2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Geçici değildir canım o inşallah. Ben de ilk defa duş alabildiğimdr “oha ayakta durup duş aldım” diye sevinmiştim. Bir anda iyileşiyordun çok garip. Sen de öyle olursun meraklanma. Bugün kaçıncı günün? Sezaryenden 48-72 saat sonra falan oluyormuş. Benimki sezaryenden 72 saat sonra başlamıştı. Hastaneden çıkıp eve geçerken

Sezaryen olan arkadaşlar kanamalarınız ne kadar sürdü? Benim 9. Günde bitti gibi görünüyor normal mi bu?
Ay yok bitmiyor yaaa lanet! Ben de tam bitti sanıyorum ve günlük ped koyuyorum, bir bakıyorum üzerimde ne varsa ona geçmiş çok sinir bozucu maalesef
40ına kadar devam ediyor diyorlar. Beklemedeyim bakalım

Tamam canım daha dikkat edeyim ben çünkü epey zorlanıyorum secdede olmazsa rükuyu az eğileyim bende en azından yalnız değilmişim

Canım epidural olanlarda duymadım bunu. Spinal olanlarda oluyor bildiğim kadarıyla. Epidural olacaksan korkma lütfen
Hayırlısıyla sağlıkla gelsin bakalım minikkk sen de zor bir hamilelik atlattın. Her şey geride kalsın, yeni hayatınızın ilk günü süper geçsin

Valla maşaallah ben önce namazları oturarak kılmaya başladım şimdi onu da yapamıyorum sandalyede kılıyorum. Ablam istersen yataktan kıl diye dalga geçiyo

Sıfır hareket değil ama önceki günlere göre çok az. Son 1 saattir kalmadan dinlendim sanki uyuyordu da şimdi uyanmış gibi gerinip ittirip hareket etmeye başladı bütün gün uyudun mu oğlum sen diye koştu babasıda oda meraklandı sürekli sordu bütün gün. Yarında kontrolüm var zaten bakalım

Tamam canım daha dikkat edeyim ben çünkü epey zorlanıyorum secdede olmazsa rükuyu az eğileyim bende en azından yalnız değilmişim
+1 ben dışarda bi yerdeysem de utanıyordum başta oturarak kılmaya ayakta kılayım dedim ve düşme tehlikesi geçirdim. Şimdi hiç çekinmiyorum sandalyede kılıyorum ben diyorum kimse de yadırgamıyor zaten

Oluyor canım son haftalarda ya bugün de benim ki daha hareketli mesela anlam verimiyor bu bebelere

+1 ben dışarda bi yerdeysem de utanıyordum başta oturarak kılmaya ayakta kılayım dedim ve düşme tehlikesi geçirdim. Şimdi hiç çekinmiyorum sandalyede kılıyorum ben diyorum kimse de yadırgamıyor zaten
Bide şey oluyor insanın içinde tembellik mi ediyorum yoksa gerçekten oturarak mı kılmalıyım ,ne zaman oturmaya başlamalıyım vesvesesi ama son ay oda kalmadı bende çünkü karnım cidden izin vermiyormesela bugün ben dedim ki sünneti bi deneyeyim ayakta kılayım bayadır denemiyordum aman Allahım o secdeden kalkamamak nedirdedim ki asıl böyle kabul olmaz kendime eziyet olur, sonra devam ettim sandalyede

Cok garip seyler oluyor Goguslerimden baya baya sut gelmeye basladi bugun tam ona sasiriyordum ki altima yaptim tutamadim falan su degildi bu arada baya baya isedim yani vucudum isyan bayraklarini cekti artik dogurda kurtulalim diye
Gogusler benim de azıcık bastır hemen sıvı geliyor, aylardır tutamıyorum zaten tuvaleti onu hiç deme

İnşallah kuzum ya biraz kilo alsa
Ben de anca altını açarak uyandırabiliyorum. Gaz damlasını pek anlamadım valla bir gün çok iyi bir gün sancılı. İşe yarıyor mu bilemiyorum. Biogaia vermişti doktor.

