- 20 Şubat 2010
- 33.247
- 6.495
- 773
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #23.041
bu arada kizlar kapi susunun siparisini verdim az once 1 ay sure veriyolar teslimat icin yaptirayim dursun nolur nolmaz dedim bunun atlas olani olcak tabikii
Kiz olsaydi daha suslu puslu bisey yaptirirdim ama erkeklere daha sade seyleri yakistiriyorum bu baya icime sindi canim isik olayi ayri bi hava katiyo led alip yapabilirsin sende eminim cok guzel olur. Aynen bu kapi susu olayiyla isim defterini kapatmis oluyoruzÇoook güzel canım sade ve şık
Ben de aşağıdaki punch nakışını işlemeye karar verdim sonunda. Biraz daha bekliyorum, eşime bak isim konusunda emin misin işleme yapacağım sonra beni uğraştırma diyorumBen ek olarak kasnağın kenarların hasır ipten örgü ile kapatacağım seninki gibi minik ışıklar ekleyebileyim diye.
kalp hastasiyim canim %90 sezeryan onericek gibi duruyo kalp doktorumEvet ilk bizler gibi görünüyoruz da sezaryen ve normal doğum günleri baya etkiler. Kimin öne geçeceği belli olmaz
Ama işte dediğin gibi vaktine yakın olması hem süt oluşması hem bebeğin iyi olması için daha iyi olur
Sezeryan mi düşünüyorsun
Evet canim kiz olsa bende daha suslu bisey yaptirirdim hatta neydi onlarin adi yun gibi biseyle bebek seklinde bisey yapiyorlar ya ay adini hatirlayamadim valla knlar cok hosuma gidiyo kizlar icin fotografini gorursem paylasirim. Ben kapi aspa aparatiyla birlikte 400 odedim isikli modeleErkek bebek için çok güzel bence.
Kız bebeğe olmaz bu sanki.
Ben hala kararsızım. Ama bir an önce sipariş vermek lazım çünkü ortalama 1 ay süresi var dediğin gibi. Off
Ne kadara yaptırmıştın?
Bana kargo ile beraber 567 liraya olur dedi kadın.
Atolyesell sayfasındakilere bakıyorum ben de
Oo o zaman benim ki süpriz yapmaz yada sezeryan demezlerse benden öncesin bana doğuma doktor 30 Mart dediAllah sonumuzu iyi etsin
Canım sen kendini mümkün olduğunca izole etmeye çalış
Özel kundak dikti eltim onun üstüne de battaniye sararım üşürse
İlk ben doğurup yolu açıcam kızlarnasılsa sezaryen olacağı garanti, mart ayının son çarşambası çarşafa sarıcam oğlanı
Evet bunu isiklandirirsan cok guzel olur canim hem elemegin daha bi anlamli olur
Tarihi kafamdan salladım benOo o zaman benim ki süpriz yapmaz yada sezeryan demezlerse benden öncesin bana doğuma doktor 30 Mart dedi
Evet anladm Canm hayırlısı sağlıklısı olsun da normal sezaryen çok da takılmamak LazmKiz olsaydi daha suslu puslu bisey yaptirirdim ama erkeklere daha sade seyleri yakistiriyorum bu baya icime sindi canim isik olayi ayri bi hava katiyo led alip yapabilirsin sende eminim cok guzel olur. Aynen bu kapi susu olayiyla isim defterini kapatmis oluyoruz
kalp hastasiyim canim %90 sezeryan onericek gibi duruyo kalp doktorum
Ne kadarı yeterli olur konusunda benim de kafam çok karışık, alt-üst mü tulum mu daha kullanışlı olur konusunda da benzer karışıklığı yaşıyorum ama sanırım bunlar bebekten bebeğe çok değişiklik gösterecek şeyler. Eğer çok fazla kusma veya bezden taşırma gibi kazalarla karşı karşıya kalmazsak daha az kıyafet yeterli olur diye düşünüyorum artık. İlk aşamada mağdur etmeyecek kadar kıyafet olsun, zaten bebekle gezmeye çıktığımızda da kesin gözümüze çarpan, bu çok güzelmiş alalım diyeceğimiz şeyler olacak, onlara da yer bırakmak lazım :) hem az çok tecrübemiz olacağı için daha ihtiyaca yönelik şeyleri alırız. Şubat-Mart gibi de tekstilde tekrar indirimler olur orada da gözümüze çarpanlar illaki olur o zaman da alınır.İlk üç ay için kaç tane alt - üst takım ve de tulum yeterli olur acaba kızlar?
