2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kasılmalar benide yoruyor artık valla. 36+5 olduk bizde bugün. Dün temizlik yaptırdım sanki ben yapmışım gibi mahfoldum valla yığıldım kaldım akşamdan beri

Özellikleri sabahları değil ama gün içinde baş ağrım oluyor genelde her gün
Kan basıncından kaynaklanıyordur bence o vücudumuzda iki kalp attığı için.Acaip ağrım oluyor uzun süre kalkamıyorum arada magnezyum kullanırdım korkuyorum gelecek diye şimdi hergun kullanıyorum birde magnezyumlu madensuyuna başladım dün.

Canım sütün olsaydı da çocuk da emmeyebilirdi yani illa emecek diye bir kaide yok. Hiç dertlenme. Meme de versek mamayı sonradan dayıyoruz çoğumuz. Tek mamayla da çocuk gayet büyütülür ne var bunda? Yani bu eski kafalılık artık yok olsun lütfen. Mama kötü bir şey değil. İyi ki var ve bebekler bu sayede büyüyebiliyor. Mama yedi diye ileride kanser olan çocuk duymadım ben hiç. Zaten günümüzde bizim yediğimiz içtiğimiz bile doğal/organik vs değilken bebeğinkinin de illa öyle olmasını bekleyemeyiz. Anneler ne kadar mutluysa bebekler de o kadar mutlu oluyor. Sen mamayı öyle güzel yedirirsin ki bebeğin gelişimini tam da olması gerektiği gibi tamamlar, daha ne olsun? Anne sütüyle beslenenler her zaman waoww çok sağlıklı falan olmuyor. Eşim 9 ay emmiş sürekli hasta olur, ben 3 ay emmişim epi topu hiç hasta olmam nerdeyse. Bağışıklığı buna bağlama lütfen

Ay çok yazdım kb uzun olmuş kısacası bunu bu kadar dert etme lütfen. Bir sürü insan mama ile çocuk büyütüyor

Aa iyi oldu söylediğin kahvaltı yapalı oluyo baya as bişi atıştırayım
Hadi hayırlısı inşallah tok gitmeyi unutma

Ben gece daha beterim hem mesane hem bağısaklar dolu olunca gece sağdan sola dönmek bile çok ağrılı olabiliyor, sol tarafıma yatınca da kalbim sıkışıyo gibi oluyo bu gece kalktım oturma odasında oturur gibi uyudum artık
Sabahları aşırı ağrısı olan var mı.Kasiklarim gerginlikten o kadar çok ağrıyor sabah uyanınca saatlerce dogrulamiyorum.

Ay ben ciktim evimdeyim kizlar haftda 2 kez kontrole gelmek sartiyla cikartildim 3 gun sonra kontrole gitcem tekrar. Doguma kadar her cuma ve sali standart kontrole gitcekmisim evle hastane arasida biraz var ama neyse artik gelir gelmez gözlerimi mutfak dolabina diktim bakalim allah tarafindan bi ilahi guc gelirse silerim insallah 1 haftadir temizlik icin abla ariyoruz yok anacim hepsi dolu kimse gelmiyo temizlik sirketide ben istemiyorum bi kere aldim pisman oldum yok onu yapmayiz yok bunu yapmayiz. Ankarada olupda yardimci alan varsa kizlar bi numara falan bisey atin allah rizasi icin

Oh canım çok şükür daha duracak minik o zan sende iyiysen sorun yok boşver dolabi fln dinlen kız

Ay benim dizlerim ağrıyor üç dört gündür normalde ağrımıyor da oturup kalkarken baya zorlanıyorum. Squatı nasıl yapcam doğum anı nasıl çömelcem diye onun derdine düştüm

36+5im
Ultrasona girdim az önce. Bebeğimin boyu önde çıktı. Daha önce almadığı kadar kilo almış. Tahmin ediyordum.

Çünkü 2 haftadır iştahım çok açıktı. Tatlı, tuzlu, hamur işi pastalar, meyveler yedim içtim bi güzel. Hemen etkiledi. Sağlıklı beslendiğimde böyle olmuyordu.

Şimdi nstdeyim yine. Kalp atışlarını dinliyorum yavrumun. ağrım, kasılmam yok.

3 Nisan diyoruz doğum için ama haftaya tekrar gideceğim suyunu kontrol edecekmiş doktorum. Ona göre hareket edeceğiz.
Ayrıca bebek aşağı inmemiş henüz.

Hadi bakalım güzel haber bunlar

Kızlar bir kaç gündür adet ağrısı gibi bi ağeım var benim. Böyle adet olmadan önce bi ağeı hissedersinde ayy adet olcam heralde dersin ya öyle bi ağrı. Var mı böyle bir şey yaşayan ??
Benim bahsettiğim ağrı bu işte çok yoğun ama sadece sabahlari dün ilkkez markete filan çıktık ablamla hava almak için geldiğimde mahvoldum.

Kızlar merhaba son 40 günün zorluğundan etkilenen biri olarak kimsenin bu süreçte canını sıkmadan giriyorum meseleye.
Öncelikle doğum yapan tüm annelere hayırlı olsun, gözünüz aydın.
İlk doğumu olanlara ufak bir tecrübe aktarayım. Su gelmeye başlayınca idrar gibi tutamıyorsunuz. Ordan ayırt etmiştim ben ve öyle oluyormuş o yüzden de hastaneye sancım başlamadan gitmiştim. Oğlum 40. Haftada 3300g 50cm olarak doğmuştu. 300 gram tabii ilk günde gitti. Sonrasında haftada 250 gram alarak devam etti ve her zaman doktorumuzun söylediği "önemli olan çocuğun sağlıklı olması, kilo alınır verilir çok önemli değil" cümlesiydi.
Sezaryen doğumu bilmiyorum ama normal doğumda burun ve genizi temizlemelerini söyleyin. Oğlumda unutuldu ve boğulma tehlikesi geçirdi, küvezde kaldı. Neyse çok şükür geçti gitti. Şimdi 3.5 yaşında abiyim ben diye dolanıyor Ben de kızımda buna takmış durumdayım
Meme ucunuz nasıl olursa olsun bebeğin çektiğini o vakumlanma hissini algılayınca bebeğe süt gidiyor demektir. Yoksa boşa emiyor gibi oluyor. İlk günlerde zaten mideleri 1 kaşıklık olunca çok etkilemiyor o da ayrı mesele
Sarılık için de şöyle bir tecrübem var, doğumun ilk zamanlarında kanama vs den demir depolarımız azalıyor. Ben oğlumda pekmezi düzenli ve süt ürünlerinden 2 saat aralıklı uygun şekilde tükettiğimde oğlumun cilt rengi sarımsıdan normale dönüyordu. Düzeni bozunca da o sarımsı renk geri geliyordu. Bebek için emzirme ve anne için pekmez diye söyler bizimkiler. Yani demir içerikli beslenme.
Hemoroid için de doktorunuz en iyisini söyleyecektir tabii ki. Emzirmede etkisi nasıl bilmiyorum ama normalde hemoroid olanlar benim memlekette demleme usulü ile ısırgan otu çayı içerler, hatta artınca hızlı etki için buharına oturanlar da var.
Çenem düştü yazdıklarınızı okuyunca dayanamadım. Paylaşmak istedim. Burada olmanız çok iyi hissettiriyor. Sağlıkla kavuşalım bebişlere ve huzurla büyütelim inşallah amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…