2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Evet haklısınız ama bebeğimi hiç göremedim tek bı ekran var zaten kafamı kaldırıp bakmak istedim kızdı resmen kafanızı yaslayin dedi sonra fotoğrafini da vermedi bebeğimin büyümesini göremedim
Böyle olacağını bilsem özele giderdim sigorta olmayınca özel çok pahalı oluyor ama 2 hafta sonra gideceğim bebegimden önemli değil çok özledim

Benim eşim doğduğunda dedesi direk gidip kendi adıyla bebeğin kimliğini çıkarttırmış, kayınvalidem yıllarca seslenememiş çocuğuna ama hep bi beklentileri var ismini koyarım diye. Kayınpederimin adı da Mehmet koysam koyulur ki kendisini cidden çok severim onurlandırmak da isterim ama biz hiç çocuğumuz yokken kızımız olursa annemin adıyla bi isim, oğlumuz olursa eşimin babasının adıyla bi ism koyarız diye düşünmüştük. Benim annemin adı da eşimin babaannesinin adıyla aynı. Kayınvalidem hoşlanmadı bu durumdan heralde eşim de akrabalar gitti ilk çocuktan kaynanasının adını koydular der diye çok kavga ettik ve koymadık neyse tek isim oldu benim beğendiğim oldu sonuçta.

Annemi aramış kayınvalidem cinsiyeti öğrenince sevinçle “xx ile Mehmet geliyo” diye biri benim babamın adı biri kayınpederin. Bana öneri olarak “kızım babanın ismini koysanız cok seviniriz siz bilirsiniz ama” dese iki isim de koyardım ama böyle tavra koymam. Bebeklerin annesi olarak önce bana saygı duyulacak ki ben de saygı duyayım her türlü fiziksel sıkıntıyı tek başıma çekiyorum sonuçta. Eşim de önceden netleştirp kız olursa annen, erkek olursa babam dememiştik bu sefer o yüzden isteyemem senden dedi. O da çok gerekli görmüyor işte de. Zaten öz Türkçe isimler daha çok hosumuza gidiyor. Ben baştan söyledim şu iki ismi düşünüyorum daha çok beğendiğimiz bişey çıkmazsa bunu koyarız babası da isterse diye.

Ayy ne içerlemişim kendi kendime ne yazdım arkadaş ya kendime inanamadım şu an. Bi salın anneleri ya

O nasıl yaa nasıl kızar bakınca ne oluyor, Allah'ım iyilerle vicdanı olanlarla karşılaştırsın. Bende devlete gidiyorum doktorum dünya tatlısı, bak annesi diyerek anlatıyor camim doktorum ilk gittiğimde foto verecekmisiniz dedim, aaa fotosunu olur mu tabi ki vericem dedi, hatta muayenede hen video bile çekiyorum hiç bir şey demiyor sagolsun doktorunu değiştirme imkanın varsa değiştir cnm bnm

he bide o var sağol ya bizim aklımız kesmiyordu birde erkeklerin bu işe burnunu sokmasına ayrı deli oluyorm pardon da sen hamilelik ve doğum hakkında ne biliyorsun acaba diyebilsen keşke suratına
Ahahha bir ara kafama koydum zaten. Bir daha bu şekilde konuşursa ‘ …. abi kaç tane doğurdun’ dicem diye Ya karısı söylese tamam da bu gerçekten absürt. Ben mansplaining yapıyor bana diyorum, eşim yok diyor. Eşimin başının etini yiyorum sonra, ona yazık

Bu kadar isim konuştuk aklınızda neler var peki? Bizim gibi netleştiremeyenlere fikir olur

Yaa ne güzel evet kesinlikle değiştirecem teşekkürler

Sizler yine iyi dayanmışsınız valla. Arkamdan çocuğumun adı için böyle konuşulsa çıldırırdım heralde benim annem babam karışmıyorsa ki müsade etmem, eşiminki de karışamaz.

Yalnız birbirimizden haberdar olmadan herkesin evinde dönmüş bu isim muhabbeti, çok komik

Ya çok sinir bozucu nasıl bı tavır o öyle . Devlet hastanelerinde iyisine denk gelmek şans heralde. Bir kez tahlil için gittim o da yetmisti bana. Doktor degistirmelisin haklısın. Heyecanla muayene günü gelsin diye bekliyorsun sonucu bu olmamalı . İnşallah gonlune sinen bı doktor bulursun

Kızlar isim mesajlarının bazılarını sinirlenerek, üzülerek bazılarını gülerek okudum. Biz isim konusunda hemen mutabık kaldık ailelerin fikrini almadan hemen emrivakiyle söyledik valla. Yoksa her kafadan bir ses çıkar, zaten hamilelikten heyheylerim üzerimde kimseyle papaz olmak istemem. Bizim kızımız olacak kısmetse, ben klasik isimleri çok seviyorum açıkçası. Leyla, Ela, İpek gibi. Fakat eşim Bulgaristan göçmeni. Hem oranın vatandaşı hem de buranın vatandaşı olacağı için bizim minnak, biz her iki ülkede kullanabileceği bir isim olsun istedik. Sofya koyucaz kısmetse. Kız bebekte tek isim taraftarıyım ama erkek olsaydı iki isim koyup yine birisini yurtdışında kullanabileceği şekilde seçerdim sanırım. Bundan 20 yıl sonrası bizim bebelerin nasıl bir hayatı olacak bilinmez, her yerde kolay kullanılan isimler seçmek dpğru geliyor bana.

