• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
İlk randevuma gittiğimde doktorum kliniğindeki hemşirelere beslenme bilgisi vermelerini söyledi.
Bana meyve, ekmek, makarna, sebze vs aklınıza gelebilecek her şey hakkında çok detaylı bilgi verdiler. Ben de başından beri onların söylediği şekilde beslenmeye dikkat ediyorum. Elbette arada fireler oluyor ama çok şükür sorun yaşamadım.
Her ne kadar çevremizden duyuyor olsak da doktorların bilgi vermesi daha iyi oluyor..

Asla bu paraları vermem ama ben canım ya😐 birkaç ay için hayır :KK43:
Gümüş kapağı falan alıyorum para bayıp ama orda bebeğimin sorun olursa süt alamama durumu var. Çok hayati bir şey o. Fakat bu reflü yastığı işi öyle değil bence😏 daha alternatif şeylere bakmam gerek.

Burda da kokusu havalandırınca geçti yazanlar var aslında. Ben bir daha bakayım en iyisi.
Eki Görüntüle 3189260
Bencede verilmemeli çok fazla ve günah 300-400 lük bişey iş görür. Gümüş kapaklar bende ve arkadaşlarımda işe yaramadı ne yazık ki belkide bizden kaynaklı bir sıkıntıdır. İnşallah sende yarar❤️🙏Onun yerine lansinoh krem ve özellikle ayva çekirdeğinden yaptığım jel beni iyileştirdi. E bebekte buhar makinesi , telsiz ve kameralardada indirim varmıl bakarken gördüm fiyatları biliyorsanız bi bakın uygunsa

Eklentiler

• CC789C45-411C-416B-B70F-6A758FE3387F.webp
    CC789C45-411C-416B-B70F-6A758FE3387F.webp
    33 KB · Görüntüleme: 36
Bu arada düz kafa yastığını da sordum anne olan arkadaşlarıma. biz hiçbir şey kullanmadık. zaten bebeğe gerek yok. Yastık kullanılmaz. Kafaları da gayet güzel oldu diyorlar. 🤔
Benim ablam kullanmıştı düz kafa yastığı, ona da görümcesi verdi. Düz olmaması için hep aynı yöne yatırmamak gerekiyor diye biliyorum ama ne bileyim gerekliyse alırız onu da 😀

Reflü yatağı için bana da fiyatlar fazla geldi. Ablamın kızı sürekli kusan bir bebekti, belki öyle bir durumda elzem olduğunda alınabilir. Ama işte babynest e heveslendim, ona ayrı reflüye ayrı vereceğime ikisi birarada olanlara mı baksam diye düşündüm.

Bu arada düz kafa yastığını da sordum anne olan arkadaşlarıma. biz hiçbir şey kullanmadık. zaten bebeğe gerek yok. Yastık kullanılmaz. Kafaları da gayet güzel oldu diyorlar. 🤔

Benim ablam kullanmıştı düz kafa yastığı, ona da görümcesi verdi. Düz olmaması için hep aynı yöne yatırmamak gerekiyor diye biliyorum ama ne bileyim gerekliyse alırız onu da 😀

Reflü yatağı için bana da fiyatlar fazla geldi. Ablamın kızı sürekli kusan bir bebekti, belki öyle bir durumda elzem olduğunda alınabilir. Ama işte babynest e heveslendim, ona ayrı reflüye ayrı vereceğime ikisi birarada olanlara mı baksam diye düşündüm.
Kızlar bunu ben de sordum. İlk zamanlarda zaten nasıl yatırırsan öyle uyanıyor, sık sık başın pozisyonunu değiştirerek yatırmalısın ama sonrasında bebek dönmeye başlayınca bu yastığa ihtiyaç oluyor dediler. Herkesten parça parça bilgi topluyoruz bizi neler bekliyor çok merak ediyorum 😄

İlk randevuma gittiğimde doktorum kliniğindeki hemşirelere beslenme bilgisi vermelerini söyledi.
Bana meyve, ekmek, makarna, sebze vs aklınıza gelebilecek her şey hakkında çok detaylı bilgi verdiler. Ben de başından beri onların söylediği şekilde beslenmeye dikkat ediyorum. Elbette arada fireler oluyor ama çok şükür sorun yaşamadım.
Her ne kadar çevremizden duyuyor olsak da doktorların bilgi vermesi daha iyi oluyor..
Bunları kahvaltıda beyaz unlu mamul yerken okumam 😂😂 ama annemin eli değmiş şifadır diye düşünüyorum 😂

Bugün tetanoz 2. Doz randevum vardı, oldum ve geçen defaki gibi vurduktan sonra hiç ağrımadı. Hemşire aşıyı markasını tarihini gösterdi, sistemden uygunluk kontrol etti, vururken tetanoz aşınızı vuruyorum diye teyit etti. Umarım ağrısı olmaz bu defa 🙏 ayrıca bebeği de dinleyip bir sonraki izlem için randevu verdi. randevuda kan değerlerine bakılacak yine. Yakın zamanda yaptırdığım için bu defa yapmadı. Tansiyon vs ölçerdi bu defa sözel olarak sordu. Tecrübesiz anneler için güzel uygulama bunlar, bazılarımızın doktorları tansiyon vs bile sormuyor çünkü 😠

