- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #31.481
Ben nst nin zararli bisey oldugunu dusunmuyorum calisma prensibi zaten sadece dinlemeye yönelik bi aparat sonucta. Gecenlerde baska bi forumda birisi mikrodalga firinin zararindan hamile olan insanin mikrodalga firin kullanmamasindan falan bahsetmisti oyle komik geldiki anlatamam. Enstrumantel analiz diye bi ders almistim universitede mikrodalga firinin yaydigi radyasyon uzaktan kumandadakiyle neredeyse ayni dalga boyunca mesela ama insanlar biryerden gorup aa cok zararliymis falan diyorlar kulaktan kulaga oylece yayiliyor. Nst olayida buyuk ihtimal oyledir ben zararli oldugunu asla dusunmuyorum. Papatyanin dedigi gibi belki psikolojik olarak etkiliyordur bazilarini ama bende tam tersi nst ye girince rahatliyorum bi problem olmadigini anliyorum beni psikolojik olarak olunlu etkiliyorBu devirde tamamen doğal nasıl besleniyorsunuz cok merak ettim
Hahah valla benim de planım o, dün uzaktan valizinde gördüm örtü gibi bir şey vardı kapalı bir kadın değil, mevlüte(6 mayıs) kadar kalmayı planlıyor sanırım diye düşünüp birkaç dakikalık bir sinir krizi geçirdimHahha sabret kuzum sunun surasinda persembeye ne kaldi sonrasinda lohusalik sendromu adi altinda gonderirsin gider
Zaten nstnin bir zararı yok buna asla bende inanmıyorum siz zaten bu işin uzmanisiniz daha bilimsel aciklamissiniz papatyanın bakış açısı doğru belki psikolojiktir ama nst hayatı önem taşıyan bir araç bana göre burda doğal dogum diye tutturulmasini asla anlayamıyorum çünkü hersey yolunda gitse bile son dakika bebek strese girebiliyor kuzenimin başına geldi çünkü hastane ortamında nstde olmasa anlasilmicakti ve belki ölümle sonuclancakti nst bu açıdan hayatı önem taşıyor papatyanın dediği belki anne acisindandir ama önemli olan vebegin anne karnından sag salim çıkması nasıl çıktığının bir önemi kalmıyor bu açıdan baktığımız zamanBen nst nin zararli bisey oldugunu dusunmuyorum calisma prensibi zaten sadece dinlemeye yönelik bi aparat sonucta. Gecenlerde baska bi forumda birisi mikrodalga firinin zararindan hamile olan insanin mikrodalga firin kullanmamasindan falan bahsetmisti oyle komik geldiki anlatamam. Enstrumantel analiz diye bi ders almistim universitede mikrodalga firinin yaydigi radyasyon uzaktan kumandadakiyle neredeyse ayni dalga boyunca mesela ama insanlar biryerden gorup aa cok zararliymis falan diyorlar kulaktan kulaga oylece yayiliyor. Nst olayida buyuk ihtimal oyledir ben zararli oldugunu asla dusunmuyorum. Papatyanin dedigi gibi belki psikolojik olarak etkiliyordur bazilarini ama bende tam tersi nst ye girince rahatliyorum bi problem olmadigini anliyorum beni psikolojik olarak olunlu etkiliyor
Off vallahi tam cildirmalikHahah valla benim de planım o, dün uzaktan valizinde gördüm örtü gibi bir şey vardı kapalı bir kadın değil, mevlüte(6 mayıs) kadar kalmayı planlıyor sanırım diye düşünüp birkaç dakikalık bir sinir krizi geçirdimAz önce geldi ‘şey ben bir şey soracağım doğumda çeyrek takıcam da bileğine takmak ister misin ip gibi şeyden yaptırsam mı’ gibi bir şey dedi hahahahaha şaka gibi ya, ben öyle bir şey asla takmam adı gibi biliyor ayrıca ilk torunu ve çeyrek takacak, yani hiçbir şey takmasın zaten çöpünü dahi istemiyorum, sorun o değil asla ihtiyacımız yok da sanki matah bir şeymiş gibi şöyle saçmalamaları yok mu delirtiyor beni. Mesela pembeli morlu falan battaniye örmüş wtf? Dalga mı geçiyorsun be kadın şu an telefonda konuşuyor ‘hastanede ben kalırım’ diyor ahhaha yeminle gazetelerin 3. Sayfasına düşeceğim evladıma kavuşamadan
Sen 42ci haftayi gorcen gibime geliyor:)ben bi kitap okuyorum da canım suni sancı çok gereksiz bu süreç kendiliğinden gerçekleşir anneye de eziyet diyor mesela sık sık nst ye girmek te doğru değil yazmıştı ama son haftalarda bu mekonyum riskinden korkuluyor sanırım oda neden oluyor anlamıyorum ama suni sancı almamak için en güzeli gerçekten biraz evde bu sancıları çekmek , kitaptada öyle yazıyor hastanede size çok zaman vermezler bi prosedür var evde bekleyin acele etmeyin diyor, ben tecrübesiyim bakalım başarabilecekmiyim ama bi süre beklemeyi düşünüyorum denilen gibi yani sancı sıklaşana kadar.