Cok garip seyler oluyor Goguslerimden baya baya sut gelmeye basladi bugun tam ona sasiriyordum ki altima yaptim tutamadim falan su degildi bu arada baya baya isedim yani vucudum isyan bayraklarini cekti artik dogurda kurtulalim diye
Geçen ben de işte buraya da üstü kapalı yazdım su geldiğini nasıl anlarım diye bildiğin birine gülerken altıma kaçırdım

Evet ben de acaba kolaya mı kaçıyorum diye düşünüyordum ama yok mümkün değil. Oturarak kılmak bile değil sandalye candır

Hepsini çekemiyor o nedenle ben de bazen sağıyorum kaşık biberonla veriyorum canım normal biberon hiç kullanmadık. Bazen de enjektör ile veriyoruz. Sma takviyesini kontrolde sorarım doktora
Kuzum bende öyleydim 10 gün falan hep enjektörle zorla beslemeye çalıştım memeden tam ememiyor diye onuda tükürüyordu yarısını ettiğim tek dua Allahım nolur oğluşum kilo alsın çabuk geçsin şu dönem dedim durdum ve geçti yemin ederim çabucak geçiyor o anı yakalayamıyorsun şükür benimki 3 e yaklaştı bak 18. Günü bitirdik ve nolduysa 4-5 gündür falan oldu. Benimkinin sarılığı varken öyleydi uyandırmakta çok zorlanıyordum o da emmeye zorlanıyordu zaten. Senin minnoşun sarılığına bakmışlar mıydı? Benimki 12 ye düştü kaldı öyle mesela ama dr emdikçe gidicek o dedi sorun yok o normal dedi. Senin bebişin acaba sarılığı mı var diye düşündüm hatırlayamadım çünkü bunu konuşmuş muyduk
Sezaryen olan arkadaşlar kanamalarınız ne kadar sürdü? Benim 9. Günde bitti gibi görünüyor normal mi bu?
Ya benimde o günlerden beri damla damla deliriyorum tam günlük ped takıcam ya fazla gelirse diyorum cesaret edemiyorum bir süre daha damla damla akıcaz heralde
Canım haydi bakalım hayırlı doğumlar inşallah ama korkma herkeste olmuyor kasma kendini ama yani doktorunla flan iyi konuş düşün taşın inşallah en doğru kararı verirsiniz ve sapasağlam giirip çıkarsın hiçbişeyin de olmaz

Sezeryan doğum yapanlar, doğumdan sonra eve geldiğinizde kaç kilo verdiniz?

Ben artık kilomdan ciddi rahatsız olmaya başladım, şuan +17 kg almış görünüyorum, son 10 günüm kaldı
92 ile hamile kaldım 102 ile doğuma gittim
dogumdan sonra 10. günümdeyim bu sabah 92 kg geldim canım daha da ödemlerim var hala tam attım sayılmaz

Sarılığı geçen hafta 11'di canım. Beslendikçe düşecek dedi doktor. Ama o kadar zorlanıyorum ki. Memeyi bırakacak diye korkuyorum. Güç yetirip anca 10 dk emiyor. Bizim de 15 gün oldu artık kilo alması lazım

Alacak kuzum vallahi alacak bak inan bir anda bir atak yapıyorlar ki bana söylüyordu tecrübeli arkadaşlarım asla inanmıyordum gerçekten öyle oldu 4 gün önce bir başladı almaya maşallah Allahım hepimizin bebişini sağlıkla büyümesini nasip etsin benim sütümde çok geliyordu ama ememiyordu doktora dedim ki sütüm mü acaba beslemiyor mamaya mı geçeyim razıyım emmeyecekse emmesin yeterki o beslensin yok öyle şey olur mu süt geliyorsa illaki kilo alacak emmeyi öğrendikçe pes etmeden gündüz gerekirse saat başı memeyi zorla daya ağzına dedi öylede yaptım her saat başı ayaklarına vurduk ağlattık uyandırdık memeyi ağzına zorla tıktım o ısıırdı attı ağzından pes etmedim enjektörle tükürse bile sıktım ağzına bir gün ağlaya ağlaya artık moralim bozuldu yemiyor diye biraz fazla sıkmışım boğzında kaldı çocuğum öksürmeye başladı korktum iyice ağladım sonra sabır dedim sakin ol bu çocuk emecek bir şekilde. Sırtını ovuşturmayıda sevmiyor öyle yapınca da ağlayıp ağzını açınca yine soktum memeyi sıktım ağzına süt dolunca emmeye başladı memeyi çıkarınca esniyordu ağzını açık gördüğüm an memeyi soktum ağzına yani zor oldu asla kolay olmadı ama çok şükür öğrendi hepimizinki öğrenicek memeden ayrılmayacakları günler gelecek sen içini ferah tut uynmadığı her vakit ağlat uyandır üzülme onun iyiliği için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…