2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Neee kız bana hastanede hemşire önerdi ya bunu kendi içmiş sende dene dedi aldım vallahide işe yaradı sabah bakıcam şişeye. Gazlı bi içecek ama ben o yazıyı görmedim hiç
Bende içiyordum öyle bi yazı okuduğumu hatırladım zaten gazlı bi içecek emzirmeye cok ts uygun değil şu an bebis sakindir ama 15 gün sonra gaz sancıları başlarsa Allah korusun çekersin valla kuru dut kürü incir kaynatıp iç kuzum güzel sut yapar

humana nın still tea si vardı oda cok güzel süt yapmıştı bende. bol bol dereotu yiyin aşırı süt yapıyor ve bol su tabi.
şimdi sosyal medyada hep süt sağmış ve şişe şişe süt çıkarıp buzluğa atan anneler görüyoruz ya zannediyoruz ki bebiş doğar doğmaz öyle olacak. sonra bir sağıyoruz 5 cc süt gelmiş. benim sütüm yok deyip ağlıyoruz ben öyle yapmıştım
ama yenidoğanda zaten bebeğin midesi bir kiraz tanesi kadar. o 1 şişe dolacak kadar sütler zaten sonraki zamanlarda oluyor. sütüm yok diye hemen üzülmesin kimse. bebeğin ihtiyacı , içebildiği kadar süt üretir meme. az gibi geliyorsa emzirdikten bir süre sonra sağım yapmak faydalı. meme ne kadar uyarılırsa bu bebeğe bu süt az daha çok üretmeliyim mesajı gidiyor beyne. hem emzirme hem sağma yapınca çok artıyor.

Kızlar günaydın,

Öncelikle doğuran tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün

Ben 37+1 oldum artık her sabah ay oram buram karnım ağırıyor diye uyanıyorum dün aniden ishal oldum eyvah dedim her şeyi doğum belirtisi sanıyorum gerçekten artık paranoyadan ölücem hayırlısı heralde anlarım doğum belirtisini de yaa :))

Ben malesef geçirdiğim bir operasyon sonucu bebişimi emziremicem bu durumla barıştım aslında 2 sene önce göğüs küçültme ameliyatı olmuştum, bir komplikasyon oldu baya türkiyenin en iyi doktorunda oldum bir de ama olucağı varmış süt bezlerm malesef alınmak durumunda kaldı, hatta şu anda göğüsüm yok desem yeridir tekrar ameliyat olmam lazım ama 2 senedir öteliyordum o ara da hamile kalınca gene öteledim :) bu arada korkmayın bu olay dünya üzerinde kimseye olmamış bir olay hani türümün tek örneğiyim olmak isteyen varsa olsun müthiş rahatlık benim omuriliğim eğilmişti göğüslerimden 4 kg aldılar düşünün sonuç olarak;
Mama ile hiç cocuk büyüttünüz mü? Anne sütü evet malesef bağısıklık için en en en onmelı şey ama veremicem , şimdi cocuvuma mama vericegm için ilk 6 ay hasta mı olcak hep? Hıc bılmıyorum açıkcası okumuyorum kendımı kotu hissetmemek için düzgün mama ile büyüten cok kısı ıle de tanıştım ama belkı sizlerden vardır bilen yaşayan :/

Teşekkürler şimdiden herkesin Allah yardımcısı olsn

Çok geçmiş olsun canım. Sütü gelmediği için, ilaç kullanmak durumunda olduğu için veya bir çok sebeple emziremeyen bir çok anne var. Ben ilk çocuğumu emzirdim ama her ay hastaydı mama ile büyüten arkadaşlarımın yılda bir kez hasta olan çocukları oldu hiç öyle düşünüp canını sıkma bağışıklık çok yönlü çok değişkenli bir sistem. Zaten bebeğin doğum öncesi anneden aldığı antikorlar 6 aya kadar koruyuculuk sağlıyor. 6 aydan sonra ek gıda ile takviyeler ile desteklersiniz. Allah sağlık versin tüm bebişlere

Hayir tabikide :) ben mama ile buyumusum sut bir kere bile icmemis o ilk gelen kolostrumu bile.Kardesim icti mesela ama o hep hastayken ben hic hasta olmazdim hala daha bagisikligim daha kuvvetlidir.Ayrica boyum posum gayet yerinde cok sukur 175im icsem ne olacakti sen dusun

Günaydın tatlış annelerr Her sabah buraya acaba gece doğuran oldu mu diye bakıyorum merakla artık Var mı gece gelen minnoşumuz
Benim iyice arttı yalancı sancılarım akşam gene bir saat ay ay geliyor diyerek sancı çektim sonra hafifledi, özellikle yürüdükten sonra Ağrı çekiyorum, sonra geçiyor, böyle böyle gelecek heralde

Ya şikayetlenmek yerine şükredecek şeylere sarılmak çok güzel. Çünkü en önceliğimiz sağlıkla kavuşmak gerisi boş. Benim daha önce iki kaybım var mesela tek dileğim oğluma sağlıkla kavuşmak gerisi benim için de önemsiz. Öyle bi hasret ki bu dilerim yaşadığın güzel duyguları hepimiz yaşarız

Çok geçmiş olsun. Hiç öyle düşünmeyin. Şükür mamalar var derim ben hep. Oğlumu 2 yaşına kadar emzirdim. Mama kullanmadım. Ama okula başlar başlamaz hasta oldu sürekli. Dünya kadar çocuk var anne sütü alamayan vs çok güçlü olan. Ten tene temas yaparsınız. Bol bol kucağa alırsınız. Bunlar daha önemli bence.

