- 7 Aralık 2021
- 252
- 815
- 53
- 30
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #31.681
Süt için hiç canınızı sıkmayın. Yine deneyin ama olmuyorsa da dünyanın sonu değil. Stres de etkiliyor sütü. Mama verilen çocuk da büyüyor aynı şekilde, bizim ülkede bazı şeyler tabu resmen yıkamıyoruz. Yeni nesil olarak bu konuda daha bilinçliyiz Allahtan.Lahusallik evet var çok kötü hemde yani benim çok yoğun geçiyor ilk günler sütüm taşıyordu şuan sütüm hiç yok kesildi. Bebegim ultrasondan hemen hemen birebir çıktı. Emzirmeye çalışmak evet zor ama kişiden kişiye değişir benim meme ucum yok yani içe dönük o yüzden çok zorluk çekiyorum yoksa kolay geçerdi. Ben doğuma girdiğimde 65 kilo idim şuan 60 im. Bebeğim 2600 doğdu tam 11 günlük ve şuan 2380 kg kilo verdi baya. Sağlıklı bir doğum geçirin hepiniz inşallah
Ay canım benim ya biraz küçük ya onun etkisi vardır, slikon göğüs ucları var ondan alsan cok kurtarıcı oluyor, o da rahat tutar senin de yara olmazEmme biraz sıkıntılı ya. Çok küçük gücü yetmiyor bide göğüs ucum yok çok zorlanıyorum
Yeni gidiyorum ödüm kopuyor alttan muayene eder diye
Hayırlı olsun canim inşaallah biran önce düzen kurarsınız.Meme ucu için şırınga denedin mi veya sağa makinası sonrasında da deneyebilirsin bilemiyorum.Lahusallik evet var çok kötü hemde yani benim çok yoğun geçiyor ilk günler sütüm taşıyordu şuan sütüm hiç yok kesildi. Bebegim ultrasondan hemen hemen birebir çıktı. Emzirmeye çalışmak evet zor ama kişiden kişiye değişir benim meme ucum yok yani içe dönük o yüzden çok zorluk çekiyorum yoksa kolay geçerdi. Ben doğuma girdiğimde 65 kilo idim şuan 60 im. Bebeğim 2600 doğdu tam 11 günlük ve şuan 2380 kg kilo verdi baya. Sağlıklı bir doğum geçirin hepiniz inşallah
Benim psikoloji nanay siz devam edin hahagece eşimi suyum geldi kalk her yer sırılsıklam gitmemiz lazım diye uyandırmışım yazık garibim zor ikna etmiş beni
Korkma canm ilk gebeliğin illa ki olacak kendini hazırla pskolojik olarakYeni gidiyorum ödüm kopuyor alttan muayene eder diye
ahahah son zamanlar hepimiz delirdik, rüyalar gerçekler karıstı, adamcağız başarmıs ikna etmiş seni şükür
Bir gün önce nst de sancı çıkmadı demiştin çok şaşırdım ama çok mutlu oldum. İstediğin gibi kucağına sağlıkla aldın bebeğiniHepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Doğum yapan diğer arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sağlıkla büyütelim
Gece suyum geldi hastaneye gittik. Açılma 2 cm idi. Giderek her iki saatte bir 2 cm daha açılmaya devam etti. Suyum geldiği için süreci hızlandırmak isteyebilirdi doktorum ama suni sancı vermek istemiyorum dedi sabırla bekledi.
8-9 cm açılma ile çatala çıktım üç ıkınma ile geldi oğlum. Sancılar da doğum anı da çok kolaydı diyemem ama doktorum sağ olsun mükemmel yönlendirdi. Şuan her şey geçti gitti
Bol bol uyku, su, emzirme döngüsü içerisindeyiz.
Neye göre karar veriliyor epidural mı spinal mi diye sen mi istiyorsun yoksa doktorun mu söylüyor?Benim ilk doğum epidural çok konforluydu baş ağrım hiç olmadı, bu spinal olacak sanırım, bakalım sağlıkla gelelim o güne...
Kombine tavsiye ederimNeye göre karar veriliyor epidural mı spinal mi diye sen mi istiyorsun yoksa doktorun mu söylüyor?