Aa ne güzel bi doğum dahaKızlar günaydın. Ancak kendime gelebildim sizinle paylaşıyorum hemen. 9 mart günü sezaryan ameliyat ile 34 haftalık erken doğum yaptım bebeğim 7 gun kuvezde kaldı cok şükür şuan yanımda. Basima gelenlere hâlâ inanamıyorum. 7 mart gecesi sancilsrim başladı. Tabi ilk gebelik anlamadim ben. 8 mart sabahi kontrolüm vardı nst de doğum sancıları çıktı ultrason sırasında doktorum da kasiliyorsun hic hayri alamet değil alttan muayene edicem dedi bi bakti ki 2 cm acilmam var yatış verildi doğumu durdurmak için kapsül felan yedirdiler ama sancilar durmadı her geçen dakika daha çok arttı kafami duvara vurduğumu hatırlıyorum sancilardan. 9 mart sabah saat 8 e kadar çektim ama açılmam hep 2 cm olmasına rağmen sancilar sürekli şiddetlendi. En son çekilen nst de bebeğimin kalbi zayıfladığı söylendi acil sezaryana alındım. Oysa ben normal doğuma hazırlanıyorum. Bilmiyorsunuz ne olacağını işte. Çok şükür buna da bebeğim iyi elhamdülillah
Ayy sanırm aynı durmdayız, 1nisana kadar mesaim devam ediyor ve 3nisanda doktorum sezeryan günü verdiAynı haftadayız bende öyleyim. Hala izne de çıkamadım. Ama çalışmak işkence gibi geliyor. Normalde 10 nisanda iznim başlayacak ama ben Dayanamayacağım galibaay sonu çıkarım yıllık iznimi kullanırım diyorum. 5.5 yaşında oğlum var evdeykende hiç ilgilenemiyorum üzülüyorum. Sağolsun babası ilgileniyor.
Bugün ablam bebişin kıyafetlerini ütüledi ben elimi sürmediğim halde etrafta dolanmaktan bile yoruldum
Tamamen hicbirseye iyi yapmayız elimizden geldiğini yapabiliriz amaBu devirde tamamen doğal nasıl besleniyorsunuz cok merak ettim
Canım heralde her gebelik farklı oluyorBen de diorum acaba sezeryandan mı… İlk çocuğumda bu haftalarda yemek temizlik yapıyordum bir de ev sahibi evi satcam demişti o zamanlar her gün saatlerce araba sürüp ev arıyordum. Eşim çalışıyordu. Şimdi araba fln kullanmam resmen imkansız. Allah korusun o kramplar girse kullanırken düşünemiyorum bile…
Hayır canım kalçaya doğru diyorum iç olur mu hiçIc kisimami vuruyorsunuz
Valla annen haklı canım aynı zamandaysanız kızına bakacak tabi geline de annesi baksın canım senin bakacak kimsen yoksa sana yazlık değil mi önce evlat valla kimse kusura bakmasınHerkeste farkli bi olay bizdede abimin esi dogum yapti annesi gitti gelinin o kalacak yaninda buraya kadar hersey normal. 2 hafta sonra izni bitiyormus anneme sende onun izni bitince gel bak bana demis gelin kizimiz. Annemde sana annen bakiyor suan benim kizimda bak dogum yapacak ben iznimi alip gelip sana bakarsam o kiz dogum yapinca nolacak herkesin annesi kendine yapacak bisey yok ayni zamana denk gelmeseydi boyle olmazdi ama suan 2 haftalik iznimi bende kendi kizima ayiracagim demis. Benimde ne zaman doguracagim belli degil doktor tansiyona bagli heran hersey olabilir diyor. Annem cikip oraya gitse ben nolacagim gercekten. Anneme kusmus sanirim simdide garip vallahi nasil bi bencillik bu anlamadim.
