Kızlar günaydınnn, güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim, çok okuyamadım ama dualarınız işe yaramış olmalı çok kısa sürede, güzel bir normal doğum gerçekleştirdim.
Gece 4 gibi su gibi pembe akıntım geldiğini fark edip, evimize yakın olan hastaneye muayeneye gittim. Oradaki doktor 4 cm açıklığım olduğunu ve yavaş yavaş suyumun geldiğini söyledi. Tabi biz bi heyecan kendi doktorumuzu aradık, sonra kendi hastanemize geçtik. Saat 9a kadar hep ara ara pembe sulu akıntım geldi ama sancım hiç yoktu (Nst’de max 35 filan gördük ben öyle olunca hiç hissetmiyordum), açıklık vardı. Bu arada su bir anda gelir diye düşünüyordum ben nedense hep, benim gibi böyle ara ara akıntı, sızıntı şeklinde de gelebilir aman dikkatli olun. Doğumda bile hala suyum vardı, ne suymuş sjhdjd. Saat 9 gibi doktorum suni sancı verelim dedi. Doğum süreci başlamış artık, benim sancılar gelmiyor. Doktorun yanında boynumuz kıldan ince tabi, dedim ver gitsin korkanın çocuğu olmaz djdhhd. Suni sancı biraz yoruyor insanı ama sonra epidural yaptılar. O rahatlatıyor gerçekten baya. Tıbbın bir mucizesi olmalı jshshs. (Ki bana ilk takılan epidural tutmamış, 1 saat fazladan sancı çektim. Baktınız epidural takıldı ama sancılar geçmiyor lütfen bir sıkıntı vardır, benim tecrübesizliğe düşmeyin.
) Sonrasında açılmam çok hızlı oldu, 9’da başladık maceralı serüvene, 12.45’te doğumhaneye geçtik. 12.55te bebiş kucağımdaydı. Beni hep doğum kısmı korkutuyordu ama sancı kısmını atlatırsanız doğum çok rahat geçiyor. Ben hamileliğin 4. ayında pilatese son 1 aydır da yüzmeye gitmeye çalıştım hep. Böyle şeyler doğuma faydalı diyorlardı, etkisi var mıdır bilmem ama ilk doğum olmasına rağmen bence gayet iyi idare ettik ya. Hareket bereketmiş valla.
Bebiş memeyi tuttu, çok mucizeviler emme refleksi direkt doğuş yeteneklerinden hepsinin, sütüm de geldi ama doymadı ya da ben emziremedim bilemiyorum.
O yüzden ilk günün günahı olmaz dedik hem meme hem mama verdik. Eve gidince bi düzen oturturuz artık. Gerçekten memeler çok acıyor bu arada. Ben gümüş kapak almıştım yanıma, göğüs ucu kremi koymamışım mutlaka yanınızda iki tarz üründen de olsun. Kremi sürüp kapakla kapatırsanız mis gibi olur kısmetse.
Ayrıca benim ilk saatler çok kanamam oldu, hem doğum öncesi de hep suyum geldiği için baya mesane pedi, depend gitti. Hastane veriyor ama yedek alın mutlaka yanınıza.
Hepinizi öpüyoruz kocaman, Sofya bebeğimle teyzeleri. Ben kaçırdıysam doğum yapan olduysa sağlıklı, huzurlu büyüsün bebişler. Kalanlara da sağlıklı, güzel, su gibi akan doğumlar nasip etsin Allah. Seviliyorsunuz.