- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #30.721
İnşallah herşey istediğiniz gibi olsun sağlıkla gelsin bebeğinizÇok teşekkür ederim kızlar hepinizi okudum amin inşallah dualarda buluşalımben duşumu aldım serumum takıldı artık uyumaya çalışacağım sizi çok öpüyorum haber vereceğim inşallah lütfen dua edin sağlıkla oğlum yanıma gelsin inşallah ikimizde sağlıklı olalım bende hepinize dua edeceğim
Korktuğunuz olmamış neysekiKızlar merhaba bugün kontrolüm vardı yazmıştım. Epey stresli ağlamalı ve maceralı geçti. NSTye girdim. Daha önce de girdiğimde bebekte hafif taşikardi çıkmıştı (kalp atımları 160-180 arasına yükseldi), doktor doğumhanede yatırıp serum verdi tekrar NST yapılınca düzelmişti. Bir dahaki sefere gelince dinlenin hemen girmeyin demişti. Bugün 15 dk dinlenip girdim. Maalesef 190-210 arasında kalp atışı oldu bebeğin, makine devamlı öttü, çok sinir bozucu ve korkutucuydu. Rahat olun diyor hemşire rahatım diyorum ama düzelmedi. Ağlayarak doktora gittim orada ultrasona baktı, miniğim büyümüş, 33+1 deyim, klasik 1 hafta önde 34+3-4 olarak çıktı ölçümleri. Doktor sakin olun vs. bu size bağlı diye düşünüyorum dedi, perinatolog kontrolünde olduğum için bebeğin kalbinde sorun yok buna eminiz vs. vs.. dedi. Ben tabi korkudan ağlayan bir tip...tekrar yatırdılar doğumhanede bir odaya tansiyon normal, serum verdiler. Serum bitince NST süper çıktı. Kalp atışları 130-150 arasında çıktı, 150 üstü bile olmadı. Bir rahatladım bilemezsiniz, ödüm koptu bebeğime birşey olacak diye(( Doktor süper bir NST dedi, 1 kere ağrım çıkmış 40larda, onu da altta sertleşme gibi hissetmiştim çekilirken. Neden böyle diye konuştuk. Doktor ısrarla bendeki kaygıdan olduğunu düşünüyor ve farkında olmasam da bilinçaltımdan stres yaptığımı söylüyor. Aç yada susuz da değildim. Kaygıdan olsa kızımda 500 atış çıkardı onda hep kanamalı hep korku ağlıyordum dedim ama hiç böyle başıma gelmemişti...Neyse dertleşmek istedim sizinle, kafa şişirdim...Çok şükür herşey normal çıkınca eve geldim. Ama bunu yaşarken ömrümden ömür gitti... ((( Umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz.
Ben de doktoruma sordum 37’de gireceksin dediYa normalde de internetten baktığımda 34-35’te nst başlıyor yazıyordu, açıkçası ilk doğum olacağı için şu an sancı nedir, kasılma nedir çok anlamıyorum. O yüzden girmek de istiyordum.Şimdi 2 hafta nasıl geçecek diye düşünüyorum. Çok iyi bence erkenden girmek, tedbirden zarar gelmez.
Yaa çok heyecanlandım. Umarım en kolay, en ağrısız acısız şekilde alırsın bebeğini kucağına. Karan Bey de hemen yanına gelecek sağ sağlimÇok teşekkür ederim kızlar hepinizi okudum amin inşallah dualarda buluşalımben duşumu aldım serumum takıldı artık uyumaya çalışacağım sizi çok öpüyorum haber vereceğim inşallah lütfen dua edin sağlıkla oğlum yanıma gelsin inşallah ikimizde sağlıklı olalım bende hepinize dua edeceğim
Ağrı oluyor mu karnınız sertleşince?kasılmalarla benimde başım belada yalancı sancılar yaktı benidoğurmalar başlayıncada korkmaya başlamadım değil arkadaşlar Diyorum çocuğum bi 5 hafta sabret 37 38 e gelelim nedense korkuyorum erken dedi birde doktor 33 üm şuan bol bol dinleniyorum her fırsatta uzanıyorum inşallah acele etmez
Bizim doktorlar herhalde nst ardından doğumhane olarak çalışıyor, ben şahsen 36. haftadan sonra arabada tutmayı planlıyorum tüm gereken eşyaları. Bizimkiler rahat çıktı.Korktuğunuz olmamış neysekisağlıkla gelsin, zaten stresli bir süreç geçirdiniz, umarım en güzel şekilde sonuçlanır
Ben de doktoruma sordum 37’de gireceksin dedi
Yaa çok heyecanlandım. Umarım en kolay, en ağrısız acısız şekilde alırsın bebeğini kucağına. Karan Bey de hemen yanına gelecek sağ sağlim
