- 21 Mart 2014
- 1.824
- 1.949
- 333
- 29
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #34.181
Son iki haftada 3 kez bunu yaşadım birinde ablma yakalandım gülüştük başka biri olsa çok utanirdim herhalde.Sut de geçen hafta akmaya başladı damlamiyor gerçekten akıyor sıcak sıcak çok şaşırdım diğerlerinde böyle olmamıştıCok garip seyler oluyorGoguslerimden baya baya sut gelmeye basladi bugun tam ona sasiriyordum ki altima yaptim tutamadim falan su degildi bu arada baya baya isedim yani vucudum isyan bayraklarini cekti artik dogurda kurtulalim diye
Dün benim de göğsümden bir şey geldi. Süt mü bilmiyorum siviydi biraz sıkınca geldi korktum bıraktımCok garip seyler oluyorGoguslerimden baya baya sut gelmeye basladi bugun tam ona sasiriyordum ki altima yaptim tutamadim falan su degildi bu arada baya baya isedim yani vucudum isyan bayraklarini cekti artik dogurda kurtulalim diye
Ama süt gelmesi arz talep meselesi. O emmedikçe sütüm azalıyorAlacak kuzum vallahi alacak bak inan bir anda bir atak yapıyorlar ki bana söylüyordu tecrübeli arkadaşlarım asla inanmıyordum gerçekten öyle oldu 4 gün önce bir başladı almaya maşallah Allahım hepimizin bebişini sağlıkla büyümesini nasip etsinbenim sütümde çok geliyordu ama ememiyordu doktora dedim ki sütüm mü acaba beslemiyor mamaya mı geçeyim razıyım emmeyecekse emmesin yeterki o beslensin yok öyle şey olur mu süt geliyorsa illaki kilo alacak emmeyi öğrendikçe pes etmeden gündüz gerekirse saat başı memeyi zorla daya ağzına dedi öylede yaptım her saat başı ayaklarına vurduk ağlattık uyandırdık memeyi ağzına zorla tıktım o ısıırdı attı ağzından pes etmedim enjektörle tükürse bile sıktım ağzına bir gün ağlaya ağlaya artık moralim bozuldu yemiyor diye biraz fazla sıkmışım boğzında kaldı çocuğum öksürmeye başladı korktum iyice ağladım sonra sabır dedim sakin ol bu çocuk emecek bir şekilde. Sırtını ovuşturmayıda sevmiyor öyle yapınca da ağlayıp ağzını açınca yine soktum memeyi sıktım ağzına süt dolunca emmeye başladı memeyi çıkarınca esniyordu ağzını açık gördüğüm an memeyi soktum ağzına yani zor oldu asla kolay olmadı ama çok şükür öğrendi hepimizinki öğrenicek memeden ayrılmayacakları günler gelecek sen içini ferah tut uynmadığı her vakit ağlat uyandır üzülme onun iyiliği için
Eds denemeyi dusundunmu canim emzirme egitiminde gormustum bende hem bebek mamayla besleniyor hemde memeyi emdigi icin sut gelmesini sagliyor ebebekte vardi sanirim eds aparati ben cok ise yarayacagini dusunuyorumAma süt gelmesi arz talep meselesi. O emmedikçe sütüm azalıyorsağıyorum ama makine gücü ile bebeğin çekim gücü kıyaslanamaz bile, maalesef pek umudum yok benim
Sorun bebeğin beslenmesi değil memede sürekli uyuması. En fazla 10 dk emmesi. Sütüm var ama bu şekilde ilerlerse devamı gelmez maalesef. Küçük olduğu için memeyi almak yorucu geliyor.Eds denemeyi dusundunmu canim emzirme egitiminde gormustum bende hem bebek mamayla besleniyor hemde memeyi emdigi icin sut gelmesini sagliyor ebebekte vardi sanirim eds aparati ben cok ise yarayacagini dusunuyorum
Ben de yarın giriyorum sabah 10.30da alacak doktorum inşallahbugün suyum gelmeye başladı zaten ama az az sızıntı şeklinde oluyor, zaten sabah sezeryan var diye cok paniklemedim, ama onun dısında asırı stresli ve korkuyorum nedense, hele şu boş kaçaklarını duyalı daha da korkar oldum, genel anesteziye bile dönebilirm o derece
Alacak hiç merak etmeİnşallah kuzum ya biraz kilo alsa
Ben de anca altını açarak uyandırabiliyorum. Gaz damlasını pek anlamadım valla bir gün çok iyi bir gün sancılı. İşe yarıyor mu bilemiyorum. Biogaia vermişti doktor.
Memeyi reddetmesin diye kaşık biberon önerdiler. Böyle bir zorluk olamazKızlar hangi marka biberon ve kaç ml tercih ettiniz?
Canım bu durum canını sıkan bir durumsa istersen 1 ay kontrolünü beklemeden doktora yaz veya ara veya direk git muayene olsun. Ama benim anladığım senin şu anda tüm tuşlara basman gerektiği. Yani memeyi uyarmak için memede olmadığı anlarda sağım yapabilirsin, memedeyken uyumasın diye ıslak pamuklarla falan ayağını/vücudunu silebilirsin, memeyi çok çok sık verebilirsin vs. Ama kilo almadıysa belki bir de mamaya geçmek gerekiyordur, en azından bir süreliğine. Bi doktorunla konuş bakalım ne diyecekSorun bebeğin beslenmesi değil memede sürekli uyuması. En fazla 10 dk emmesi. Sütüm var ama bu şekilde ilerlerse devamı gelmez maalesef. Küçük olduğu için memeyi almak yorucu geliyor.
