- 21 Mart 2014
- 1.824
- 1.949
- 333
- 29
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #31.861
İnşaallah sağ salim sağlıkla huzurla kucağına al bebişini inşaallah.Tarih belli olunca da ayrı bir heyecan 8 gün kalmışKizlar tarihim netlesti ayin 29 unda doguruyorum insallahBugun testler icin gitmistim yine bakti donmusmu diye ama tersti hala benim minnosum. Baya kasilmalarim var beklerse 29 unda sezaryen oluyorum insallah
Cok tesekkur ederimmİnşaallah sağ salim sağlıkla huzurla kucağına al bebişini inşaallah.Tarih belli olunca da ayrı bir heyecan 8 gün kalmış
Valla bende gün içinde çok fazla hissediyorum ağrıyı bence yaklaştığı için oluyor bu ağrılarBenim bahsettiğim ağrı bu işte çok yoğun ama sadece sabahlari dün ilkkez markete filan çıktık ablamla hava almak için geldiğimde mahvoldum.
Tuhaf bi şekilde insanoğlu anne karnında bile hamur işi ile kilo alıyor desene36+5im
Ultrasona girdim az önce. Bebeğimin boyu önde çıktı. Daha önce almadığı kadar kilo almış. Tahmin ediyordum.
Çünkü 2 haftadır iştahım çok açıktı. Tatlı, tuzlu, hamur işi pastalar, meyveler yedim içtim bi güzel. Hemen etkiledi. Sağlıklı beslendiğimde böyle olmuyordu.
Şimdi nstdeyim yine. Kalp atışlarını dinliyorum yavrumun.ağrım, kasılmam yok.
3 Nisan diyoruz doğum için ama haftaya tekrar gideceğim suyunu kontrol edecekmiş doktorum. Ona göre hareket edeceğiz.
Ayrıca bebek aşağı inmemiş henüz.
Canım teşekkür ederiz bilgiler içinKızlar merhaba son 40 günün zorluğundan etkilenen biri olarak kimsenin bu süreçte canını sıkmadan giriyorum meseleye.
Öncelikle doğum yapan tüm annelere hayırlı olsun, gözünüz aydın.
İlk doğumu olanlara ufak bir tecrübe aktarayım. Su gelmeye başlayınca idrar gibi tutamıyorsunuz. Ordan ayırt etmiştim ben ve öyle oluyormuş o yüzden de hastaneye sancım başlamadan gitmiştim. Oğlum 40. Haftada 3300g 50cm olarak doğmuştu. 300 gram tabii ilk günde gitti. Sonrasında haftada 250 gram alarak devam etti ve her zaman doktorumuzun söylediği "önemli olan çocuğun sağlıklı olması, kilo alınır verilir çok önemli değil" cümlesiydi.
Sezaryen doğumu bilmiyorum ama normal doğumda burun ve genizi temizlemelerini söyleyin. Oğlumda unutuldu ve boğulma tehlikesi geçirdi, küvezde kaldı. Neyse çok şükür geçti gitti. Şimdi 3.5 yaşında abiyim ben diye dolanıyorBen de kızımda buna takmış durumdayım
Meme ucunuz nasıl olursa olsun bebeğin çektiğini o vakumlanma hissini algılayınca bebeğe süt gidiyor demektir. Yoksa boşa emiyor gibi oluyor. İlk günlerde zaten mideleri 1 kaşıklık olunca çok etkilemiyor o da ayrı mesele
Sarılık için de şöyle bir tecrübem var, doğumun ilk zamanlarında kanama vs den demir depolarımız azalıyor. Ben oğlumda pekmezi düzenli ve süt ürünlerinden 2 saat aralıklı uygun şekilde tükettiğimde oğlumun cilt rengi sarımsıdan normale dönüyordu. Düzeni bozunca da o sarımsı renk geri geliyordu. Bebek için emzirme ve anne için pekmez diye söyler bizimkiler. Yani demir içerikli beslenme.
Hemoroid için de doktorunuz en iyisini söyleyecektir tabii ki. Emzirmede etkisi nasıl bilmiyorum ama normalde hemoroid olanlar benim memlekette demleme usulü ile ısırgan otu çayı içerler, hatta artınca hızlı etki için buharına oturanlar da var.
Çenem düştüyazdıklarınızı okuyunca dayanamadım. Paylaşmak istedim. Burada olmanız çok iyi hissettiriyor. Sağlıkla kavuşalım bebişlere ve huzurla büyütelim inşallah amin
Yaaa çok heyecanlı gerçekten. 37 olmuşsunuz hemen hemen riskli zaman geçmiş. Sağlıkla gelsinMerhaba, şimdi kontrolden geldim. Ben serklajlı gebeyim. Normalde 4 Nisan’da sezaryen olacaktım ama bugun kontrolde sancım cıktı. Doktor en ufak ağrıda geliyorsun alacağız dedi. Bugun 36+4. Sabah akşam heran olabilir eli kulağında dedi.Heyecandan bayılacağım sanırımm. Hiç beklemiyorum.
