- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #16.761
Detayliyi değil mi? Devlette ona yer bulmak zormuş heralde inşallah hemmmen bulursunuz. Orada artık cinsiyet bu denmeli diye düşünüyorumHahahh ayy aynen Aynen aynı şartlarda bekliyoruz desenizeben genel ultrasonu bekliyorum Artk ya oda Randevu bulmak sıkıntı daha bir çorap alamadm yavruma
Hahah çok tatlı ama düz mu istiyorsunuz alın size düz isim demiş dertten kurtarmışBaba zaten soyadını veriyor. Adını anne koyabilir bence
Şaka bir tarafa en güzeli anne babanın bir isimde uzlaşıp koyması olur sanırım. Biz henüz isime karar vermedik. 5-6 tane seçeneğimizin olduğu bir liste var. Annem kız olduğunu öğrenince ve bizim düz/sade isimler istediğimizi duyunca kendi kendine Ayşe koydu. Alın size düz isim diyeonlar ve kayınvalidemler Ayşe diyor. Arkadaşlarımsa listenin en başındaki ismi benimsediler. Duru diyorlar. Biz bahsederken kız şöyle kız böyle
Aynen öyle ya bı anda öyle söyleyince afalladım ne soracagimi ne diyeceğimi unuttum yoksa tepkimi koyardim İnşallah kimse böyle doktorlara denk gelmezSaçmalığa bak. Doktorunuz gerçekten çok garipmiş. Ben de devlete gittim bi defa, baya ekranı çevirip gösterdi. hatta acile gittim bi gece, iki gece şehir hastanesinde kaldım. Bana ilk gösterdikleri şey bak bebeğin iyi merak etme oldu. Ki sancıdan bebek falan görmüyordu gözüm. Lütfen başka doktor deneyin. Bebeği görmek bizim en doğal hakkımız.
Evet detaylı. Amin ya inşallah bulunur. Ee bi zahmet orda net cinsiyet bu desinler yoksa daha fazla dayanmamDetayliyi değil mi? Devlette ona yer bulmak zormuş heralde inşallah hemmmen bulursunuz. Orada artık cinsiyet bu denmeli diye düşünüyorumhayır işin komiği benim eşim daha cinsiyet falan bilmezken gidip bır.iki parça pembe giysi alıp gelmişti. Şimdi ben elimizde kalacak giysi sayısı artmasin korkusuyla aynı şekilde bişey alamıyorum. Umarım alışveriş yapabilenler kervanına katiliriz kısa surede
Biz karar verdik atlas olacakBu kadar isim konuştuk aklınızda neler var peki? Bizim gibi netleştiremeyenlere fikir olur
İlk gebelik çoğumuzun, bilmediğimiz konular. Tecrübe ederek öğreniyoruz. Tepki verememiş olmanız normalAynen öyle ya bı anda öyle söyleyince afalladım ne soracagimi ne diyeceğimi unuttum yoksa tepkimi koyardim İnşallah kimse böyle doktorlara denk gelmez
Ah ah ilk oğlumda deniz ve atlas iki isim koymak istemiştim. Çok güzel bir isim. 2 . De kız olunca atlas ı koyamıcamBiz karar verdik atlas olacak
Ben de evde elika hamile videolarından bakarak yapıyorum hergün. Zaten 15 dklik 5 10 tane video var içinden 1 2 tanesini seçip yapınca çok iyi geliyor karnım bile rahatlamış gibi hissediyorum bitince. Psikolojiktir belki kısacıklar zaten ama ihtiyaç bence de.Benim daha önce burada özel derse gittiğim bir aletli pilates hocam vardı hamile pilatesi eğitimi de olduğu için ona başladım. Bence sorun hemen gerçekten birçok konuda çok iyi geliyor ve benim doktorum hiçbir risk olmamasına rağmen 12. haftadan sonra başlattı yoksa ben direkt devam edecektim zaten 6-7 aydır spor yapıyordum çünkü ve çoğu araştırmalarımda doktorlar hele de vücudunuz spora alışıksa hiç beklemenize gerek yok fazla ağırlık olmadan yapabilirsiniz diyorlar. Yine de sırf benimki öyle dedi diye eşim de biraz tedirgin olunca 12. haftadan sonra başladım ve çok rahatladım.
