2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Ahaha ben de öyle, üstelik benim ilk doğumum da su gelmesiyle başlamıştı. Eşime “korkma ama hastaneye gitmemiz lazım suyum geldi” dedim o da bana “senin çişin gelmiştir” demişti uyku sersemi
Ben de çok su içiyorum sürekli tuvaletteyim. Gece de kalkıyorum ikisi bir arada olursa diye korkuyorum

Tansiyon baya düşükmüş, maden suyu, tüketiyorsanız eğer kahve de yükseltiyor tansiyonu. Ben de artık zor taşıyorum kendimi, gece oturma odasında uyuyakalabiliyorum anca sonra yatağımda uyuyabiliyorum.Yarın doktor kontrolüm var doğum falan konuşcaz bakalım ne diyecek.

Hadi bakalım hayırlısı bebişin gelmesi de yakındır o zaman sanki
Kızlar doktora sordum şimdi bkaç gümdür sancım da olduğu için nişandır diyor parça parça da gelebilirmiş nişan

Evet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorum

Evet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorum

Süt sağma makinesi işe yaramıyor mu? Kullandınız mı? O da belki ucunu çıkarır. Sütün azalması da önlenmiş olur sağınca.

Kendi göğsüm de bu konuda sıkıntı yaratabilir diye emzirme konusunu çok irdeliyorum ben de.

Ahh ilk doğumumda emzirmeyle ilgili okadar sıkıntı yaşamıştımki anlatıp moral bozmayacağım. Ama başardım göğüs ucumuda çıkardım sütümde arttı. İnanın o memeye bir kere süt inince Allahın izniyle bebiş güzel emerse artıyor. Önemli olan onun şuan güzel kavrayıp emebilmesi. Şua çok minik ve güçsüz diye emişi az olabilir. Bol bol sağmayı da deneyin lütfen güzel bir elektrikli pompanız yoksa(çünkü elektriklide gerçekten marka önemli.eğer güçlü bir çekişi yoksa hiçbir işe yaramıyor) birtane manuel alın en azından bol bol sağın ve hemen bebişe memeyi tutturmaya çalışın. Oturur pozisyonda tutmuyorsa ayakta dolaşarak tutturmaya çalışabilirsiniz bende cok etkili olmuştu. Memeler çok sertse öncesinde kaynamış suyun üzerine tutup yada ütü buharıyla ısıttığınız havluları meme üzerine koyu yumuşasın. Bu sütün inmesine de iyi geliyor. Sonra o an bebeğe tutturmaya çalışabilirsiniz. Defalarca meme reddi kıyılarında yüzmüş zorlada olsa emzirebilmiş biri olarak çok iyi anlıyorum.
He olduki tutmadı emmedi mama verecek olmak üzmesin siz elinizden geleni yaptıktan sonra olacak olan oluyor zaten benim bebeğim zorla 8 ay emmişti işe başlayınca zaten zor tuttuğu memeyi tamamen bırakmıştı mamaya başlamıştık.
En önemlisi yenidoğan annenin mutluluğu şuan. Huzurlu mutlu anne bebeğide etkiliyor

Birde pompa kullancaklara bir tavsiye vereyim. İçinde valf var onu kaynatmayın lütfen. Dezenfekte olması için kaynattığımızda o parça yumuşatıp çekiş gücünü azaltıyor. Bende avent pompa var. Yedek parça bulacağım diye mahvolmuştum. Gerçi şimdi daha kolay ulaşılabilir sanırım. Ben ozman bulamamıştım. Sonra öğrendim bu bilgiyi. Valf dediğimiz şöyle birşey. Unutmayalım kaynatmıyoruz bu parçayı

Eklentiler

• 179B9141-B87F-4990-94D4-CE78A7AC0556.webp
    1,2 KB · Görüntüleme: 57
Ya Allah iyiliğini versin canım benimçok güldüm analık = güçlenmek sanırım, inşallah bizlerde senin gibi oluruz dua et bize de güzel anne

Nasıl bir enerji veriyorsun öyle okudukça iyi hissediyorum maşallah sana canım

Kızlar sonu güzel okacak diyerek dayanıyoruz bunların hepsi geçecek kesimlikle bu bir imtihan canım göğüs ucu için ben sorun yaşamadım ancak pompa var olan göğüs ucumu ekstra şişiriyor sen denedin mi çekerek çıkarır belki ? Birde ilk 2 gün sütüm aşırı azdı 2 şırınga zor çekip veriyordum oğluma sonra migrostan maltana diye bir içecek aldılar ananaslı ondan 3 şişe içtim sonraki gün çok şükür mastit olmamak için günde 2 kere süt sağıp kaldırıyorum buzluğa bir denesene o içeceği ?? Ve bol su 3 saatte 1 litre su dedi doktorum o da işe yarıyor

