- 11 Eylül 2020
- 461
- 626
- 33
- 35
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #31.521
Hayır yasaklamadı sadece son ay rahim kasılabiliyor dedi. Ama zaten oğlum artık sadece uyumadan önce emiyor.Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmuşsunuz bebeğinize
Yengeniz Kadir gecesi doğmuş olmalı
Hamile kaldığınızda emzirmeyi doktor yasaklamadı değil mi? Meme uyarımı rahim kasılmasına neden oluyor deniyor ya hep, bu durumu merak ediyordum ben de.
Kasılma o canimCanım bebek hareketi o ya
Düzenli ya da 1 saatte 4ten fazla olmuyorsa korkma cnmAma hareket etmiyo ki o an taş gibi oluyo şişen yer ve nefesim kesiliyo gibi birşey oluyo
Kasılma o. Yazmıştım buraya da ben de bebek toplanıyo sırtını dayıyo bilmem ne sanıyordum. Geçen nst de aynı şekilde sertleşme oldu bi anda sancı seviyesi 40 60 şekilde ilerledi.Bilmiyorum ki bi tarafıma toplanıyo o taraf yükseliyo sert şekilde ama karnımdan değil de bu yaşadığım darlık rahatsız ediyo bi bakıyorum sertleşmiş karnım
Bende de oluyor ya ama nefesim kesilmiyor birde bebek değil mi ya ittiriyor sanıyorum ben bide acımıyor ki Alla AllaKasılma o. Yazmıştım buraya da ben de bebek toplanıyo sırtını dayıyo bilmem ne sanıyordum. Geçen nst de aynı şekilde sertleşme oldu bi anda sancı seviyesi 40 60 şekilde ilerledi.
Bende bilmiyordumBende de oluyor ya ama nefesim kesilmiyor birde bebek değil mi ya ittiriyor sanıyorum ben bide acımıyor ki Alla Allaben resmen bilmiyorum
Aynen canım bende genetik pıhtılaşma bozukluğu varmış. Bir de zan tüp bebek olduğu için riske atmak istemedi doktorum. Sende de mi var?Tamam cnm peki birsey soracağım gen testi ysptirdin mi ona göre mi verildi bu igne size
Ben eger birkac gun cok hareketsiz kaldiysam ilk yuruyusumde yasiyorhm o agriyi cikcak gibi sanki bebekAyy kızlar ne dicem size. Demin dışarı çıktım ya eve gelene kadar canım çıktı. Yürüdükçe alt kısmıma bir baskı hissettim ama canım yandı resmen. Vajina kısmında bir acı bir ağrı. Bu nedir yaaa
Ay ne kadar bencilce bir dusunce bu..Ayrica annesi 2 hafta kalcakmis zaten bi 2 hafta daha yaninda biri olmasina gerek yokki zaten iyilesmis olcakHerkeste farkli bi olay bizdede abimin esi dogum yapti annesi gitti gelinin o kalacak yaninda buraya kadar hersey normal. 2 hafta sonra izni bitiyormus anneme sende onun izni bitince gel bak bana demis gelin kizimiz. Annemde sana annen bakiyor suan benim kizimda bak dogum yapacak ben iznimi alip gelip sana bakarsam o kiz dogum yapinca nolacak herkesin annesi kendine yapacak bisey yok ayni zamana denk gelmeseydi boyle olmazdi ama suan 2 haftalik iznimi bende kendi kizima ayiracagim demis. Benimde ne zaman doguracagim belli degil doktor tansiyona bagli heran hersey olabilir diyor. Annem cikip oraya gitse ben nolacagim gercekten. Anneme kusmus sanirim simdide garip vallahi nasil bi bencillik bu anlamadim.
