- 24 Kasım 2021
- 5.226
- 6.429
- 148
- 32
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #35.201
Ay bide herkes bebeğe koşuyor senin popondan ter akmış afedersinHahahah ay kahkaha attım, bebişi beni sarsarak çıkarmaya çalışıyorlar ben başladım ‘bir şeyler oluyor, bir şey oluyor, bir şey oluyor’ diye deli gibi tekrarlıyorum eşime, o garibim de beni sakinleştirmeye çalışıyor, o an anestezi uzmanı yaklaştı kafama doğru çok tatlı bebek, duydunuz ağlamasını değil mi dedi türkçesi ‘hanım hanımmmmm kendine gel doğurdun’ doktorum perde üzerinden kafasını gösteriyor ben farkında bile değilim, bildiğiniz şoktayım, hemşire suratıma suratıma yapıştırdı bebemi ben mal gibiyim bittiğine bile inanamıyorumsonra o sıcacık yanağı, mis gibi kokusu beni kendime getirdi öptüm içime çeke çeke ‘ne olur ağlama kıyamam can parçam’ diye diye başladım ben de ağlamaya
Hele odaya getirdiklerinde hemşireden alırken ve aldıktan hemen sonra birkaç poz yakalamış kuzenim ‘bunu mu doğurdum şimdi ben’ ‘bu muydu yani tüm mevzu eee ne oldu ki şimdi’ suratı yapmışım resmen, paylaşsam altınıza işersiniz gülmekten
Canım benim ki de dün başladıDoğum yapan analar.. Bebeleriniz sarılık oldu mu? Ne kadar çok emzirsem de mama desteği de versem kilo da aldırsam bebem sarılık olmaktan kaçamadı. Bugün ilk muayenesinde sarılık değeri 19 çıktı, hemen hastaneye yatış yaptık. Mavi ışık tedavisine başladılar. Kuzum öyle ışığın altında yatıyor çok üzülüyorumSizinkiler de oldu mu sarılık, kaç günde geçti?
Cumartesi dogurdum çarşamba basvurduk cuma geldiDoğuran analar bebeğin kimliğini ne zaman çıkarmaya gittiniz? Bebek başka ilçede doğsa bile istediğiniz ilçenin nüfus müdürlüğüne gidebiliyor muyuz?
Ayy harikaİnşallah canım çok güzel olucaktır senin bebiş büyük benimki 35. Haftadaydı
Ya bende yanağıma yanaştırdılar fotoğrafçı dedi onuda bide öp dediler ağlamaktan anlamadım bişey öptüm şoktaydım zaten korktuğum için daha güzel şeyler hayal etmiştim hep ama o anda öyle olmadı benim şğkür şimdi doya doya öpüp kokluyorum
Canım benimkide o aralar ulaştı sanırım 12. Günde falandı her bebekte değişir o
Oldu kuzum baya kiloda verdi benimki 2540 doğdu 2200 e düştü o gün hastaneye yattık 19 du sarılığı senin yanında zaten korkma ben gülüyordum bakıp bakıp barbekü yapıyoruz sanki bunu diyesıcacık bide çıkarıp emzirdikçe sabaha 12 ye düşmüştü bizimki bir dahada olmadı sarılık şükret şuan iyileşiyor bebeğin sabaha şok olacaksın. Hatta ben o gece 2 saatte bir emzirdim sürekli çıkarken kilosu 2365 ti
Bizim kan grupları da aynı sizinki gibi. Onla ne alakası varmış kiCanım benimde hepsi sarılık olur çünkü ben sıfır pozitif eşim ab pozitif.Kan grubunuz ne
İnsan evinde daha rahat ediyor inanın ben eve geçince anladım. Gece 2 kere kalktım emzirdim bebişi, sütüm var mı yok mu bilmiyorum ama hep 15 dakika bir meme, 15 dakika bir memede tutmaya çalışıyorum. Sonra uyudum 3-4 saat, eşim uyanık kaldı. (Gerek olduğundan değil bence ama ilk bebek ya korkuyoruz aman ağzı, burnu kapanır mı diye.3. Günden selamlaaarrHastaneden bugün çıkacağız inşallah iki gece yatırdı doktorumuz. Şimdi bakıyorum bazıları hemen çıkınca duşa girmiş falan ama benim doktor 5 gün sonra girebilirsin dedi napcaz netcez bilemedim bi evimize kavuşsaydık şu an önceliğim o. Hala sütde yok valla iki gündür mama takviyesi yapıyoruz minnoşuma bakalım ne kadar devam edicek böyle. Eve geçsek bi bütün önceliğimiz süt ve emzirmek olcak inşallah