Merhaba kızlar, 4 gündür çok hastaydım, eşim ve kızımdan geldi eve, maskeye rağmen bulaştı. Dra gittim viral dedi, ilaç vermedi, sadece parol, bir öksürük sormayın, kendi doktorum doğal yoldan geçirmeye çalışalım dedi, 3 gün uğraştım, öksürük krizi uykusuzluk, serklajlıyım endişe vs. geçmeyince dün öksürük şurubu başladı, epey rahatladım sonunda..
Bugün bebeğimi göreceğim çok merak ediyorum, KBB gideceğim bir de burnum tıkalı sürekli...
Pek okuyamadım, umarım herkes iyidir 🍀

Benim de sirtim oyle agriyoki iki gundur uykumdan surekli uyanip duruyorum yastik sirta da etki eder mi acaba :KK43:
Ben bu yastığı kullanıyorum, ben de sizin gibiydim özellikle bel boşluğumu bu yastıkla doldurduğumda çok rahat ediyorum. Bir de ağırlık merkezimiz değiştiği için yan yatmak da bende çok ağrı yapmaya başlamıştı, döndüğüm tarafım tutulmuş uyanıyordum sürekli, şimdi ağırlığımı yastıkla dengeleyince daha rahat ettim. Bir avantajı da sürekli sırt üstü yatmak istiyordum; ama önerilen bir tarafa dönük yatmak, yastıkla bele rampa yapınca tam sırt üstü yatmamış da oluyorsunuz 🙂

Kizlar gogusleriniz ne durumda benimki inanılmaz kurudu çatlamış hatta uçları insallah 36ya gelirsem krem baslicam ama ilk defa böyle oldu esim gordu noldu sana diyo 🤣🤣
32'de başlamak gerekiyormuş canım göğüs ucu kremlerine. Hele de şimdiden o kadar kuruma varsa 36'yı bekleme hiç

Ben bu yastığı kullanıyorum, ben de sizin gibiydim özellikle bel boşluğumu bu yastıkla doldurduğumda çok rahat ediyorum. Bir de ağırlık merkezimiz değiştiği için yan yatmak da bende çok ağrı yapmaya başlamıştı, döndüğüm tarafım tutulmuş uyanıyordum sürekli, şimdi ağırlığımı yastıkla dengeleyince daha rahat ettim. Bir avantajı da sürekli sırt üstü yatmak istiyordum; ama önerilen bir tarafa dönük yatmak, yastıkla bele rampa yapınca tam sırt üstü yatmamış da oluyorsunuz 🙂
Ay bugun hemen aliyim de deneyeyim o zaman yakinimda e bebek var valla dun gece ilallah ettim artik her donmemde uyandim agridan umarim faydali olurr ❤️

Kizlar gogusleriniz ne durumda benimki inanılmaz kurudu çatlamış hatta uçları insallah 36ya gelirsem krem baslicam ama ilk defa böyle oldu esim gordu noldu sana diyo 🤣🤣
3 hafta önce sorduğumda lansinoh krem kullanabileceğimi söyledi doktorum. Krem sürdüğümden beri rahatım. Yoksa benimkiler aşırı kötüydü aşırı 🙄

Benim de sirtim oyle agriyoki iki gundur uykumdan surekli uyanip duruyorum yastik sirta da etki eder mi acaba :KK43:

Bence etkili olur. Ben de böyle giderse mecbur kalıcam. Ama sırt için en güzeli youtubedan egzersizleri yapmak. Çok iyi geliyor. İnanılmaz rahatlatıyor. Yastık almadan denenebilir.
Şimdilik ben de evdekilerle deneme yapıp ona göre karar vericem. Bel ağrım var sadece şu an. Sırt için egzersiz yapmıştım.

Merhaba kızlar, 4 gündür çok hastaydım, eşim ve kızımdan geldi eve, maskeye rağmen bulaştı. Dra gittim viral dedi, ilaç vermedi, sadece parol, bir öksürük sormayın, kendi doktorum doğal yoldan geçirmeye çalışalım dedi, 3 gün uğraştım, öksürük krizi uykusuzluk, serklajlıyım endişe vs. geçmeyince dün öksürük şurubu başladı, epey rahatladım sonunda..
Bugün bebeğimi göreceğim çok merak ediyorum, KBB gideceğim bir de burnum tıkalı sürekli...
Pek okuyamadım, umarım herkes iyidir 🍀
Geçmiş olsun canım gebeliğin başında bir çektim bir de şimdi olmasam valla ben de çok korkuyorum. Eşim okulda maske takıyor ama sadece onun maske takması ne kadar etkili olabilir ki 😟

Bencede verilmemeli çok fazla ve günah 300-400 lük bişey iş görür. Gümüş kapaklar bende ve arkadaşlarımda işe yaramadı ne yazık ki belkide bizden kaynaklı bir sıkıntıdır. İnşallah sende yarar❤️🙏Onun yerine lansinoh krem ve özellikle ayva çekirdeğinden yaptığım jel beni iyileştirdi. E bebekte buhar makinesi , telsiz ve kameralardada indirim varmıl bakarken gördüm fiyatları biliyorsanız bi bakın uygunsa

Lansinoh krem de aldım. Olmazsa olmaz dedi çok güvendiğim bir arkadaşım. Ama işte hepsi de kişisel biraz. Sorun olmaz umarım ama olursa da işe yarar inşallah.

Back
X