• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Günaydın kızlar,
Tecrubeli annelere bir sorum olacak.
Ateş olcerler icin temassiz mi yoksa kulaktan olcenleri mi onerirsiniz?
Temassizlar kullanim olarak daha kolay olabilir ancak dereceyi yanlis gosteriyor seklinde bazi yorumlar okudum.
Siz neler dusunuyorsunuz?
Braun marka almayi planliyorum.
kol altı olanlar zaten uygun fiyatlı oluyor . Ben temassız da almıştım. Eğer mümkünse genelde teyitleyerek ölçüyordum. Bizimki küçükken kol altı olanlarla ölçmek pek mümkün olamıyordu çünkü.

Günaydııın kızlaar,

Yaa işte hep böyle olur :KK70: İçmeyip kıvranılacağına biraz içiğ nefsi köreltmek gerek diye düşünüyorum, afiyet olsuun 🤭
Benim canım çok saçma bi şekilde uykuluk çekiyor da temizini nerden bulacağımı bilmiyorum. Bi parçcık da olsa yemeliyim sankiii hergün aklımda gözümde falan canlanıyor resmen uf

Onun dışında günlük hayatımda çok sık canım şunu istedi falan diyen biriydim onlar yok oldu resmen :KK70:

Ay afiyet olsun nefis köreltmelik hiçbişicik olmaz bence :)

Bunu yanıtlayınca haber verir misin acabaaa. Yani ilaçsız hastalık atlatmaya çalışıyoruz bunlarla inşşallah bi sakıncası yoktur . Ben günde bir fincan gibi içiyorum. Bir de kuşburnu :/
Bencede 🙈

Böyle bir durumum mu var acaba yani ben hala nasıl hissetmiyorum bilmiyorum durum beni endişelendirmeye başladı. İkinci gebelik erken hissedilirmiş falan. Haftalar önce hissettiğimi sandığımda yanılmışım demek ki ...
Pazartesi de gelmek bilmiyor ki endişem dinsin :/
Evet evet canım bana doktor söylemişti ☺️

Kızlar selam. ben de pazartesi günü 19+6 da Zeynep kamilde detaylı ultrasona girdim,
değerleri gösteren dökümanı paylaşıyorum size de fikir verir :)
bebeğimin kız olduğu %100 kesinleşti,
organlarına, plasentaya rahime detaylı baktı
darısı başınıza :)
Bu arada SSVD yi sordum, buraya dogum belirtinle geldiğinde ssvd yapmak istediğini söylüyorsun ve doktorlar ona göre değerlendirip işleme alıyorlar ayrı bi randevu alınmıyor dedi doktorum
Sağlıcakla gelsin prenses 😍🧿💜

yok bence öyle düşünme, o sırt üstü durumda biz daha cok hissedişyoruz, normaldede hareket ediyolar ama o pozisyonda sanırım bizim kolay hissetmemizi sağlıyor, ayrıca bu sırt üstü yan falan durumlarını zaten bebek büyüdükçe vücudumuz kendiliğinden gerekli poziyonda yatma gereği duyuyor, ya bi yerlermz batıyor ya agrıyor mecbur dönüyoruz ,bence rahat ol annesi, o seni kendi keyfine göre yönlendirir zaten:))
Hani hep derler ya sola yatınca bebek daha keyifli olur diye 🤭 düz yatıp da içerse kudurunca eşim ve ben iki akıllı al çocuk sıkıştı tepki veriyor diye çok biliyoruz 😅

Günaydın güzel anneler ve minikleri♥️ bugün nasılsınız, biz mideyi saymazsak iyiyiz çok şükür🤲 ilginç bir şekilde hamilelikte kolaya aşeriyorum, kızımda da olmuştu. Normalde hiç birşey canim istemiyor yiyemiyorum da. Sabah işe geldim, hesapları alırken resmen kola bana güldü 😅 Almadım gittim odama sonra dayanamadım gittim aldım bi teneke kola içiyorum 🤭 sonrasında vicdan azabı çekeceğim biliyorum ama canımda istedi ve mideme de iyi geliyor 🤪 Allah'ım faydaya çevirsin yapacak birsey yok😉🤲 sizinde canınızın çektiği şeyler oluyor mu kizlar🤗
Benim de canım hiçbirşey çekmiyor bi tek kola, kana kana içesim var. kızımda da böyleydi deli gibi soğuktu o kış nasıl canım çekiyodu. Pek de cok içmem aslında 40 yılda bir. İçmiyorum ama tatlı şeyler midemi sonra çok rahatsız ediyo diye kendimi kandırıyorum 😅

teşekkür ederim canım :)
bi de sezaryenden sonra normal dogurabilirsem dünyalar benim olacak
10 cm acıklıkla doguma aldılar içimde kaldı
Valla ben de çok istiyorum normal doğum ama şuanki durumda mümkün görünmüyor 🤷🏼‍♀️ Hayırla sağlıkla kavuşalım da gerisi mühim değil ☺️

