- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #34.061
Benzer senaryomuz oldu canım. Sağlıkla gelsin minik kuşKızlar benim tansiyonlar yine fırladı bugün öğleden sonra sezeryana giriyorum dua edin
Benimde öyle ilk ultrasondan itibaren 1 hafta önde ve önde olduğu tarihe göre sezeryanla alacak yinede 40 haftanın içinde almasını istedim biraz zorlu oluyor haklısın ama çene kasları ve cigerleri daha gelişmis bir çocukla ilgilenmek daha kolay olacak kendini bu şekilde motive et. ilk çocuğumda 41+1 e gün vermişti suni sancı verecekti onun hazırlığı için dışardaki işlerimi hallederken arabada ani bir çukura girip çıkma sonucu 41+0 da suyum patladi ama yinede normal doğum yapamadım. Yani Rabbim ne derse o oluyor. Endişelerin çok normal sezeryana döndüğünde o kadar sancı bosunamiydi diye çok ağladımCanım sat a göre 39+3 ama aslında bana erken döllenme denmişti keşke ona göre hiç hesap yapmasaydım oda kafamı karıştırdı ona göre 40+3
Canım benim çok haklısın, benim ki de hep önde gitti aynı senin ki gibi şimdi acaba değil mi diyorum ama kendi döngümü falan da bildiğim için aslında erken döllenme olduğunu bende düşünüyorum , napsam arabayla mı gezsemBenimde öyle ilk ultrasondan itibaren 1 hafta önde ve önde olduğu tarihe göre sezeryanla alacak yinede 40 haftanın içinde almasını istedim biraz zorlu oluyor haklısın ama çene kasları ve cigerleri daha gelişmis bir çocukla ilgilenmek daha kolay olacak kendini bu şekilde motive et. ilk çocuğumda 41+1 e gün vermişti suni sancı verecekti onun hazırlığı için dışardaki işlerimi hallederken arabada ani bir çukura girip çıkma sonucu 41+0 da suyum patladi ama yinede normal doğum yapamadım. Yani Rabbim ne derse o oluyor. Endişelerin çok normal sezeryana döndüğünde o kadar sancı bosunamiydi diye çok ağladımemin ol herşey çok güzel olacak zamanı ne zaman dolacaksa gelişimi ne zaman biterse o zaman gelecek. Bizler plan yapıyoruz kader bize gülüyor yine bildiğini okuyor Dr ne derse ona uygun şekilde ilerle (ilerde pişman olmamak adına) zaten rabbim istediği şekilde şekillendirecek yine
Kız naptın kuzey ülkelerinde mi gezdiriyorsun çocuğu? Ben evde bi tane kısa kollu zıbınla dolaştırıyorum. Üzerine de penye battaniyeyi kundak yapıyorum zaten uyuturken. Diğer türlü zıbınla geziyor çocuk her yerde. Geçen gün de “bu tulumlar böyle giyilmeden küçülecek” diyip hadi zıbın üzerine tulum giydireyim dedim. Yoksa o tulumları da giymeyecektiCanım bebiş ayaklarından üşütmesin. Şu ıslak mendil yerine kullanmak için aldığımız pamuklar varya onları biraz ısıt ayağına sar çorabı üstüne giydir.
Bebek sıcak su torbaları var ondan al hep ayaklarının altına koy uyurken bile sıcak tutsun.
Ben üstten ince iç zıbın, normal çıtçıtlı zıbın, tulum ve penye hırka giydiriyorum.
Alttan da tulumun altına bir altlık onun altında da dediğim gibi çorap giydiriyorum.
Sen için nasıl rahat edecekse o şekilde hareket et niye yapmadım yapsaydım gibi pişmanlık duyma gerisini Allah'a bırak.. gününü saatini rabbim biliyor saniyesini oynatamazsinCanım benim çok haklısın, benim ki de hep önde gitti aynı senin ki gibi şimdi acaba değil mi diyorum ama kendi döngümü falan da bildiğim için aslında erken döllenme olduğunu bende düşünüyorum , napsam arabayla mı gezsembugün planım 10 kat merdiven
Hic üzülme uzulmenin bebeğe hiç bir faydası olmuyor. Üzülmen sütünün gelmesine bir faydası oluyor muO moda girmemek için direniyorum resmen
Kuzey ülkeleri değil ama Doğu AnadoluKız naptın kuzey ülkelerinde mi gezdiriyorsun çocuğu? Ben evde bi tane kısa kollu zıbınla dolaştırıyorum. Üzerine de penye battaniyeyi kundak yapıyorum zaten uyuturken. Diğer türlü zıbınla geziyor çocuk her yerde. Geçen gün de “bu tulumlar böyle giyilmeden küçülecek” diyip hadi zıbın üzerine tulum giydireyim dedim. Yoksa o tulumları da giymeyecektihırka mırka hak getire
Çarşamba günü arkadaşıma gittim darıca’ya, kar bi başladı biz oradayken, bir o gün tulumun üzerine polar kundağı sarıp arabaya götürdüm çocuğu. Ki arabaya biner binmez polar kundağı da çıkardım attım. Şimdi yazınca fark ettim de Ben biraz az giydiriyorum galibamaşallah gazını da biraz zorla falan ama çıkarıyor bir şekilde
Ihlamurdan başka bir çare gelmiyor aklımaKızlar çok kötü gribim. Varmı doğal önerileriniz. Antibiyotik vs kullanmak istemiyorum.sadece günlük vitaminlerimi içiyorum. Ateş 36.5-37 arasında gidip geliyor.