Her beslenme sonrası gazını çıkarınca birikip geceleri rahatsız etmiyor. Şu üç gündür iyiyiz damla vermiyorum bakalımAlacak hiç merak etmemama vermiyordun ama sen değil mi? Mama olsa daha hızlı kilo alırdı
Biogaia ya ek bir de metigast verdi benim kıza. Bu gaz işi 3 aya kadar kesin, 6 aya kadar opsiyonelmiş. Gazdan sebep ağlaması çok can acıtıyor. Bugün gece öncesi gaz dolayısıyla ağlayınca koynumda yatırdım, ancak öyle sustu
Doktor mama başlattı zaten canım. Kendini bir toparlasın keseriz dedi. Ne yaparsam yapayım memeyi tutuyor sonrası en fazla on dkCanım bu durum canını sıkan bir durumsa istersen 1 ay kontrolünü beklemeden doktora yaz veya ara veya direk git muayene olsun. Ama benim anladığım senin şu anda tüm tuşlara basman gerektiği. Yani memeyi uyarmak için memede olmadığı anlarda sağım yapabilirsin, memedeyken uyumasın diye ıslak pamuklarla falan ayağını/vücudunu silebilirsin, memeyi çok çok sık verebilirsin vs. Ama kilo almadıysa belki bir de mamaya geçmek gerekiyordur, en azından bir süreliğine. Bi doktorunla konuş bakalım ne diyecek
Ama bu süreçte de moralini yüksek tutmaya çalış. Yalnız değilsin bir sürü insan yaşıyor bu problemi. Doğan da büyüyecek diyorlar ya; gerçekten büyüyecek etlenecek butlanacak merak etme
Bugün hissettim bişey iğne batar gibi oldu 2 dk sonra geçtiBUKITOKI emzirdikten sonra göğüslerinde sızlama oluyor mu?
Bnde asla yediremedim kaşık biberonla almadı onuuMemeyi reddetmesin diye kaşık biberon önerdiler. Böyle bir zorluk olamaz
Canim bestlakin icerigindede rezene ektrati var zaten hemde orani oldukca yuksekMerhaba kızlar, yenidoğan yoğun bakım hemşiresi bir öğrencim var. Bugün sohbet ettik, rezene çayı, yada rezene içeren still tea önermiyorum hocam dedi. Son bilimsel çalışmalarda rezenenin erken puberteye (ergenlik) neden olduğu saptanmış, karar elbette sizin. Doğumdan sonra bestlak alın gerekirse, bol su, emzirin ve dinlenin dedi. Bilgi paylaşmak istedim.
Bakayım teşekkür ederim, sorarım da doktora ne diyecek bakalımCanim bestlakin icerigindede rezene ektrati var zaten hemde orani oldukca yuksek
Gözünüz aydın, sağlıkla mutlulukla büyüsün bebeğinizDün doğumum oldu çok şükür herşey yolunda kızlar tam 36+0da 3200 doğru meleğimiz… Şimdi sadece benim tansiyonumun normale dönmesi kaldı. Şimdilik hala riskli gebelik servisinde yatıyorum ama dünden beri kızımla annem yanımda şükürler olsunYüksek tansiyonla erken doğuma giren gebeler, sizde herşey ne zaman normale dönmüştü acaba?
Canım gözün Aydın, tez zamanda herşey normale dönsün yavrunla evine kavuş inşallahDün doğumum oldu çok şükür herşey yolunda kızlar tam 36+0da 3200 doğru meleğimiz… Şimdi sadece benim tansiyonumun normale dönmesi kaldı. Şimdilik hala riskli gebelik servisinde yatıyorum ama dünden beri kızımla annem yanımda şükürler olsunYüksek tansiyonla erken doğuma giren gebeler, sizde herşey ne zaman normale dönmüştü acaba?
Umut bebek Sağlıkla gelsin, iyi haberlerini bekliyoruzBen de yarın giriyorum sabah 10.30da alacak doktorum inşallahbugün suyum gelmeye başladı zaten ama az az sızıntı şeklinde oluyor, zaten sabah sezeryan var diye cok paniklemedim, ama onun dısında asırı stresli ve korkuyorum nedense, hele şu boş kaçaklarını duyalı daha da korkar oldum, genel anesteziye bile dönebilirm o derece
Gözünüz aydın, küvöze girmeden yanına gelmesi harikaDün doğumum oldu çok şükür herşey yolunda kızlar tam 36+0da 3200 doğru meleğimiz… Şimdi sadece benim tansiyonumun normale dönmesi kaldı. Şimdilik hala riskli gebelik servisinde yatıyorum ama dünden beri kızımla annem yanımda şükürler olsunYüksek tansiyonla erken doğuma giren gebeler, sizde herşey ne zaman normale dönmüştü acaba?
Bize de yazar mısın? Ben de bestlak almayı düşünüyordum.Bakayım teşekkür ederim, sorarım da doktora ne diyecek bakalım
Tabiki yazarım, zaten dün hemen yazayım diye bestlak içine bakmamıştım :)Umut bebek Sağlıkla gelsin, iyi haberlerini bekliyoruz
Gözünüz aydın, küvöze girmeden yanına gelmesi harikasağlıkla büyüsün
Bize de yazar mısın? Ben de bestlak almayı düşünüyordum.
Çok sevindim her şeyin yolunda olmasına.Dün doğumum oldu çok şükür herşey yolunda kızlar tam 36+0da 3200 doğru meleğimiz… Şimdi sadece benim tansiyonumun normale dönmesi kaldı. Şimdilik hala riskli gebelik servisinde yatıyorum ama dünden beri kızımla annem yanımda şükürler olsunYüksek tansiyonla erken doğuma giren gebeler, sizde herşey ne zaman normale dönmüştü acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?