Haydaaaa sürprize bakKızlarrr bu sefer kesin geliyor gelmekte olanSABAH 8:30 da DOĞURUYORUM sancılar asla durmuyor ve bende çarpıntı başladı doktorum yok taburcu edemeyeceğim ve ciper geliştiricileri yaptık 1 günde mühlet kazandık korkcak hiçbirşey yok kg boy herşey iyi Karan çok hareketli en iyisi alınması artık dedi sabah alacağız gece suyun kanaman gelmezse dedi ve ben aşırı heyecanlandım ağladım ağladımm tekrar ebe açılmama baktı şimdi 1 cm belki dedi ypk dedi şimdi duşa giricem fotoğrafçıyı arayacağım tüm arkadaşlarıma haber verdim annemler bursasan geliyor Allah aşkına dua edinde Karanım sağlıkla doğup hemen yanımıza odamıza gelsin benimle Rabbim sizlerede hayırlı doğumlar naaio etsin benim oğlan çok inatçı çıktı anası gibiiii tutamıyoruz sancılarım 93 ü buldu 50 den aşağı asla düşmüyor ahh kalbim yerinden çıkacak kızlar
Bende öyle düşünüyorum. Ablam 35’te doğurmuştu yeğenimi hiç valiz falan hazırlamamış erken diye hayır almamışta üstelik annem felaket kızmıştısuyu gelmişti aniden hemen sezaryene almışlardı annem hala söyler çocuk 2 yaşına geldi çantayı hazırlarken sanki arkadan annem sakın ablan gibi yapmaaa diyor mikemmel bir çanta olmasını istiyorum o yüzden
Kızlar merhaba bugün kontrolüm vardı yazmıştım. Epey stresli ağlamalı ve maceralı geçti. NSTye girdim. Daha önce de girdiğimde bebekte hafif taşikardi çıkmıştı (kalp atımları 160-180 arasına yükseldi), doktor doğumhanede yatırıp serum verdi tekrar NST yapılınca düzelmişti. Bir dahaki sefere gelince dinlenin hemen girmeyin demişti. Bugün 15 dk dinlenip girdim. Maalesef 190-210 arasında kalp atışı oldu bebeğin, makine devamlı öttü, çok sinir bozucu ve korkutucuydu. Rahat olun diyor hemşire rahatım diyorum ama düzelmedi. Ağlayarak doktora gittim orada ultrasona baktı, miniğim büyümüş, 33+1 deyim, klasik 1 hafta önde 34+3-4 olarak çıktı ölçümleri. Doktor sakin olun vs. bu size bağlı diye düşünüyorum dedi, perinatolog kontrolünde olduğum için bebeğin kalbinde sorun yok buna eminiz vs. vs.. dedi. Ben tabi korkudan ağlayan bir tip...tekrar yatırdılar doğumhanede bir odaya tansiyon normal, serum verdiler. Serum bitince NST süper çıktı. Kalp atışları 130-150 arasında çıktı, 150 üstü bile olmadı. Bir rahatladım bilemezsiniz, ödüm koptu bebeğime birşey olacak diye(( Doktor süper bir NST dedi, 1 kere ağrım çıkmış 40larda, onu da altta sertleşme gibi hissetmiştim çekilirken. Neden böyle diye konuştuk. Doktor ısrarla bendeki kaygıdan olduğunu düşünüyor ve farkında olmasam da bilinçaltımdan stres yaptığımı söylüyor. Aç yada susuz da değildim. Kaygıdan olsa kızımda 500 atış çıkardı onda hep kanamalı hep korku ağlıyordum dedim ama hiç böyle başıma gelmemişti...Neyse dertleşmek istedim sizinle, kafa şişirdim...Çok şükür herşey normal çıkınca eve geldim. Ama bunu yaşarken ömrümden ömür gitti... ((( Umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz.
Çok şükür canım, o zamanlar hiç atlatamayacakmışım gibi hissettim ama Rabbim bağışladı evladımı
İnşallah sağlıkla dünyaya gelir. Dikişli hamileyim. Her an erken gelme riski var. O yüzden kilo alıp küveze girmesin derdine giriyorum. Ama yanlış yaptığımı da biliyorum
Canım ne olur ne olmaz hazirliklarini bitir. ben cuma günü muayene olmuştum. Doktor risk görmedi .Pazar gece 12 de suyum geldi
Yırtıkların çok derin olur ben tavsiye etmiyorum dedi çevremdekilerde sağlığını tehlikeye atma diyor en iyisi 38. Haftada sezeryan galiba 3350 gr 49 cm bebişim o yüzden de için rahat girebilicem sezeryana canım
Kızlar çantaya mama koymamıza gerek var mı? Hastaneden mi verirler?
