- 2 Ağustos 2022
- 2.134
- 2.540
- 53
- 32
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #31.821
Bende içiyordum öyle bi yazı okuduğumu hatırladım zaten gazlı bi içecek emzirmeye cok ts uygun değil şu an bebis sakindir ama 15 gün sonra gaz sancıları başlarsa Allah korusun çekersin vallaNeee kız bana hastanede hemşire önerdi ya bunu kendi içmiş sende dene dedi aldım vallahide işe yaradısabah bakıcam şişeye. Gazlı bi içecek ama ben o yazıyı görmedim hiç
Bi de bestlak damla al o da çok başarılıNeee kız bana hastanede hemşire önerdi ya bunu kendi içmiş sende dene dedi aldım vallahide işe yaradısabah bakıcam şişeye. Gazlı bi içecek ama ben o yazıyı görmedim hiç
humana nın still tea si vardı oda cok güzel süt yapmıştı bende. bol bol dereotu yiyin aşırı süt yapıyor ve bol su tabi.Kızlar sonu güzel okacak diyerek dayanıyoruz bunların hepsi geçecek kesimlikle bu bir imtihancanım göğüs ucu için ben sorun yaşamadım ancak pompa var olan göğüs ucumu ekstra şişiriyor sen denedin mi çekerek çıkarır belki ? Birde ilk 2 gün sütüm aşırı azdı 2 şırınga zor çekip veriyordum oğluma sonra migrostan maltana diye bir içecek aldılar ananaslı ondan 3 şişe içtim sonraki gün çok şükür mastit olmamak için günde 2 kere süt sağıp kaldırıyorum buzluğa bir denesene o içeceği ?? Ve bol su 3 saatte 1 litre su dedi doktorum o da işe yarıyor
Çok geçmiş olsun canım. Sütü gelmediği için, ilaç kullanmak durumunda olduğu için veya bir çok sebeple emziremeyen bir çok anne var. Ben ilk çocuğumu emzirdim ama her ay hastaydı mama ile büyüten arkadaşlarımın yılda bir kez hasta olan çocukları oldu hiç öyle düşünüp canını sıkma bağışıklık çok yönlü çok değişkenli bir sistem. Zaten bebeğin doğum öncesi anneden aldığı antikorlar 6 aya kadar koruyuculuk sağlıyor. 6 aydan sonra ek gıda ile takviyeler ile desteklersiniz. Allah sağlık versin tüm bebişlereKızlar günaydın,
Öncelikle doğuran tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün
Ben 37+1 oldum artık her sabah ay oram buram karnım ağırıyor diye uyanıyorum dün aniden ishal oldum eyvah dedim her şeyi doğum belirtisi sanıyorum gerçekten artık paranoyadan ölücemhayırlısı heralde anlarım doğum belirtisini de yaa :))
Ben malesef geçirdiğim bir operasyon sonucu bebişimi emziremicem bu durumla barıştım aslında 2 sene önce göğüs küçültme ameliyatı olmuştum, bir komplikasyon oldu baya türkiyenin en iyi doktorunda oldum bir de ama olucağı varmış süt bezlerm malesef alınmak durumunda kaldı, hatta şu anda göğüsüm yok desem yeridir tekrar ameliyat olmam lazım ama 2 senedir öteliyordum o ara da hamile kalınca gene öteledim :) bu arada korkmayın bu olay dünya üzerinde kimseye olmamış bir olay hani türümün tek örneğiyim olmak isteyen varsa olsun müthiş rahatlık benim omuriliğim eğilmişti göğüslerimden 4 kg aldılar düşününsonuç olarak;
Mama ile hiç cocuk büyüttünüz mü? Anne sütü evet malesef bağısıklık için en en en onmelı şey ama veremicem , şimdi cocuvuma mama vericegm için ilk 6 ay hasta mı olcak hep? Hıc bılmıyorum açıkcası okumuyorum kendımı kotu hissetmemek için düzgün mama ile büyüten cok kısı ıle de tanıştım ama belkı sizlerden vardır bilen yaşayan :/
Teşekkürler şimdiden herkesin Allah yardımcısı olsn
Hayir tabikide :) ben mama ile buyumusum sut bir kere bile icmemis o ilk gelen kolostrumu bile.Kardesim icti mesela ama o hep hastayken ben hic hasta olmazdim hala daha bagisikligim daha kuvvetlidir.Ayrica boyum posum gayet yerinde cok sukur 175im icsem ne olacakti sen dusunKızlar günaydın,