Bir de ben şu uyku tulumu işini hâlâ çözemedim. Bebeklerin üstüne bir şey örterken çok dikkatli olmanız lazım ölüm vs olabilir Allah korusun deniyor. Uyku tulumu giydirmiyorsak kundak yapıp mı uyutacağız nasıl olacak kafam çok karışık
Teşekkürler canım bunlar önemli bilgiler benim içinNe kadarı yeterli olur konusunda benim de kafam çok karışık, alt-üst mü tulum mu daha kullanışlı olur konusunda da benzer karışıklığı yaşıyorum ama sanırım bunlar bebekten bebeğe çok değişiklik gösterecek şeyler. Eğer çok fazla kusma veya bezden taşırma gibi kazalarla karşı karşıya kalmazsak daha az kıyafet yeterli olur diye düşünüyorum artık. İlk aşamada mağdur etmeyecek kadar kıyafet olsun, zaten bebekle gezmeye çıktığımızda da kesin gözümüze çarpan, bu çok güzelmiş alalım diyeceğimiz şeyler olacak, onlara da yer bırakmak lazım :) hem az çok tecrübemiz olacağı için daha ihtiyaca yönelik şeyleri alırız. Şubat-Mart gibi de tekstilde tekrar indirimler olur orada da gözümüze çarpanlar illaki olur o zaman da alınır.
Uyurken ağır olmayacak ince bir uyku tulumu öneriliyor diye biliyorum ama bebeğin ısısını sık sık kontrol etmek gerek çünkü terlememesi gerekiyor, yenidoğan döneminde içi tüylü, polar veya ağır uyku tulumları uygun değil. Ya da omuz hizasının üstüne çıkaramayacağı şekilde ince battaniye ile örtülebilir veya yarım kundak da yapılabilir. Yine burada battaniyenin çok ağır olmaması ve bebeğin omuz hizasının üstüne çıkaramayacak şekilde önlem alınması kritik bildiğim kadarıyla.
Gebelikte açlık sınırı da normal zamana göre biraz daha düşük tutuluyor, tam hatırlamıyorum ama sanırım 95 gibi bir şey olabilir üst sınır. O yüzden açlık da bir tık yüksek gibi geldi bana. Ama canınızı sıkmayın genetik yatkınlık da yoksa bence hangi tip şekeri vücut tolere edemiyor diyet ve takiple bir iki haftada çözer ona göre beslenmenize devam edersiniz. İyi yönden bakmak gerekirse diyetle devam etmek ister istemez sağlıklı beslenmeyi de zorunlu kılıyor, kontrollü kilo alımını sağlıyor. Ben bunun için sanki şekerim varmış gibi beslenmeye çalışıyorum, şu benim şekerimi çıkarır şimdi yemeyeyim diye kendimi ikna ediyorum her ne kadar şeker yükleme testinden sonra bir rehavete kapılmış olsam daŞeker sonucum 180 çıktı
50 gr yükleme sonucu alınan kandan çıkan bu
Sınır 139
Yuhh dedim
Doktor ne dicek bakalım
Şekere ait hiçbir gösterge yok her şeyim normal acaba niye böyle oldu
Yükleme öncesi çıkan aç karna olan değer normaldi.
Bence bazen cehalet gerçekten bilgelik oluyor, farklı deneyimleri duydukça da bende böyle olmuyor bir problem mi var acaba diye düşünebilir insan her doğum hikayesi kendine biricik çünkü. İkisinin de avantajları ve dezavantajları var biz kendi vaktimizin avantajlarına odaklanalım yeter ki vakitlerinden çok önce gelmesinlerİlk ben doğururum gibi bence bu daha kötüönden bi kaç tecrübeli doğursada kolaydı fln dense benden önce
Gebelikte açlık sınırı da normal zamana göre biraz daha düşük tutuluyor, tam hatırlamıyorum ama sanırım 95 gibi bir şey olabilir üst sınır. O yüzden açlık da bir tık yüksek gibi geldi bana. Ama canınızı sıkmayın genetik yatkınlık da yoksa bence hangi tip şekeri vücut tolere edemiyor diyet ve takiple bir iki haftada çözer ona göre beslenmenize devam edersiniz. İyi yönden bakmak gerekirse diyetle devam etmek ister istemez sağlıklı beslenmeyi de zorunlu kılıyor, kontrollü kilo alımını sağlıyor. Ben bunun için sanki şekerim varmış gibi beslenmeye çalışıyorum, şu benim şekerimi çıkarır şimdi yemeyeyim diye kendimi ikna ediyorum her ne kadar şeker yükleme testinden sonra bir rehavete kapılmış olsam da
Aynıyııızzz :) birbirimizi teselli ederiz artıkBide ben cogunuzdan gerideyim herkes dogurcak dogurcak ben nasi bekliycem 2-3 hafta daha bilmiyorum
çok güzel . inşallah oğluşuma ismini bulabilirsem yaptırıcam bende artık. bende bunlara bakmıştım armuttasarım dan çok beğendimbu arada kizlar kapi susunun siparisini verdim az once 1 ay sure veriyolar teslimat icin yaptirayim dursun nolur nolmaz dedim bunun atlas olani olcak tabikii
Bu armuttasarım da çok hoşmuşçok güzel . inşallah oğluşuma ismini bulabilirsem yaptırıcam bende artık. bende bunlara bakmıştım armuttasarım dan çok beğendim
Geçmiş olsun, bebeğin gelişimi nasıldı?Şeker sonucum 180 çıktı
50 gr yükleme sonucu alınan kandan çıkan bu
Sınır 139
Yuhh dedim
Doktor ne dicek bakalım
Şekere ait hiçbir gösterge yok her şeyim normal acaba niye böyle oldu
Yükleme öncesi çıkan aç karna olan değer normaldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?