Kızlarrr bu sefer kesin geliyor gelmekte olanSABAH 8:30 da DOĞURUYORUM sancılar asla durmuyor ve bende çarpıntı başladı doktorum yok taburcu edemeyeceğim ve ciper geliştiricileri yaptık 1 günde mühlet kazandık korkcak hiçbirşey yok kg boy herşey iyi Karan çok hareketli en iyisi alınması artık dedi sabah alacağız gece suyun kanaman gelmezse dedi ve ben aşırı heyecanlandım ağladım ağladımm tekrar ebe açılmama baktı şimdi 1 cm belki dedi ypk dedi şimdi duşa giricem fotoğrafçıyı arayacağım tüm arkadaşlarıma haber verdim annemler bursasan geliyor Allah aşkına dua edinde Karanım sağlıkla doğup hemen yanımıza odamıza gelsin benimle Rabbim sizlerede hayırlı doğumlar naaio etsin benim oğlan çok inatçı çıktı anası gibiiii tutamıyoruz sancılarım 93 ü buldu 50 den aşağı asla düşmüyor ahh kalbim yerinden çıkacak kızlar
Evet bende şu an oturmacadayım yalancı sancılarla, reflüyle ve bir de dolama olmuş parmağımla. Yemin ederim bayılacağımUyutmayan sancılarDusa girdim çıktım yok hadiflemiyor panik etmek istemiyorum çünkü bel fıtığımda var.Acaba mı diyorum ama kasılma da eşlik etmiyor.Ama ağrılarda geçmiyor
35 te tam hastaneye geldik doktorum ciğer geliştiriciler için süreyi uzattı bugün tam 1 gün geçince 2 dozunda üstünden alıcak işte 35+3 üm canım herşey normal diyor doktorum hayırlısıyla.
Tabiki kuzum haber veririrm kendime gelince ne yaşayacağımdan çok habersizim. Uyumuşum şükür şmdi nst ye kalktım. Ablam sakarya dan geldi annemle babam gelmek üzere Bursadan arkadaşlarım sabah burdalar ay çok heyecanlı ya sanırım sabah götürürlerken çok ağlayacağım Rabbim herkesin yardımcısı olsun içinde de benimCanımm çok güzel bir doğum olsun inşallah. Oğlun anne baba hasretine daha fazla dayanamadı, erkenciliği bu yüzden.Sağlıkla gelsin, bol bol dinlen. Heyecandan insan uyuyabilir mi bilmiyorum, her şey gönlünüzce olsun. Bizi de haberdar et mutlaka. Dualarımız seninle.
İyiyiz canım çok teşekkürler
Canımm alarma isim koy göğüs ucu kremini unutma diye. Atopik ciltler için bioderma tek geçerim. Ama dur bakalım annesi belki yanlış sinyaldir. Birbirinize ne güzel alışıyorsunuzİyiyiz canım çok teşekkürler
Prematüre bebek olduğu için sizinkilerle aynı olmayacaktır ama düzenden kısaca bahsedeyim: 2 saatte 1 olacak şekilde önce yarım saat meme (ya tek memede yarım saat ya da her meme 15 dk) sonra yarım saat de kaşık biberon ile aptamilin prematüreler için olan mamasından yediriyorum. Bitince 2 saat sonraya alarmımı kurup tekrar aynı döngüye giriyorum. Çoğunlukla uyuyor, uyandırmak için üstündekileri çıkarıyorum. Evde zaten kısa kollu tek zıbınla dolaştırıyorum. Çok giydirmemek bizde alışkanlık biraz.
Gaz sanırım 15. Günde falan başlıyormuş. Henüz yaşamadık onu. Göğüs yarası fenakanama bile olmuş bir tanesinde. Lansinoh iyi geliyor ama her defasında sürmek lazım sanırım. Ben emzirmeden sonra unutuyorum, o yüzden tekrar yaşıyorum. Acısı çok fena
Öneri henüz haddime değil ama ben hep bebek bana uyum sağlasın cılardan olduğum için dışarı çıkarmayı çok önerebilirim. Pazar günü daha 1 haftalıkken kahvaltıya da götürdüm. Sonraki gün alışverişe de götürdüm. Hava 2 gündür soğuk diye siteye çıkarmıyorum. Bugünden itibaren siteye de çıkaracağım gündüzleri.