Ayy ne güzel ben de hemen o günlere ışınlanmak istiyorum hem hareketleri algıyayım diye hem de artık şişlik hissediliyır sert sert ve şu anki yerini çok garipsiyorum:)Sizle günlerimiz ayni bende dün doktora gittim öncesinde hep kasıkta bebeğe bakardı dün ilkkez göbek de baktı çok şaşırdım hatta. Artk yukarı çıkıyor galiba
Babaların hiçbir hakkı yok bencekızlar bu isim konusu açılmış, tam da bu durumdan canım cok sıkkın, varmı aile büyüklerinin ismi konulmalı diyen etrafınızdaben eşimle dünden beri bozuğum, ya illaki doğru bulan vardır saygu duyarım ama ya konulmasını istenen isim hosuma gitmeyen anlamı hos olmayan bi isim, eşim de babam hasta zaten bekler falan, isim koymak babanın hakkıymışta falan filan valla cok fena kaosa girdim
Güzel evet bide hareketlense tam güzel olacak ben halen hissetmiyorum o yönden kötü yaBen de evde elika hamile videolarından bakarak yapıyorum hergün. Zaten 15 dklik 5 10 tane video var içinden 1 2 tanesini seçip yapınca çok iyi geliyor karnım bile rahatlamış gibi hissediyorum bitince. Psikolojiktir belki kısacıklar zaten ama ihtiyaç bence de.
Ayy ne güzel ben de hemen o günlere ışınlanmak istiyorum hem hareketleri algıyayım diye hem de artık şişlik hissediliyır sert sert ve şu anki yerini çok garipsiyorum:)
Babaların hiçbir hakkı yok bence9 ay taşısın, kalsiyumundan vitaniminine herşeyini paylaşsın, 2 sene emzirsin, çocuğu için 15 kilo alsın, hormonlarla mücadele etsin, kendini kestirip biçtirsin o zaman hakkı olur ancak. Normal hayatlarına devam edip leylek getirir gibi çocuk bekliyorlar bir de ahkam kesmesinler. Ama kestirmeden halletmek istersen tartışıp inada bindirmeden duygularını anlat. Benim de eşimin gelenekselciliği tutmuştu. Daha hamile değilken çocuğa çok erken vefat eden babamın ismini koymaktan bahsediyordu. Başta baya tartıştık kendi babasının ismi değil benimkiya, neden sevinmiyorum diye yadırgadı beni inatlaştı. Ben de birkaç gün sonra sakinleştiğimde anlattım. İnsan sevdiği biri ölünce onu andığında güzel anılar yerine hep yokluğunu hissediyor. Ben çocuğumun her adını andığımda onu bilinçaltımda yokluk hissiyle ölümle bağdaştırmak istemiyorum doğal olarak. Çok uzun ve yoğun bir ilişki anne çocuk ilişkisi ve benim için çok önemliydi çocuğun isminin daha öneden tanıdığım özellikle yaşlı veya vefat etmiş biriyle ilişkili olmaması. Ona da böyle anlattım. Çocuğun ismini söyledikçe ilişkimizi ömür boyu zedeler, hep kızarım sana her adını söylediğimde dedim. Anladı o zaman. Yeni modern isimler bulduk sonra birlikte karar verdik. Kendi kendilerine bunu neden düşünemiyorlar anlamıyorum ama aile adı meselesi ortadan kalkınca kimse bir isimde diretmiyor zaten. Mutlu mutlu seçtik sonra.