Öncelikle doğuran tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün
Ben 37+1 oldum artık her sabah ay oram buram karnım ağırıyor diye uyanıyorum dün aniden ishal oldum eyvah dedim her şeyi doğum belirtisi sanıyorum gerçekten artık paranoyadan ölücemhayırlısı heralde anlarım doğum belirtisini de yaa :))
Ben malesef geçirdiğim bir operasyon sonucu bebişimi emziremicem bu durumla barıştım aslında 2 sene önce göğüs küçültme ameliyatı olmuştum, bir komplikasyon oldu baya türkiyenin en iyi doktorunda oldum bir de ama olucağı varmış süt bezlerm malesef alınmak durumunda kaldı, hatta şu anda göğüsüm yok desem yeridir tekrar ameliyat olmam lazım ama 2 senedir öteliyordum o ara da hamile kalınca gene öteledim :) bu arada korkmayın bu olay dünya üzerinde kimseye olmamış bir olay hani türümün tek örneğiyim olmak isteyen varsa olsun müthiş rahatlık benim omuriliğim eğilmişti göğüslerimden 4 kg aldılar düşününsonuç olarak;
Mama ile hiç cocuk büyüttünüz mü? Anne sütü evet malesef bağısıklık için en en en onmelı şey ama veremicem , şimdi cocuvuma mama vericegm için ilk 6 ay hasta mı olcak hep? Hıc bılmıyorum açıkcası okumuyorum kendımı kotu hissetmemek için düzgün mama ile büyüten cok kısı ıle de tanıştım ama belkı sizlerden vardır bilen yaşayan :/
Benim iyice arttı yalancı sancılarım akşam gene bir saat ay ay geliyor diyerek sancı çektim sonra hafifledi, özellikle yürüdükten sonra Ağrı çekiyorum, sonra geçiyor, böyle böyle gelecek heraldeGünaydın tatlış annelerrHer sabah buraya acaba gece doğuran oldu mu diye bakıyorum merakla artık Var mı gece gelen minnoşumuz
Ya şikayetlenmek yerine şükredecek şeylere sarılmak çok güzel. Çünkü en önceliğimiz sağlıkla kavuşmak gerisi boş. Benim daha önce iki kaybım var mesela tek dileğim oğluma sağlıkla kavuşmak gerisi benim için de önemsiz. Öyle bi hasret ki bu dilerim yaşadığın güzel duyguları hepimiz yaşarızGahahahhah kız napayım başa gelen çekilir beni ortadan ikiye ayırmışlar hala ayaktayım şükür popoyuda azcık kesip düzeltseler koymaz artıkya ben bormalde öyle nazlı öyle duygusal o kadar canı azdım ki hamile kaldığımda eşim dahil yüm atkadaşlarım ayvayı yedik Buketin nazı çekilmez dediler ama bir kere bile naz yapmadım herkes şok doğumda yine yapmadım. Oğlum küvezdeyken herkes kendimi kaybedeceğimi beni nasıl sakinleştirecekşerini düşünmüş ama o sakinliğim ve olgunluğumla da şok olduklarını söylediler nasıl oldu bende anlamafım ama çok güzel oldu iyikide böyle mantıklı davrandım diyorum şimdiyse oğluşum göğsümde uyuyor 3 saattir öyle huzurlu ki bu. Popomda kocaman basur varmış karnım kesikmiş aman belim ağrıyormuş memelerim acıyormuş ve sadece 2 saatlik uykuyla duruyormuşum yemin ederm önemli değil. Allahım yavrumuza ve bize can sağlığı versin pürüzler atlatılıyor
Oh inşallah yoktur bakalım yarın 1 de gidicez deyzesi çok teşekkür ederim ya inşallah öyle olur oğluşum herşeyden önce evlatlarımız iyi birer insan olsun en güzelide bu zaten değil mi
Nst de çıkıyor mu ağrı peki ?Benim iyice arttı yalancı sancılarım akşam gene bir saat ay ay geliyor diyerek sancı çektim sonra hafifledi, özellikle yürüdükten sonra Ağrı çekiyorum, sonra geçiyor, böyle böyle gelecek heralde
Kızlar günaydın,
En son 37 de girdim canım bilmiyorum ki çıkar mi kesin sancı mi , yarın kontrolüm var amaNst de çıkıyor mu ağrı peki ?
