- 16 Şubat 2014
- 514
- 824
- 303
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #35.181
Sarılığı etkileyen kan grubu ne pekiCanım benimde hepsi sarılık olur çünkü ben sıfır pozitif eşim ab pozitif.Kan grubunuz ne
farklı şekilde oluşur. Bunlardan biri Rh uyuşmazlığı, bir diğeri ise ABO uyuşmazlığıdır. Görülme sıklığı Rh uyuşmazlığına göre daha sık olan ABO uyuşmazlığı; anne 0 kan grubu, bebek A, B veya AB kan grubundaysa meydana gelir. Eğer 0 kan grubuna sahip bir anne adayıysanız ve bebeğiniz diğer kan gruplarından biri ile doğarsa, aranızda ABO uyuşmazlığı söz konusu olabilir. Bu durum sizi hemen korkutmasın, çünkü doğumdan sonraki süreçte düzenli doktor takibi ve tedaviler ile ABO uyuşmazlığıyla ilgili sorunları en aza indirerek atlatabilirsiniz.Sarılığı etkileyen kan grubu ne peki
Mesela ben a negatif eşim ab pozitif kan uyusmazligimiz var o bir etken okey onun dışında diye sormak istiyorum çünkü siz eşler olarak pozitifsiniz
Allah’ın izniyle kısa sürede toparlayacak endişelenme annesi her bebek bu süreçten geçiyor kaçınılmaz son olur malesef ama hemencik toparlanacak annesi güçlü ol lütfen süreç biraz uzun sürebilir sen endişelenme hemencik kavusunn inşallah yavrunlaDoğum yapan analar.. Bebeleriniz sarılık oldu mu? Ne kadar çok emzirsem de mama desteği de versem kilo da aldırsam bebem sarılık olmaktan kaçamadı. Bugün ilk muayenesinde sarılık değeri 19 çıktı, hemen hastaneye yatış yaptık. Mavi ışık tedavisine başladılar. Kuzum öyle ışığın altında yatıyor çok üzülüyorumSizinkiler de oldu mu sarılık, kaç günde geçti?
Takipte kal canım belirli Aralık’la ve artarak gelirse sancın ona göre hareket edersin zaten öyle bir şey ki anlamaman mümkün değil ben burdayım der karnında sertleşme olur azalırsa süresi takip et bakalımKizlar benim bikac saattir regl agrisi gibi agrim oluyo 1 saat once filan bi dusa girdim uzandim gecti gibiydi ama simdi yine basladi sanki dogum sancisi olsa anlardim dimi
İshal ilacını kabız olup dikişlerini zorlamaman için vermiştir canım bu dönemde kabız olmak çok zorlar seni bizim bir tanıdık kabız olmustu dikişlerle bir olunca çok çok zorlanmıştıCanım bilmiyorum ya orada getirip damar yolundan verdiler
Beni de ishal ilacı mahvetti ya benim doktor niye verdi anlamadım
Gözünüz aydın sağ Salim bebeğinize kavusmusunuz acılar sıkıntılar geçiyor gözlerine bakınca değil miArkadaşlar bugün 38+6 da doğum yaptım saat 5 gibi. Suni sancı ile. Doğumdan çok bahsetmek istemiyorum pek pozitif geçmedi benim için. Yani bir başkası çok kötü demezdi belki ama benim canım tatlı galiba.Ama şükür normal dogum oldu. Bebeğim çok şükür gayet iyi. 2950 gram doğdu. Ama iki afta kadar önce doktor 3062 gram demişti. Yani en az 3200 falan bekliyordum ben. Neyse sağlığı iyi şükür.
Bir sikintimiz var. Sütüm var ama kızım memeyi emmiyor. Göğüs slikonu aldık onunla biraz emdi ama süt geliyor mu anlamıyorum. Şimdi uyuyor. Hemşire doymasa uyumazdi dedi ama bilemiyorum. Onerdiginiz göğüs slikonu var mı?