Evet ben de yoğurt yemiştim yatmadan önce. Acaba ondan mı diye de düşündüm. Aynısı olmuş sende de.Evet gün içinde hep ayakta hareket ediyoruz yürüyoruz vs anlamıyoruz. Ama ben akşamları özellikle yoğurt vs yedikten sonra tv karşısında uzanırken veya otururken çok net hissediyorum. Hatta bir kaç defa eşimi de çağırıp onun elini de koydum ama ona malesef denk gelemedi
Kızlar ben 3 haftadır hissediyorum hafif hafif ama son bir haftadır az hissetmiştim birazda tedirgin oldum ama şükür bugün formunda kuzucukEvet ben de yoğurt yemiştim yatmadan önce. Acaba ondan mı diye de düşündüm. Aynısı olmuş sende de.şimdi yiyip bir daha deneyeceğim. Bazen böyle olurmuş ama sonra 2-3 hafta hiçbir şey hissetmeyebilirmişsin diye yorumlar da duydum. Yine de deneyeceğim tekrar. keşke hep hissedebilseydik
Babanın dinen hakkı çocuğuna güzel anlamlı bir isim koymasıaynen katılıyorum ya, dün birbirim,ize girdik bu konudan, gelsin bababn taşısın çocuğuda karnında o zaman dedim sininrle :))))
sanırım dinen böylemiymiş neymiş ama o işin aslıda annenin rızasının alındığı bir ismi babasının koyması şeklinde diye biliyorum ben , ve aynen o kadar sıkıntı bizde bi zahmet isim konusunda da fikrimize saygı duyulsun
Zaten sonraki çocuklarda daha erken hissediliyormuş. Çoğul gebelik olması da etkendir muhakkak. MaşallahKızlar ben 3 haftadır hissediyorum hafif hafif ama son bir haftadır az hissetmiştim birazda tedirgin oldum ama şükür bugün formunda kuzucukbenim ilkim çoğul gebelikti onda da 17 gibi hissettiğimi hatırlıyorum ikinci kızımda 18 lerde galiba, ama bunda çok erken oldu 13. Haftada bariz hissettim kipirtisini çok şaşırmıştım hoş bu da her şeyi erken yaşıyorum, çok erken mide bulantim başladı erkenden karnım cikti... maşallah kuzulara
Ben Acıbadem’e gidiyorum, benimkisi 2 günde sonuçlandı. Nerede yaptırıyorsunuz testi, belki hastaneden hastaneye değişiyordur. Canınızı sıkmayın, yarın gündüz bir hastaneyi arayıp sorun isterseniz.Kızlar apf-mom testinizin sonucunu ne kadar süre sonra aldınız? Bana 1 hafta dediklerini hatırlıyorum. Dün çıkmış olmalıydı. Hala yok. Doktorumda yurtdışında 10 gün izinli.
Canım muayene olduğum hastanede yaptırmıştım doktorum bir hafta içinde çıkacağını ama o yurt dışında olacağından ancak 24 ünde onu ararsam yorumlayabileceğini söyledi. Fakat bi anlaşmazlık yüzünden hastane ve doktor değişikliği yaptım. E nabıza bakıyorum yok.Hastanemi aradım biz göremiyoruz diyorlar. Anlamadım bende.Ben Acıbadem’e gidiyorum, benimkisi 2 günde sonuçlandı. Nerede yaptırıyorsunuz testi, belki hastaneden hastaneye değişiyordur. Canınızı sıkmayın, yarın gündüz bir hastaneyi arayıp sorun isterseniz.
Olsun az kalmis bikac saat daha sabret :))Masallah yarinda ben gorecegim nasipse yavrumu bugun bi gecip bitseydi kipirdanmalarini bile gormeyi ozluyor insan
Ay evet cep telefonum kadar ama heryerimi agritiyoBenimki geçen gün tam 17. haftadayken 13 cm 186 gr dı ya çok komikk değil mi böyle söyleyince ama karın ağrısı bel ağrısı falan yappıyorlar
Yaa kizlar ne takiyosunuz allah askina 2.5 ustu dogsun saglikli olsun yeter iste bu eskilerin kilo takintisi bitirecek beni :) kapat kulaklarini bildigini yapmaya devam et sen :))Benim de 16+0da 14.5 cm 146 gr dı. Doktor gayet iyi dedi. Ama annem beni darlıyo ye de çocuk zayıf olmasın diye. Arada 40gr var senin bebişle. Zayıf çıkarsa çocuk annem neler der kim biliriyi besleniyorum bence ama bilmiyorum. dr a sorucam. Acaba bebek kilosu anne beslenmesiyle direkt ilgili mi diye. Sonra beni suçlamasınlar. Bazen ne kadar iyi yersen ye bebek zayıf doğabiliyormuş. Bunu merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?