Normal zamanda agzima kola asla sürmem ama deli gibi bende kola aseriyorum gecen arkadaşım geldi ona yemek siparişi verdim yanında litrelik kola geldi dayanamadım bi yudum aldim 🙈
Kiz inanır mısın normalde bir bardak ikramı bile yarısını içen bırakan bir insanım, ewe almam bile. İlginç bir şekilde hamileliklerimde canim istiyor feci bir sekilde😅 ayy bi yudum ne koca kutuyu bitirdim😫 bu ikinci icisim diğerinde yarısını içmiştim 🤪 ve bnmki koladan sonra atağa geçti kıpır kıpır icerde🤭🥰 oda sevdi galiba😂❤️

Günaydın kızlar,
Tecrubeli annelere bir sorum olacak.
Ateş olcerler icin temassiz mi yoksa kulaktan olcenleri mi onerirsiniz?
Temassizlar kullanim olarak daha kolay olabilir ancak dereceyi yanlis gosteriyor seklinde bazi yorumlar okudum.
Siz neler dusunuyorsunuz?
Braun marka almayi planliyorum.
Merhabalar, benim sorduğum doktorlar hep en iyi koltuk altından ölçenler demişti, ben de 2 tane ondan almıştım ama çocuk ateşlenince imkanı yok ölçtürmüyor onunla. Kızım ateşlendiğinde komşudan ödünç almıştım kulaktan ölçer onunla ölçtüm.

Kulaktan ölçenler herhangi bir orta kulak iltihabı olduğu zaman o kısım daha sıcak olabildiğinden yanıltıcı olabilir, yoksa temassızlara göre daha iyi bence ama ben de kızıma temassız aldım. uyanıkken koltuk altından olanlarla tekrar ölçüp kontrol ediyorum, uyurken de en rahat temassızlar oluyor çocuk hiç hissetmeden uykusuna devam ediyor.

Kızlar selam. ben de pazartesi günü 19+6 da Zeynep kamilde detaylı ultrasona girdim,
değerleri gösteren dökümanı paylaşıyorum size de fikir verir :)
bebeğimin kız olduğu %100 kesinleşti,
organlarına, plasentaya rahime detaylı baktı
darısı başınıza :)
Bu arada SSVD yi sordum, buraya dogum belirtinle geldiğinde ssvd yapmak istediğini söylüyorsun ve doktorlar ona göre değerlendirip işleme alıyorlar ayrı bi randevu alınmıyor dedi doktorum
Gözünüz aydııın, sağlıkla gelsin minik kızçe :)))

Doğum konusunda ben de doktoruma danışacağım bu hafta fikri neymiş diye. İlkindeki halimi de en iyi o biliyor nasılsa.
Oluru var derse ben de denemeyi düşünüyorum SSVD , ama hiçbiri için ısrarcı olmam. İlkinde yeterince çektim ne derse ona okeyim , çekeceksek yine çekeriz o ayrı :D

Koltuk altı ateş ölçer en güveniliri ama ölçülemiyor bebek hareket edince ağlayınca. Uzaktan ateş ölçerde ise birden fazla derece görebilirsiniz. En iyileri koltuk altı ve kulak içi.

Eklentiler

• 1CCE5840-E199-4D07-96D3-24775086253E.webp
    1CCE5840-E199-4D07-96D3-24775086253E.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 42
Canım grip olduğumda doktoruma ıhlamur içebilir miyim diye sordum iki günde bir bardak dedi. Doktoruna danışmadan bitki çayı içme lütfen

Canim benimde ruyalarin masallahi var papatya icilebilir sanirim bir arastir onu.Ama tamamen hormonal ruyalarimiz bende cok yorgun uyaniyorum :KK43:

Günaydııın kızlaar,

Yaa işte hep böyle olur :KK70: İçmeyip kıvranılacağına biraz içiğ nefsi köreltmek gerek diye düşünüyorum, afiyet olsuun 🤭
Benim canım çok saçma bi şekilde uykuluk çekiyor da temizini nerden bulacağımı bilmiyorum. Bi parçcık da olsa yemeliyim sankiii hergün aklımda gözümde falan canlanıyor resmen uf

Onun dışında günlük hayatımda çok sık canım şunu istedi falan diyen biriydim onlar yok oldu resmen :KK70:

Ay afiyet olsun nefis köreltmelik hiçbişicik olmaz bence :)

Bunu yanıtlayınca haber verir misin acabaaa. Yani ilaçsız hastalık atlatmaya çalışıyoruz bunlarla inşşallah bi sakıncası yoktur . Ben günde bir fincan gibi içiyorum. Bir de kuşburnu :/

kızlarr ddöndü mesajıma ben magnezyum hapıda içiyorum bu arada ama gece yatağa girdiğimde huzursuz olursam kol bacak uyuşmam hala oluyor huzursuzlanıyorum yani ve sonrada korkunç rüyalar görüyorum.. doktorum demiş ki ADAÇAYI HARİÇ KARIŞIK BİTKİ ÇAYI İÇEBİLİRSİN O DA FAYDA ETMEZSE MUTLAKA BİLGİM OLSUN İLAÇ BAŞLAYACAĞIM. yani nasıl bi ilaç başlicak bilmiyorum ama ben bugün papatya alayım, melisa alayım 1 hafta deneyeyim o zaman umarım iyi gelir. ama aa hormondan dediğimiz gibi hafif bişey değil demekki bi sebebi var anlayamadımm

Back
X