DengeleyemiyorumBacılar günaydın. Anneliğin 2. gününden herkese selamlar. Dünyaya adapte olmaya çalışan insan tanemle, hormonlarıyla baş etmeye çalışan bir ben.Hastanede geçirdiğimiz günde yanımda eşim, annem, kayınvalidem vardı. Ki kayınvalidemi severim, kız bir gecede doldum kadına karşı resmen khshsjsj. İnsan annesine nazını geçirdiğinden midir, sızlanıp, kızıyor iyi kötü de. Diğer tarafa yapamayınca içinde birikiyor sanırım. Şu ana kadar eşimin doğru yaklaşımı sayesinde iyi ilerledik umarım dengelemeye devam eder böyle. Benim kayınvalide çocuk hemşiresi, çok avantajlı gibi duruyor farkındayım ama sürekli bi her şeyi ben bilirim hissi hakim. Kalp kırmadan şu süreci bitirmek için dua ediyorum gerçekten. Bu gece evde ben, eşim, annem vardı. Eşim resmen gelme dedi annesine, ayıp oldu gibi hissettim ama eşim de stresten sütümün az geldiğini düşünüyor. Annem gece bilerek bebek ne kadar ağlarsa ağlasın biz istemediğimiz sürece odasından çıkmadı. Biz yapalım, alışalım diye. Ona diyebiliyorum sen kendi kuzuna, ben kendi kuzuma bakınca ben mutluyum. Ama kv olsa böyle olmayacağına eminim evde. Kesin gecenin bir yarısı bebek ağlayınca çat diye açar yatakodasının kapısını. Siz yatın ben bebeğe bakarım gibisinden. Keşke biraz anlasalar daha dünyaya gelmiş o minicik beden en çok anne, babasını istiyor. Nasıl dengeliyorsunuz ya bi yardım edin bana lütfen. Bugün gündüz gelecekler kesin ben daha şimdiden gerildim.
Sezaryen miydi canım? Su geçirmez bantlar var onlardan sarıp banyo yapsan nasıl olur acaba? Sıcak duşun süte çok etkisi var. Olmadı sıcak havlu koy göğüslerine ve uyu. Uykudan daha iyi süt artırıcı vallahi bulamadım.3. Günden selamlaaarrHastaneden bugün çıkacağız inşallah iki gece yatırdı doktorumuz. Şimdi bakıyorum bazıları hemen çıkınca duşa girmiş falan ama benim doktor 5 gün sonra girebilirsin dedi napcaz netcez bilemedim bi evimize kavuşsaydık şu an önceliğim o. Hala sütde yok valla iki gündür mama takviyesi yapıyoruz minnoşuma bakalım ne kadar devam edicek böyle. Eve geçsek bi bütün önceliğimiz süt ve emzirmek olcak inşallah
Ya biliyor musunuz aynısı, bakın 24 saat kaldık hastanede. Görseniz hemşire geliyor, ebe geliyor bebeği zıbınla bırakıyor. Böyle alışsın evde sıcaklık 24-26 derece arasıysa lütfen kat kat giydirmeyin deyip tembihliyor, odadan hemşire çıktığı an geliyor “üstünü örtelim üşümüş” diyor.DengeleyemiyorumŞimdiye kadar kv ile en ufak atışmamız olmamıştır, maşAllah deyim aramız çok iyidir ama bebek doğduğundan beri aman üşütme aman acıktı aman doymadı aman sen beslenemedin sütün olmadı bla bla bla kafam şişti yeminle
Bayram tatili var dokuz koca gün, geriliyorum
Ya aynısını yaşadım bebeği emziriyorum bide tutmuş benim ki göğsüme dokunuyor niyeyse ya o da biraz bizim mahremimiz ya anneme dedim annemde diyor ne var nolacak dokunsun, şimdi kalktım rüyamda kaynanam bebeği emziriyordu ben sinir krizi geçiyordum, hemen nasıl sütü geldi diyeYa biliyor musunuz aynısı, bakın 24 saat kaldık hastanede. Görseniz hemşire geliyor, ebe geliyor bebeği zıbınla bırakıyor. Böyle alışsın evde sıcaklık 24-26 derece arasıysa lütfen kat kat giydirmeyin deyip tembihliyor, odadan hemşire çıktığı an geliyor “üstünü örtelim üşümüş” diyor.Doktor diyor 15 dakika bir meme, 15 dakika bir memede kalıp emiyorsa 3 saat uyandırmayın, doktor gidiyor sanki hiçbir şey konuşulmamış gibi 1 saat sonra gelmiş diyor emzirelim bebeği, mememi tutup bebeğin ağzına vermeye çalışıyor. Abi ne bu samimiyet, ne ara mememe dokunacak kadar işleri ilerlettik djhdhdh. 24 saatte tahammülüm kalmamıştırrr. Daha komik bir şey anlatayım, sinirler bozulsun, dün hastane çıkışı hemşire geldi 1 saat kadar bize eğitim verip, yenidoğan hakkında bilgi verdi. Annemle, kv’de dinliyor tabi. “İşte göbek bağı düşmeden yıkamayın 1 hafta, 10 günü bulabilir. Zaten hastaneden size yardımcı olmaya bir günlüğüne birisi mutlaka gelecek” diye anlattı. Neyse eve geldik dediğim gibi eşim ailesine siz eve gidin dinlenin dedi, ben evde rahat kalayım maksat. Akşam eşime mesaj atmış “bebeği yıkayacak mısınız, haber ver geleyim” djhdjd. Benim sinirler bozulmasın kimin bozulsun. Allah lohusalık dönemimizde yar ve yardımcımız olsun. Şu süreci kalp kırmadan atlatırsam, bir yerlere mutlaka bağış yapıcam.