Ben de dun pilates yaptiktan sonra feci kasildim toplandi bebek nefesimi kesti bikac kere oldu bu sonra durunca dedim bitti yalandan iki oynastiBende de oluyor ya ama nefesim kesilmiyor birde bebek değil mi ya ittiriyor sanıyorum ben bide acımıyor ki Alla Allaben resmen bilmiyorum
Aynen ben de öyleHerkes 34 küsürde doguruyor yaavalla su haftayi bi atlatsam 35 i gorunce rahatliycam
Çok güzel, azıcık kalmış tam 38de mi alacaklar sezeryana? Sağlıkla kavuşunKızlar çok gergin ve aşırı heyecanlıyım gerginim kaynanam ısrarla salı gel dememe rağmen ‘sen ne dersen de, ben bildiğimi okurum’ dercesine çat diye kimseye haber vermeden dün geldi ve tüm huzurumu kaçırdı gece yatma yeri mevzusunda bile gerildik mesela. Heyecanlıyım perşembe günü sabah 7’de hastaneye giriş yapacağım
Benim de aynı hisler oluyor bazen sertlik hissediyorum, bazen nefesim kesilince daralınca bakıyorum ki sertleşmiş...Kızlar birşey sorcam. Bu toplanma sırasında nefesimde darlık mı desem mideme baskı mı desem soluk borumu biri sıkıyo gibi değişik birşey hissediyorum tam anlatamıyorum ne olduğunu da. Karnımın sertleştiğini hissetmiyoeum bu his gelince bi bakıyorum karnım sertleşmiş. Bu his daha çok rahatsız ediyo toplanma hissinden. Herkeste mi böyle oluyor acaba?
Benim bebeğim kendi ailemde 9. eşimin ailesinde de 5. torun olacağı için iki taraftanda özel bişey beklemiyorumKızlar şimdi siz konuyu açınca benim de aklıma takıldı acaba kayınvalidemler bebeğe ve bana ne takacaklar diye. Siz eşinizle ya da ailesiyle bu konuları direk konuşuyor musunuz? Önceden yerini yapmalı mıyız ne diyosunuz
Kızlar birşey sorcam. Bu toplanma sırasında nefesimde darlık mı desem mideme baskı mı desem soluk borumu biri sıkıyo gibi değişik birşey hissediyorum tam anlatamıyorum ne olduğunu da. Karnımın sertleştiğini hissetmiyoeum bu his gelince bi bakıyorum karnım sertleşmiş. Bu his daha çok rahatsız ediyo toplanma hissinden. Herkeste mi böyle oluyor acaba?
Ya anlayamadım çok baskı oldu canım acıdı. Az öncede mutfakta iş yaparken sanki bir şey yırtıldı vajinamda öyle bi çığlık atmışım ki acıdan eşim koşarak geldi noldu diye. Çok anlıktı ama çok canım yandıBen eger birkac gun cok hareketsiz kaldiysam ilk yuruyusumde yasiyorhm o agriyi cikcak gibi sanki bebekyavaslatiyorum yurumemi eve donuyorum,ertesi gune daha uzun bir yuruyus oluyor ama alisiyo vucudun hem hareketeizlige hem harekete
Ay ne kadar bencilce bir dusunce bu..Ayrica annesi 2 hafta kalcakmis zaten bi 2 hafta daha yaninda biri olmasina gerek yokki zaten iyilesmis olcakBen annemi bile istemiyoeum yanimda ilk gunler gonlu olsun diye 2-3 gun kalirsin dedim sonra yollicam herkesi insanlari anlamak cok guc,bazilari gercekten bebegin altinda eziliyor.Sen hic takma kafana annen zaten soylemis soylenmesi gerekeni
Ben de dun pilates yaptiktan sonra feci kasildim toplandi bebek nefesimi kesti bikac kere oldu bu sonra durunca dedim bitti yalandan iki oynasti
Benimde 2 gen heterozigot cnm ilk 12 hafta cleksan oldun sonra plasenta ayrilmasi yaşadığım için önceden coraspine geçtim şimdi aspirin bıraktım igneye geri geçtim ins igne yeterli gelirAynen canım bende genetik pıhtılaşma bozukluğu varmış. Bir de zan tüp bebek olduğu için riske atmak istemedi doktorum. Sende de mi var?
Aynen katılıyorum bizim takıldığımız nokta kesinlikle ne takıldığı değil ama durumu varken de insan bekliyor ister istemez. Bu beklentiyi de doğum öncesi söylemek mi lazım bilemedimAyynen öyle oluyor bana da nefesim kesiliyor gibi oluyor kasılma bitip gevşemeye geçene kadar rahat nefes alamıyorum.benim karnım sertleşmeyle birlikte baya acıyo da.
Takı konusunu ben de cok merak ediyorum, kızımda bi kızıma bi bana bilezik takmışlardı.Halası da künye almıştı. İkiz (hem de erkek çocuk çok istiyodu kv) olduğunu öğrenince eşim evham yapmıştı üç çocuğa yetebilecek miyiz diye ilk etapta, kv sürekli arayıp siz korkmayın hiç biz hep destek olcaz dedi ama alışveriş için falan tek kelime etmediminik beyler için doğum hediyesi dolar yolladılar sağolsunlar. künye alın ya da döviz olarak tutun diye. bana ne alacaklar bilemiyorum öyle böyle değil çok istiyodu artık daha önce evlendik, ev aldık destek olamadılar diyeyim haydi, ama takı konusunda iyilerdir. Ne geldiği aslında çok önemli değil herkesin canı sağolsun ama şöyle böyle yapcaz deyip yapılmayınca ya da bi ihtiyacınız var mı diye sorulmayınca insan bozuluyor ister istemez.
