- 24 Kasım 2013
- 789
- 1.022
- 313
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #23.061
eveet bende karar verirsem oradan yaptırıcam inşallah :) teslim süreleri çok uzun bir an önce seçmek lazımBu armuttasarım da çok hoşmuşhiç görmemiştim.
Bakınıyorum ama daha fazla sayfa bulmam gerek. Instagram da öneride bulunamıyor doğru düzgün
Şimdi atolyeselldeki örnekler için kararsız kaldım.
O yüzden her şeyi incelemeye devam.
Geçmiş olsun, bebeğin gelişimi nasıldı?
MaşAllahHaftasıyla uyumlu. Çok iyi diyor doktorum gelişimi için. Detaylı ultrason zamanı perinatolog da öyle demişti.
En fazla 2 gün önde çıktı şimdiye kadar.
Sorun o işte. Ne suyum fazla ne bebeğim iri ne de bende normalden çok kilo alımı var. Her şey iyi görünüyor ve yolunda gidiyordu.
Doktor şeker olursa sana da bebeğe de sakıncalı olur. Belirti gözükmemesi bir şey ifade etmiyor deyip yaptırdı zaten. Görmek istedi. İyi ki de istemiş.
Günaydın hepinize kızlar, çook zamandır yoktum ama hep okudum. Biz de malum sizler gibi baya hastalık peşinde sürüklendik durduk bir süredir. Şimdi bi durulduk çok şükür. Umarım bir daha geri gelmezler
Bunu okudum ve içim cız etti resmen :)
Gerçekten öyle insan sadece pembe düşler kuruyor önce sanki, sonra bakıyorsun aklına gelmemiş onca şey onca his zorluk... Keşke başından bilseymişim dediğiniz gibi biri bana bak bu süreçte bunlar da var ama geçecek hepsinin üstesinden geleceksin deseymiş. Sakin kalamadığım üzüldüğüm kendimi suçladığım o kadar çok an oldu ki , çok fazla bocalamıştım.
Şimdi belki de bu tecrübeyle sakinliği korumak mümkün olacak ve ne yaptığımızı bilerek hareket edince o sancılar da daha kolay atlatılacak. Öyle umuyorum :)
Buradaki mesaj doğum sonrası zorluklar değil asla yeni anneler :) "Zorlukları olacak elbet ama hepsinin üstesinden geleceksin. Sen bebeğin için en iyisisin "
Umarım hepimiz öncelikle sağlıkla kucaklarımıza alıp evlerimize döneriz, gerisi hallolacak zaten :)
Ben takim aldim canim ic zibini tulumu beraber oluyor ya 2li 3lu takim onlardan genelde0-3 ay ne aldınız takım mı tulum mu ve kaç parça? Kızlar?
Yüzünde veya başka bir yerinde leke çıkıyormuş canım
Ayyy valla tüylerim diken diken oluyor her defasında değişik bir heyecan sarıyor beniSıraaa bizlere geliyor
Çok hem de. Hepimiz tam zamanında sağlıkla geçirelim o zamanı inşallahO duyguları ben de yaşıyorum hep ya
Çok etkileyici.
Biz de o günleri göreceğiz inşallah
Onları Okuyunca bi sürü şey de öğreniyor insan.
Ama gözüm hep pozitif örneklerde. Onlara odaklanıyorum. Kötü deneyimleri bir kenara itiyorum kafamda.
Herkes de kucağınıza alınca her şeyi unutuyorsunuz yazıyor
Öyle gerçektenAyyy valla tüylerim diken diken oluyor her defasında değişik bir heyecan sarıyor beni
Ben de baktım da hep takım var birkaç parça da tulum alsam iyi olur sanırımBen takim aldim canim ic zibini tulumu beraber oluyor ya 2li 3lu takim onlardan genelde
Bence çok abartmadan orta derecede bir sayıda almak . İhtiyaç olursa yollarsanız birini sizin yerinize hemen gider alır yada sipariş edersiniz...her bebek aynı olmuyor . Biri çok kusuyor biri hiç kusmuyor mesela... Ona göre ihtiyaç durumu doğduktan sonra daha net olacaktır.Kizlar ben bugun aldigim kiyafetleri sayim yapip son eksiklerini alicam artik.Kimisi cok sey alma yenidogan icin diyor kimisi ise gunde 3 kere ust degisiyor yetisemezsin ilk 3 ayi fazla al diyor napicagimi sasirdim.Sizce nasil olmali bu kiyafet isi
Açlık 90 altı tokluk 140 altı istiyorlarOrdaki hemşirelerin hepsi normal dedi 98 için. Bilmiyorum ki. Hiç aşina olmadığım bir durum.
Açlık 90 altı tokluk 140 altı istiyorlar
Evet şekerli sudan sonrası tokluk..Benimki aç karna oldu zaten. Tokken ölçüm yapılmadı. Şekerli sudan önce ve sonra ikisi de aç karna oldu. Şekerli su tokluk diye mi geçiyor anlamadım halaneyse ne bir sorun var işte
Evet şekerli sudan sonrası tokluk..