Ay bide görümcem şey demiş foto istemiş demiş sarılıkta başlamış ben bizimkini yarım saatte bir emziyordum öyle olunca demiş , eşimde ne ara uyuyordunuz demiş, yenidoğanın yarım saatte bir emmesi mümkün mü bilemedim yani nasıl uyandırayım ben ne ara biraz uyuyayım 2 saatte bir değil miydi oYa biliyor musunuz aynısı, bakın 24 saat kaldık hastanede. Görseniz hemşire geliyor, ebe geliyor bebeği zıbınla bırakıyor. Böyle alışsın evde sıcaklık 24-26 derece arasıysa lütfen kat kat giydirmeyin deyip tembihliyor, odadan hemşire çıktığı an geliyor “üstünü örtelim üşümüş” diyor.Doktor diyor 15 dakika bir meme, 15 dakika bir memede kalıp emiyorsa 3 saat uyandırmayın, doktor gidiyor sanki hiçbir şey konuşulmamış gibi 1 saat sonra gelmiş diyor emzirelim bebeği, mememi tutup bebeğin ağzına vermeye çalışıyor. Abi ne bu samimiyet, ne ara mememe dokunacak kadar işleri ilerlettik djhdhdh. 24 saatte tahammülüm kalmamıştırrr. Daha komik bir şey anlatayım, sinirler bozulsun, dün hastane çıkışı hemşire geldi 1 saat kadar bize eğitim verip, yenidoğan hakkında bilgi verdi. Annemle, kv’de dinliyor tabi. “İşte göbek bağı düşmeden yıkamayın 1 hafta, 10 günü bulabilir. Zaten hastaneden size yardımcı olmaya bir günlüğüne birisi mutlaka gelecek” diye anlattı. Neyse eve geldik dediğim gibi eşim ailesine siz eve gidin dinlenin dedi, ben evde rahat kalayım maksat. Akşam eşime mesaj atmış “bebeği yıkayacak mısınız, haber ver geleyim” djhdjd. Benim sinirler bozulmasın kimin bozulsun. Allah lohusalık dönemimizde yar ve yardımcımız olsun. Şu süreci kalp kırmadan atlatırsam, bir yerlere mutlaka bağış yapıcam.
Jahshsh Papatyam yazdıklarına kahkaha attım ya.Ay bide görümcem şey demiş foto istemiş demiş sarılıkta başlamış ben bizimkini yarım saatte bir emziyordum öyle olunca demiş , eşimde ne ara uyuyordunuz demiş, yenidoğanın yarım saatte bir emmesi mümkün mü bilemedim yani nasıl uyandırayım ben ne ara biraz uyuyayım 2 saatte bir değil miydi o
Tıpkısının aynısı durumu yaşıyoruz arkadaşımYa biliyor musunuz aynısı, bakın 24 saat kaldık hastanede. Görseniz hemşire geliyor, ebe geliyor bebeği zıbınla bırakıyor. Böyle alışsın evde sıcaklık 24-26 derece arasıysa lütfen kat kat giydirmeyin deyip tembihliyor, odadan hemşire çıktığı an geliyor “üstünü örtelim üşümüş” diyor.Doktor diyor 15 dakika bir meme, 15 dakika bir memede kalıp emiyorsa 3 saat uyandırmayın, doktor gidiyor sanki hiçbir şey konuşulmamış gibi 1 saat sonra gelmiş diyor emzirelim bebeği, mememi tutup bebeğin ağzına vermeye çalışıyor. Abi ne bu samimiyet, ne ara mememe dokunacak kadar işleri ilerlettik djhdhdh. 24 saatte tahammülüm kalmamıştırrr. Daha komik bir şey anlatayım, sinirler bozulsun, dün hastane çıkışı hemşire geldi 1 saat kadar bize eğitim verip, yenidoğan hakkında bilgi verdi. Annemle, kv’de dinliyor tabi. “İşte göbek bağı düşmeden yıkamayın 1 hafta, 10 günü bulabilir. Zaten hastaneden size yardımcı olmaya bir günlüğüne birisi mutlaka gelecek” diye anlattı. Neyse eve geldik dediğim gibi eşim ailesine siz eve gidin dinlenin dedi, ben evde rahat kalayım maksat. Akşam eşime mesaj atmış “bebeği yıkayacak mısınız, haber ver geleyim” djhdjd. Benim sinirler bozulmasın kimin bozulsun. Allah lohusalık dönemimizde yar ve yardımcımız olsun. Şu süreci kalp kırmadan atlatırsam, bir yerlere mutlaka bağış yapıcam.
