• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
36 haftalık muayenemde bebek 3 hafta geride çıktı. Daha önceki muayenelerde 10 gündü. 38. haftanın bitişine sezaryen günü verdi doktorum. 2 haftaya kadar sorun yok yazmışlar hep. 3 hafta çok mu büyük sıkıntı olur. Yaşayan duyan bilen var mı
Eğer 3 hafta geride doğacaksa ki USG ölçüleri kesin sonuç vermiyor en az 35 haftalık gibi doğmuş olur.Oglum 34 de doğdu ve küveze girmedi.Sen hep iyi şeyler olacağına inan.

Ayy şimdi zaten 38deymişsiniz 40-41'e kadar niye bekliyo sezeryan için hiç anlamadım. Normalde 38-39 en ideal süre olarak geçiyor sezeryan için. Sancılarınız da varmış o zamana kadar kendiliğinden gelme ihtimalini hiç düşünmüyo mu doktorlar ya
O konuda ben biraz israrciyim sanırım🙄 ilk oğlum 41 haftalık suyumun gelmesiyle yattım ama sezeryan oldu ikinci oğlum ssvd için denedim oda 40+5 de doğdu onda da artık dayanamıyorum sanırım sancım gelmeyecek diyerek alındı yoksa daha kalırdı..🤣 her ikisinde deneyimledigim kadarıyla sarılık gecirmediler içerde kaldıkça ciğerleri daha çok gelisiyor gibi bir düşünce aldı beni.. hamileliğin başında ben direk Dr a kendi gelmek istediğinde zamanını tam doldurmasını istediğimi soyledim yoksa doktor en son gittigimde 5 inde alalimmi dedi ben bir hafta daha oteleyebilirmiyiz dediğimde durumun iyi olduğunu kendi daha öncesinde istemezse 12 sine tarih alacağını söyledi 😬 ama artık her hafta gidiyoruz sancılar artarsa kendisininde riske atacağını sanmıyorum çünkü gelişimsel olarak da 2 hafta önden ilerliyor 😀birde 3. Çocuk olunca galiba bende korkuyorum eve dondugumde yasayacaklarimdan kendimi bir türlü hazır hissetmiyorum 😀

Bi terslik
36 haftalık muayenemde bebek 3 hafta geride çıktı. Daha önceki muayenelerde 10 gündü. 38. haftanın bitişine sezaryen günü verdi doktorum. 2 haftaya kadar sorun yok yazmışlar hep. 3 hafta çok mu büyük sıkıntı olur. Yaşayan duyan bilen var mı
olsa doktor zaten hemen alalım vs der canını sıkma suan doğsa yaşıcak allahın ıznıyle zaten büyümüş artık o yüzden ha biraz küvezde kalmış ha normal doğmuş ne olursaa olsun her türlü onun için iyi olan olsun, sıkma canını hepsının farklı bir sorunu oluyor dogunca zaten hızla kilo alıp toprlar suanda oraya giden onu besleyen damarlarla alakalı benımkıde 4-5 gün geri geliyo bazen yetısıyo sonra gene gerilşyo sebebnınj hıc bılmıyorum sorgulamıyorım da artık

Canım benim oğullarımın ikisini de küveze aldılar, birinin ciğerler sağlam ama kilosu az, büyük olanın da biraz solunum sıkıntısı varmış. Odada boş boş oturmak üzücü evet ama daha güvenilir ellerdeler, herşeyleri takip altında ve güzelce besleniyorlar. Bana hastane tipi süt sağma makinası getirdiler elimle daha çok süt çıkıyor ama olsun göğüsler uyarılsın diye sağıyorum. Öyle güzeller, öyle minikler ki, kızımdan başkasını sevebilir miyim diyodum ama ilk dokunduğum an aşk sarhoşu oldum resmen birazdan yine yoğun bakıma girip bakmaya çalışacağız çok heyecanlıyım 🙏 insallah bi an önce toparlayıp kucağımıza kavuşurşar sağlıkla
Kısa sürede toparlanıp kavuşursunuz inşallah Canım nasıl çabuk toparlayacaklar Allah’ın izniyle göreceksin bak sende güçlü ol hemen kavuşun mis kokulularına 🥰 bende merak ediyorum bu duyguyu kızımdan sonra ne hissedeceğim içim kıpır kıpır 🥰
Öyle mi bilmiyorum ki hiç belki de unuttu olabilir ptesi kontrolüm var ben sorarım eğer veriliyorsa versin kullanayım. Teşekkür ederim söylediğin için ben boşverip geçiyorm yoksa
İlk Doğumumda bilinçsizdim ilaçlara devam etmedim ve sorgulamadım ama doktoruma sordum Doğumdan sonra devam etmeyi öneriyorum dedi bende devam edeceğim çok faydalı olacağını düşünüyorum kızımda saçlarım çok döküldü güçsüz kaldım aşırı zayıfladım bence kullanmak çok önemli
Offf minnoşun altı pişmiş. Her emzirme öncesi bezini değiştiriyorum. Hatta bazen emzirirken yaptığını duyup emzirme sonrası da değiştiriyorum ama pişik olmuş yine de 😞

