2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
eveet bende karar verirsem oradan yaptırıcam inşallah :) teslim süreleri çok uzun bir an önce seçmek lazım

Geçmiş olsun, bebeğin gelişimi nasıldı?

Haftasıyla uyumlu. Çok iyi diyor doktorum gelişimi için. Detaylı ultrason zamanı perinatolog da öyle demişti.
En fazla 2 gün önde çıktı şimdiye kadar.

Sorun o işte. Ne suyum fazla ne bebeğim iri ne de bende normalden çok kilo alımı var. Her şey iyi görünüyor ve yolunda gidiyordu.

Doktor şeker olursa sana da bebeğe de sakıncalı olur. Belirti gözükmemesi bir şey ifade etmiyor deyip yaptırdı zaten. Görmek istedi. İyi ki de istemiş.

MaşAllah onlar iyi olsunlar da biz gerekirse diyet de yaparız, operasyon da geçiririz. Suyu fazla olup şeker çıkmayan var şeker çıkıp her şey normal ilerleyen var. Gebelik süreci başlı başına sürpriz. Çoğu gitti azı kaldı inşallah geri kalan dönemi de sıkıntısız geçirirsin Doktor iyi ki yaptıralım demiş

Bizim ailede doğum yapan kadınlar genç kızlara her seyi anlatir nasil kesiliyorsun nasıl alttan surekli acilmalarin kontrol edildigini iste sıyırma vs islemleri her sey anlatılır ki bebek düşünen kadın kendi için once kendi psikolojisi için nasıl baş edeceğini öğrensin veya ona göre kendi doğum şeklini seçsin diye çünkü malesef doğum ile ilgili romantiklestirme gercekleri saklama durumu daha sonra doğum yapmış kadinlarda sancı sırasında şok gecirmeye veya sonrasında doğum depresyonuna vs çok acı durumlara travmalara neden olabiliyor. Simdi bazen bana aile dışından doğum yapmış kişiler böyle gelip guzelleme yapinca ya da anlatilmaz öyle falan dediklerinde agizlarina carpasim.geliyor. asıl anlatmak lazım ki insan da ona göre kendini neyin beklediğini ve tüm süreçlerini gerçekliğiyle bilmesi lazım ki cabucak bebeğine ve yeni hayatına adapte olabilsin

Çok hem de. Hepimiz tam zamanında sağlıkla geçirelim o zamanı inşallah

Kizlar ben bugun aldigim kiyafetleri sayim yapip son eksiklerini alicam artik.Kimisi cok sey alma yenidogan icin diyor kimisi ise gunde 3 kere ust degisiyor yetisemezsin ilk 3 ayi fazla al diyor napicagimi sasirdim.Sizce nasil olmali bu kiyafet isi
Bence çok abartmadan orta derecede bir sayıda almak . İhtiyaç olursa yollarsanız birini sizin yerinize hemen gider alır yada sipariş edersiniz...her bebek aynı olmuyor . Biri çok kusuyor biri hiç kusmuyor mesela... Ona göre ihtiyaç durumu doğduktan sonra daha net olacaktır.

Benimki aç karna oldu zaten. Tokken ölçüm yapılmadı. Şekerli sudan önce ve sonra ikisi de aç karna oldu. Şekerli su tokluk diye mi geçiyor anlamadım hala neyse ne bir sorun var işte
Evet şekerli sudan sonrası tokluk..
Ben de bugün dahiliye uzm.a gittim .bir çok tahlil istedi. Hepsi iyi çıktı. Sadece beslenmene dikkat ederek aşabileceğin seviyede gebelik şekerin var dedi. İnsülin direnci , hga1c ,insülin ve glikoz bakıldı.sorun çıkmadı. Benim de kafam baya rahatladı . Ama karbonhidrat ve şekere dikkat ederek devam edeceğim. Ölçümlerimi seyreltmemi söyledi.artık günde 9 kere ölçmeme gerek yokmuş.

Çok iyi o zaman ne güzel
Hmm cidden ne cahilmişim bu konuda. Şimdi öğreniyorum. O kadar olmaz gibi geliyordu ki bilgim sıfır bu konuda. Bende çıkmaz zannediyordum.
Bana da karbonhidrata çok dikkat et listeye uy dedi. Cuma günü görüşüyorum diyetisyenle.
Zaten dikkat ettiğimizde her şey yoluna girer

Benimki aç karna oldu zaten. Tokken ölçüm yapılmadı. Şekerli sudan önce ve sonra ikisi de aç karna oldu. Şekerli su tokluk diye mi geçiyor anlamadım hala neyse ne bir sorun var işte
Aynen onu içince tok oluyosun öyle sayılıyorsun yani. Geçmiş olsun bende düzenli kontrol ediyorum benimde bi saçma çıkmıştı kontroldeyim şu an. Şükür ki bildik önlem alabiliyoruz.

Valla en son ben görünüyorum sanırım 30 nisan ama doktorum 36-37 yi görürsek çok şükür dedi marta kaymaz insallah nisanı ortalarım
İlk ben doğururum gibi bence bu daha kötüönden bi kaç tecrübeli doğursada kolaydı fln dense benden önce

Ayy ne güzel abla o öyle maşallah

Çok şükür bebişin herşeyi normalken tespit edilmiş iyi ki yaptırmışsın. Bununla geçmiş olsun.

Ah ne güzel bi adetmiş bizde annem biraz anlattı ama o da 30 sene önce yapmıştı doğum ya uygulamalar değişmiş ya unutmuş ister istemez. Bunları bilmek değil bilmemek kötü, yoksa kimse döneme çok kötü tü kaka demiyor aksine başına nelerin gelebileceğini bilirsen çok daha keyifli geçirirsin.

Canım evdeki ölçümlerinde açlık, 1. Saat ve 2. Saat en çok kaç olmalıymış?

Çok mutlu şimdilik çok istedi çünkü ama benden daha çok fazla ilgi gösterirseniz de kıskanırım ona göre diye de mesaj veriyor

30 Nisan’ım bende Kızlar ama hiç belli olmaz daha öncede gelebilir daha geç bile bakalım ilk gebeliğimde 3 mayıstı 19 Nisa’nda geldi kızım mesela 38+0

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…