Ballı limonlu sıcak su yap , bol bol vitamin almaya çalış. Suyunuda eksik etme. Çok çok geçmiş olsun ben çok zor atlattım iki kere yaşadım umarım senin kolay geçeereÇok teşekkür ederim . Zencefile alerjim var ama limon deneyeyim bal ile ..kardeşim doktor da bu viral birşey antibiorik zten iyi gelmez ıhlamur içmelisin dedi. Ailede herkes hasta... Ev hastane gibi . Tam da doğum üstü hiç iyi olmadı.
Çok teşekkür ederim . Zencefile alerjim var ama limon deneyeyim bal ile ..kardeşim doktor da bu viral birşey antibiorik zten iyi gelmez ıhlamur içmelisin dedi. Ailede herkes hasta... Ev hastane gibi . Tam da doğum üstü hiç iyi olmadı.
O moda girmemek için direniyorum resmen
Sezeryan olan kızlar sutunuz ne zaman geldi
Biz de eşimle şifayı kaptık, ben daha iyiyim, çok fazla portakal suyu, kivi, tavuk suyuna limonlu çorba ve su tükettim. Sadece burun akıntısı kaldı o da inşallah yarına geçer diye umuyorumKızlar çok kötü gribim. Varmı doğal önerileriniz. Antibiyotik vs kullanmak istemiyorum.sadece günlük vitaminlerimi içiyorum. Ateş 36.5-37 arasında gidip geliyor.
Bir de sıcak duş tabikiBiz de eşimle şifayı kaptık, ben daha iyiyim, çok fazla portakal suyu, kivi, tavuk suyuna limonlu çorba ve su tükettim. Sadece burun akıntısı kaldı o da inşallah yarına geçer diye umuyorum
Kuzey ülkesiymiş neredeyseKuzey ülkeleri değil ama Doğu AnadoluKısa kollu zıbınla asla gezdirmem seninki büyük cesaret. Kundakta acayip darlanıyor o iş bizde olmadı maalesef. Kısa kollu zıbını yazın giyer ev ne kadar sıcak olursa olsun ayaklarından üşütmemesi lazım. Hastanede bu şekilde giydirdiler (ki hastane ortamı çook sıcak normalde) ben de öyle devam ettim.
Gözünaydın kuzummm inşallah diğer oğluşunda hemencik gelir yanınıza çok sevindim sağlıkla büyüsünler inşallahSelam kızlar, okuya okuya geleyim dedim ama yetişemedimB Birdurumvar hadi gözün aydın hoşgelmiş İpek kız sefalar getirmiş evhamlı, enfeksiyonlu günler geride kalsın insallah bundan sonra mis kokulu, bol sütlü kaliteli uykulu, lezzetli günler gelsin güzellikler içinde büyütün insallah
Benim oğlum taburcu oldu teyzeleri sabah getirdik evimize, diğer yavrum orda kaldı. Sabahtan beri askeri düzende yaşıyoruz evde 2 saatte bi beslenmesi gerekiyor, kilo vermesin efor sarfetmesin diye sadece tadımlık emziryorum çok enteresan şeyler öğrendim yenidoğan hemşiresinden yarın kafamı toparlayabilirsem yazayım. Yaklaşık 30-45 dk lık periyotlar halinde oturduğum yerde uyudum bugün hep ama değer yavrum için yeter ki kardeşi de gelsin çok özledim ben onları. Bu arada kış boyu hasta olmayan kızımın da adenovirüs olacağı tuttu. Prematüre kardeşlerinin taburcu olacağı haftaAllahtan anası gibi kuralcı yavrum pandemiden maskeye de alışkın, maskesini takıp elini yıkayıp geliyo “ay şurası da çok küçük, burası da çok tatlı” seansından sonra gidiyo
Canım bana 5 gün batikonla pansuman yaptırdı doktorum ama hergün duşada girdim başka birşey yapmadım.Sezeryandan sonra dikiş bakımı nasıl oluyor?
