• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Hayır canım olur mu öyle şey ben de mesela 37 yerine 35 te ayrıldım. 16 haftalık yasak doğum izni ayrıldığım anda devreye girmiş oldu. Artık bu saatten sonra ister yarın doğur ister 1 ay sonra doğur farketmez. İzne çıktığın andan itibaren 16 hafta sayıcaksın
Canım internetten bu şekilde araştırmadım, kurumu bi arayıp soracağım ama belki doğar diye acele etmiyorum şuan😂 o raporda başlangıç tarihi yazmıyor, tahmini doğum tarihi yazıyor, yani 40+3 te doğdu ya bebek 8+8+ 3 gün oluyormuş izin diye anladım ben 32 de ayrıldım senin için de mesela doğumdan sonra geç doğarsa 11+3 gün oluyor mesela, ama emin değilim daha 3 günüm var bi soracağım benim kuruma

İlk Doğumumda bilinçsizdim ilaçlara devam etmedim ve sorgulamadım ama doktoruma sordum Doğumdan sonra devam etmeyi öneriyorum dedi bende devam edeceğim çok faydalı olacağını düşünüyorum kızımda saçlarım çok döküldü güçsüz kaldım aşırı zayıfladım bence kullanmak çok önemli
Benimde ilk ve bende bilinçsizim hiç sorgulamiyorum 😂😂 şuan sıradaym sorcam bakalım ne diyecekler. Eğer kullanmak daha iyiyse kullanırım tabi o kadar kullandık bı kaç ay daha kullanılır iyi gelsin Yeter 🥰
Günaydın kızlar, ne güzel doğumlar başladı grubumuzda insan heyecan yapıyor. Bende gelen giden yok ama annem karnin düşmüş diyor, regl ağrısı gibi karnim ağrıyor su an mesela. Ne zaman gercek sanci başlar, gercek olduğunu ayirt edebilir miyim acaba 🥲 ya ayırt edemezsem de hastaneye yetisemezsem, evde pirt diye doğarsa falan, korkuyom 🤣🤣
Bu bennn😅 39 oluyurz ama daha tık yok.
Benimde bel ağrılarım oluyor çok şiddetli ama geçiyor sonra.

Hayır canım olur mu öyle şey ben de mesela 37 yerine 35 te ayrıldım. 16 haftalık yasak doğum izni ayrıldığım anda devreye girmiş oldu. Artık bu saatten sonra ister yarın doğur ister 1 ay sonra doğur farketmez. İzne çıktığın andan itibaren 16 hafta sayıcaksın
Bir şey sormak istiyorum ben de 35+6 haftalık gebeyim çalışabilir raporum mevcut ancak ben de işi bırakmak istiyorum ayrıca gidip bir rapor almama gerek var mı bakanlık personeliyim

Canım kızlar günaydın, geçen konuşmuştuk siyatik sinir ağrısı çekenler vardı aramızda. Ay benimki dün akşamdan beri kendiliğinden geçti. Jdhdjd Böyle bir şey mümkün müdür ya hshshs sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. 😂 Çünkü doktorum bana bebeğin başı aşağıda olduğu için o baskılıyor demişti, bizim bebik dönüş filan mı yaptı acep? Yarın kontrolüm var heyecanla bekliyorum. 🥹 Bir de geceleri uyurken dönüş yapacağım sırada kemiklerim yerinden oynuyor resmen, sürekli çıt, kıt sesler jdhdjd. Hayırlısıyla bi doğursak artık korku filmi gibi bi yerim kitlenip kalacak sonunda o olacak. 😂😁

Günaydın kızlar, ne güzel doğumlar başladı grubumuzda insan heyecan yapıyor. Bende gelen giden yok ama annem karnin düşmüş diyor, regl ağrısı gibi karnim ağrıyor su an mesela. Ne zaman gercek sanci başlar, gercek olduğunu ayirt edebilir miyim acaba 🥲 ya ayırt edemezsem de hastaneye yetisemezsem, evde pirt diye doğarsa falan, korkuyom 🤣🤣
Ya o ağrı bendede çok var 🤔 sürekli bir adet ağrısı yaşıyorum. Kaç haftalıktın sen ?

