- 27 Ocak 2014
- 833
- 2.479
- 313
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #31.801
Ben de çok su içiyorum sürekli tuvaletteyim. Gece de kalkıyorum ikisi bir arada olursa diye korkuyorum
Kixlar son haftalariniz nasi geciyo benim Dogum tarihi surekli degisiyor doktorum simdide 39. Cu haftada gecsin diyor gecenki gitmemde kucuk kalmis demisti 38ci haftada alalim demisti simdi dunde dioki 3 kg olmus ben bi an once dogurmak istiyorum arkadaslar bel agrisi basladi simdide oturamiyorum yatamiyorum nefes darligi kalp çarpıntısı evde zamanda gecmiyor kuafore gideyim dedim fon cekilirken tansiyonum dustu bayilacaktim zaten dusuk tansiyonlu birisiyim 10/3 cikiyo tansiyonum cuma bi daha gidecez 28 mart gibi olsun istiyoruz artik yemek yiyorum hazimsizlik siskinlik saatlerce suruyo zaman gecmiyor...
Kızlar doktora sordum şimdi bkaç gümdür sancım da olduğu için nişandır diyor parça parça da gelebilirmiş nişan
Evet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorumB Beybiumutlari benim de özellikle bi göğüs ucum çok küçük maalesef. Lansinoh göğüs ucu çıkarıcı var elimde. İşe yarar mı bilmem. Ama birkaç video görmüştüm. Bebekler her türlü emebilir. Dümdüz bir yer bile olsa içine çekebilir, endişe etmeyin falan diyordu.
Yani belki de bebeğin emmesi güçlü değildir. Güçlenince daha iyi olabilir.
Bir de yazanlar olmuş silikon göğüs ucu iyi oluyor diye. Özellikle de bebek ememeyip ucunu yara ederse kurtarıcıymış. Onu da lansinoh marka aldmıştım. Güzel bir şeye benziyor. Denedim göğsümde. Yapışıyor, ince ve ucu gayet çıkıntılı. İnşallah kullanmak zorunda olmamama önlemimi aldım mecbur. Göğüs ucu olmayan biri başka napsın
Evet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorum
Canım dut kürü yapıp içsen sütü çoğaltıyor ama tabi uyarım da önemliEvet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorum
Ahh ilk doğumumda emzirmeyle ilgili okadar sıkıntı yaşamıştımki anlatıp moral bozmayacağım. Ama başardım göğüs ucumuda çıkardım sütümde arttı. İnanın o memeye bir kere süt inince Allahın izniyle bebiş güzel emerse artıyor. Önemli olan onun şuan güzel kavrayıp emebilmesi. Şua çok minik ve güçsüz diye emişi az olabilir. Bol bol sağmayı da deneyin lütfenEvet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorum
Bende görüyorum canım minicik toz gibi değil miKizlar 2 gündür bazen idrarda beyaz tortular görüyorum hic yaşadınız mı
Tortu seklindeydi ama geçti cnm benimBende görüyorum canım minicik toz gibi değil mi
Ya Allah iyiliğini versin canım benimçok güldüm analık = güçlenmek sanırım, inşallah bizlerde senin gibi oluruz dua et bize de güzel anne
Nasıl bir enerji veriyorsun öyleokudukça iyi hissediyorum maşallah sana canım
Kızlar sonu güzel okacak diyerek dayanıyoruz bunların hepsi geçecek kesimlikle bu bir imtihanEvet göğüs ucum yok olmadığı gibi sütüm azaldi ve bebeğim çok güçsüz zor bi imtihan gerçekten onun için elimden gelen herseyi yapıyorum
Bu içecek emzirme döneminde kullanmayın yazıyordu sanki sisesinde eminde değilim kontrol et muhakkak cnm yazıyor mu diye e bebekte de aynı formlarda içecek vsr ama tadlari rezaletKızlar sonu güzel okacak diyerek dayanıyoruz bunların hepsi geçecek kesimlikle bu bir imtihancanım göğüs ucu için ben sorun yaşamadım ancak pompa var olan göğüs ucumu ekstra şişiriyor sen denedin mi çekerek çıkarır belki ? Birde ilk 2 gün sütüm aşırı azdı 2 şırınga zor çekip veriyordum oğluma sonra migrostan maltana diye bir içecek aldılar ananaslı ondan 3 şişe içtim sonraki gün çok şükür mastit olmamak için günde 2 kere süt sağıp kaldırıyorum buzluğa bir denesene o içeceği ?? Ve bol su 3 saatte 1 litre su dedi doktorum o da işe yarıyor
