- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #16.781
Gözünüz aydın çok normal o zaman enfeksiyon yokLökosit ve bakteri negatif çıkmış.
Eritrosit ise önceden 17 hpf ydi, şuanda 2 hpf çıkmış
vallahi sinir oluyorum Zayıf olmasın diye tutturanlara. Tamam olmasın da daha ne yapayım. Zayıf demek sağlıksız demek değil anlamıyorlar bi de. Bi süre susup yine konuşuyorlar.Yaa kizlar ne takiyosunuz allah askina 2.5 ustu dogsun saglikli olsun yeter iste bu eskilerin kilo takintisi bitirecek beni :) kapat kulaklarini bildigini yapmaya devam et sen :))
Kesinlikle katiliyorum ilerde genclik donemlerinde de kilo versin cok kilolu diye darlarlarvallahi sinir oluyorum Zayıf olmasın diye tutturanlara. Tamam olmasın da daha ne yapayım. Zayıf demek sağlıksız demek değil anlamıyorlar bi de. Bi süre susup yine konuşuyorlar.
Ki gözümüzün önünde 4.800 gr doğan bir bebek oldu. Annesi çok kilolu ve şeker hastası diye o kadar kilolu doğmuştu. Hastanede yattı çocuk 2 hafta. İlaç kullandı kalbi için falan. Önemli olan bebeğimin sağlıkla doğup hemen kucağıma verilmesi. Gerisi boş.
Aslında hemen gittik ve ultrasonda hiç bir şey görmedi sağlıklı bir bebek dedi fetal DNA yı bizim isteğimize bıraktıBenim ikilide risk sınıra yakın çıktığı için fetal DNA yaptırmıştım. Doktora sordum 3 lü ve 4 lü yapılmayacak dedi. O yüzden yaptırmadım. Eğer maddi olarak imkanınız varsa öneririm. Tek başına detaylı yeterli olur mu bilemediğim için bu konuda yorum yapmak istemem. Belki detaylıya iyi bir perinatoloğa gidip ondan da görüş alabilirsiniz bu durum için. O da gerekli görürse yaptırırsınız.
1 hafta antibiyotik kullandım, şükür geçtiGözünüz aydın çok normal o zaman enfeksiyon yok
Ya şuanda bebek kilosu hakkında konuşmak için çok erken bence. Benimde 16+5 de 150 gramdı, doktor gayet güzel demesine rağmen annem ne 150 gram mı yemiyorsun bak işte dediBenim de 16+0da 14.5 cm 146 gr dı. Doktor gayet iyi dedi. Ama annem beni darlıyo ye de çocuk zayıf olmasın diye. Arada 40gr var senin bebişle. Zayıf çıkarsa çocuk annem neler der kim biliriyi besleniyorum bence ama bilmiyorum. dr a sorucam. Acaba bebek kilosu anne beslenmesiyle direkt ilgili mi diye. Sonra beni suçlamasınlar. Bazen ne kadar iyi yersen ye bebek zayıf doğabiliyormuş. Bunu merak ediyorum.
Benim bazı testlerim hiç e nabıza düşmüyor bile ya da çok geç düşüyor. O yüzden e nabıza düşmemesine şaşırmadım fakat hastanenin biz göremiyoruz demesi kötü olmuş. Onların sisteminde çıkmalı bence mutlaka. Sonuçta sisteme de onlar giriyor sonuçları. 24’üne de daha var bakınca. Belki kızlardan daha iyi bilen birisi çıkar hiç başıma gelmedi ya böyle.Canım muayene olduğum hastanede yaptırmıştım doktorum bir hafta içinde çıkacağını ama o yurt dışında olacağından ancak 24 ünde onu ararsam yorumlayabileceğini söyledi. Fakat bi anlaşmazlık yüzünden hastane ve doktor değişikliği yaptım. E nabıza bakıyorum yok.Hastanemi aradım biz göremiyoruz diyorlar. Anlamadım bende.
Evet evet zaten aynı şeyler sonuçta. Çok güzel içerikler var ben de ekstra bile evde yapıyorum çok iyi geliyor.Ben de evde elika hamile videolarından bakarak yapıyorum hergün. Zaten 15 dklik 5 10 tane video var içinden 1 2 tanesini seçip yapınca çok iyi geliyor karnım bile rahatlamış gibi hissediyorum bitince. Psikolojiktir belki kısacıklar zaten ama ihtiyaç bence de.