Kv mi memeni tutuyorYa biliyor musunuz aynısı, bakın 24 saat kaldık hastanede. Görseniz hemşire geliyor, ebe geliyor bebeği zıbınla bırakıyor. Böyle alışsın evde sıcaklık 24-26 derece arasıysa lütfen kat kat giydirmeyin deyip tembihliyor, odadan hemşire çıktığı an geliyor “üstünü örtelim üşümüş” diyor.Doktor diyor 15 dakika bir meme, 15 dakika bir memede kalıp emiyorsa 3 saat uyandırmayın, doktor gidiyor sanki hiçbir şey konuşulmamış gibi 1 saat sonra gelmiş diyor emzirelim bebeği, mememi tutup bebeğin ağzına vermeye çalışıyor. Abi ne bu samimiyet, ne ara mememe dokunacak kadar işleri ilerlettik djhdhdh. 24 saatte tahammülüm kalmamıştırrr. Daha komik bir şey anlatayım, sinirler bozulsun, dün hastane çıkışı hemşire geldi 1 saat kadar bize eğitim verip, yenidoğan hakkında bilgi verdi. Annemle, kv’de dinliyor tabi. “İşte göbek bağı düşmeden yıkamayın 1 hafta, 10 günü bulabilir. Zaten hastaneden size yardımcı olmaya bir günlüğüne birisi mutlaka gelecek” diye anlattı. Neyse eve geldik dediğim gibi eşim ailesine siz eve gidin dinlenin dedi, ben evde rahat kalayım maksat. Akşam eşime mesaj atmış “bebeği yıkayacak mısınız, haber ver geleyim” djhdjd. Benim sinirler bozulmasın kimin bozulsun. Allah lohusalık dönemimizde yar ve yardımcımız olsun. Şu süreci kalp kırmadan atlatırsam, bir yerlere mutlaka bağış yapıcam.
Ay hakketen herkes doğum şeklini soruyor resmen kadına psikolojik baskı bide şey emdi mi tuttu mu hee tuttu napacan sen demi destek olmak için emzirecenJahshsh Papatyam yazdıklarına kahkaha attım ya.Dur sen benden bi gün öndesin, bu gece benim kv’de rüyama girer belki. Ya herkesin bi fikri var hastayım zaten şu hadsizliğe. Bakın eşimi arayan erkek arkadaşları bile normal mi doğurdu, sezaryen mi diyor sjhdjd. Bunu diyen insanlar okumuş etmiş, güzel firmalarda çalışan insanlar. Bence bunu bir kadının bir kadına sorması bile ayıpken, bir erkeğin merak etmesi. Her şeyiyle komik bu doğum serüvenleri, yarın öbür gün güleceğimiz hikayeler djdhjd. Türkiye’de her şey tabulaşmış ya, biz kırıcaz bu tabuları kısmetse.
Oğlu doğurdu oğluKv mi memeni tutuyorbenimki yapsa ‘hoppp o eli bir indir’ derim o kadar da değil memelere elleyebilecekler belli; ben, kocam ve bebiş
Neyse ki ben benimkini allem ettim kallem ettim gönderdim biliyorsunuz, meğer yeni doğan çekimine girme planları yapıyormuş ortaya çıkınca ‘aaaa ama orada sadece bebişi çekecekler, bize yok’ dedim(oysa bizimle de pozlar aldı kız) o da ‘ya bir iki poz’ ık mık dedi, dedim ‘ne istiyorsun seni de mi sepete koysunlar’ biraz bozuldu tabiki, sonra bir baktım kalktı elbise giydi kırmızı ruj sürdü, geldi ‘eh evde sen çek o zaman’ dedi. Ay kızlar görseniz verdiği pozları yeminle üç gün gülersiniz, oğlunu yatırıyor bebeği kucağına veriyor oğlunun elini tutuyor(oğlu doğurdu herhalde lohusa ) kucağına alıyor ‘elini öper gibi yapıcam öyle çeker misin’ diyor. Bildiğiniz ‘ben doğurdum’ tripleri, hastane çekimindeki benim pozları taklit ediyor Ülen 72 yaşında koskoca kadınsın şımarıklığın bini bir para, ‘tacımla pijama mı getireyim istersen’ diyecektim de, sırf ‘yaşasın iki gün sonra gidiyor’ sevinci hatrına sabır çektim içimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?