Cok normal ya yarin hicbi agri olmayadabilir ben alistim artikYa anlayamadım çok baskı oldu canım acıdı. Az öncede mutfakta iş yaparken sanki bir şey yırtıldı vajinamda öyle bi çığlık atmışım ki acıdan eşim koşarak geldi noldu diye. Çok anlıktı ama çok canım yandı
Valla bu bir kaç gündür pek hareket yok hastalıktan dolayı yatak döşek yatıyodum. Bugün biraz hareket ettim işte ondan oldu heralde. Yarında temizlik var abla gelcek hayırlısı bakalımCok normal ya yarin hicbi agri olmayadabilir ben alistim artikbazi gun asagida durasi geliyo bazi gun yukarida cok takilmamak lazim ama hareketsizlik etkiliyo beni en cok cozdum onu sende bugun dun naptin dusun bakalm
Canım ben kitapta okuduğumu söyledim, detaylı da anlatamadım sanırım gelince atarım, bide kimse normal doğum diye tutturmuyor canım sezeryan bir doğum yöntemi değil, seni asla yargılamıyorum kaybından dolayı hassassın ama Allah vermesin kimseye ,herşeyin en kötüsünü düşünmemek lazım…Herkesin görüşüne saygı duyalım elbette kişi normal doğum ister bunun için çapalayabilir sonunda sezeryan olursa kendi iyiliği için ona da razı olur ama siz nasıl sezeryan en doğrusu benim için diyorsanız başkalarınında normal doğum isteme ve bunun için çabalama Hakkı var, birbirimize saygı duyalım…Zaten nstnin bir zararı yok buna asla bende inanmıyorum siz zaten bu işin uzmanisiniz daha bilimsel aciklamissiniz papatyanın bakış açısı doğru belki psikolojiktir ama nst hayatı önem taşıyan bir araç bana göre burda doğal dogum diye tutturulmasini asla anlayamıyorum çünkü hersey yolunda gitse bile son dakika bebek strese girebiliyor kuzenimin başına geldi çünkü hastane ortamında nstde olmasa anlasilmicakti ve belki ölümle sonuclancakti nst bu açıdan hayatı önem taşıyor papatyanın dediği belki anne acisindandir ama önemli olan vebegin anne karnından sag salim çıkması nasıl çıktığının bir önemi kalmıyor bu açıdan baktığımız zaman
Tamam iste bikac gun yattin ya bugun hemen az harekette bile agri yapmis demek istedigim oydu :) bende hep oyle oluyor cunkuValla bu bir kaç gündür pek hareket yok hastalıktan dolayı yatak döşek yatıyodum. Bugün biraz hareket ettim işte ondan oldu heralde. Yarında temizlik var abla gelcek hayırlısı bakalım
Ben burda normal doğum istenmesine laf etmedim hatta o mesajım sana bile değildi umarım üstüne alınması gereken kişi alinmistir o sana yazılan birsey değildi sezerysn bir dogum yöntemi anne ve bebek hayatını kurtaran bir dogum yöntemi saygı duymaya gelince ben zaten burda kimseye birsey demiyorum ama burda ultrason nst bunlar sanki anormal bir durummus gibi ya da zararı varmış gibi konusulunca ister istemez olaya dahil olunuyor bence bu konuda da saygılı olunmalı..Canım ben kitapta okuduğumu söyledim, detaylı da anlatamadım sanırım gelince atarım, bide kimse normal doğum diye tutturmuyor canım sezeryan bir doğum yöntemi değil, seni asla yargılamıyorum kaybından dolayı hassassın ama Allah vermesin kimseye ,herşeyin en kötüsünü düşünmemek lazım…Herkesin görüşüne saygı duyalım elbette kişi normal doğum ister bunun için çapalayabilir sonunda sezeryan olursa kendi iyiliği için ona da razı olur ama siz nasıl sezeryan en doğrusu benim için diyorsanız başkalarınında normal doğum isteme ve bunun için çabalama Hakkı var, birbirimize saygı duyalım…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?