- 12 Ekim 2022
- 842
- 1.558
- 43
- 36
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #34.101
Tamda gelemedikleri için üzülüyor dediğin noktada burnumun direği sızladı desemHeyecanı ilk kez anne oluyor gibi ama acemilik o kadar yok bence. Minicik evirip çeviremem bezini nasıl değiştircem diyodum ama bisklete binmek gibi hatırlayıveriyosun. En büyük rahatlığı da herşeye panik yapmamayı öğrenmiş olmak. Kızım kardeşleri küvözdeyken çok gergin çok hırçındı, hiç olmadığı kadar, kıskançlıktan sanıyodum meğer kardeşleri gelmediği için üzülüyomuş. Çok mutlu oldu kardeşi gelince insallah hep böyle devam eder
Bunu ben de duydum elimdeki bitince tekrar almayı düşünmüyorum.Merhaba kızlar, yenidoğan yoğun bakım hemşiresi bir öğrencim var. Bugün sohbet ettik, rezene çayı, yada rezene içeren still tea önermiyorum hocam dedi. Son bilimsel çalışmalarda rezenenin erken puberteye (ergenlik) neden olduğu saptanmış, karar elbette sizin. Doğumdan sonra bestlak alın gerekirse, bol su, emzirin ve dinlenin dedi. Bilgi paylaşmak istedim.
Canım suyun geliyor ufaktanKızlar bu ortası beyaz sulu akıntı tedirgin etmeye başladı. Amniyon sıvısı değildir kıvamlı bi akıntı çünkü sanırım açık renk çamaşırımda iz bırakıyor ama gün boyu sürekli devam etti. Sürekli hafif ıslaklık nemlilik hissederek dolandım. Enfeksiyon mudur ki
Benimki de güzelce bir kilo alsa
Uykudan uyandırmak eziyet oluyor arrık, beslenme gazlı bir buçuk iki saat sürüyor
Tamda gelemedikleri için üzülüyor dediğin noktada burnumun direği sızladı desem
Ah küçük kalbiyle nasıl üzüldüyse kuzum küçük abla
Yazdıkların içime su serpti desem bende bazen hadi hakkedersin diyorum bazende ya beceremezsen korkularıyla gel gitler yaşıyorum o zaman Allah’ın izniyle başaracağız demek canım
Öyle midir kiCanım suyun geliyor ufaktan
Böyle deyip bekleyince daha var gibi düşünür rahatlarsın benceO zaman 6 nisanda 40 ımız doluyor
Sen sat a göre düşün canım zaten çok yakınmış arası. Ben de 39+2’yim.. hiç bir belirtim yokCanım sat a göre 39+3 ama aslında bana erken döllenme denmişti keşke ona göre hiç hesap yapmasaydım oda kafamı karıştırdı ona göre 40+3
Acaba önce kullanmanın zararı mı varYenidoğan hemşiresi bir öğrencim var, doğumdan sonra başlayın dedi.
Benim de randevum var sabahtan doktor gün vericek çok heyecanlıyımYarın kaç kişi sezeryana giriyor,
Benim de kontrol var yatış olabilir
Yarın heyecanlı bi gün olacak
Kesinlikle benim oğlumda doktoru da asla önermedi hic içmedim bunda hastane getirdi içmem için ama içmedimMerhaba kızlar, yenidoğan yoğun bakım hemşiresi bir öğrencim var. Bugün sohbet ettik, rezene çayı, yada rezene içeren still tea önermiyorum hocam dedi. Son bilimsel çalışmalarda rezenenin erken puberteye (ergenlik) neden olduğu saptanmış, karar elbette sizin. Doğumdan sonra bestlak alın gerekirse, bol su, emzirin ve dinlenin dedi. Bilgi paylaşmak istedim.
Bu nasıl emin konuşmak insanı tedirgin etmek 12.haftadan 38 e kadar bu akinti geldi benden su filan gelmedi yani lütfen bu şekilde konuşmayın tıbbi bilginiz yoksaCanım suyun geliyor ufaktan
Hepsini çekemiyor o nedenle ben de bazen sağıyorum kaşık biberonla veriyorum canım normal biberon hiç kullanmadık. Bazen de enjektör ile veriyoruz. Sma takviyesini kontrolde sorarım doktoraCanım sen sütünü hem emzirip hem de sağıp veriyordun değil mi? Yenidoğan yoğun bakımdaki biberonlar cam ve hiç bilindik bi marka değildi şaşırmıştık. hemşirelere sordum çocuk kilo kaybetmesin zorlanmasın diye sınırlı emzir diyosunuz ama piyasadaki biberonların hepsi zor akışlı anne memesine uyumlu diye, sakın onlardan almayın taburcu olurken biz size söyleyeceğiz olabildiğince düz basit bi biberon alın, onlar cocukta kilo kaybına sebep olabiliyor dedi. Ayrıca bi de anne sütüne karıştırılan sma nın bi takviyesi var ondan önerdiler kilo alımını çok hızlandırıyormuş ama bunlar prematüre bebekler için geçerli tabi. Biberon olayını düşünebilirsin ama belki, biz dr browns almak için çıktık tombik biberon alıp eve döndük.
Bu bende daha önce de oldu geçen haftalarda doktoruma da yazmıştım önemsememişti devam ederse fitil veririm demişti su değildir ondan çok takılmadım ama enfeksiyon sanırım çünkü çamaşırda belli olmuyor beyaz gibi peçete koyduğumda hafif sarımsı bi tortu.Bu nasıl emin konuşmak insanı tedirgin etmek 12.haftadan 38 e kadar bu akinti geldi benden su filan gelmedi yani lütfen bu şekilde konuşmayın tıbbi bilginiz yoksa
Doğumdan hemen sonra 4 kilo gitmişti benim. Bugün 9. gün toplamda 9 kilo gitmiş. 11 kg almıştım toplam.Doğum yapan canım anneler kilo ve ödem durumunuz nasıl ? İlk haftadan şişleriniz indi mi ? Benim ayak bileklerim falan kocaman :)
Değildir korkma. Yine sor ama doktoruna, en iyisini o bilir.Öyle midir kibugün daha az aslında. Devam ederse doktora sorayım
Kesinlikle benim de o şekilde sürekli akıntım oluyor. Doktor da baktı normal dedi. Boş yere insanları panik yaptırmanın lüzumu yok.Bu nasıl emin konuşmak insanı tedirgin etmek 12.haftadan 38 e kadar bu akinti geldi benden su filan gelmedi yani lütfen bu şekilde konuşmayın tıbbi bilginiz yoksa
Bilgim yok maalesef doktora sorulabilirAcaba önce kullanmanın zararı mı var
Benimde böyle cnm o kadar çok çektim ki hu akıtıdan sezeryan olcaksan takılma hic doktorum onemsemi de benimdeBu bende daha önce de oldu geçen haftalarda doktoruma da yazmıştım önemsememişti devam ederse fitil veririm demişti su değildir ondan çok takılmadım ama enfeksiyon sanırım çünkü çamaşırda belli olmuyor beyaz gibi peçete koyduğumda hafif sarımsı bi tortu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?