2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Canım sat a göre 39+3 ama aslında bana erken döllenme denmişti keşke ona göre hiç hesap yapmasaydım oda kafamı karıştırdı ona göre 40+3
Benimde öyle ilk ultrasondan itibaren 1 hafta önde ve önde olduğu tarihe göre sezeryanla alacak yinede 40 haftanın içinde almasını istedim biraz zorlu oluyor haklısın ama çene kasları ve cigerleri daha gelişmis bir çocukla ilgilenmek daha kolay olacak kendini bu şekilde motive et. ilk çocuğumda 41+1 e gün vermişti suni sancı verecekti onun hazırlığı için dışardaki işlerimi hallederken arabada ani bir çukura girip çıkma sonucu 41+0 da suyum patladi ama yinede normal doğum yapamadım. Yani Rabbim ne derse o oluyor. Endişelerin çok normal sezeryana döndüğünde o kadar sancı bosunamiydi diye çok ağladımemin ol herşey çok güzel olacak zamanı ne zaman dolacaksa gelişimi ne zaman biterse o zaman gelecek. Bizler plan yapıyoruz kader bize gülüyor yine bildiğini okuyor Dr ne derse ona uygun şekilde ilerle (ilerde pişman olmamak adına) zaten rabbim istediği şekilde şekillendirecek yine

Canım benim çok haklısın, benim ki de hep önde gitti aynı senin ki gibi şimdi acaba değil mi diyorum ama kendi döngümü falan da bildiğim için aslında erken döllenme olduğunu bende düşünüyorum , napsam arabayla mı gezsem bugün planım 10 kat merdiven

Kız naptın kuzey ülkelerinde mi gezdiriyorsun çocuğu? Ben evde bi tane kısa kollu zıbınla dolaştırıyorum. Üzerine de penye battaniyeyi kundak yapıyorum zaten uyuturken. Diğer türlü zıbınla geziyor çocuk her yerde. Geçen gün de “bu tulumlar böyle giyilmeden küçülecek” diyip hadi zıbın üzerine tulum giydireyim dedim. Yoksa o tulumları da giymeyecekti hırka mırka hak getire

Çarşamba günü arkadaşıma gittim darıca’ya, kar bi başladı biz oradayken, bir o gün tulumun üzerine polar kundağı sarıp arabaya götürdüm çocuğu. Ki arabaya biner binmez polar kundağı da çıkardım attım. Şimdi yazınca fark ettim de Ben biraz az giydiriyorum galiba maşallah gazını da biraz zorla falan ama çıkarıyor bir şekilde

Sen için nasıl rahat edecekse o şekilde hareket et niye yapmadım yapsaydım gibi pişmanlık duyma gerisini Allah'a bırak.. gününü saatini rabbim biliyor saniyesini oynatamazsin

Kızlar iki üç gündür hiç enerjim yok ya neden böyle oldum ki, hani hamileliğin son haftaları bi enerji geliyordu? Bende tam tersi, hep uyumak istiyorum. Eşime kitledim tüm işleri yatış peşindeyim. Garibim hem işe gidiyor geliyor, hem evde temizlik, çamaşır, bulaşık. Doğum sonrası sanırım benim ona babalık hediyesi almam gerekecek djdhhd. Koluna bi burma bilezik alayım. Neyse size iki soruyla geldim. Öncelikle bebek telsizi ya da kamerası alan var mı aranızda? Başta Motorola kamera düşünmüştüm fakat yorumlarından dolayı vazgeçtim. Fiyatına göre performansı iyi değil vs yazmışlar. Bi soğuttular beni. Sonra düşündüm evde Xiaomi kameramız var, kedimizi takip ediyorduk onunla. Kamera olarak onu bebeğin yatağına yakın yerleştirip Philips’in telsizlerinden mi alsam? Varsa başka öneriniz açığım. İkincisi de şimdi bu hafta ben çalışamaz raporu alıcam. Bu saatten sonra o sisteme girildiğinde maaşımı şirketim değil devletin mi yatırması gerekiyor acaba? Ve herhalde devletin yatırması 2 ayı buluyormuş. Nolur bu bilgi doğru değil deyin djdhhd. Teşekkürler.