Bu içecek emzirme döneminde kullanmayın yazıyordu sanki sisesinde eminde değilim kontrol et muhakkak cnm yazıyor mu diye e bebekte de aynı formlarda içecek vsr ama tadlari rezalet

MelodiminEsi ne güzel doğumun olmuş maşallah bebeğinle saglıklı mutlu bi yaşam diliyorum N neselikiz87 B Beybiumutlari bebekleriniz hayırlı olsun umarım doğru etiket yapabilmişimdir

Kızlar benim de riskli gebeliğim olduğu için( daha önce yazmıştım bebek benden tam besin alamıyor) en fazla 37. Haftaya kadar beklicez sonra alıcaz dedi doktor. Şuan 34+5 im. Suyu sınırda ama idare ediyormuş. Azalma olursa yada bebek hareketleri azalırsa nst sonuçlari kötü gelirse daha erken alacaklar ama şuanlık sıkıntı yok 37 yi bekliyoruz. Maksimum 2 haftam var 6 Nisan'da tam 37 olucam. Haftaya sezeryan günüm belli olur yani diye düşünüyorum saglıkla gelsinler inşallah ❤

Bu içecek emzirme döneminde kullanmayın yazıyordu sanki sisesinde eminde değilim kontrol et muhakkak cnm yazıyor mu diye e bebekte de aynı formlarda içecek vsr ama tadlari rezalet
Neee kız bana hastanede hemşire önerdi ya bunu kendi içmiş sende dene dedi aldım vallahide işe yaradı sabah bakıcam şişeye. Gazlı bi içecek ama ben o yazıyı görmedim hiç

Benim kız da 34+5 te 2600 doğmuştu. Gittim prematüre kıyafetleri aldım bir sürü. Ama 1 defa giyebildi hepsini. Çok çabuk büyüyorlar yahu ilk haftasında 2500 e düşmüştü, 2. Haftasında 2835 i gördü bile şiş göbek

Daha iyiyim canim az once hemsireler geldi uyandirildim valla burda daha bi guzel uyuyor insan dun yine cikti tansiyonum 14/10 a ama cok sukur ilacla hemen dusurduler. Dun aksam doktor hastaneden cikmadan geldi konustu suan bebegin gayet mutlu ve saglikli 1-2 hafta daha iceride tutmayi istiyorum endiselenme tansiyon konusunda normal bi gebe olsan bu tansiyonla yatirmazdik seni ama kalp hastasi olmandan dolayi sadece izlemek istedik ani artislarda seni tehlikeye atacak birsey oluyormu diye dedi. İlacimin dozunu ayarladilar ben 2x1 aliyordum 3x1 oldu. İyiyiz suan hemsire bugun cikartabilirler falan dedi az once umarim cikarim ne kadar rahat olsamda hastane ortami gerekiyor beni. Birde zaten dogumda annem ve esim yorulacak simdiden hastanede perisan oluyorlar o beni biraz uzuyor. Tahmini olarak 8-15 nisan arasi atlas beyi alirim dedi doktor ama bunlar herseyin saglikli ilerledigi kosullarda tabiki. Dua edin banada kizlar zamaninda dogsun yavrusum kuveze girmesin sanirim burda kuvez sayisi azmis sehir hastanesine yonlendiriyorlarmis bazen bebekleri o beni korkuttu.

İyi olmanıza sevindim hiç stres yapma, her şey yolundaymış bebeğin vaktinde sağlıkla gelsin

Bana da owli önerdiler canım. Bugün sip vericem ben de.

Çok güzel anlatmışsın ben de bazen Gündüz uykusunu göğsümde uyusun istiyorum. Giriyorum yatağa, alıyorum kucağıma, beraber mışıl mışıl uyuyoruz. Normalde yatağına koyacaksam yarım kundak yapıp koyuyorum yoksa uyandırıyor elleri kolları hareketle. Ama koynumda o da o kadar huzurlu ki kundak mundak yok direk zıbınla yatırıyorum

İyi olmanıza sevindim hiç stres yapma, her şey yolundaymış bebeğin vaktinde sağlıkla gelsin
İnsallah canim hemsirelerle konustum baska bi doktor olsa simdiye coktan alirdi bebegi bu kadar ilgilenmezdi sanslisiniz falan dedi iyice icim rahatladi. Bu arada hastaneye gelirken karnima surdugum yagi getirmemistim 2 gun surmedim bakin sadece ay inanamazsiniz belime dogru bir catlamisim şok oldum sabah gorunce aman sakin ihmal etmeyin surmeyi valla asiri pisman oldum

Aynen canim çok şükür Dr da bu kolestaz olayının bu haftaya denk gelmesinin büyük şans olduğunu söyledi en azından hemen müdahale edebiliriz erken haftalar olsaydı sıkıntılıydı dedi çok şükür hersey yolunda şu an şimdi emme ağlama bez değiştirme üçgenindeyiz darısı tüm hamislerin basina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…