Neee kız bana hastanede hemşire önerdi ya bunu kendi içmiş sende dene dedi aldım vallahide işe yaradıBu içecek emzirme döneminde kullanmayın yazıyordu sanki sisesinde eminde değilim kontrol et muhakkak cnm yazıyor mu diye e bebekte de aynı formlarda içecek vsr ama tadlari rezalet
Benim kız da 34+5 te 2600 doğmuştu. Gittim prematüre kıyafetleri aldım bir sürü. Ama 1 defa giyebildi hepsini. Çok çabuk büyüyorlar yahuBenim öyle prensesler gibi bir doğum olmadı ama dur birazdan paylaşayım çokta kendim için kötü olan şeyleri söylemeden. Şöyle ama kızlar yani sonuçta normal de doğursan ağrışı acılı olacak sezeryanda olsa seni kesip alıyorlar yani öyle prenseslik bir durum ikisinde de yok bunu hepimiz bilelim kimse kötü etkileniyorum demesinbenim ilk anneliğim ilk doğumum vallahi sezeryanı hiç sevmedim yada şöyle fotoğrafçı olmasaydı işin içinde genel anestezi bile isteyebilirdim çünkü ben ameliyathaneyi sevmedim korktum o ortamdan birde o dokunmaları flan hissediyorsun ya ondan hiç hoşlanmadım. Birde bebeğim çok küçük ve erken geldi doğunca başta sesini duyamadım ona çok kadıldım panikledim yani başımdaki hemşireler ve fotoğrafçının beni sakinleştirmeleriyle biraz dirayetli kalabildim. Ben oğlumun sağlığından endişe ettiğim için kendimi kasmıştım. Ama sonra diyorum ya 2. Günde herşey bitiyor ağrılarınız 3-4 saat sonra hafifliyor. Benim bebeğim küvezde olduğu halde 1.5 gün ağlamadım oturdum süt sağmaya çalıştım Ona. Sizdende başına gelen olursa öyle yapsın ağlamayın üzülmeyin dua edin ve onun için süt sağmaya çalışın makyaj yapın kendinizi iyi hissedin moral çok önemli.
Maşallah sana kuzum ah ne güzel bir doğum olmuş çok mutlu sağlıklı olun ikinizde inşallah
Kuzum benim bebe 35+3 te 2540 gr doğdu şuan 2300 ve hala 1 numara kullanıyorum korkma myle çok büyük gelmiyor ama yenidoğan kıyafetleri bile büyük geliyor oğluşuma çok komik
Daha iyiyim canim az once hemsireler geldi uyandirildim valla burda daha bi guzel uyuyor insanpank cım nasıl oldun?
İyi olmanıza sevindimDaha iyiyim canim az once hemsireler geldi uyandirildim valla burda daha bi guzel uyuyor insandun yine cikti tansiyonum 14/10 a ama cok sukur ilacla hemen dusurduler. Dun aksam doktor hastaneden cikmadan geldi konustu suan bebegin gayet mutlu ve saglikli 1-2 hafta daha iceride tutmayi istiyorum endiselenme tansiyon konusunda normal bi gebe olsan bu tansiyonla yatirmazdik seni ama kalp hastasi olmandan dolayi sadece izlemek istedik ani artislarda seni tehlikeye atacak birsey oluyormu diye dedi. İlacimin dozunu ayarladilar ben 2x1 aliyordum 3x1 oldu. İyiyiz suan hemsire bugun cikartabilirler falan dedi az once umarim cikarim ne kadar rahat olsamda hastane ortami gerekiyor beni. Birde zaten dogumda annem ve esim yorulacak simdiden hastanede perisan oluyorlar o beni biraz uzuyor. Tahmini olarak 8-15 nisan arasi atlas beyi alirim dedi doktor ama bunlar herseyin saglikli ilerledigi kosullarda tabiki. Dua edin banada kizlar zamaninda dogsun yavrusum kuveze girmesin sanirim burda kuvez sayisi azmis sehir hastanesine yonlendiriyorlarmis bazen bebekleri o beni korkuttu.