O moda girmemek için direniyorum resmen
Hic üzülme uzulmenin bebeğe hiç bir faydası olmuyor. Üzülmen sütünün gelmesine bir faydası oluyor mu proteinli beslen suyunu bol iç rahat ol.. bir doktor bana sakın sütüm yok deme Afrika'da doğru düzgün beslenmeyen annelerin sütü oluyor da senin mi olmayacak bu kadar bollukta sadece sabır demişti annelik böyle birşey her zaman kendini yetersiz hissedeceksin ama sen çocuğun için en harika bir annesin unutma

Kuzey ülkeleri değil ama Doğu Anadolu Kısa kollu zıbınla asla gezdirmem seninki büyük cesaret. Kundakta acayip darlanıyor o iş bizde olmadı maalesef. Kısa kollu zıbını yazın giyer ev ne kadar sıcak olursa olsun ayaklarından üşütmemesi lazım. Hastanede bu şekilde giydirdiler (ki hastane ortamı çook sıcak normalde) ben de öyle devam ettim.

Ballı limonlu sıcak su yap , bol bol vitamin almaya çalış. Suyunuda eksik etme. Çok çok geçmiş olsun ben çok zor atlattım iki kere yaşadım umarım senin kolay geçeere

Çok geçmiş olsun bizim de öyle ya kızım, annem falan hep hastalardı bugün daha iyiler çok şükür. Ben onların yanına maskeyle gidiyorum onlar bizim odaya maskeyle giriyolar karantina günlerine dönmüş gibiyiz resmen.

Canım benim ilk gün ebe baktı sütün var dedi ama memeyi sıkınca görünen miniminnacık damlacık vardı anca. Hastane tipi cihazla 15er dk sağıyordum ama zerre süt inmiyordu, makinadan sonra elle sırıngaya sıkıyordum ki 1 belki 2 damla. 2. Günün sonunda hastaneden cıkarken yaklaşık 1 saat uğrasımla cıkan sütün fotosunu koyayım bak. 3. Gün azcık daha arttı. Asıl eve gelip de duş falan alıp rahatlayınca daha iyi inmeye başladı. O fotodaki sütü görünce öyle üzüldüm ki süt çok hassas noktam kızımda bunun yetersizliğini iliğime kemiğime kadar yaşadım hala onu atlatamadım. kendi kendime “bu sefer üzülüp ağlamak yerine elimden geleni yapcam, gelirse nasipleri gelmezse ben çaba gösterdim derim” diye bu kafa çok iyi geldi. Şu an çok şükür sütüm iyi. tabi ki ikisine yetmiyor yine takviye veriyoruz hatta anne sütüne bile bi ilaç katıyoruz ama o lanet yetersizlik hissi yok. Çok uzun yazdım hakkını helal et insallah içini biraz olsun ferahlatabilmişimdir.
O moda girmemek için direniyorum resmen
Sezeryan olan kızlar sutunuz ne zaman geldi

Eklentiler

• 5A56EFB3-40BB-4E6A-995D-A44B80C703AF.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 60
Kızlar çok kötü gribim. Varmı doğal önerileriniz. Antibiyotik vs kullanmak istemiyorum.sadece günlük vitaminlerimi içiyorum. Ateş 36.5-37 arasında gidip geliyor.
Biz de eşimle şifayı kaptık, ben daha iyiyim, çok fazla portakal suyu, kivi, tavuk suyuna limonlu çorba ve su tükettim. Sadece burun akıntısı kaldı o da inşallah yarına geçer diye umuyorum

Kuzey ülkesiymiş neredeyse hazır kundakları denedin mi? Kardeşim vermiş bana bi tane, onu da arada kullanıyorum çok rahat ediyor. Battaniye gibi kalın da değil hem.