Doktora gittiğimizde sudocrem kullanayım mı eğer pişerse demiştim, içeriğinde çok çinko old için onu önermemişti. Pişikte hangi kremi kullanacağız peki? Gidip şimdi eczaneden alasım var yaa o kadar üzüldüm 😞😞
Geçmiş olsun miniğe ben kızımda Nivea kullandım oğlumda aynısını aldım çok faydasını görmüştüm inşallah yine işe yarar bi bak istersen Canım

Kızlar şimdi ben doğum iznine ayrıldığım tarihe göre 30 martta doğum olması gerekiyor ya olmazsa bu durumda kurumumu arayacağım yoksa tekrar rapor mu almam gerekiyor, doğum olmadı diye
Hayır canım olur mu öyle şey ben de mesela 37 yerine 35 te ayrıldım. 16 haftalık yasak doğum izni ayrıldığım anda devreye girmiş oldu. Artık bu saatten sonra ister yarın doğur ister 1 ay sonra doğur farketmez. İzne çıktığın andan itibaren 16 hafta sayıcaksın

Bi terslik

olsa doktor zaten hemen alalım vs der canını sıkma suan doğsa yaşıcak allahın ıznıyle zaten büyümüş artık o yüzden ha biraz küvezde kalmış ha normal doğmuş ne olursaa olsun her türlü onun için iyi olan olsun, sıkma canını hepsının farklı bir sorunu oluyor dogunca zaten hızla kilo alıp toprlar suanda oraya giden onu besleyen damarlarla alakalı benımkıde 4-5 gün geri geliyo bazen yetısıyo sonra gene gerilşyo sebebnınj hıc bılmıyorum sorgulamıyorım da artık
Bebeğe giden kan da bebeğin suyu da iyiymiş. Ama fark gittikçe açıldı işte. Sağlıkla kucağıma alsam kilosunu dert etmem artık.

Günaydın kızlar, ne güzel doğumlar başladı grubumuzda insan heyecan yapıyor. Bende gelen giden yok ama annem karnin düşmüş diyor, regl ağrısı gibi karnim ağrıyor su an mesela. Ne zaman gercek sanci başlar, gercek olduğunu ayirt edebilir miyim acaba 🥲 ya ayırt edemezsem de hastaneye yetisemezsem, evde pirt diye doğarsa falan, korkuyom 🤣🤣

Günaydın kızlar, ne güzel doğumlar başladı grubumuzda insan heyecan yapıyor. Bende gelen giden yok ama annem karnin düşmüş diyor, regl ağrısı gibi karnim ağrıyor su an mesela. Ne zaman gercek sanci başlar, gercek olduğunu ayirt edebilir miyim acaba 🥲 ya ayırt edemezsem de hastaneye yetisemezsem, evde pirt diye doğarsa falan, korkuyom 🤣🤣
Keşke o kadar kolay olsaydı doğurmak 😁 tabii insan yine istemez evde doğurmayı da.. anlaşılmayacak bir şey değil diyorlar anlarız herhalde ya 😄

Günaydın kızlaaarrr🥰🥰 çalışmamak evde olmak yatmak müthişmiş yaaa😅🥰 tam 7 günüm var planlı doguma acıkcası son günlerimi ful yatarak dinlenerek gecirmek istyorum, cumartesi kontrolde doktorm istersen alabilirz gelişimi iyi seni kurtarayn istersen dedi nefes nefese kalıslarımı görünce;)) ama tabiki hayıııırrr dedim😅 dinlenicem bu hafta yatıcam evde dedim, içerde büyümesi dısarıdan daha kolay gibi geliyo zaten,neyse umarım bu hafta da güzel dogum hikayeleri sağlıklı bebiş haberleri duyarız hep, hepinize iyi haftalaaarr

Günaydın. Bu regl ağrısı 2 gündür bende de çok oluyor belime vuruyor resmen. Ben de su için aynısını düşünüyorum 🤦🏻‍♀️ suyumun geldiğini anlamazsam diye. Sabah kalkınca yatağı kontrol ediyorum ıslaklık iz var mı 😀 psikolojik deli olduk iyice😀

Back
X