Bana da owli önerdiler canım. Bugün sip vericem ben de.Kızlar bugün sağlık ocağı kontrolümüz cardı ona gittik bebişim 5 günlük 2. Topuk kanı alındı nasıl emzireceğim falan söylendi genel bilgiler işte. 2540 doğmuştu şuan 2300 dedi ama hastaneyle bizimki farklı olabilir illaki zaten 300-400 gr düşme beklenir ilk hafta dedi. Emmesi, sütüm , gaz kaka olayları çok şükür baya iyi durumda. İşk gün sütüm gelmeyince migrostan maltana diye bi içecek aldılar onu içtim 3 şişe falan ananaslı o kadar iyi geldi ki birde 3. Gün artık göğüslerim taşıyordu şuan hala pompayla sağıp sonra bebeğe içiriyorum çünkü şişlikten mastit olabilirmiş göğüslerim. Bebiş genelde uyuyor ağlamayı yeni öğrendiama 2 gecedir beni uyutmuyor fenaaayım. Doktorum korseye başla dedi tecrübeli anneler lütfen korse önerin bn owli alayım diyorum sizce nasıl ? D vitamini verdiler günde 3 damla ağızdan vericem. Yarında doktor kontrolümüz var hastaneye götürücez Karan Bey i inşallah sarılık yoktur herşey yolundadır. Sarılık olunca ne oluyor onuda bilen anlatsın hele bi cuma günü 9 du hastaneden çıkarken ama ondan sonra emmesi çok iyi oldu çok şükür. Bu akşam bebişi ilk kez yıkayacağız bakalım çok heyecanlıyım göbek bağı hala düşmedi heyecanla bekleyen arkadaşlarımı çok iyi anlıyorum bayılacaksınız kızlar heleki benim gibi ilk bebiş anneleri öyle güzel ki göğsümden indiremiyorum Rabbim isteyen herkese sağlıklı eli ayağı düzgün bebek nasip etsin inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın çok güzel bir duyguymuş
İnsallah canim hemsirelerle konustum baska bi doktor olsa simdiye coktan alirdi bebegi bu kadar ilgilenmezdi sanslisiniz falan dedi iyice icim rahatladi. Bu arada hastaneye gelirken karnima surdugum yagi getirmemistim 2 gun surmedim bakin sadece ay inanamazsiniz belime dogru bir catlamisim şok oldum sabah gorunce aman sakin ihmal etmeyin surmeyi valla asiri pisman oldumİyi olmanıza sevindimhiç stres yapma, her şey yolundaymış bebeğin vaktinde sağlıkla gelsin
Aynen canim çok şükür Dr da bu kolestaz olayının bu haftaya denk gelmesinin büyük şans olduğunu söyledi en azından hemen müdahale edebiliriz erken haftalar olsaydı sıkıntılıydı dedi çok şükür hersey yolunda şu an şimdi emme ağlama bez değiştirme üçgenindeyizHaftan gayet iyiymiş yine maşallah şanssızlık şanslı bi haftaya denk gelmiş. Zorluklar geride kalmıştır artık insallah bundan sonra sağlıkla mis kokusunu içine çek güzel kızının gözünüz aydın
14 mart tam 37+0 canım 49cm 2930gr olarak geldi dünyayaTam doğum tarihi ne oluyor canım, bide 37+0 mu cemremiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?