Ah canım bi anlasam zaten biliyorsun 30 haftadan beri sancım hep var dün muayeneden sonra sancı tüm gün ve gece oldu bitmeyecek gibi bugün çok olmadı bende şaşırıyorum bazen şimdi daha sakin mesela benim sancılar heralde bir aya yaya yaya başlatacak Doğumu bu kadar sancı çeken olarak aranızda sonuncu doğurursam da şaşırmıcamMuayene etki etmiş olabilir kanama olmadıkça sorun olmaz inşaallah samcialnirsan doğumu başlatmış demektir.
Benimde sürekli ağrım oluyor ama çok hafif geliyor sanırım doğum ağrısını unutmuşum.Bugun oturunca kasigimin katlandigini fark ettim karnim az assagiya inmiş herhalde.Ah canım bi anlasam zaten biliyorsun 30 haftadan beri sancım hep var dün muayeneden sonra sancı tüm gün ve gece oldu bitmeyecek gibi bugün çok olmadı bende şaşırıyorum bazen şimdi daha sakin mesela benim sancılar heralde bir aya yaya yaya başlatacak Doğumu bu kadar sandı çeken olarak aranızda sonuncu doğurursam da şaşırmıcam
Canım sıcak uygulama yapmayın diyorlar ama geçen benimde kuyruk sokumum çok ağrıdı, ayağa kalkamadım ilk defa hayatımda ağrıdan ağladım. Sıcak su torbası koydu eşim, çok şükür rahatladım.Belime havlu ısıtıp koysam zararı varmı? Belim çok ağrıyor doğumu hızlandırmaz değilmi bilen varmıdır acaba
Al benden de o kadar....Bi gün full sancı ertesi gün hiç bir şey yokAh canım bi anlasam zaten biliyorsun 30 haftadan beri sancım hep var dün muayeneden sonra sancı tüm gün ve gece oldu bitmeyecek gibi bugün çok olmadı bende şaşırıyorum bazen şimdi daha sakin mesela benim sancılar heralde bir aya yaya yaya başlatacak Doğumu bu kadar sancı çeken olarak aranızda sonuncu doğurursam da şaşırmıcam
Ay nasıl uyuyorsun yaaa! Ben saat 7’de uyanıyorum ister istemez. Kollarım uyuşuyor, sağa sola döneniyorum, çişim geliyor sürekli. Pek konforlu olduğu söylenemez. Bravo sanaUyku konusunda uzerime tanimiyorum vallahi 12 den once zor uyaniyorum hepinizin yerine uyuyorum ben canim
Aryacimmm çok sevindim sağlıkla kucağına al güzel günler de büyüt prenses kızını hiç anlamadan geçsin doğumun korkacak hiç birşey yok miss kokuyu duyunca dünya umrunda olmuyorSelam kızlardün kontrolüm vardı, 10 Nisan Pazartesi gününe sezeryanla bebeğimiz geliyor Allah nasip ederse 38+6 olacak...
Dün 38+0'da 3.150 gram 52 cm'di.
Anaaam 3 saatlik uykuyla yine iyi performans sergilemişim geçen gün sabaha karşı emzirirken buraya yazıyordum gözüm kapanıp açılıyor bi baktım 1 saat sonra hala yazamamışım tuşlara basıyorum saçma sapanSarılık etiketi benim değil ama aynen katılıyorumkarışmış sanırım
Maşallah bebişine canım gözünaydın sağlıkla güzel günlerde büyüt bebişiniArkadaşlar bugün 38+6 da doğum yaptım saat 5 gibi. Suni sancı ile. Doğumdan çok bahsetmek istemiyorum pek pozitif geçmedi benim için. Yani bir başkası çok kötü demezdi belki ama benim canım tatlı galiba.Ama şükür normal dogum oldu. Bebeğim çok şükür gayet iyi. 2950 gram doğdu. Ama iki afta kadar önce doktor 3062 gram demişti. Yani en az 3200 falan bekliyordum ben. Neyse sağlığı iyi şükür.
Bir sikintimiz var. Sütüm var ama kızım memeyi emmiyor. Göğüs slikonu aldık onunla biraz emdi ama süt geliyor mu anlamıyorum. Şimdi uyuyor. Hemşire doymasa uyumazdi dedi ama bilemiyorum. Onerdiginiz göğüs slikonu var mı?