Annenin ağzından bal damlıyor be, benimki her gün bizde, senin daha 1 ayın var acele etme deyip duruyor sjdhdj Ağzından hayırlı cümle duymuyorum canım anamın. 😁😂 Benim de geçen geçmeyen bir regl ağrısı gibi ağrı olmuştu. Kasılma uygulaması indirip, karnım toplandıkça takip ettim sıklığını. Uygulama uyarıyor zaten sıklığı gerçek doğum sancısı değildir diye. Yalancı kasılmalar yaşıyor olabiliriz sanırım. Vücut kendisini hazırlıyor herhalde doğuma. 🫠😂😂

Bir şey sormak istiyorum ben de 35+6 haftalık gebeyim çalışabilir raporum mevcut ancak ben de işi bırakmak istiyorum ayrıca gidip bir rapor almama gerek var mı bakanlık personeliyim
Evet izne ayrılmak için de çalışamaz raporu almanız gerekiyor kendi doktorunuzdan. Ben de bugün aldım hatta. e-nabız'a işlenmesi de gerekiyor hastane tarafından. İşyeriniz de direk sistemden görüyor

Annenin ağzından bal damlıyor be, benimki her gün bizde, senin daha 1 ayın var acele etme deyip duruyor sjdhdj Ağzından hayırlı cümle duymuyorum canım anamın. 😁😂 Benim de geçen geçmeyen bir regl ağrısı gibi ağrı olmuştu. Kasılma uygulaması indirip, karnım toplandıkça takip ettim sıklığını. Uygulama uyarıyor zaten sıklığı gerçek doğum sancısı değildir diye. Yalancı kasılmalar yaşıyor olabiliriz sanırım. Vücut kendisini hazırlıyor herhalde doğuma. 🫠😂😂
Ya o ağrı bendede çok var 🤔 sürekli bir adet ağrısı yaşıyorum. Kaç haftalıktın sen ?
Kızlar kontrollerinizde hiç nst'ye bağlanmadınız mı kaç çııktı bu sancılarınız nst'de? Bende de hafif hafif başladı, max 40 - 5o arası çıkıyor ama benim doktora kalsa bu kadarcıkla hastaneye yatış yaptırmanın derdinde

Kızlar kontrollerinizde hiç nst'ye bağlanmadınız mı kaç çııktı bu sancılarınız nst'de? Bende de hafif hafif başladı, max 40 - 5o arası çıkıyor ama benim doktora kalsa bu kadarcıkla hastaneye yatış yaptırmanın derdinde
3 gun once baglandim canim ben 15-20 lerde geziyor 3-4 kez 40 lara cikti doktorum haftana gore normal dedi. Benimkide dogurtmamak icin inat ediyor 😂

Benimde ilk ve bende bilinçsizim hiç sorgulamiyorum 😂😂 şuan sıradaym sorcam bakalım ne diyecekler. Eğer kullanmak daha iyiyse kullanırım tabi o kadar kullandık bı kaç ay daha kullanılır iyi gelsin Yeter 🥰

Bu bennn😅 39 oluyurz ama daha tık yok.
Benimde bel ağrılarım oluyor çok şiddetli ama geçiyor sonra.

Bende kullanmam gerektiğini biliyorum artık buradan da kullanacağız diyenler olunca doktora sordum ben devam etmenizi öneriyorum dedi

Kızlar bugün sancıyla uyandım bahsetmiştim hep oluyordu özellikle yorulunca falan ama bugün yorulmadan başladı düzenli değil ama sık sık geliyor bi korkmadım değil gebelik uygulmasında bu hafta yalancı sancılar çoğalabilir diyor bakalım inşallah geçicidir 🤷‍♀️ Artık sayısını unuttum kaç kez girdi sancı bebeğin hareketlerini dinliyorum onda bi sıkıntı yok dua ediyorum iki üç hafta daha dayansa bakalım 😬

Doğumdan itibaren sayılacak canım. İzne ayrıldığın andan itibaren değil, diye biliyorum.
Canım internetten bu şekilde araştırmadım, kurumu bi arayıp soracağım ama belki doğar diye acele etmiyorum şuan😂 o raporda başlangıç tarihi yazmıyor, tahmini doğum tarihi yazıyor, yani 40+3 te doğdu ya bebek 8+8+ 3 gün oluyormuş izin diye anladım ben 32 de ayrıldım senin için de mesela doğumdan sonra geç doğarsa 11+3 gün oluyor mesela, ama emin değilim daha 3 günüm var bi soracağım benim kuruma

Evet canım, 40+ lar da ekleniyordu sanki ya da doğurduğun andan itibaren iznin başlıyor. Zaten doğumdan sonra ayrılışta doktorun izin belgesini hazırlıyor.