Günaydın tatlış annelerr Her sabah buraya acaba gece doğuran oldu mu diye bakıyorum merakla artık Var mı gece gelen minnoşumuz
Günaydın ben de öyleyim acaba doğuran var mı bakim diye giriyorum ben 35+3’teyim şu an da. Şu kasılmalar ben de her gün en az 4 5 kez oluyor. Hayırlısı diyorum artık. Bir de sanırım enfeksiyon olmuşum doktoruma yazdım durumu devam ederse fitil veririm dedi. Aslında karnım çok fazla büyük değil ama eğilip kalkarken ayakkabı giyerken zorlanıyorum artık. Hayırlısıyla doğmasını bekliyorum

Aaa benim önceki pompam ondan çekmemeye başlamıştı demek ben de o zamanlar sütüm sağılmayacak kadar az ya da makina dandik sanıyodum

Şeftalilisi de benim favorimdi biraz şekerli falan ama öyle bi yazıyı ben hatırlamıyorum insallah yoktur Allahım
Neee kız bana hastanede hemşire önerdi ya bunu kendi içmiş sende dene dedi aldım vallahide işe yaradı sabah bakıcam şişeye. Gazlı bi içecek ama ben o yazıyı görmedim hiç

İyi doktor insanın en büyük şansı bu süreçte insallah herşey yolunda gidecek iyi düşünelim iyi olsun benim hayalim de 8 nisana kadar direnebilmek sonrası Allah kerim

Hiç öyle düşünme, çok şükür mamalar var artık. Eskiden muhallebilerle büyüyormuş çocuklar inanılmaz:)
dünya genelinde hiç anne sütü almayan çok çocuk var. Bazı ülkelerde kültürel olarak emzirmek daha az seviliyor diyeyim. Haliyle bu konu üzerinde yapılmış çok fazla bilimsel çalışma var. Büyüme ve bağışıklık üzerinde anlamlı bir fark görülmüyor bu çocuklarda, için rahat olsun. Senin sevgine ihtiyacı var sadece. Hiç canını sıkma.
Benim doğum yapacağım hastane, hastane çantasına ne koymamız gerektiğiyle ilgili liste hazırlamış, en üstte bebeğin tek ihtiyacı sizin kollarınız diyordu. Gerçekten bizden başka bi şeye ihtiyaçları yok miniklerin.

Ben 2 ay zar zor emmişim annemi ona da emmek denirse. Canım şimdi sana bana “ben sütümle balkon yıkardım” diyen teyzeler zamanında mama da yoktu muhallebi kavurup kavurup dayamışlar beybilere ne bakıyorsun sen. Tabii ki bebeğin sürekli hasta olmayacak. Çocuğun bağışıklığını tek başına anne sütü sağlamıyor ki hasta olasın. Bi kere tam güzel mevsimde doğum yapıyoruz mis gibi bahar Ankarada hava mis bugünlerde beybileri güzelce giydirip her gün yürüyüşe çıkarmak bile bağışıklığını o kadar güzel destekliyor ki. Aslanlar gibi büyütürsün bebişini hiç bişeycik de olmaz Allahın izniyle merak etme sen

Ay sütümle balkon yıkardım tabirini de ilk duyuyorum tıp bile çaresiz bu noktada öyle abartıyorlar ki , ay benim de bi tanıdık , 4 çocuğu var, arka arkaya o kadar sütü olmuş ki 2. çocuğu 3-4 le birlikte de emzirmiş boşa gitmesin diye, yanı son çocuk 3 yıl emmiş o hesapta 2. Çocuk 8 yaşına kadar emmiş, bende dedim ki hiç Sağlıklı birşey değil hem psikolojik hem cinsel gelişim için normal de değil dedim, oda diyo ki napıyım sütüm akıyordu, dedim anam ne sütmüş, bi bizim neslin akmıyor

Gecmis olsun canim. Ben ilk cocugumu mama ile büyüttüm. Sütüm olmadı. Tecrubesizlik vardi 8. Gune kadar sürekli emziriyordum ama yetmiyormuş sarılık olmuş 1 gece hastane yatti ve o gün mamaya başladık doktorun önerisiyle. Hic korkma maşallahı vardi oğlumun cok sağlıklı bir çocuk oldu. Bunda süt durumu ne olur bilmiyorum o yüzden biberon ve mamayi şimdiden hazırladım hastane çantasına bile koydum. Bu arada aptamil kullandık başka bir mama kullanmadım. Sadece mama bizde kabız yapıyordu bir o oldu sorunumuz. Insallah sağlıcakla kucağına al mamayla da büyür merak etme.

Ben de zeynebinharikalardiyarında duymuştum sanırım. Bana lohusayken, çocuğumun aç mı tok mu olduğunu anlayamadığım zamanlarda bunu biri yüzüme söylese ağzını kulaklarına kadar yırtardım muhtemelen mesele süt de değil millete konu lazım. Sütüm var desen yaramıyor derler, yarıyor desen şimdi mamalar var ayol emzirme mi kaldı memelerin sarkacak kocan beğenmez derler o canım teyzeler hep konuşur. hayır 8 yaş nedir ya, koca koca bebeler başta tamam hoş da insan bi yerden sonra kendisinin irite olması lazım ya. Habire emzirmeye devam ederse tabi beyne sürekli süt üret mesajı gider, süt de akar gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…