35 olucam yarın. Mide rahatsızlığım uyutmayacak seviyede. 39’a kadar bakarım bilmiyorumKixlar son haftalariniz nasi geciyo benim Dogum tarihi surekli degisiyor doktorum simdide 39. Cu haftada gecsin diyor gecenki gitmemde kucuk kalmis demisti 38ci haftada alalim demisti simdi dunde dioki 3 kg olmus ben bi an once dogurmak istiyorum arkadaslar bel agrisi basladi simdide oturamiyorum yatamiyorum nefes darligi kalp çarpıntısı evde zamanda gecmiyor kuafore gideyim dedim fon cekilirken tansiyonum dustu bayilacaktim zaten dusuk tansiyonlu birisiyim 10/3 cikiyo tansiyonum cuma bi daha gidecez 28 mart gibi olsun istiyoruz artik yemek yiyorum hazimsizlik siskinlik saatlerce suruyo zaman gecmiyor...
Kız boşver dolapları, yat dinlen, 37’yi görmemiz lazım. Bakma buradakiler bizden ilerde, yarın 35 olucam ben deAy ben ciktim evimdeyim kizlar haftda 2 kez kontrole gelmek sartiyla cikartildim3 gun sonra kontrole gitcem tekrar. Doguma kadar her cuma ve sali standart kontrole gitcekmisim evle hastane arasida biraz var ama neyse artik gelir gelmez gözlerimi mutfak dolabina diktim bakalim allah tarafindan bi ilahi guc gelirse silerim insallah 1 haftadir temizlik icin abla ariyoruz yok anacim hepsi dolu kimse gelmiyo temizlik sirketide ben istemiyorum bi kere aldim pisman oldum yok onu yapmayiz yok bunu yapmayiz. Ankarada olupda yardimci alan varsa kizlar bi numara falan bisey atin allah rizasi icin
Yaa çok heyecanlı. Ben hala mart sonu diyince çok uzun zaman varmış gibi algılıyorum. Halbuki 8 gün varKizlar tarihim netlesti ayin 29 unda doguruyorum insallahBugun testler icin gitmistim yine bakti donmusmu diye ama tersti hala benim minnosum. Baya kasilmalarim var beklerse 29 unda sezaryen oluyorum insallah
Amin, teşekkür ederim.Yaaa çok heyecanlı gerçekten. 37 olmuşsunuz hemen hemen riskli zaman geçmiş. Sağlıkla gelsin
Hissediyor muydun sancıyı canımMerhaba, şimdi kontrolden geldim. Ben serklajlı gebeyim. Normalde 4 Nisan’da sezaryen olacaktım ama bugun kontrolde sancım cıktı. Doktor en ufak ağrıda geliyorsun alacağız dedi. Bugun 36+4. Sabah akşam heran olabilir eli kulağında dedi.Heyecandan bayılacağım sanırımm. Hiç beklemiyorum.
Burda da aynı şekilde. Doktor korkutunca bana sürekli gelen ablaya yazmıştım günüm yok dedi sonra bi günüm boşaldı dedi geldi taa önceki cuma. Doğumda olmadı ev de yeniden kirlendiAy ben ciktim evimdeyim kizlar haftda 2 kez kontrole gelmek sartiyla cikartildim3 gun sonra kontrole gitcem tekrar. Doguma kadar her cuma ve sali standart kontrole gitcekmisim evle hastane arasida biraz var ama neyse artik gelir gelmez gözlerimi mutfak dolabina diktim bakalim allah tarafindan bi ilahi guc gelirse silerim insallah 1 haftadir temizlik icin abla ariyoruz yok anacim hepsi dolu kimse gelmiyo temizlik sirketide ben istemiyorum bi kere aldim pisman oldum yok onu yapmayiz yok bunu yapmayiz. Ankarada olupda yardimci alan varsa kizlar bi numara falan bisey atin allah rizasi icin
Evet ya boyle belli bi tarih verildiginde daha da heyecan oluyo35 olucam yarın. Mide rahatsızlığım uyutmayacak seviyede. 39’a kadar bakarım bilmiyorum
Kız boşver dolapları, yat dinlen, 37’yi görmemiz lazım. Bakma buradakiler bizden ilerde, yarın 35 olucam ben de
Yaa çok heyecanlı. Ben hala mart sonu diyince çok uzun zaman varmış gibi algılıyorum. Halbuki 8 gün varbile söyleyince idrak ediyorum. Sanırım doğumu unutmak istediğim için
Dönmemiştir, o çıkıntı popo:)))) benimki de aynısını yapıyor 2-3 haftadır.. aniden yapıyor bi de.. bazen korkuyorum hahahah:))bugün kontrolüm var benimde. Doktora beni boşuna doğuma almayın bizim cocuk yakında ağzımdan çıkacak diyeceğimpoposumu kafasımı bilmiyorum midemin tam altından okadar ittiriyorki top gibi dısardan bile belli oluyor o çıkıntı. Çalıştığım için oturamıyorum sürekli ayağa kalkmak zorunda kalıyorum yada iyice sırt üstü yaslanmam gerekiyor. Kafası en son aşağıdaydı ama döndü galiba bu çıkıntı popo olamaz çünkü ya
Hayır kontrolde hissetmedim ağrıyı ama evde 2-3 kez olmuştu. Ben gaz sancısı zannetmiştimHissediyor muydun sancıyı canım
Ben de hic catlamadim diye seviniyordum kii dun aynayla ilk defa baktim ve karnimin alti catlamis megerse ne zamandir var bilmiyorumKarnımın altıda çatlamış, kötü hissetmem normal mi, tabi ki bebeğim Sağlıklı olsun yeter ama çok zor geçiyor bu çatlaklar hatta geçmiyor sanırım diye de üzülüyorum elimde değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?