Kızlar doğuma az kaldı ama hala isim konusunda kararsız kaldık....
Sizce hangisi anlamlı ve kulağa hoş geliyor? ❤️
Deniz Lina
Asel Lina ( Asel bal ırmağı demek)
Reyyan Lina ( Reyyan'da Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde bahsettiği sadece oruçluların gireceği bir kapı, "Reyyan Kapısı")

Canım kızlar günaydın, geçen konuşmuştuk siyatik sinir ağrısı çekenler vardı aramızda. Ay benimki dün akşamdan beri kendiliğinden geçti. Jdhdjd Böyle bir şey mümkün müdür ya hshshs sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. 😂 Çünkü doktorum bana bebeğin başı aşağıda olduğu için o baskılıyor demişti, bizim bebik dönüş filan mı yaptı acep? Yarın kontrolüm var heyecanla bekliyorum. 🥹 Bir de geceleri uyurken dönüş yapacağım sırada kemiklerim yerinden oynuyor resmen, sürekli çıt, kıt sesler jdhdjd. Hayırlısıyla bi doğursak artık korku filmi gibi bi yerim kitlenip kalacak sonunda o olacak. 😂😁
Ay olabilir mi böyle bi şey, lütfen olsun:) benim bugün 15 gün oldu siyatik başlayalı, her sabah belki geçmiştir diye uyanıyorum, sonuç hüsran..

Ben 39. Haftadayım hala hiç nst’ye bağlanmadım. Çok merak ediyorum hissettiğim sancı mı değil mi:) bugün kontrolüm var, umarım bağlarlar.

Kızlar doğuma az kaldı ama hala isim konusunda kararsız kaldık....
Sizce hangisi anlamlı ve kulağa hoş geliyor? ❤️
Deniz Lina
Asel Lina ( Asel bal ırmağı demek)
Reyyan Lina ( Reyyan'da Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde bahsettiği sadece oruçluların gireceği bir kapı, "Reyyan Kapısı")
Deniz Lina😍

Doğumdan itibaren sayılacak canım. İzne ayrıldığın andan itibaren değil, diye biliyorum.

Evet canım, 40+ lar da ekleniyordu sanki ya da doğurduğun andan itibaren iznin başlıyor. Zaten doğumdan sonra ayrılışta doktorun izin belgesini hazırlıyor.
Kızlar öyle şey olur mu hiç devletin verdiği yasal izin toplamda 16 hafta. Bunun 8 haftası doğumdan önce, 8 haftası doğumdan sonra kullanma hakkımız var, yan, 3. haftada izne ayrılma hakkımız var. Ama istersen, ben izinlerimi çocuksuz dönemde harcamak istemiyorum dersen 37'ye kadar çalışabiliyorsun. 37+0 dolunca istesen de 1 gün fazla çalışamıyorsun. Bu durumda yasal doğum iznin 37'de başlamış oluyor. Sen sonra istersen 37+1'de doğur, istersen 40'ta doğur, senin iznin 37'de başlıyor, o tarihten itibaren 16 hafta sayıyorsun.

Yani devlet durup da sen 37'de doğurmuşsun sen şu kadar izin yap, sen 40'ta doğurmuşsun sen biraz daha izin yap demiyor. Ne zaman doğrursan doğur yasal izin süresi değişmiyor.

Ben mesele 37'ye kadar dayanamadım 35'te yani bugün ayrıldım. 16 haftalık yasal doğum iznim de bugün itibariyle başlamış oldu. Çocuğum ne zaman doğarsa doğsun bu değişmeyecek

Ben 39. Haftadayım hala hiç nst’ye bağlanmadım. Çok merak ediyorum hissettiğim sancı mı değil mi:) bugün kontrolüm var, umarım bağlarlar.
Hadi ya bizim hastanede 32'den itibaren her gebeyi bağlıyorlar kontrol amaçlı. Çünkü cidden bazen sancı olduğu halde hissetmeyebiliyoruz. 39'a gelmişsin bağlarlar artık heralde diye düşünüyorum

Her hafta bağlanıyo nst canım. En son nst de bir tane 100 vardı onun dışındakiler 30 40. Bu prrşembe tekrar var bakalım nst 38 haftalık olcaz

Back
X