Ben de bugün dahiliye uzm.a gittim .bir çok tahlil istedi. Hepsi iyi çıktı. Sadece beslenmene dikkat ederek aşabileceğin seviyede gebelik şekerin var dedi. İnsülin direnci , hga1c ,insülin ve glikoz bakıldı.sorun çıkmadı. Benim de kafam baya rahatladı . Ama karbonhidrat ve şekere dikkat ederek devam edeceğim. Ölçümlerimi seyreltmemi söyledi.artık günde 9 kere ölçmeme gerek yokmuş.
Aynen onu içince tok oluyosunBenimki aç karna oldu zaten. Tokken ölçüm yapılmadı. Şekerli sudan önce ve sonra ikisi de aç karna oldu. Şekerli su tokluk diye mi geçiyor anlamadım halaneyse ne bir sorun var işte
İlk ben doğururum gibi bence bu daha kötüönden bi kaç tecrübeli doğursada kolaydı fln dense benden önce
Ablamız heves edince dolabından bir bölümüne yerleştirdik kardeşiyle dolabını paylaştı (ütülenmeden yıkanmadan asıldı)
Bizde şimdilik böyle karışık birşeyler aldık Kızlar maalesef Bebişlerin gelişimi nasıl olur bilemiyor insan zayıf tombik bunları zaman belirleyecek kuzum mesela 50 cm 3200 doğmuştu ama zayıf bi bebekti o yüzden herşeyi uzun süre giydi başta biraz alıp zamanla ihtiyaç dahilinde alırız artık ben göz kararı aldım birşeyler alt üst takımları genelde kışa giyecek şekilde aldım uygun bulunca
Haftasıyla uyumlu. Çok iyi diyor doktorum gelişimi için. Detaylı ultrason zamanı perinatolog da öyle demişti.
En fazla 2 gün önde çıktı şimdiye kadar.
Sorun o işte. Ne suyum fazla ne bebeğim iri ne de bende normalden çok kilo alımı var. Her şey iyi görünüyor ve yolunda gidiyordu.
Doktor şeker olursa sana da bebeğe de sakıncalı olur. Belirti gözükmemesi bir şey ifade etmiyor deyip yaptırdı zaten. Görmek istedi. İyi ki de istemiş.
Bizim ailede doğum yapan kadınlar genç kızlara her seyi anlatir nasil kesiliyorsun nasıl alttan surekli acilmalarin kontrol edildigini iste sıyırma vs islemleri her sey anlatılır ki bebek düşünen kadın kendi için once kendi psikolojisi için nasıl baş edeceğini öğrensin veya ona göre kendi doğum şeklini seçsin diye çünkü malesef doğum ile ilgili romantiklestirme gercekleri saklama durumu daha sonra doğum yapmış kadinlarda sancı sırasında şok gecirmeye veya sonrasında doğum depresyonuna vs çok acı durumlara travmalara neden olabiliyor. Simdi bazen bana aile dışından doğum yapmış kişiler böyle gelip guzelleme yapinca ya da anlatilmaz öyle falan dediklerinde agizlarina carpasim.geliyor. asıl anlatmak lazım ki insan da ona göre kendini neyin beklediğini ve tüm süreçlerini gerçekliğiyle bilmesi lazım ki cabucak bebeğine ve yeni hayatına adapte olabilsin
Canım evdeki ölçümlerinde açlık, 1. Saat ve 2. Saat en çok kaç olmalıymış?Kızlar gebelik şekerini kontrol için doktorumun önerisiyle günde 9 kez şeker ölçmeye başladım.şöyle ki her öğünden önce açlık öğün sonrası 1. Saat ve 2. Saat olmak üzere her öğün için üç kere... Bu ölçümler bir hafta kadar sürecek. Sonra sabah akşam yeterli olacakmış.
Yarın da dahiliyeye gideceğim bakalım o ne önerecek...
@sinop_e çok geçmiş olsun ve bugün için gözünüz aydın hocam.
Çok mutlu şimdilik çok istedi çünkü ama benden daha çok fazla ilgi gösterirseniz de kıskanırım ona göre diye de mesaj veriyorValla en son ben görünüyorum sanırım 30 nisan ama doktorum 36-37 yi görürsek çok şükür dedi marta kaymaz insallah nisanı ortalarım
Ayy ne güzel abla o öyle maşallah
Çok şükür bebişin herşeyi normalken tespit edilmiş iyi ki yaptırmışsın. Bununla geçmiş olsun.
Ah ne güzel bi adetmiş bizde annem biraz anlattı ama o da 30 sene önce yapmıştı doğum ya uygulamalar değişmiş ya unutmuş ister istemez. Bunları bilmek değil bilmemek kötü, yoksa kimse döneme çok kötü tü kaka demiyor aksine başına nelerin gelebileceğini bilirsen çok daha keyifli geçirirsin.
95-140 ve 120Canım evdeki ölçümlerinde açlık, 1. Saat ve 2. Saat en çok kaç olmalıymış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?