Bugün duş alacağım yapmam gereken bişey var mı doktor madecassol vermiş onu şimdi mi kullanacak sonra mı
Hemşire sadece kuru ve temiz tut dedi
Ay Allah yardımcın olsun kuzum sağlıkla kucağına al inşallah bebişini durum nedir bilgilendir biziKızlar benim tansiyonlar yine fırladı bugün öğleden sonra sezeryana giriyorum dua edin
Amin canım. Ona gerek kalmadı bende bir hap verdi ev için o çok iyi geldi beni o iyileştirdi doktorun bir hap önermedi mi sana ?Sana da çok çok geçmiş olsun Allah kimseye yaşatmasın. Yama dedikleri sey benim kanimi spinal yapılan yere enjekte ettiler. İyilesmistim ama bu sabah yine başladı. Hastane yuzu gormek istemiyorum artik valla fobi oluştu. Hareketsiz yatiyorum simdilik. Keske epidural yapsalardibi daha bu islere kalkisir miyim bilmiyorum ama olursa da spinal yaptırmam daha
Canım haklısın ev 23 derece hatta bazen 24 ama üşüyormuş işte bende sadece bir atlet zıbın ve tulum giydirip penye battaniyeyle yatırıyordum emzirirken uyumasın diye battaniyeyi açıyordum ama üşüttü doktorda bir kat daha giydirmen lazım senin giydiğinin 2 katını giymeli dedi şükğr o günden beri asla sorun yaşamadıkCanım bebiş ayaklarından üşütmesin. Şu ıslak mendil yerine kullanmak için aldığımız pamuklar varya onları biraz ısıt ayağına sar çorabı üstüne giydir.
Bebek sıcak su torbaları var ondan al hep ayaklarının altına koy uyurken bile sıcak tutsun.
Ben üstten ince iç zıbın, normal çıtçıtlı zıbın, tulum ve penye hırka giydiriyorum.
Alttan da tulumun altına bir altlık onun altında da dediğim gibi çorap giydiriyorum.
Benim 3. Gün tam anlamıyla geldi doktorumda öyle dedi zaten kuzum. Ben maltana içtim onunda faydası var.Sezeryan olan kızlar sutunuz ne zaman geldi
Bende hastaneye güvendim evdede aynı sıcaklık flan dedimde yanılmışım işte ne kadar sıcak olursa olsun ev gece emzirmeye uyndığında üstüne battaniye flan almayınca bile üşüyor ben akıllandım vallahi.Kuzey ülkeleri değil ama Doğu AnadoluKısa kollu zıbınla asla gezdirmem seninki büyük cesaret. Kundakta acayip darlanıyor o iş bizde olmadı maalesef. Kısa kollu zıbını yazın giyer ev ne kadar sıcak olursa olsun ayaklarından üşütmemesi lazım. Hastanede bu şekilde giydirdiler (ki hastane ortamı çook sıcak normalde) ben de öyle devam ettim.
Ev 21-22-23 o aralarda dolanıyor. Buhar makinesi de var gerek görürsek açıyoruz. Bugün burnunu açtık otribebe ileKuzey ülkesiymiş neredeysehazır kundakları denedin mi? Kardeşim vermiş bana bi tane, onu da arada kullanıyorum çok rahat ediyor. Battaniye gibi kalın da değil hem.
Evi kaç derecede tutuyorsun bir de? Çok sıcak olursa çocuğun burnu tıkanıyormuş, nefes alması zorlanıyormuş. Serum fizyolojik falan yapılmalıymış o anda
Evet evet canım bizim gibi düşünmemeliyiz. Benim dediğim gibi ayaklarına pamuk sar farkı göreceksin. Normalde ben sıcağı çok sevmem aşırı bunalırım ama birkaç farklı giydirme şekli denedim bu son söylediğimde ayakları hep sıcak kalıyor. Bir de burnuna bak ordan da anlarsınCanım haklısın ev 23 derece hatta bazen 24 ama üşüyormuş işte bende sadece bir atlet zıbın ve tulum giydirip penye battaniyeyle yatırıyordum emzirirken uyumasın diye battaniyeyi açıyordum ama üşüttü doktorda bir kat daha giydirmen lazım senin giydiğinin 2 katını giymeli dedi şükğr o günden beri asla sorun yaşamadık
Bence yine de sat ı baz almalısın yaCanım sat a göre 39+3 ama aslında bana erken döllenme denmişti keşke ona göre hiç hesap yapmasaydım oda kafamı karıştırdı ona göre 40+3
Nişan olsa bile haftaları buluyor demişti burada bir arkadaş canım benim gelince ben. Acemilik koşarak hastaneye gittim 3 cm açılmam vardı ama sancım yetmedi mesela bir gece bekledim baktı doktor açılma yok suni sancı verdi neden bilmem bu suni sancı süreci hep böyle bakıyorlar gelmiyor kendi sancın yetmiyor hop suni hayırlısı bakalım inşallah rabbim su gibi kolay doğum nasip etsin sanaAslında öyle birşey geldi canım doktora da dedim hatta da kaç gün oldu ya doğmaz mıydı nişan olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?