2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
sezeryan tarihim belli oldu 23.03.2023 heyecan bastı 38+4 te geliyor yavrum sezeryan ile doğum yapmış arkadaşlar mutlaka dikkat et dediğiniz bir konu var mı yada yanına mutlaka al dediğiniz bir eşya falan
Yanına katı yemeğe başladığında yiyeceğin kuru meyveler al canım ... Dut kayısı erik incir bunların kuruları .. hem bağırsaklarını çalıştırır hem süt artırır enerji verir.
Hayırlı olsun sağlıkla kucaklayın.

Evet canım malesef hemoroid Kanama da oluyorsa hemen bir genel cerraha görünmelisin

Evet canım malesef hemoroid Kanama da oluyorsa hemen bir genel cerraha görünmelisin
Devam ederse giderim zaten. Anal fissürmüş sanırım çatlak oluyormuş. Başlangıç gibi bişey. Ablama sordum hemen ebe kendisi o söyledi. Bi de diyo hamilelikte herşey oluyor daha altına da kaçıracaksın

Biliyorum elimizde değil ama kastığımız zaman ağrı olması kaçınılmaz

Devam ederse giderim zaten. Anal fissürmüş sanırım çatlak oluyormuş. Başlangıç gibi bişey. Ablama sordum hemen ebe kendisi o söyledi. Bi de diyo hamilelikte herşey oluyor daha altına da kaçıracaksın
Ah bu ablalar Benimki ablam ben suni sancı alırken; dur daha bu ne ki ben perdeleri yırtıyordum nerdeyse diyordu

Bugün kontrolüm vardı canım, hamdolsun her şey yolunda. Nst'de sancı çıkmadı. Bebeğim normal kilosuna ulaşmış. Balık yağını ve magnezyumu kesti artık hızlı kilo almasını istemiyorum çünkü normal doğuma bir engel yok dedi Çoook mutlu oldum normal doğum diyince

Meme gibi bi cikinti yoksa belki catlak olusmustur kabizlik yasiyorsan canim vazelin cok iyi geliyor

Bende geçen kontrolde doktor ben erken doğar dediklerim 40’ı da bekledi tabi sen sancıyla açılmayla gelirsen onu bilemem seni normal doğurturum dedi. Ben de çok mutlu olmuştum normal deyince. Su azlığı engel olur mu diye düşünüyordum.

Kızlar çatı muayenesini soran olmuştu ama hatırlayamadım. 36+4'üm bugün muayenem vardı.
Çatı muayenesini sordum, aksi bir durum olmadığı sürece 39'dan önce bakmıyorum dedi doktorum.

Hayırlısı ve kolayı olsun diye dua edelim canım. Suyum hiç yoktu ilk doğumda. Suni sancı ile normal oldu

Kızlar ebemin doğum için tavsiye ettiği birkaç şeyi paylaşıyorum belki fikir olur güzel bir haftasonu olsun

Doğuma kadar yapılması gereken uygulamalar listesi aşağıda yer almakta;

• Asimetrik yürüyüşler ve kalça hareketleri ( dans)
  • Nefes 4-8 (YouTube metinhara sufi nefesi )
  • Akşamları Efloraj Masajı( sırta rahatlatıcı masaj )
  • -Yürüyüş günde minimum yarım saat yapabiliyorsanız 1 saat.
*yapabliyorsak meditasyon.. nefesleri çalışırken sizi rahatlatan bir koku ile yapın.
  • Sevdiğiniz müzikleri dinleyin
  • -Bacaklarınızın güçlenmesi için squat
*Top üzerinde oturmayı tercih etmek ( topta daire veya sekiz yapmak yada öne arkaya doğru pelvik tilt)

Yukarıdakilere ek olarak
1- çömelme ve bebeğin perineden çıkışının imajinasyonu
2- Perine masajı Her gün
3- Topda zıplama
4- meme bakımı (her gün memenin areola kısmına e vit ile bakım yapmak)
E vitamini eczaneden alabilirsiniz.
Doğuma kadar emzirmeye hazırlık.
5- aktif doğum pozisyonlarını arada uygulayabilirsiniz.
6- ısırgan otu çayı emzirmeye hazırlık (günde 1 -2 fincan )

38 hafta

1-Artık herşeyi hayatımızın bir parçası gibi yapıyoruz ( görev gibi değil)
2-ıkınma tekniklerini deneyebilirsiniz
3-Bebeğinizi emzirdiğinizi hayal edin.
4- Ahududu yaprağı çayı günde 2 fincan

39 hafta

Ananas püresi bu hafta 3 -4 kez gün aşırı yapabilirsiniz.

Cinsel ilişki Doğuma kadar rahim ağzı yumuşasın diye spermin doğal yumuşatma etkisinden faydalanmak için.

Artık akışa bırakıyoruz .....

Her an Doğum olmayacakmış gibi kendimize keyifli programlar yapıyoruz.

Hayırlısı ve kolayı olsun diye dua edelim canım. Suyum hiç yoktu ilk doğumda. Suni sancı ile normal oldu
Aynen öyle hep dua ediyorum. Sezaryen de aynı normalde sağlıklı olsunlarda. Ama insan bi denemek istiyo. Belki de doktoru tırmalayacağım beni sezaryene alın diye bilinmez

Kaçırdım ilk zamanlar sabah bulantılarında kusarken o kadar kasılıyordum ki kaçırıyordum. Sonra da ağlıyordum ben ne yaşıyorum diye ben onu savdım dedim zaten ablama
Ya değil mi alttan üstten zorlayınca kacırmaya başladığımda bende noluyor ya yaşlılar gibi çişimi bile tutamıyorum ben diye ağlıyodum

Ay ne lüzumsuz insanlar var nereye oturacağımı ben bilirim deseydin, neyse sabret canım ya

Ayyy maşallah hadi inşallah , benimde kesmişti canım 37 de takviyeleri içmiyorum yeterli kiloya ulaşınca gerekte yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…