GünaydınGünaydın tatlış annelerrHer sabah buraya acaba gece doğuran oldu mu diye bakıyorum merakla artık Var mı gece gelen minnoşumuz
Birde pompa kullancaklara bir tavsiye vereyim. İçinde valf var onu kaynatmayın lütfen. Dezenfekte olması için kaynattığımızda o parça yumuşatıp çekiş gücünü azaltıyor. Bende avent pompa var. Yedek parça bulacağım diye mahvolmuştum. Gerçi şimdi daha kolay ulaşılabilir sanırım. Ben ozman bulamamıştım. Sonra öğrendim bu bilgiyi. Valf dediğimiz şöyle birşey. Unutmayalım kaynatmıyoruz bu parçayı
Neee kız bana hastanede hemşire önerdi ya bunu kendi içmiş sende dene dedi aldım vallahide işe yaradısabah bakıcam şişeye. Gazlı bi içecek ama ben o yazıyı görmedim hiç
Daha iyiyim canim az once hemsireler geldi uyandirildim valla burda daha bi guzel uyuyor insandun yine cikti tansiyonum 14/10 a ama cok sukur ilacla hemen dusurduler. Dun aksam doktor hastaneden cikmadan geldi konustu suan bebegin gayet mutlu ve saglikli 1-2 hafta daha iceride tutmayi istiyorum endiselenme tansiyon konusunda normal bi gebe olsan bu tansiyonla yatirmazdik seni ama kalp hastasi olmandan dolayi sadece izlemek istedik ani artislarda seni tehlikeye atacak birsey oluyormu diye dedi. İlacimin dozunu ayarladilar ben 2x1 aliyordum 3x1 oldu. İyiyiz suan hemsire bugun cikartabilirler falan dedi az once umarim cikarim ne kadar rahat olsamda hastane ortami gerekiyor beni. Birde zaten dogumda annem ve esim yorulacak simdiden hastanede perisan oluyorlar o beni biraz uzuyor. Tahmini olarak 8-15 nisan arasi atlas beyi alirim dedi doktor ama bunlar herseyin saglikli ilerledigi kosullarda tabiki. Dua edin banada kizlar zamaninda dogsun yavrusum kuveze girmesin sanirim burda kuvez sayisi azmis sehir hastanesine yonlendiriyorlarmis bazen bebekleri o beni korkuttu.
Hiç öyle düşünme, çok şükür mamalar var artık. Eskiden muhallebilerle büyüyormuş çocuklar inanılmaz:)Kızlar günaydın,
Ay sütümle balkon yıkardım tabirini de ilk duyuyorumBen 2 ay zar zor emmişim annemi ona da emmek denirse. Canım şimdi sana bana “ben sütümle balkon yıkardım” diyen teyzeler zamanında mama da yoktu muhallebi kavurup kavurup dayamışlar beybilere ne bakıyorsun sen. Tabii ki bebeğin sürekli hasta olmayacak. Çocuğun bağışıklığını tek başına anne sütü sağlamıyor ki hasta olasın. Bi kere tam güzel mevsimde doğum yapıyoruz mis gibi baharAnkarada hava mis bugünlerde beybileri güzelce giydirip her gün yürüyüşe çıkarmak bile bağışıklığını o kadar güzel destekliyor ki. Aslanlar gibi büyütürsün bebişini hiç bişeycik de olmaz Allahın izniyle merak etme sen
Gecmis olsun canim. Ben ilk cocugumu mama ile büyüttüm. Sütüm olmadı. Tecrubesizlik vardi 8. Gune kadar sürekli emziriyordum ama yetmiyormuş sarılık olmuş 1 gece hastane yatti ve o gün mamaya başladık doktorun önerisiyle. Hic korkma maşallahı vardi oğlumun cok sağlıklı bir çocuk oldu. Bunda süt durumu ne olur bilmiyorum o yüzden biberon ve mamayi şimdiden hazırladım hastane çantasına bile koydum. Bu arada aptamil kullandık başka bir mama kullanmadım. Sadece mama bizde kabız yapıyordu bir o oldu sorunumuz. Insallah sağlıcakla kucağına al mamayla da büyür merak etme.Kızlar günaydın,
Ay sütümle balkon yıkardım tabirini de ilk duyuyorumtıp bile çaresiz bu noktada öyle abartıyorlar ki , ay benim de bi tanıdık , 4 çocuğu var, arka arkaya o kadar sütü olmuş ki 2. çocuğu 3-4 le birlikte de emzirmiş boşa gitmesin diye, yanı son çocuk 3 yıl emmiş o hesapta 2. Çocuk 8 yaşına kadar emmiş, bende dedim ki hiç Sağlıklı birşey değil hem psikolojik hem cinsel gelişim için normal de değil dedim, oda diyo ki napıyım sütüm akıyordu, dedim anam ne sütmüş, bi bizim neslin akmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?