısalığı varsa yol kesinlikle çok tetikliyor sabrın sonu selamet olcak inşallah hepsine değecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?