Dün mustela nın yağını kullanmıştım duştan sonra. Sanırım o biraz rahatsız etti kendisini. Dünden beri huzursuzgaliba atopik bebek olacak
Muhtemelen 1-2 kere falan nst ye sokmak istiyorlarBizim doktorlar herhalde nst ardından doğumhane olarak çalışıyor, ben şahsen 36. haftadan sonra arabada tutmayı planlıyorum tüm gereken eşyaları. Bizimkiler rahat çıktı.
dualarımız seninle35 te tam hastaneye geldik doktorum ciğer geliştiriciler için süreyi uzattı bugün tam 1 gün geçince 2 dozunda üstünden alıcak işte 35+3 üm canım herşey normal diyor doktorum hayırlısıyla.
Tabiki kuzum haber veririrm kendime gelince ne yaşayacağımdan çok habersizim. Uyumuşum şükür şmdi nst ye kalktım. Ablam sakarya dan geldi annemle babam gelmek üzere Bursadan arkadaşlarım sabah burdalar ay çok heyecanlı ya sanırım sabah götürürlerken çok ağlayacağım Rabbim herkesin yardımcısı olsun içinde de benim
Nasılsın merak ettim seni son durumun nedir yazdın mı görmedimKızlar bana acil yolu göründüateşim 38.7 bir kaç kere ciddi anlamda istifra ettim. Karnım taş gibi olmaya başlado
Evet hafif bi sızı oluyor sancıAğrı oluyor mu karnınız sertleşince?
Maşallah canım herşeyin yolunda olmasına sevindim evet bebek uyum sağlaması için baştan alıştırmakta fayda var bizde öyle yapmıştık böyle çok rahat edersin kremi ihmal etme ilerlerse dayanılmaz hal alabilir başlarda zaten çok önemli sonra alışıyor göğüsler ben hakiki zeytin yağı ile mesaj yapıyordum bilmem doğal diye düşünür müsün ama belki başka bi sıkıntısı ile denk gelmiş olabilir diye aklıma geldi küçük doğan bebekler daha çok güzel toparlıyorlar normale göreİyiyiz canım çok teşekkürler
Prematüre bebek olduğu için sizinkilerle aynı olmayacaktır ama düzenden kısaca bahsedeyim: 2 saatte 1 olacak şekilde önce yarım saat meme (ya tek memede yarım saat ya da her meme 15 dk) sonra yarım saat de kaşık biberon ile aptamilin prematüreler için olan mamasından yediriyorum. Bitince 2 saat sonraya alarmımı kurup tekrar aynı döngüye giriyorum. Çoğunlukla uyuyor, uyandırmak için üstündekileri çıkarıyorum. Evde zaten kısa kollu tek zıbınla dolaştırıyorum. Çok giydirmemek bizde alışkanlık biraz.
Gaz sanırım 15. Günde falan başlıyormuş. Henüz yaşamadık onu. Göğüs yarası fenakanama bile olmuş bir tanesinde. Lansinoh iyi geliyor ama her defasında sürmek lazım sanırım. Ben emzirmeden sonra unutuyorum, o yüzden tekrar yaşıyorum. Acısı çok fena
Öneri henüz haddime değil ama ben hep bebek bana uyum sağlasın cılardan olduğum için dışarı çıkarmayı çok önerebilirim. Pazar günü daha 1 haftalıkken kahvaltıya da götürdüm. Sonraki gün alışverişe de götürdüm. Hava 2 gündür soğuk diye siteye çıkarmıyorum. Bugünden itibaren siteye de çıkaracağım gündüzleri.
Dün mustela nın yağını kullanmıştım duştan sonra. Sanırım o biraz rahatsız etti kendisini. Dünden beri huzursuzgaliba atopik bebek olacak
canım haydi güzel haberlerini beklyoruz, şu an doğum aşamalarındasın muhtemelen Allahım yardımcın olsun , en kısa zamanda güzel heberlerle gelirsin umarım35 te tam hastaneye geldik doktorum ciğer geliştiriciler için süreyi uzattı bugün tam 1 gün geçince 2 dozunda üstünden alıcak işte 35+3 üm canım herşey normal diyor doktorum hayırlısıyla.
Tabiki kuzum haber veririrm kendime gelince ne yaşayacağımdan çok habersizim. Uyumuşum şükür şmdi nst ye kalktım. Ablam sakarya dan geldi annemle babam gelmek üzere Bursadan arkadaşlarım sabah burdalar ay çok heyecanlı ya sanırım sabah götürürlerken çok ağlayacağım Rabbim herkesin yardımcısı olsun içinde de benim
çok sevindim iyi haberlerine canım, yerim ben onu ya, annesiyle gezmelere bile başlamış maşallahİyiyiz canım çok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?