Hayırlı olsun gözünüz AydınKızlar günaydın. Ancak kendime gelebildim sizinle paylaşıyorum hemen. 9 mart günü sezaryan ameliyat ile 34 haftalık erken doğum yaptım bebeğim 7 gun kuvezde kaldı cok şükür şuan yanımda. Basima gelenlere hâlâ inanamıyorum. 7 mart gecesi sancilsrim başladı. Tabi ilk gebelik anlamadim ben. 8 mart sabahi kontrolüm vardı nst de doğum sancıları çıktı ultrason sırasında doktorum da kasiliyorsun hic hayri alamet değil alttan muayene edicem dedi bi bakti ki 2 cm acilmam var yatış verildi doğumu durdurmak için kapsül felan yedirdiler ama sancilar durmadı her geçen dakika daha çok arttı kafami duvara vurduğumu hatırlıyorum sancilardan. 9 mart sabah saat 8 e kadar çektim ama açılmam hep 2 cm olmasına rağmen sancilar sürekli şiddetlendi. En son çekilen nst de bebeğimin kalbi zayıfladığı söylendi acil sezaryana alındım. Oysa ben normal doğuma hazırlanıyorum. Bilmiyorsunuz ne olacağını işte. Çok şükür buna da bebeğim iyi elhamdülillah
Gözün aydın canım. Şükür zoru geçmişKızlar günaydın. Ancak kendime gelebildim sizinle paylaşıyorum hemen. 9 mart günü sezaryan ameliyat ile 34 haftalık erken doğum yaptım bebeğim 7 gun kuvezde kaldı cok şükür şuan yanımda. Basima gelenlere hâlâ inanamıyorum. 7 mart gecesi sancilsrim başladı. Tabi ilk gebelik anlamadim ben. 8 mart sabahi kontrolüm vardı nst de doğum sancıları çıktı ultrason sırasında doktorum da kasiliyorsun hic hayri alamet değil alttan muayene edicem dedi bi bakti ki 2 cm acilmam var yatış verildi doğumu durdurmak için kapsül felan yedirdiler ama sancilar durmadı her geçen dakika daha çok arttı kafami duvara vurduğumu hatırlıyorum sancilardan. 9 mart sabah saat 8 e kadar çektim ama açılmam hep 2 cm olmasına rağmen sancilar sürekli şiddetlendi. En son çekilen nst de bebeğimin kalbi zayıfladığı söylendi acil sezaryana alındım. Oysa ben normal doğuma hazırlanıyorum. Bilmiyorsunuz ne olacağını işte. Çok şükür buna da bebeğim iyi elhamdülillah
Kız Allah korusun pat diye patlarım karnım kocamanSen 42ci haftayi gorcen gibime geliyor:)
Yol yordu diye mi acaba yoksa geliyor mu bebiş bayağı inmiş parmak hesabını da yapmışsın yaBursa'ya vardım yarım saat önce fark ettim karnım düşmüş
Birde kendi de yeni doğurmuş en çok onun anlaması gerekir, küsmek ne acaba bencillikten başka bir şey değil. Sıkma sen canını annen cevabı güzel vermiş canımHerkeste farkli bi olay bizdede abimin esi dogum yapti annesi gitti gelinin o kalacak yaninda buraya kadar hersey normal. 2 hafta sonra izni bitiyormus anneme sende onun izni bitince gel bak bana demis gelin kizimiz. Annemde sana annen bakiyor suan benim kizimda bak dogum yapacak ben iznimi alip gelip sana bakarsam o kiz dogum yapinca nolacak herkesin annesi kendine yapacak bisey yok ayni zamana denk gelmeseydi boyle olmazdi ama suan 2 haftalik iznimi bende kendi kizima ayiracagim demis. Benimde ne zaman doguracagim belli degil doktor tansiyona bagli heran hersey olabilir diyor. Annem cikip oraya gitse ben nolacagim gercekten. Anneme kusmus sanirim simdide garip vallahi nasil bi bencillik bu anlamadim.
Tamam cnm peki birsey soracağım gen testi ysptirdin mi ona göre mi verildi bu igne sizeHayır canım kalçaya doğru diyorum iç olur mu hiç
Ben yurtdışındayım ve ilk nst 39+5te olacak. Kasılma sıklığı 5 dakikaya düşmeden hastaneye kabul etmiyorlar. Tabii ben risksiz bir gebelik geçiriyorum, ekstra rahatlar bu sebeple. Vaktinde doğmazsa 42. Haftaya kadar bekleyeceklermiş bakalım ne zaman gelecek benim minnoş:)ben bi kitap okuyorum da canım suni sancı çok gereksiz bu süreç kendiliğinden gerçekleşir anneye de eziyet diyor mesela sık sık nst ye girmek te doğru değil yazmıştı ama son haftalarda bu mekonyum riskinden korkuluyor sanırım oda neden oluyor anlamıyorum ama suni sancı almamak için en güzeli gerçekten biraz evde bu sancıları çekmek , kitaptada öyle yazıyor hastanede size çok zaman vermezler bi prosedür var evde bekleyin acele etmeyin diyor, ben tecrübesiyim bakalım başarabilecekmiyim ama bi süre beklemeyi düşünüyorum denilen gibi yani sancı sıklaşana kadar.
Umarım çok kolay geçer sürecin canımBen yurtdışındayım ve ilk nst 39+5te olacak. Kasılma sıklığı 5 dakikaya düşmeden hastaneye kabul etmiyorlar. Tabii ben risksiz bir gebelik geçiriyorum, ekstra rahatlar bu sebeple. Vaktinde doğmazsa 42. Haftaya kadar bekleyeceklermiş bakalım ne zaman gelecek benim minnoş:)
Sağol tatlım.. hepimiz hemencecik kolayca doğururuz umarımUmarım çok kolay geçer sürecin canımşimdi kaç haftalıksın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?