Ayy ne güzel ben de hemen o günlere ışınlanmak istiyorum hem hareketleri algıyayım diye hem de artık şişlik hissediliyır sert sert ve şu anki yerini çok garipsiyorum:)
Babaların hiçbir hakkı yok bence9 ay taşısın, kalsiyumundan vitaniminine herşeyini paylaşsın, 2 sene emzirsin, çocuğu için 15 kilo alsın, hormonlarla mücadele etsin, kendini kestirip biçtirsin o zaman hakkı olur ancak. Normal hayatlarına devam edip leylek getirir gibi çocuk bekliyorlar bir de ahkam kesmesinler. Ama kestirmeden halletmek istersen tartışıp inada bindirmeden duygularını anlat. Benim de eşimin gelenekselciliği tutmuştu. Daha hamile değilken çocuğa çok erken vefat eden babamın ismini koymaktan bahsediyordu. Başta baya tartıştık kendi babasının ismi değil benimkiya, neden sevinmiyorum diye yadırgadı beni inatlaştı. Ben de birkaç gün sonra sakinleştiğimde anlattım. İnsan sevdiği biri ölünce onu andığında güzel anılar yerine hep yokluğunu hissediyor. Ben çocuğumun her adını andığımda onu bilinçaltımda yokluk hissiyle ölümle bağdaştırmak istemiyorum doğal olarak. Çok uzun ve yoğun bir ilişki anne çocuk ilişkisi ve benim için çok önemliydi çocuğun isminin daha öneden tanıdığım özellikle yaşlı veya vefat etmiş biriyle ilişkili olmaması. Ona da böyle anlattım. Çocuğun ismini söyledikçe ilişkimizi ömür boyu zedeler, hep kızarım sana her adını söylediğimde dedim. Anladı o zaman. Yeni modern isimler bulduk sonra birlikte karar verdik. Kendi kendilerine bunu neden düşünemiyorlar anlamıyorum ama aile adı meselesi ortadan kalkınca kimse bir isimde diretmiyor zaten. Mutlu mutlu seçtik sonra.
Bizce öyle biz farkındayız da anneler de anlasa keşkeYa şuanda bebek kilosu hakkında konuşmak için çok erken bence. Benimde 16+5 de 150 gramdı, doktor gayet güzel demesine rağmen annem ne 150 gram mı yemiyorsun bak işte dedikilo alımı son haftalarda fazlasıyla artacak zaten
Bana da her gördüklerinde onu ye bunu ye şunu yeBizce öyle biz farkındayız da anneler de anlasa keşkebana da doktor öyle dedi ama annem kabul etmekte zorlandı
Bizim temiz çıktı fetal. Yalım 34 olduğu için her halükarda yaptırmayı düşünüyordum zaten. İkilinin sonucunu beklemeden kan vermiştim, ikili de çok iyi gelmeyince isabetli bir karar olmuştu. Fakat ben fetal yaptırdım demeden doktora ikilinin sonucuna baktı ve yakından incelemek gerekir dedi, fetal önerdi direkt.Aslında hemen gittik ve ultrasonda hiç bir şey görmedi sağlıklı bir bebek dedi fetal DNA yı bizim isteğimize bıraktı
Sizin fetal temiz mi çıktı
Di mi ya bizde doktor hiç kilodan bahsetmiyor boyunu söylüyor sadece geri kalan herşeye iyi güzel diyip içimizi rahatlatıyor. Benim de aklıma gelmemişti kaç gr diye sormak benim iştahım bu kadar açılmışken aç kalacak hali yok diye düşündüm herhalde :) ama soracağım haftaya.Yaa kizlar ne takiyosunuz allah askina 2.5 ustu dogsun saglikli olsun yeter iste bu eskilerin kilo takintisi bitirecek beni :) kapat kulaklarini bildigini yapmaya devam et sen :))
Evet değişik bir durumun içine düştüm.Yarın bir kez daha arayacağım. Olmadı sağlık bakanlığına şikayet edicem.Benim bazı testlerim hiç e nabıza düşmüyor bile ya da çok geç düşüyor. O yüzden e nabıza düşmemesine şaşırmadım fakat hastanenin biz göremiyoruz demesi kötü olmuş. Onların sisteminde çıkmalı bence mutlaka. Sonuçta sisteme de onlar giriyor sonuçları. 24’üne de daha var bakınca. Belki kızlardan daha iyi bilen birisi çıkar hiç başıma gelmedi ya böyle.
Ben de gittiğim hastanede testlerimi muayeneden bir kaç gün sonra vermiştim, haliyle sonuç da geç çıktı. Kontrol süresi geçtikten sonra gitmiştim ve giriş yapacak olan sekreter tahlil sonuçlarımı ben göremiyorum kontrol süresi geçtiği için diyip vermedi. Doktorun asistanına söyledim, sordu doktora. Sonuçlar için yardımcı olabileceklerini fakat o zamanlar daha yeni gebelik olduğu için görmem daha iyi olur dediğini aktardı. Ben de muayene ücreti ödeyip hem sonuçlarımı gösterdim hem de muayene olmuş oldum.Evet değişik bir durumun içine düştüm.Yarın bir kez daha arayacağım. Olmadı sağlık bakanlığına şikayet edicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?