18+5’im bugün. Ve kasığa yakın o alt kısımlarda ben de pıt pıt hareketler hissettim.
Bu kez sanırım cidden bebek bu. Sırt üstü uzanınca oldu özellikle.
Evet gün içinde hep ayakta hareket ediyoruz yürüyoruz vs anlamıyoruz. Ama ben akşamları özellikle yoğurt vs yedikten sonra tv karşısında uzanırken veya otururken çok net hissediyorum. Hatta bir kaç defa eşimi de çağırıp onun elini de koydum ama ona malesef denk gelemedi

Saçmalığa bak. Doktorunuz gerçekten çok garipmiş. Ben de devlete gittim bi defa, baya ekranı çevirip gösterdi. hatta acile gittim bi gece, iki gece şehir hastanesinde kaldım. Bana ilk gösterdikleri şey bak bebeğin iyi merak etme oldu. Ki sancıdan bebek falan görmüyordu gözüm. Lütfen başka doktor deneyin. Bebeği görmek bizim en doğal hakkımız.

Eşim karadenizli, en dogusundan. Erkek cocukları babalarının adıyla çağırılıyor falan bazen hala. Etraflarında daha önce cocuk doğduğunda direk künyeyle gidilmişliği falan da var yani ismi koymuşlar künyeyi yazdırmışlar ben bunu duyunca demiştim bana böyle bişey yaparsanız hiç takılmam bi isim değil mi sildirir kendi koyduğumu yazdırırım diye şakaya vurup. Eşimin ailesini cidden cok severim, eşim böyle tavırlara benden cok kızıp tepki gösteriyor, utanıyor resmen o yüzden aramızda gerginlik falan olmuyor Allahtan. Ben de ailesiyle arası bozulmasın diye uzatmıyorum, oldukları gibi kabul ediyorum iyi insanlar çünkü.

En doğrusu sizin yaptığınız. Madem eşiniz de durumun yanlışlığının farkında ve desteklemiyor onları, bu tavır çok doğru. Benim eşim de öyle aslında sizinki gibi, ailesi de iyi fakat bazen ne söylediklerini fark etmiyorlar. Ben de bana bunu niye dediler diye sinirleniyorum ister istemez

Ah ya 20. haftada da mı yani ben %10 luk yanılma payını netleriz diye pazartesi günü için çok büyük beklentideydim ama şuan bi şüphelendim gibiii
Her ihtimale hazırlıklı gitmek daha iyi
13. Haftadan beri netleşmedi birşey. İlk kontrollerde kıza benziyor dediler öyle biraz kıza hazırladım kendimi ama tâbi yüzde yüz denilmedigi sürece giidp gelcem
İnşallah siz görürsünüz net bir şekilde

Hayır alisveris yapicaz elimizi kolumuzu bagliyorlar. Benimki %90 dedi diye ben dışında herkes kabullendi. Ben kaptırmayayim diye temkinli olmaya çalışıyorum Heralde bu defa net demezse haftada bir giderim en az

Ayrıca isim koymak nerden babanın hakkı oluyormuş? Ortak karar alınır hatta baba biraz ince düşünceli olsa o kadar ağrıyı sızıyı stresi çeken anneye bırakır
Baba zaten soyadını veriyor. Adını anne koyabilir bence

Şaka bir tarafa en güzeli anne babanın bir isimde uzlaşıp koyması olur sanırım. Biz henüz isime karar vermedik. 5-6 tane seçeneğimizin olduğu bir liste var. Annem kız olduğunu öğrenince ve bizim düz/sade isimler istediğimizi duyunca kendi kendine Ayşe koydu. Alın size düz isim diye onlar ve kayınvalidemler Ayşe diyor. Arkadaşlarımsa listenin en başındaki ismi benimsediler. Duru diyorlar. Biz bahsederken kız şöyle kız böyle

Hayır alisveris yapicaz elimizi kolumuzu bagliyorlar. Benimki %90 dedi diye ben dışında herkes kabullendi. Of Ben kaptırmayayim diye temkinli olmaya çalışıyorum Heralde bu defa net demezse haftada bir giderim en az
Hahahh ayy aynen Aynen aynı şartlarda bekliyoruz desenize ben genel ultrasonu bekliyorum Artk ya oda Randevu bulmak sıkıntı daha bir çorap alamadm yavruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…