Evi kaç derecede tutuyorsun bir de? Çok sıcak olursa çocuğun burnu tıkanıyormuş, nefes alması zorlanıyormuş. Serum fizyolojik falan yapılmalıymış o anda

Gözünaydın kuzummm inşallah diğer oğluşunda hemencik gelir yanınıza çok sevindim sağlıkla büyüsünler inşallah
Sezeryandan sonra dikiş bakımı nasıl oluyor?
Bugün duş alacağım yapmam gereken bişey var mı doktor madecassol vermiş onu şimdi mi kullanacak sonra mı
Hemşire sadece kuru ve temiz tut dedi
Canım bana 5 gün batikonla pansuman yaptırdı doktorum ama hergün duşada girdim başka birşey yapmadım.
Kızlar benim tansiyonlar yine fırladı bugün öğleden sonra sezeryana giriyorum dua edin
Ay Allah yardımcın olsun kuzum sağlıkla kucağına al inşallah bebişini durum nedir bilgilendir bizi
Amin canım. Ona gerek kalmadı bende bir hap verdi ev için o çok iyi geldi beni o iyileştirdi doktorun bir hap önermedi mi sana ?
Canım haklısın ev 23 derece hatta bazen 24 ama üşüyormuş işte bende sadece bir atlet zıbın ve tulum giydirip penye battaniyeyle yatırıyordum emzirirken uyumasın diye battaniyeyi açıyordum ama üşüttü doktorda bir kat daha giydirmen lazım senin giydiğinin 2 katını giymeli dedi şükğr o günden beri asla sorun yaşamadık
Sezeryan olan kızlar sutunuz ne zaman geldi
Benim 3. Gün tam anlamıyla geldi doktorumda öyle dedi zaten kuzum. Ben maltana içtim onunda faydası var.
Bende hastaneye güvendim evdede aynı sıcaklık flan dedimde yanılmışım işte ne kadar sıcak olursa olsun ev gece emzirmeye uyndığında üstüne battaniye flan almayınca bile üşüyor ben akıllandım vallahi.

Kizlar selam, doğumdan sonra pek takip.edemedim burayı en son gördüğüm B Birdurumvar doğum yapmışsın çok çok sevindim gözün aydın canım sağlıkla büyüt bebisini inşallah her şey yolundadir.
N nail art bos kacagi yaşayan sendin değil mi yanlış hatırlamıyorum. Başka da vardı sanki ama . Sanırım o durumu yaşıyorum berbat haldeyim öyle bir boyun-bas ağrısı ki asla kaldırmıyor. Bos kaçağı olarak isimlendirmedi.doktorum ama sanırım bu o. Doktorum emzirme dışında kalkmayip sadece yatmami başka bir cozum olmadığı söyledi. Senin ne kadar surmustu acaba ? Bir şey yapıldı mı bir de. Gerçekten çok can sıkıcı bir haldeyim nasıl kurtulacağımi bilmiyorum

Ev 21-22-23 o aralarda dolanıyor. Buhar makinesi de var gerek görürsek açıyoruz. Bugün burnunu açtık otribebe ile
Hazır kundak eşim baktı ama bizim bebeye büyük kalıyor hepsi

Evet evet canım bizim gibi düşünmemeliyiz. Benim dediğim gibi ayaklarına pamuk sar farkı göreceksin. Normalde ben sıcağı çok sevmem aşırı bunalırım ama birkaç farklı giydirme şekli denedim bu son söylediğimde ayakları hep sıcak kalıyor. Bir de burnuna bak ordan da anlarsın Doktor da demiş zaten iki kat giymeli diye

Aslında öyle birşey geldi canım doktora da dedim hatta da kaç gün oldu ya doğmaz mıydı nişan olsa
Nişan olsa bile haftaları buluyor demişti burada bir arkadaş canım benim gelince ben. Acemilik koşarak hastaneye gittim 3 cm açılmam vardı ama sancım yetmedi mesela bir gece bekledim baktı doktor açılma yok suni sancı verdi neden bilmem bu suni sancı süreci hep böyle bakıyorlar gelmiyor kendi sancın yetmiyor hop suni hayırlısı bakalım inşallah rabbim su gibi kolay doğum nasip etsin sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…