Doktorun beraber çalıştığı anestezi ekibi kararıydı ilk doktorum hepsini epidural yapıyordu, ekstrem durumlar vardır elbet, bu sefer spinal yapılıyor epidural hiç yapmıyoruz dedi..sanırım anne durumu sekonder oluyor bu durumda, spinal uygun olmazsa genel alıyor olabilirler, en azından benim için böyle opsiyon sunulan da vardır belki...Neye göre karar veriliyor epidural mı spinal mi diye sen mi istiyorsun yoksa doktorun mu söylüyor?
Benim zaten haftalık hafif sancılarım oluyordu canım ama öyle önemli seviyede değil. Suyum gece bir anda gelmeye başladı, sancısız. O nedenle tüm sancıyı hastanede çekmek zorunda kaldım ama hastane ortamı, ebem ve canım doktorum çok iyiydi.Yaa öyle umut oldun ki bana.. Çok sevindim adına güzel ilerlemiş. Suyun gelene kadar sancın var mıydı sonra mı başladı? Sancıları karşılamak zor muydu nasıl daha rahat karşıladın? Bir de sancı çekme aşaması mı zor çataldan sonrası mı acaba?
Çok soru sordum kb müsait olursan yanıtlamak ister yanıtlarsan çok sevinirim çok merak içindeyim
Evet canım öyleydi, iki hafta sonra bekliyorduk. Bebeğim sürpriz atağa geçtiBir gün önce nst de sancı çıkmadı demiştin çok şaşırdım ama çok mutlu oldum. İstediğin gibi kucağına sağlıkla aldın bebeğini
Lahusallik evet var çok kötü hemde yani benim çok yoğun geçiyor ilk günler sütüm taşıyordu şuan sütüm hiç yok kesildi. Bebegim ultrasondan hemen hemen birebir çıktı. Emzirmeye çalışmak evet zor ama kişiden kişiye değişir benim meme ucum yok yani içe dönük o yüzden çok zorluk çekiyorum yoksa kolay geçerdi. Ben doğuma girdiğimde 65 kilo idim şuan 60 im. Bebeğim 2600 doğdu tam 11 günlük ve şuan 2380 kg kilo verdi baya. Sağlıklı bir doğum geçirin hepiniz inşallah
Emme biraz sıkıntılı ya. Çok küçük gücü yetmiyor bide göğüs ucum yok çok zorlanıyorum
Canım çok mutlu oldum ya hepimize de umut oldun gerçekten maşallah güzel bir doğum olmuş bu kadar ağrıyı zaten bekliyorsunuz, hele 3 ıkınmadan sonra doğmasına çok sevindim anneyi çok yormamış, Sağlıklı oluşunda erken geç ne farkeder, bizlerede dua et, kokla miniği bol bolBenim zaten haftalık hafif sancılarım oluyordu canım ama öyle önemli seviyede değil. Suyum gece bir anda gelmeye başladı, sancısız. O nedenle tüm sancıyı hastanede çekmek zorunda kaldım ama hastane ortamı, ebem ve canım doktorum çok iyiydi.
Sancıyı pilates topunda ve yere çömelme şeklinde karşıladım. Kesinlikle yatarak olamazdı benim için. Hep hareket halindeydim. Zaten onlar açılmayı sağladı.
Çatı muayenesi asla zor değildi vajinusmus atlatmış birisi olarak çok rahattı. Doktorumun eli inanılmaz hafif bunu biliyordum ama ebe de öyle çıktı şansıma
En zoru sancı çekme aşaması. Çatalda daha rahat karşıladım ve ayrıca her muayene ile doğum hızlandı.
Doktoru tane tane dinleyince her şey yolunda ilerliyor
Elhamdülillah boyle pozitif hikayen olduğu için çok sevindimHepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Doğum yapan diğer arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sağlıkla büyütelim
Gece suyum geldi hastaneye gittik. Açılma 2 cm idi. Giderek her iki saatte bir 2 cm daha açılmaya devam etti. Suyum geldiği için süreci hızlandırmak isteyebilirdi doktorum ama suni sancı vermek istemiyorum dedi sabırla bekledi.
8-9 cm açılma ile çatala çıktım üç ıkınma ile geldi oğlum. Sancılar da doğum anı da çok kolaydı diyemem ama doktorum sağ olsun mükemmel yönlendirdi. Şuan her şey geçti gitti
Bol bol uyku, su, emzirme döngüsü içerisindeyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?