Ya ben 0rh + eşim a rh + bebek 0 rh - oldu bizim bebekte sarılık geçirdi hatta uzayan sarılıkmış değer sabit kaldı ama hala azıcık sarılığı var yüzğnde bazen belli oluyorfarklı şekilde oluşur. Bunlardan biri Rh uyuşmazlığı, bir diğeri ise ABO uyuşmazlığıdır. Görülme sıklığı Rh uyuşmazlığına göre daha sık olan ABO uyuşmazlığı; anne 0 kan grubu, bebek A, B veya AB kan grubundaysa meydana gelir. Eğer 0 kan grubuna sahip bir anne adayıysanız ve bebeğiniz diğer kan gruplarından biri ile doğarsa, aranızda ABO uyuşmazlığı söz konusu olabilir. Bu durum sizi hemen korkutmasın, çünkü doğumdan sonraki süreçte düzenli doktor takibi ve tedaviler ile ABO uyuşmazlığıyla ilgili sorunları en aza indirerek atlatabilirsiniz.
Benim bildiğim de tam olarak buydu.AB grubu babanın sıfır grubu bebeği olamayacağı için bebek a b yada ab ise sarılık olma ihtimali artıyorHepside oldu ama kızım daha küçük olduğu için yoğun bakımda kaldı bi gün.Ogullarim evde atlattı çok şükür.İnsallah bu da evde atlatır.Kizim en küçük çocuğum olmasına rağmen sütüm geç geldi maalesef
Amin bir kızım var Allah nasip ederse oğlumda dünyaya gelicek onların mutluluğu bana yetiyor inşallah bütün güzellikler hepimizi bulsunAllah yardımcın olsun canım ne diyeyim, sen bebeğini düşün, her şey güzel olacak
MaşAllah ikinize deArkadaşlar bugün 38+6 da doğum yaptım saat 5 gibi. Suni sancı ile. Doğumdan çok bahsetmek istemiyorum pek pozitif geçmedi benim için. Yani bir başkası çok kötü demezdi belki ama benim canım tatlı galiba.Ama şükür normal dogum oldu. Bebeğim çok şükür gayet iyi. 2950 gram doğdu. Ama iki afta kadar önce doktor 3062 gram demişti. Yani en az 3200 falan bekliyordum ben. Neyse sağlığı iyi şükür.
Ya çok tatlısınHahahah ay kahkaha attım, bebişi beni sarsarak çıkarmaya çalışıyorlar ben başladım ‘bir şeyler oluyor, bir şey oluyor, bir şey oluyor’ diye deli gibi tekrarlıyorum eşime, o garibim de beni sakinleştirmeye çalışıyor, o an anestezi uzmanı yaklaştı kafama doğru çok tatlı bebek, duydunuz ağlamasını değil mi dedi türkçesi ‘hanım hanımmmmm kendine gel doğurdun’ doktorum perde üzerinden kafasını gösteriyor ben farkında bile değilim, bildiğiniz şoktayım, hemşire suratıma suratıma yapıştırdı bebemi ben mal gibiyim bittiğine bile inanamıyorumsonra o sıcacık yanağı, mis gibi kokusu beni kendime getirdi öptüm içime çeke çeke ‘ne olur ağlama kıyamam can parçam’ diye diye başladım ben de ağlamaya
Hele odaya getirdiklerinde hemşireden alırken ve aldıktan hemen sonra birkaç poz yakalamış kuzenim ‘bunu mu doğurdum şimdi ben’ ‘bu muydu yani tüm mevzu eee ne oldu ki şimdi’ suratı yapmışım resmen, paylaşsam altınıza işersiniz gülmekten
Hemen sabahınaDoğuran analar bebeğin kimliğini ne zaman çıkarmaya gittiniz? Bebek başka ilçede doğsa bile istediğiniz ilçenin nüfus müdürlüğüne gidebiliyor muyuz?
Canım saate bak mutlaka. Düzenli bir şekilde aynı sıklıkta geliyorsa yalancı değildir. Yakancılar genelde banyoda ya da dinlenince geçer ama sen yinede tedbirli ol.
