2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Çok geçmiş olsun nasıl kramplarmış onlar öyle uykudan uyandıracak ağlatacak kadar. Gece benim de karnım gazdan boşaltım, sindirim atıklarından çok şiş oluyor, sağdan sola dönerken çok canım acıyor dediğin gibi tuvalete gidince rahatlıyor. Sırf bu yüzden gece 3e kadar uyumadım dün acı çekiyorum uyurken diye.

bilmiyooorum ki doktora soracağım da normal dicek diye yazmıyorum
Bir sonraki kontrolde tüm vitamin değerlerine baktırmalısın bence
Canlar dünden beri hareketleri az ve zayıf hissediyorum böyle olan var mı sonradan düzelen
Canım iki-üç gündür çok hareketliyim, evde maalesef iş yapıyorum. Bu durumda bebek sakin oluyor. Dinlendiğim zaman hareketleri artıyor. Bazı geceler öyle hareket ederdi ki uykumdan uyanırdım. Ama iki-üç gündür bu durum yok.
Günün nasıl geçiyor? Hareketli ve yoğun musun? Sol tarafa yatınca nasıl?

Hep yatarak geçiyor günüm

ayy benim gibi olanda varmış demek ki bu saçma diye düşündüğüm şey normalmiş heralde gaz doluyoruz ee çişte dolu üstüne içerde çocuk var gaz dolaşamıyor diye öyle patlamaya hazır bomba gibi olup iki büklüm kalıyoruz

kuzum zaten 16 ocakta randevum var aylık ya kontroller o gün aç gel dedi tüm değerlerime bakacakmış ona göre şekerde sorun varsa şeker yüklemesi de yapacakmış o günü bekliyoorum.

Canlar dünden beri hareketleri az ve zayıf hissediyorum böyle olan var mı sonradan düzelen
Ara ara öyle oluyor ben de geçen günlerde gün içinde bi kaç kas seyirmesi gibi pıt pıt hareketten başka hissedememiştim. Elimle karnımı sallamıştım sırt üstü yatmıştım çikolata yemiştim yine de çok az hareket etmişti korkmuştum hatta yazmıştım buraya da. Ertesi gün sabah hareket etmeye başladı yeniden şimdi daha canlı hissediyorum. Detaylı ultrasonda doktora da sordum gayet normal dedi. Normaldir bence Ama yine de takip etmekte fayda var.

Bana da perinatolog 28e kadar takip etme xedi ama evhamliyim biraz

Seninle aynı psikolojideyiz sanırım. En ufak bir hareket azlığında hemen evham perileri geliyor. Ben bugün yine soluğu doktorda aldım mesela

Bazen az bazen fazla hissedilirmiş. Özellikle sırtüstü uzanınca daha çok hissedilirmiş. Endişeye kapıldığında sırt üstü uzanmayı denesen? Faydası olur mu acaba? Bir de dürtükleyebilirsin arada. Doktor çataçat vurup duruyordu karnıma detaylıda, ben o kadar yapamıyorum ama dürtüyorum pişt pişt diye

Yapiyorun kuzum hepsini yarın hende giderim boyle devam ederse zaten doktorum hareketleri takip et dedi bundan dolayı gidersem absürt olmaz

Ben de takip ediyorum onu. Çok abartı. Napacak o kadar battaniyeyi. Böyle instagram sayfalarına bedavadan da bi sürü şey geliyor bi de. Onlar da abartıyor işte. ama geçen gün ocak ya da aralık annelerinde okudum. 2 tane hastane çıkışı götürdüm az geldi. 2 tane daha aldırmam gerekti yazmış. Yani 4-5 takım bulunsa yeter. Battaniye de en şok 2 tane olsa tamamdır herhalde.
Bir de kimisi 1 gün kalıp çıkıyor, kimisi 2-3 gün. Annenin bebeğin ne kadar kalacağı da önemli.

Ben de burda gördüm açtım baktım battaniyeleri çok koymuş gerçekten gerek yok o kadara. Kıyafet konusunda da 2 tanenin yetmeyeceğini düşünüyorum ben kimi bebek fazla kaka yapar, bezden taşar sık değiştirmek gerekebilir, ben mesela kızım için değil de kendim için 3 takım pijama-gecelik koymuştum fazladan 1 gece kalmamız gerekti hastanede hepsini kullandım. Kimisi direk cıkar 2 takım yeter ama 1 tane yedek koymanın bi zararı olmaz bence ben abartmadan sağlamcı olma taraftarıyım bu konuda.

Katılıyorum canım hastanede ne kadar kalacağımıza göre değişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…