Sabah aynisini sordum doktoruma surekli olur gecmezse dogum sancisidir geciyorsa korkma dedi
Yuruyus yapinca azaldi kizlar agrim ama yuruyusun sonuna dogru alttan cikcak sandim oyle bir agrim oldu o da oturunca gecti.Sanirim kendini kanala sokuyor daha once hic altta agrim olmamisti belki de alttan muayene tetikledi gecen gun yapilan hayirlisi bakaliiim karnim biraz asagi indingibiAllah’ın izniyle kısa sürede toparlayacak endişelenme annesi her bebek bu süreçten geçiyor kaçınılmaz son olur malesef ama hemencik toparlanacak annesi güçlü ol lütfen süreç biraz uzun sürebilir sen endişelenme hemencik kavusunn inşallah yavrunla
Takipte kal canım belirli Aralık’la ve artarak gelirse sancın ona göre hareket edersin zaten öyle bir şey ki anlamaman mümkün değil ben burdayım der karnında sertleşme olur azalırsa süresi takip et bakalım
İshal ilacını kabız olup dikişlerini zorlamaman için vermiştir canım bu dönemde kabız olmak çok zorlar seni bizim bir tanıdık kabız olmustu dikişlerle bir olunca çok çok zorlanmıştı
Gözünüz aydın sağ Salim bebeğinize kavusmusunuz acılar sıkıntılar geçiyor gözlerine bakınca değil miBenimde canım çok tatlı ilk gebeliğimde çektirdi dikişler sağ olsun ama sanırım dikiş işin içine girince sezeryan olsun normal olsun acı acıdır diyorum hatta normalde daha bile zor bence sürekli ıslanan bir yer olduğu için.emme konusunda gelince annesi sık sık emzirmeyi dene zamanla öğrenecektir endişelenme
Çok iyi anlıyorum seni evet çok yorucu geçiyor malesf az kaldı ama biticek inşallahÇok teşekkür ederim
Bugün benim de düzelmeseydi alacaktı doktorum, serumdan sonra düzeldi.hikayemiz benzer bana da aynısı deniyor ve ben de heyecan vs hissetmiyorum, çok ilginç. Dr larım sorun olsa serum ile düzelmez diyor, umarım doğumdan sonra sorun yaşamaz bebeklerimiz, rahat olmaya çalışıyorum. Ateş enfeksiyon vs bende de yok. Çok geçmiş olsunbenim gebelik tansiyonu var düzende aslında ama riskli buluyorlar ondan erken alınacak...ama ben öyle yoruldum ki bugün deseler tamam diyecek haldeyim. Sağ üst karın kısmım acıyor mesela..belki basit gibi geliyor belki hormonlardan tahammülüm hiç yok gibi...
Doktor hamileler kalçada da bi sıkıntı var sanıyorlar çıkamıyorlar dedi o yüzden bi hafta iç dedi ama ilacı içtikten sonrada hiç tutamaz oldum bide başım döndü oturup kalkarken su kaybından sanırım , canım hakkaten içmeden bende çıkamadım, dün içmedim bakacam çıkamazsam gene içeceğim yaYa ben dünden beri hiç büyük tuvaletimi yapamadım Papatyacığım, belki senin doktor da kabızlık ihtimaline karşı vermiş olabilir mi?Benim doktor da fitil verdi yarın sabah deneyeceğim mutlaka. Psikolojik olarak da yapamıyor olabilirim o dikiş hissi beni inanılmaz rahatsız etti.
Canım doymasa kıyameti koparır , aranıyor mu bak bide kanlı idrar varsa kesin doymuyor doktor der zaten, gözün Aydın canım benimArkadaşlar bugün 38+6 da doğum yaptım saat 5 gibi. Suni sancı ile. Doğumdan çok bahsetmek istemiyorum pek pozitif geçmedi benim için. Yani bir başkası çok kötü demezdi belki ama benim canım tatlı galiba.Ama şükür normal dogum oldu. Bebeğim çok şükür gayet iyi. 2950 gram doğdu. Ama iki afta kadar önce doktor 3062 gram demişti. Yani en az 3200 falan bekliyordum ben. Neyse sağlığı iyi şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?